Linköping – IFK Helsinky 2:0 (kon.) | Kuopio – Stavanger 2:1 (kon.) | Něman Grodno – Vítkovice 0:2 (kon.)
Pardubice – Färjestad 2:3 (kon.) | EC-KAC – Košice 2:3 (kon.) | Sheffield – Jyväskylä 2:4 (kon.)
koniec
KAC Klagenfurt
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Košice
Nedeľa 30.08.2015, 17:30Liga majstrov • Skupina 8
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Košičania zvládli záver stretnutia a do tabuľky si pripísali veľmi dôležité tri body. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám krásny zvyšok dňa. (20:36:04)
    Košičania oslavujú víťazstvo!

    KAC Klagenfurt – HC Košice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) (góly Košíc zaznamenali Lelkeš, Bicek a Suja)

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Sunday, 30 August 2015
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Klagenfurt v samom závere zápasu obstreľuje bránku Košíc! Oceliari majú čo robiť, aby situáciu ustáli!
     
    59:21
    Štrbák aj Thomas Pöck inkasujú dvojminútové tresty za hrubosť. Klagenfurt bude aj naďalej pokračovať bez brankára.
     
    59:21
    Klagenfurt hrá dnes naozaj veľmi nešportovo a záver zápasu vôbec nezvláda. Domáci Thomas Pöck sa teraz bezhlavo pustil do Biceka, ktorého ihneď prišiel chrániť Štrbák, do ktorého sa Pöck takisto bez zaváhania pustil.
     
    59:02
    Klagenfurt hrá bez brankára!
     
    58:59
    Na trestnú lavicu napokon na dve minúty za nešportové správanie smeruje aj Jenčík, takže Košičania si presilovku nezahrajú!
     
    58:59
    Šedivý bol faulovaný pri mantineli a Košičania si opäť zahrajú presilovku! Lundmark inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. V nervóznom závere majú slovenskí reprezentanti jasne navrch.
     
    58:21
    Klagenfurt hrá v plnom počte, Košičania sú však pri puku a nikam sa zbytočne ponáhľať nebudú.
     
    58:06
    Košičania hrajú veľmi dobre a súperovi nedovoľujú žiadne zakončenie. Oceliari majú hru teraz plne pod kontrolou.
     
    57:29
    Klagenfurt hrá vo štvorici, ešte stále však pokračuje presilovka Košíc o jedného muža.
     
    57:29
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas!
    57:29. Jakub SUJA - 2:3
     
    57:29
    Košice dali gól!

    Obrovská aktivita Košičanov sa napokon končí gólom v sieti Tuokkolu! Bicek odviedol pri pravej žrdi kusisko práce, dostal puk pred gólmana, kde sa v zmätku najlepšie zorientoval JAKUB SUJA, ktorý svojou dorážkou rozjasal Košičanov. Asistencia: Jiří Bicek.
     
    56:37
    Klagenfurt zahral v úvode dvojnásobného oslabenia veľmi dobre a puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    56:21
    Košický tréner Peter Oremus si vyžiadal oddychový čas.
     
    56:21
    Klagenfurt sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou Kevin Kapstad a zároveň aj Patrick Harand, ktorý sa previnil vrazením na mantinel! Košičania si zahrajú presilovku piatich proti trom!
     
    55:20
    Chovan teraz potiahol útočnú akciu Košíc po ľavej strane a prudko pálil, ale jeho pokus sa skončil iba u gólmana Tuokkolu. Klagenfurt sa dobre bráni.
     
    54:38
    Medzičasom už hráči oboch celkov hrajú v pätici. Pred nami je posledných päť minút riadnej hracej doby.
     
    54:08
    Klagenfurt sa presunul do útoku a mohol skórovať! Thomasa Pöcka teraz Košičania zabudli pred odkrytou časťou bránky, kam smerovala aj prihrávka, ale tú domáci hráč v rýchlosti nestihol spracovať.
     
    53:51
    Košičania v hre vo vyrovnanom počte hráčov na oboch stranách stále útočia a Klagennfurt sa musí brániť. Hostia robia súperovi výrazné problémy.
     
    53:05
    Košičania stále pokračujú vo svojej aktivite. Z ľavej strany z kruhu teraz pálil Bartoš a mieril k pravej žrdi, ale brankára tým neprekvapil.
     
    52:27
    Oceliari sa hneď vrhli do pokusu o strelenie gólu. Po nahodení puku pred bránku sa do dorážky tlačil Jenčík, ale nevysokého útočníka Košíc Tuokkola predbehol a puk schoval v lapačke.
     
    52:11
    Kevin Kapstad zbytočne vyprovokoval potýčku a spoločne s Marekom Bartánusom inkasujú dvojminútové tresty za hrubosť. Hrať sa bude vo štvoriciach na oboch stranách.
     
    52:11
    Košičania sa chceli zo svojej obrannej tretiny presunúť do útoku, kde ale Bartánusa zastavil ofsajd. Následne po odpískaní vznikla menšia potýčka, po ktorej sa bude vylučovať.
     
    51:11
    Rakúšania puk dokázali vytlačiť zo svojho pásma, Strong ho nahodil za RIečického a domáci odišli striedať.
     
    50:50
    Oceliari hru presunuli do útoku, ale takisto boli iba zatlační k mantinelu. Na modrej čiare si prihrávku pýtal aktívny Slovák, no puk nedostal.
     
    50:27
    O puk sa teraz bojuje v obrannom pásme Košíc, ale pri mantineli sa kus čiernej gumy rozhodcom už dvakrát stratil z dohľadu.
     
    49:55
    Košičania puk v útoku nedokázali podržať a museli sa presunúť pred svoju bránku. Klagenfurt sa pred domácimi fanúšikmi chce ujať vedenia.
     
    49:39
    Košičania sa presunuli do útoku a súpera tam pomerne nebezpečne zatlačili. Domáci rakúsky celok sa napokon ubránil iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    48:44
    Klagenfurt sa presunul do útoku a pokúšal sa tam niečo vymyslieť. Strong si pýtal prihrávku do medzikružia, ale Košičania ju súperovi nedovolili zrealizovať.
     
    48:10
    Vylúčený Štrbák je medzičasom späť na ľadovej ploche a hostia hrajú v plnom počte.
     
    47:48
    Košiciam sa puk podarilo vyhodiť opäť a Klagenfurt sa musí stiahnuť iba za svojho gólmana. Hostia sa bránia bez akýchkoľvek komplikácií.
     
    47:15
    Košičania po buly získali puk na svoje hokejky a Bicek ho zodpovedne vyhodil cez všetky čiary.
     
    46:58
    Klagenfurt sa napokon dostal až ku brankárovi hostí. Spred bránky prudko pálil Ganahl, ale jeho pokus skončil iba na ochrannej sieti.
     
    46:40
    Oceliari sa zatiaľ bránia výborne a puk posielajú veľmi ďaleko od svojej bránky. Klagenfurt v tejto presilovke ešte Riečického neohrozil.
     
    46:00
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za zdržovanie hry Martin Štrbák.
     
    45:50
    Stále sledujeme veľký boj na oboch stranách. Pred nami je ešte približne 14 minút, počas ktorých sa môže rozhodnúť o víťazovi zápasu.
     
    45:25
    Košičania sa dostali do skvelej príležitosti na skórovanie! Medzeru v defenzíve domácich využil Sojčík, predral sa priamo pred brankára, ale napokon bol tesne bránený a v polopáde nedokázal gólmana prekvapiť.
     
    44:48
    Podobne už ale teraz rozohrávka nevyšla jeho spoluhráčom, pretože domáci tím puk spoza svojej bránky vyhodil iba na zakázané uvoľnenie.
     
    44:32
    Domáci gólman Tuokkola pomíha svojmu tímu. Košičania nahodili puk na jeho bránku, ale on to dobre prečítal a rýchlo rozohral.
     
    43:44
    Puk po súboji v strednom pásme opustil ľadovú plochu, takže sa bude vhadzovať v stredovom kruhu.
     
    43:06
    Domáci Nordqvist sa ocitol v zaujímavej pozícii! Pri pravej žrdi ho hostia úplne zabudli, ale odrazený puk napokon spomínaný hráč skrotiť nedokázal.
     
    42:33
    Na ľadovej ploche sa ale nedeje nič výnimočnejšie. Puk lieta zo strany na stranu a oba celky sa ho pokúšajú dostať do siete, no nikomu sa to zatiaľ nedarí.
     
    41:59
    Klagenfurt sa pustil do obliehania košickej bránky a prebudil svojich fanúšikov. Domáci sú teraz aktívni na ľade aj na tribúnach a cítia šancu na víťazstvo.
     
    41:20
    Košičania vyhrali buly pred svojou bránkou a presunuli sa do útoku. Za modrou čiarou tam prišla prihrávka za pravý kruh, ale následná strela bola iba zblokovaná.
     
    40:57
    Aktivita domácich rakúskych hokejistov pokračovať nemohla, pretože Košičania chceli hru rýchlo preniesť na opačnú polovicu klzisa. To im príliš nevyšlo a puk skončil iba na zakázanom uvoľnení.
     
    40:48
    Klagenfurt získal puk za svojou bránkou a presunul sa o útoku. Tam ho poslal na zadný mantinel, no prevzal si ho iba Slovák.
     
    40:13
    Prvé buly tretej tretiny vyhrali Košičania a okamžite sa presunuli do útoku. Tam za bránkou o puk bojoval Suja, ale proti presile nemal šancu na úspech.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj druhá tretina prinesla pekný hokej a viacero zaujímavých šancí, ale poznačila ju nešportová hra domáceho celku, ktorý svojimi zákrokmi vyradil z hry košického brankára Melicherčíka a na pár minút aj útočníka Bartánusa. V strednej dvadsaťminútovke sme videli opäť dva góly, a tak je skóre stále vyrovnané.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:15.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:56
    Košičania sa ešte v závere dostali do útoku. Hrnka sa tam pretlačil medzi dvojicu obrancov a chcel strieľať, ale opäť bol nešportovo poslaný k ľadu.
     
    39:08
    Hundertpfund je späť na ľadovej ploche, domáci sa dokázali ubrániť.
     
    38:40
    Klagenfurt sa stále bráni veľmi dobre a súperovi poriadne znepríjemňuje život. Košičania majú v presilovke problém s udržaním pásma.
     
    38:19
    Oceliarom ich pokus o návrat do vedenia zatiaľ nevychádza. Košičania boli niekoľkokrát vytlačení z pásma a keď sa doň teraz chceli vrátiť, zastavil ich iba ofsajd, ktorý bol dokonca posúdený ako úmyselný.
     
    37:15
    Oceliari sa opäť pokúšajú usadiť v pásme, kde by sa radi dostali k lepšej streleckej pozícii. Medzičasom môžeme konštatovať, že Bartánus je späť na ľľadovej ploche.
     
    37:08
    Klagenfurt sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Hundertpfund.
     
    36:33
    Klagenfurt hrá v plnom počte a pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovnáva. Len pripomeňme, že Košičanom chýba Melicherčík aj Bartánus, ktorí z ľadu odišli po nepríjemnej a nečistej hre svojho súpera.
     
    36:08
    Domáci hráči vyhadzujú puk za pukom a súper skutočne nepúšťajú do zakončenia. Oceliari to majú na ľade veľmi náročné.
     
    35:41
    Oceliari sa dostali späť do pásma, ale tam zatiaľ nedokážu nič nebezpečnejšie vymyslieť. Klagenfurt sa zatiaľ bráni dobre.
     
    35:20
    Domáci hokejisti sa musia brániť a zatiaľ sa im to darí. Košickí hráči budú musieť začínať spoza svojej bránky.
     
    34:33
    Jacques napokon za svoj nepríjemný faul inkasuje dvojminútový trest za podrazenie.
     
    34:33
    Pre Košičanov to teraz vôbec nevyzerá dobre a z ľadu za pomoci spoluhráčov odchádza druhý hráč. Bartánus sa na obrannej modrej čiare nešťastne zrazil s Jacquesom, do ktorého narazil ramenom a vo veľkých bolestiach ho na striedačku odprevadili iba spoluhráči.
    34:15. Oliver SETZINGER - 2:2
     
    34:15
    Tím Klagenfurt práve strelil gól!

    Je vyrovnané! Košičania si teraz nerozumeli v defenzíve, puk ponúkli priamo OLIVEROVI SETZINGEROVI, ktorý to trafil parádne pod hornú žrď. Bez asistencií.
     
    33:58
    Košičania sa dostali späť do útoku. Tam spoza ľavého kruhu strieľal Lelkeš, ale mieril iba do gólmana.
    Aktuálny pohľad na ľadovú plochu.
     
    33:01
    Košičania sa vrátili do pásma. Hrnka tam chcel vážnejšie pohroziť, ale napokon iba zlomil hokejku a tak vo svojej snahe pokračovať nemohol.
     
    32:49
    Klagenfurt získal puk pri svojej bránke a rýchlo sa presunul do útoku. Tam ho na Riečikého vystrelil Ban a chcel aj dorážať, ale madík v bránke Košíc puk zo sovjej moci nepustil.
     
    32:28
    Košičania sa prerunuli späť do útoku. Tam od modrej čiary prudko vystrelil kapitán Štrbák, ale jeho pokus Tuokkola vyrazil vyrážačkou.
     
    31:40
    Naopak, Klagenfurt sa stále tlačí do pásma, pretože opúť potrebuje vyrovnať. V prvej tretine sa mu to pomerne rýchlo podarilo, ako mu to pôjde teraz?
     
    31:16
    Košičania tak výrazne pomohli Riečickému, ktorý sa medzi prerušeniami stále pokúša lepšie ponaťahovať. Oceliari majú na hokejkách vedenie a môžu ostať pokojní.
    30:58. Jiří BICEK - 1:2
     
    30:58
    Košice dali gól!

    Košičania sa dokázali udržať v útoku a opäť sa ujímajú vedenia! Lelkeš to spravil veľmi dobre, keď puk z ľavej strany nahodil pred bránku, kde bol pri ľavej žrdi úplne nepokrytý JIŘÍ BICEK, ktorý so zakončneím nemal problém. Asistencie: Marek Bartánus a Jakub Suja.
     
    29:40
    Klagenfurt sa dokázal ubrániť a hru preniesol na opačnú polovicu ľadovej plcohy. Oceliari tam však situáciu zvládli výborne a puk na Riečického nepustili.
     
    29:17
    Košičania chcú pomcť nerozchytanému brankárovi a puk podržali v útočnom pásme. Tam to strelecky skúsil Lelkeš, ale Tuokkola jeho pokus dobre videl.
     
    28:39
    Melicherčík napokon skutočne nemôže pokračovať v hre a do bránky namiesto neho nastupuje mladík Dominik Riečický. Pevne veríme, že pre Melicherčíka to nebude nič vážne a čoskoro bude opäť v poriadku.
     
    28:39
    K brankárovi Melicherčíkovi dokonca prichádza aj lekár HC Košice a zdá sa, že gólman slovenského majstra v zápase nebude môcť pokračovať. Náhradný gólman RIečický sa už rozcvičuje.
     
    28:39
    Klagenfurt aj po buly vybojoval puk a pokračoval vo svojej snahe. Z medzikružia prudko pálil Ban a po jeho strele sa pred Melicherčíkom strhli súboje o dorážky, po ktorých jeden z domácich spadol na Melicherčíka. Hra je prerušená.
     
    28:30
    Na oboch stranách sa hráči pokúšajú usadiť v pásme po nahodení na zadný mantinel. Po jednom takom teraz Klagenfurt aj zakončil, takže snaha domácim vyšla.
     
    27:49
    Košičania sa v útočnom pásme pokúsili o strelu, ale domáci hokejisti im puk vzali a dobre sa bránia. Sledujeme pomalšiu pasíž hry.
     
    27:21
    Klagenfurt ešte pokračoval vo svojej aktivite a dokonca dostal puk aj do bránky, ale tá bola už niekoľko sekúnd pred tým posunutá, takže presný zásah za žiadnych okolností platiť nemôže.
     
    26:44
    Domáci hokejisti si puk pozbierali spoza svojej bránky a prešli až do útoku. Tam to spravili veľmi dobre nahodením pred Melicherčíka, po ktorom prišlo aj nebezpečné zakončenie, ale košický brankár všetko vytlačil betónom.
     
    25:40
    Košičania po buly vybojovali puk a budú sa chcieť presunúť do útoku. Klagenfurt je proti.
     
    25:33
    Klagenfurt sa dostal do zakončenia. Ganahl sa pretlačil pomedzi dvojicu Košičanov, ale bol vo veľmi tiesnenej pozícii. Svoju strelu tak nasmeroval iba do hrude Melicherčíka.
     
    24:43
    Na ľadovej ploche sa stále nedeje nič zaujímavejšie. Sledujeme snahu a odhodlanie na oboch stranách, ale všetka aktivita končí na defenzívach.
     
    24:31
    Bartánus chcel vysoko atakovať súperovho gólmana, ale Tuokkola si puk stiahol do bezpečia a nikomu ho nepožičal.
     
    23:39
    Košičania si puk prevzali a chceli zaútočiť, ale ich súper rozohrávku vysoko atakoval a tak sme sa vlastne nikam nepohli. Hra je pokojná a bez šancí.
     
    22:55
    Košice napokon súperovi ani nedovolili nadlhšie sa usadiť v pásme a puk vyhodili do strdu klziska. V tejto chvíli nevidíme žiadne strelecké zakončenia ani na jednej strane.
     
    22:28
    Rakúšania aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite v útoku. Domáci hokejisti sa tam nasťahovali a chcú niečo vymyslieť, ale Košičania sú proti.
     
    21:49
    Klagenfurt sa mohol ujať vedenia! Lundmark po pravej strane unikol súperom, dostal sa za obranu a zoči-voči Meliherčíkovi zakončoval, ale košický gólman si s "teplomerom" dobre poradil a puk zo svojej moci nepustil.
    Aktuálny pohľad na ľadovú plochu.
     
    21:01
    Košice chceli puk rýchlo dostať do útoku, ale to sa im podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    20:58
    Klagenfurt sa po výhernom buly pri svojej bránke presunul do útoku. Tam spoza ľavého kruhu z otočky pálil Koch, ale jeho pokus Oceliari zblokovali.
     
    20:15
    Ihneď po buly sa Košičania dostali k streleckému zakončeniz. Puk poslal od modrej čiary Slovák a jeho pokus chcel ešte tečovať Jenčík, ale Tuokkola sa rýchlo premiestnil a nedovolil mu to.
     
    20:10
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali domáci hokejisti. Tí sa puk ihneď pokúsili nahodiť na bránku súpera, kde však Melicherčík zasahovať nemusel, pretože z toho bolo iba zakázané uvoľnenie.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Košičania v nej predviedli výborný úvod, v ktorom sa síce najskôr museli brániť pri vylúčení Philippa, ale potom sa presunuli do útoku a dokonca sa aj ujali vedenia. To však domáci celok nakoplo, Klagenfurt potom prevzal iniciatívu i celé dianie na ľade do svojich rúk a po veľkej aktivite vyrovnal. Hokejisti rakúskeho zástupcu skupiny H pálili z každej pozície a takmer sa im podarilo skóre aj otočiť, ale proti bol Melicherčík, ktorý svoj tím výrazne podržal.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    Košičania napokon vysoko forčekujú rozohrávku svojho súpera, takže Klagenfurtu sa vôbec nedarí presunúť do útoku.
     
    19:01
    Stále sa hrá bez prerušenia a pred nami je posledná minúta tejto tretiny. Pri puku sú domáci, ktorí budú rozohrávať spoza svojej bránky.
     
    18:26
    Hrá sa dlho bez prerušenia a puk lieta z jednej strany na druhú. Sledujeme ale iba viacero nepresností a žiaden strelecký pokus.
     
    17:40
    Košičaď Klagenia teraz hru vyrovnali a aj oni sa tlačia do útoku. Ofenzíva im už musela chýbať, venfurt ich v ostatných minútac poriadne zatlačil do obrany.
     
    16:34
    Košičania sa napokon dostali aj do útočnej tretiny, ale nič tam nevymysleli. Puk nahodený na zadný mantinel chcel dostihnúť Hrnka, ale proti presile sa mu to nepodarilo.
     
    16:09
    Košičania sa dokázali ubrániť a puk vyhodili von zo svojej obrannej tretiny. Oceliari rýchlo prestriedajú a budú chcieť útočiť.
     
    15:52
    Domáci hokejisti sús tále v pásme. Z hranice pravého kruhu teraz spoza obrany pálil Popovic, ale jeho pokus skončil iba na košickej obrane.
     
    15:12
    Pred nami je posledná päťminútovka tejto tretiny a Klagenfurt stále úočí! Z ľavej strany teraz prudko zakončoval Ganahl, ale brankár Melicherčík všetko prečítal a puk smerujúci k žrdi vytlačil vyrážačkou.
     
    14:06
    Košičania sa natlačili do útoku, kde puk nahodili na bránku súpera, ale Tuokkola sa po ňom vrhol a dorážku Hrnkovi ani jeho spoluhráčovi nedovolil.
     
    13:47
    Teraz musel hru prerušiť Melicherčík. Striel na jeho bránku je v poslednom čase skutočne veľa a hostia budú chcieť hru otočiť.
     
    13:11
    Aj po buly si ale Klagenfurt drží pásmo. Z ľavej strany to od mantinelu skúsil Setzinger, ale jeho pokus bol dobre zrazený hosťujúcou obranou.
     
    12:48
    Košičania opäť prerušili hru vo vlastnej obrannej tretine a nasledovať bude reklamná prestávka. Tá teraz obom celkom padne vhod.
     
    11:32
    Domáci hokejisti sú svojím presným zásahom poriadne povzbudení a stále útočia. Oceliari majú vo vlastnej defenzíve veľa práce.
     
    10:44
    Domáci Klagenfurt aj naďalej pokračuje v obrovskej aktivite. Hráči v červených dresoch búšia do Melicherčíkovej bránky a košický gólmannevie, kam skôr skočiť.
     
    10:13
    Klagenfurt mohol krátko po buly predviesť aj dokonalý obrat! Setzinger využil menšie zaváhanie košickej obrany, dostal sa k puku v medzikruží a sám sa rútil na gólmana, ale Melicherčík predviedol skvelý zákrok a svoj tím podržal.
    09:48. Kevin KAPSTAD - 1:1
     
    09:48
    Tím Klagenfurt práve strelil gól!

    Domáci napokon svoju obrovskú snahu využívajú a vyrovnávajú stav stretnutia! KEVIN KAPSTAD bol v správnom čase na správnom mieste, keď za ležiaceho Melicherčíka doklepol vyrazený puk po nebezpečnom nahodení z uhla. Asistencie: Thomas Koch a Martin Schumnig.
     
    08:53
    Oceliari sa po dlhšej dobe presunuli do útoku. Tam im však súper veľa priestoru nedal, a tak to Cebák skúsil ranou spoza obrany, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    07:49
    Kladgnefurt v ďalšej zaujímavje pozícii! Po dobrom nahodení puku z uhla sa pri bránke o dorážku pokúšal Koch, ale Melicherčík mu napokon všetko pokazil, pretože puk podržal.
     
    07:04
    Klagenfurt ucítil svoju šancu a aj naďalej pokračuje v aktivite pred súperovou bránkou.
     
    06:33
    Domáci sa ale napokon do útoku predsa len dostali a nemysleli to vôbec zle. Z ľavej strany sa až k žrdi natlačil Markus Pöck, ale veľmi tesne a neúprosne ho bránil Češík, ktorý mu nedovolil lepšie zakončiť.
     
    05:48
    Hra sa teraz presúva zo strany na stranu, ale nevidíme žiadnu presnejšiu prihrávku do lepšej pozície a ani strelecký pokus. Tempo sa upokojilo.
     
    05:17
    Oceliari presunuli puk do svojej útočnej tretiny, ale tam ho iba nastrelili na zadný mantinel a nepodarilo sa im ho dokorčuľovať.
     
    04:50
    Košičania začali v tomto zápase skutočne veľmi dobre a aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Klagenfurt je trochu zaskočený, uvidíme, čo vymyslí.
    04:37. Richard LELKEŠ - 0:1
     
    04:37
    Košice dali gól!

    Košičania sa ujímajú vedenia! Z pravej strany z útočnej tretiny najskôr prudkou strelou vystrašil domáci tím Jenčík, ale jeho ranu gólman vyrazil. K odrazenému puku sa vzápätí dostal RICHARD LELKEŠ a s dorazením do prázdnej bránky už nemal problém. Asistencia: Richard Jenčík.
     
    03:48
    Klagenfurt ale aj proti plnému počtu hráčov súpera pokračuje veľmi aktívne. Domáci hokejisti sa stále tlačia pred Melicherčíka, Košičania sa stále dobre bránia.
     
    03:27
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. Ubrániť sa až na záverečné zaváhanie dokázali veľmi dobre a súpera k súvislému tlaku nepustili.
     
    02:54
    Košičania pri vlastnej bránke získali puk a chceli ísť do útoku, ale stratili puk a mohliza to pykať! Priamo z medzikružia pálil voľný Ganahl, no jeho strelu v poslednej chvíli zablokoval Maejko.
     
    02:33
    Rakúski hokejisti to skúsili nahodením puku do pásma súpera, ale ich pokus bol zblokovaný iba na ochrannú sieť. Hra sa musí prerušiť.
     
    02:10
    Oceliari pokračujú v svedomitej defenzíve a veľmi dobre sa bránia. Puk opäť skončil iba za bránkou domáceho celku. Klagenfurt si vôbec nevie udržať pásmo.
     
    01:29
    Klagenfurt však puk rýchlo pozbieral a vrátil sa do pásma. Tam to domáci skúsili prostredníctvom Setzingera, ktorý pálil z uhla z pravej strany, ale Melicherčík si bližšiu žrď dobre pokryl.
     
    01:09
    Košičania začali vo vlastnom oslabení veľmi dobre a puk ihneď vyhodili cez všetky čiary.
     
    01:04
    Košice budú hrať v oslabení! Obranca Radek Philipp je vylúčený na dve minúty za držanie hokejky.
     
    00:32
    Košičania sú aj naďalej aktívni. Suja sa v útoku tlačil pred bránku, ale puk mu napokon prekĺzol na zadný mantinel a strela neprišla.
     
    00:19
    Košičania sa ihneď chopili príležitosti, vzali si puk na svoje hokejky a presunuli sa do útoku. Tam to strelecky skúsil Lelkeš, ale jeho rana bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    00:05
    Prvé buly tohto zápasu vyhrali domáci hokejisti, ktorí puk ihneď nahodili do pásma Košíc, ale tam ho nestihli dokorčuľoať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Klagenfurt nastúpi v červených dresoch, hostia z Košíc v bielej farbe. Stretnutie povedie rozhodcovská štvorica Grumsen (DEN), Piragić (CRO) – Johnstone (AUT), Hribar (SLO).

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    KAC Klagenfurt: Tuokkola (Stroj) – Popovic, Strong, DeSantis, T. Pöck, Schumnig, Kapstad, Vallant – Koch, M Geier, Setzinger – Nordqvist, Ganahl, Lundmark – Hundertpfund, Jacques, Kurath – Harand, M. Pöck, Ban

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Bortňák, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Boltun

    Rozhodca: Grumsen (DEN), Piragić (CRO) – Johnstone (AUT), Hribar (SLO).
    Aktuálne zábery z rozcvičky.


     
    Aktuálna tabuľka skupiny H:
    1. Mníchov – 9 bodov (9:3)
    2. Košice – 0 bodov (2:5)
    3. Klagenfurt – 0 bodov (1:4)
    Milé vzájomné poďakovanie Košíc a Mníchova.
     
    Prvý zápas skupiny:
    Košice – Mníchov 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
    Góly a asistencie:
    35. Bicek (Suja, Macejko), 53. Bicek (Bartánus, Suja) – 12. Wolf (Smaby, Jaffray), 23. Wolf (Jaffray), 27. Wolf, 31. Dehner (Aucoin, Soderholm)

    V prvom zápase začali Košičania na ľade v Steel aréne veľmi dobre a súpera poriadne potrápili. Mníchovčania ale potom zvýšili svoju aktivitu, Wolf bez väčších problémov dosiahol hetrik a trénerský tandem Oremus – Šimíček dokonca siahol po zmene brankára, keď Melicherčíka nahradil Riečický. Oceliari ale aj napriek stavu na kocke nehrali zle a súper sa musel obracať. Slovenskí zástupcovia sa do hry dostali dvoma gólmi skúseného Biceka, no tie prišli pomerne neskoro a Košičania už duel výraznejšie zdramatizovať nestihli.
    ____________________

    Druhý zápas skupiny:
    Klagenfurt – Mníchov 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
    Góly a asistencie:
    32. Geier – 39. Boyle (Pinizzotto), 46. Kahun (Kastner, Dehner), 60. Maurer (Kahun), 60. Mauer

    Prvý trip skupiny H absolvoval nemecký Mníchov, ktorý sa po zápase v Košiciach presunul do Rakúska. Tam natrafil na veľmi vzdorovitý domáci Klagenfurt, ktorý v prvej tretine predviedol dobrú aktivitu, ale diváci presný zásah nevideli. Prvý gól prišiel až po zmene strán a vedenia sa ujali rakúski hokejisti, no príliš dlho si ho neužili. Mníchovčania aj v tomto dueli predviedli svoje kvality, zápas bez väčších problémov otočili a do tabuľky si pripísali ďalšie tri body. Aj v tomto stretnutí sa medzi tromi žrďami nemeckého celku predstavil Danny Aus den Birken, ktorý po prvom zápase chválil Košičanov.
    ____________________

    Tretí zápas skupiny:
    Košice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
    Góly a asistencie:
    52. Christensen (Jaffray, Kettemer)

    Na druhý trip po Európe sa po Mníchove vybrali Košice. Tie najskôr zavítali do metropoly Bavorska, kde odohrali proti domácemu Mníchovu výborný zápas. Vyrovnaná hra priniesla množstvo bojovnosti, ale aj množstvo skvelých striela a brankárskych zákrokov na oboch stranách. Domáci Birken i hosťujúci Melicherčík držali rolety zatiahnuté skutočne pevne, veď v stretnutí padol iba jediný gól. O ten sa až v 52. minúte postaram mníchovský hráč Christensen, ktorý pred bránkou využil dobré nahodenie puku a upratal ho do siete. Oceliari sa ešte v záverečných minútach pokúsili o vyrovnanie, ale ani v hre bez brankára sa im to nepodarilo.
    Zábery zo zákulisia kabíny Košíc počas zápasu s Mníchovom.

    Čo ste nemohli včera vidieť... Fotopríbeh mimo záberu kamier. Zostaňte s nami aj naďalej.

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Saturday, 29 August 2015
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní prestížnej európskej nadnárodnej súťaže Champions Hockey League. Slovensko v nej v tomto ročníku reprezentujú Nitra a Košice, a práve dnes sa pozrieme na súboj druhého menovaného, ktorý sa po zápase v Mníchove presunul do rakúskeho Klagenfurtu.

    KAC Klagenfurt je rakúsky hokejový klub, ktorý bol počas posledných siedmich rokov štyrikrát vo finále, pričom v dvoch prípadoch získal majstrovský titul. V poslednej sezóne 2014/2015 skončil tesne pred finálovou bránou, keď vypadol v semifinále. Tímové farby hráčov Klagenfurtu sú červená a biela a domácim štadiónom je Stadthalle s kapacitou pre 5 500 divákov.

    HC Košice je aktuálny slovenský majster a držiteľ celkovo 17 medailí zo samostatnej slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Košický hokejový klub má na svojom konte okrem 8 slovenských titulov a dva federálne majstrovské tituly, čo je najviac spomedzi všetkých slovenských tímov, ktoré pôsobili v československej lige. Košičania patria na Slovensku už dlhé roky k absolútnej hokejovej elite a v posledných 8 rokoch si vždy zahrali v extraligovom finále. Z tohto obdobia majú na svojom konte až 5 majstrovských titulov, pričom tri z nich získali počas 3 sezón v rade, čo je slovenský unikát. Do sezóny 2015/2016 vstúpia opäť v pozícii majstra, pretože v uplynulom ročníku obhájili zisk titulu a v prípade ďalšieho zisku zlata by si tak zopakovali už druhý majstrovský hetrik v rozpätí 8 rokov. Svoje domáce zápasy hrávajú v modernej Steel aréne, ktorá má kapacitu 8347 divákov. Košičania sa v uplynulom ročníku ako jediný slovenský klub predstavili v Champions Hockey League a v základnej skupine skončili na treťom mieste.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Kapstad (Koch, Schumnig), 35. Setzinger – 5. Lelkeš (Jenčík), 31. Bicek (Bartánus, Suja), 58. Suja (Bicek)


    KAC Klagenfurt: Tuokkola (Stroj) – Popovic, Strong, DeSantis, T. Pöck, Schumnig, Kapstad, Vallant – Koch, M Geier, Setzinger – Nordqvist, Ganahl, Lundmark – Hundertpfund, Jacques, Kurath – Harand, M. Pöck, Ban
    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Bortňák, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Boltun

    Rozhodca: Grumsen (DEN), Piragić (CRO) – Johnstone (AUT), Hribar (SLO)