Borčice – Šaľa 1:3 (kon.) | Nové Mesto n/V – Nitra 3:2 (kon.) | MFK Zvolen – R. Sobota 3:0 (kon.)
Prešov – L. Mikuláš 1:1 (kon.) | Bardejov – Lok. Košice 4:3 (kon.) | Teplička n. Váhom – Haniska 1:1 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
1:1 (1:1)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Sobota 15.08.2015, 17:30 • 1. FC Tatran Prešov • MONACObet liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Pavol Šafranko hlavičkoval gólovú loptu v poslednej akcii dnešného stretnutia, no jeho tešenie zastavila konštrukcia brány a všetci svätí stojací nad svätyňou Liptovského Mikuláša. Vzápätí prichádza záverečný hvizd arbitra.
     
    90+2
    Tatran rozťahuje hru po šírke ihriska, no k priamemu ohrozeniu brány sa nedokáže dostať podobne, ako počas celého stretnutia.
     
    Arbitri nadstavujú 4 minúty hracieho času.
     
    89
    Žltú kartu dostáva D. Leško (1. FC Tatran Prešov) za nešportové správanie v prerušenej hre.
     
    88
    Zázračný, ba priam životný zákrok predviedol gólman Liptákov Bréda, ktorý vymazal gólovú hlavičku Hectora Tubonemiho po rohu svojho mužstva.
     
    85
    Krásna akcia domácich, loptu pekne potiahol Jano Dzurík, vzápätí ju poslal voľnému Hecotorovi Tubonemimu, ten z prvej pálil ľavačkou a iba tesne minul brvno Brédovej brány.
     
    81
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Katona, prichádza Kraľovič. Petrovi Katonovi ešte zablahoželal hlásateľ dnešného stretnutia k narodeniu 2. potomka.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Vandraško, prichádza Gerec.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Mizerák (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    78
    Tutovku teraz nedali Prešovčania, keď Šafranko zoči voči Brédovi síce mieril dobre, ale zázračne z bránkovej čiary gólman hostí zachránil svoj tím pred inkasovaním.
     
    77
    Prešov ukázal peknú akciu, cez dve pasy sa k lopte dostal Filip Voda na pravom krídle, no nedokázal poslať ideálny pas na spoluhráča.
     
    67
    Domáci sa dostali do veľkej šance, v 16-tke sa uvoľnil kľučkou Voda, spravil si pozíciu, no obranný múr nedokázal prepáliť. Po tejto akcii prichádza druhá občerstvovacia prestávka.
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Laco, prichádza Staš.
     
    64
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Benes, prichádza Voda.
     
    58
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Micherda, prichádza Bujňák.
     
    58
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Hirka, prichádza Jasenovský.
     
    54
    Dávid Leško bol teraz agílny na ľavom krídle, narobil problémy defenzíve svojimi technickými kúskami a vypýtal si na seba faul na žltú kartu.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Lišivka (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    1 minúta sa nadstavuje v prvej polovici stretnutia.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Kubena (MFK Tatran Liptovský Mikuláš) za faul na Pavla Šafranka.
     
    39
    Domáci ožili, po rohu hostí sa dostali do pekného rýchleho protiútoku, Benes pekne posunul loptu po krídle na nabiehajúceho Dzuríka, ten prihrával do ohňa pred bránu Liptákov a napriek tomu, že jeho pas mal oči, domáci boli od lopty odstrčení a nedostali sa k strele. Akcia smrdela faulom Liptovského Mikuláša vo vlastnej 16tke.
     
    36
    Prešov dal gól!
    Gól strelil D. LEŠKO. V prerušenej hre využili domáci nepozornú defenzívu hostí, Jacko rozohral rýchlu akciu, na konci ktorej bol kapitán Dávid Leško, ten zoči voči Brédovi hosťujúceho gólmana špičkovo preloboval a vyrovnal stav stretnutia na 1:1.
     
    35
    Peter Katona bol v tutovke, na pravej strane 16tky si jeho akcia pýtala strelu už skôr, no Katona spravil ešte jeden krok, bol už z veľkého uhla a triafal iba bočnú sieť.
     
    34
    Dávid Keresteš po peknom pase iného Dávida absolútne zlyhal, stratil loptu v nádejnej situácii, čo hostia okamžite využili na rýchly protiútok, do brejku sa dostal Patrik Laco, ktorého vygumoval iba zázračný zákrok Jozefa Taliana v bráne. Tatran Prešov si koleduje v dnešnom stretnutí o výprask.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Papaj (MFK Tatran Liptovský Mikuláš) po otrasnom zákroku pri autovej čiare na Hectora Tubonemiho, ktorý potrebuje ošetriť.
     
    27
    Jozef Talian teraz veľmi nešťastne vybiehal na dlhú loptu za obranu, ktorú domáci už nestihli, pred nabiehajúcim Gerecom ju nedokázal odohrať a iba centimetre delili Štefana Gereca od strelenia druhého gólu.
     
    18
    Z následneho priameho kopu sa po zahratí k lopte dostal najvyššie vyskakujúci Patrik Jacko, ale loptu trafil hlavou absolútne zle a ani na druhý krát ju domáci nedokázali poslať do brány.
     
    15
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Prešovčania dostali lekciu z efektivity, keď akciu zakladal na hranici 16tky Prešovčan v službách Liptákov Kristián Hirka, posunul ju na os, kde sa lopta ešte dostala na uvoľnené ľavé krídlo a tam ju Patrik Laco poslal do odkrytej brány už veľmi pohodlne.
     
    11
    Pekná akcia Prešova, po pase z pravého krídla sa k hlavičke dostal Pavol Šafranko, ale loptu iba mierne pohladil a gólman Bréda s ňou nemohol mať žiadny problém.
     
    9
    Dlhá lopta na kapitána Dávida Leška síce mala oči, ale gólman Breda ju prečítal a bol pri lopte skôr, ako domáci hráč.

    Pavol Berka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 36. D. Leško – 15. Laco

    Karty:   89. D. Leško (PRE) – 28. Papaj (LMI), 44. Kubena (LMI), 47. Lišivka (LMI), 54. Šimún (LMI), 79. Mizerák (LMI)


    FC Tatran Prešov: Talian – P. Jacko, Tubonemi, D. Leško (C), Dzurík, Lipták, Šafranko, Katona (81. Kraľovič), Keresteš, Benes (64. Voda), Micherda (58. Bujňák)
    Náhradníci: Ferenc – Bujňák, Voda, Kraľovič, Bartek, Luberda, Maník

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Bréda – Šimún, Kubena, Kucharčík, Papaj, Gerec (80. Vandraško), Mizerák, Laco (66. Staš), Lišivka (C), Pastva, Hirka (58. Jasenovský)
    Náhradníci: Korytko – Vandraško, Kreva, Staš, Jasenovský

    Rozhodca: Fajčík – Hrmo, Ličko

    Diváci: 585