Fínsko U18 – USA U18 5:1 (kon.) | Švédsko U18 – Švajčiarsko U18 4:3 (kon.) | SR 18 – Rusko U18 2:5 (kon.)
Česko U18 – Kanada U18 1:3 (kon.)
koniec
JOJ ŠPORT Slovensko U18
2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Rusko U18
Pondelok 10.08.2015, 17:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Zápas sa skončil triumfom Ruska, ktoré si do tabuľky pripisuje prvé tri body.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Martin Bodák
    Rusko: Iľja Avramjenko (19:28:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    V samom závere sme ešte videli zaujímavé prečíslenie Slovenska, ale gólom sa neskončilo a Kalijajev už neinkasuje.
     
    59:02
    Pred nami je necelýchposledných šesťdesiat sekúnd duelu. Slovensko sa musí brániť, ale súpera drží mimo streleckých pozícií.
     
    58:50
    Rusi sa ešte v závere usadili na opačnej polovici klziska. Z medzikružia to bekhendom skúsil Ivanov, ale napálil iba Kožiaka.
     
    57:53
    Slovensko je stále v útoku, ale stále bez výraznejšieho úspechu. Naši chlapci sa teraz nevedia dostať k strele a gól už zrejme nepadne.
     
    57:15
    Do konca riadnej hracej doby už ostávajú iba necelé tri minútky, ale bojovná nálada z našich reprezentantov neopadáva. Slovensko sa tlačí dopredu a silným Rusom nenecháva ani centimeter ľadu.
     
    56:24
    Slovensko ešte ostalo v útoku a od mantinelu z otočky pálil Lacka, no takisto nebol úspešný. Ruský tím robí všetko pre to, aby už neinkasoval.
     
    56:12
    Slováci sa stále snažia. Čacho si v útoku za bránkou prevzal puk po nepresnej strele a ponúkol ho spoluhráčom, útočenie pokračuje.
     
    55:45
    Rusko stále útočí. Spoza obrany teraz pálil Ivanjuženkov, ale jeho pokus skončil iba na pozornej defenzíve nášho tímu. Slovensko hrá obetavo, aj keď je o výsledku už zrejme rozhodnuté.
     
    54:22
    Pozor ale aj na opačnej strane! Tam sa pred bránku dostal Ivanov, ale jeho rana z medzikružia zasiahla iba betóny slovenského gólmana.
     
    53:58
    Slovensko chytilo druhý dych a bojuje ako o život! Najskôr z medzikružia z otočky pálil Ružička a potom sa odrazený puk pokúšal do siete dostať Tamáš, ale ani v jednom prípade našim šťastie neprialo.
     
    53:34
    Slovensko potiahol dopredu Lacka, ale v rýchlosti nenamieril presne a jeho strela spoza ľavého kruhu mierila iba nad bránku.
     
    52:41
    Rusi sú gólom trochu zaskočení, trojgólový náskok už totiž nie je natoľko pohodlný. Slovenskí hokejisti sa stále snažia prekvapiť súpera a vypichujú mu puky.
    52:07. Marián STUDENIČ - 2:5
     
    52:07
    Slovensko U18 dalo gól!

    Snaha na slovenskej strane si pýtala gól a ten napokon prišiel! MARIÁN STUDENIČ sa sám predral pred bránku, kde predviedol svoje šikovné ruky a puk nekompromisne zavesil pod hornú žrď. Asistencie: Samuel Buček a Martin Bodák.
     
    51:53
    Slovensko sa stále bráni, teraz dokonca naši chlapci v zápale hry vyhodili puk cez mantinel. Rozdiel v skóre je síce značný, ale snaha na našej strane je obrovská.
     
    51:36
    Rusi by si ešte možno želali ďalšie góly v našej sieti, ale aktuálne ich do zakončenia nepúšťame. Vidíme veľkú bojovnosť na oboch stranách, ale o víťazovi je už zrejme rozhodnuté.
     
    50:54
    Rusi mali našliapnuté na pekný brejk, ale napokon im to nevyšlo. Ivanov v strede klziska hľadal Kajumoa, no pas bol pridlhý a strela po ňom neprišla.
     
    50:21
    Potlesk publika si teraz vyslúžil Boris Martančík, ktorý pálil z ľavej strany bez prípravy spoza obrany, ale iba do lapačky gólmana.
     
    48:59
    Rusi nad ničím nerozmýšľali, ihneď pozbierali puk za svojou bránkou a hru okamžite otočili na opačnú stranu.
     
    48:36
    Slovensko stále pokračuje v bojovnom duchu a Galbavý mohol znížiť! Najskôr to síce vyzeralo, že sa k nemu puk zo strany nedostane, ale potom napokon predsa len pálil, ale už v páde. Jeho rana obila iba zadný mantinel.
     
    47:10
    Slováci sa teraz v pásme udržali trochu dlhšie. Solenský si pýtal puk pred bránkou a chcel strieľať, ale prihrávka na neho napokon neprešla a zo situácie nič nebolo.
     
    46:23
    Slovákom sa teraz podarilo dostať puk aj do útočnej tretiny, ale v podstate ho tam iba nahodili a vybojovať ho už nedokázali.Rusko má jasne navrch.
     
    45:57
    Slovensko puk pri svojej bránke nenecháva dlhšie než je potrebné a naši kus čiernej gumy ihneď vyhadzujú preč. Zverenci trénera Bartánusa už s duelom zrejme nenarobia nič, ale nevzdávajú sa a to je sympatické.
     
    45:28
    Rusko pokračuje v ofenzívnej hre. Po pravej strane puk do útoku zaviedol Kajumov a v rýchlosti ešte hľadal Ivanova, ale pred ním dobre zasiahol brankár.
     
    44:49
    Slovensko stále bojuje. Z posledných síl sa teraz do útoku dostal Tamáš, ktorý bol ale proti presile úplne sám a puk preto stratil a ostal ležať na zemi.
    43:01. Vjačeslav ŠEVČENKO - 1:5
     
    43:01
    Rusko dalo gól!

    Naši súperi napokon veľký tlak v tejto tretine využívajú a zvyšujú svoj náskok. Priamo pred bránkou slovenská defenzíva zabudla VJAČESLAVA ŠEVČENKA, ktorý bezproblémovo prepálil odkrytý priestor. Asistencie: Daniel Verijajev a Artem Ivanjuženkov.
     
    42:33
    Rusko stále nemení svoju pozíciu a nonstop ostáva v našej obrannej tretine. Teraz sa Geraskin dostal za bránku, ale opäť z toho zakončenie nebolo.
     
    40:42
    Rusi stále bojujú a stále neúspešne. Za bránku si nakorčuľoval Verijajev, ale nedokázal spracovať prihrávku a ani zakončiť.
     
    40:17
    Rusi sa ihneď po buly presunuli do útoku. Pred bránku sa tam natlačil Rubtcov, ale gólman pred ním puk v poslednej chvíli schoval v lapačke.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina sa začala hrou vo štvoriciach na oboch stranách, počas ktorej sa Slováci pokúsili súpera zaskočiť, ale to sa im nepodarilo. Naopak, úspešnejší boli hostia, ktorí sa bezprostredne po nej presadili spred bránky. Následne mohol Avramenko náskok hosťujúceho celku zvýšiť na rozdiel štyroch presných zásahov, ale úspešný nebol. Slovensko sa v zvyšnej časti strednej dvadsaťminútovky súperovi v niektorých fázach hry pokúsilo vyrovnať, ale náročný duel hráčom postupne uberal na silách. V prvej polovici 35. minúty Roman počas presilovky spred bránky neprepálil gólmana Kalijajeva a o pár minút neskôr musel Zeleňák na opačnej polovici ihriska hasiť šancu Avramenka, ale diváci už gól nevideli a do šatní sa šlo za stavu 1:4.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:59.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:34
    Naši chlapci sa ale v útoku nedokázalo udržať, pretože Rusi nechcú v závere tejto časti hry nič zbytočne riskovať. Gól už s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidíme.
     
    39:11
    Do konca druhej tretiny ostáva jediná minúta a Slovensko sa postupne dostáva do útoku.
     
    38:56
    Slovensko to má ale náročné aj počas vlastnej presilovky. Fereta mal problémy s rozohrávkou, pretože jeho súper vysoko napádal až pri mantineli neďaleko bránky.
     
    38:20
    Rusi začali vo svojom oslabení dobre a puk sa im podarilo vyhodiť cez všetky čiary. Naši chlapci si ho za gólmanom rýchlo prevezmú a budú bojovať ďalej.
     
    38:01
    Rusko sa bude brániť! Na dve minúty za podrazenie odchádza na trestnú lavicu German Rubtcov.
     
    37:55
    Na ľadovej ploche to máme veľmi náročné. Kmec sa teraz snažil udržať puk v útoku, ale proti presile pri mantineli nemal žiadnu šancu a o pásmo prišiel.
     
    37:11
    Do útoku sa ale presunul aj aktívny ruský výber. Teraz sme ale súpera zatlačili iba za bránku a hosťom zakončenia zozadu nevyšli, pretože puk uviazol na sieti z vonkajšej strany svätyne.
     
    36:47
    Slovensko to opäť skúša v útoku. Solenský tam v ťažkej pozícii pred bránkou posunul puk na spoluhráčov, ale tí boli takisto dobre pokrytí a páliť nemohli.
     
    36:01
    Medzičasom hrá už Slovensko v plnom počte. Súper nás miestami poriadne zatlačil, ale miestami sme dokázali statočne vzdorovať a Rusko sa nevedelo udržať v pásme. V oslabení sme ale neinkasovali a to je najdôležitejšie.
     
    35:31
    Teraz musíme vyzdvihnúť individuálnu prácu Zeleňáka, ktorý pri pravej žrdi zabránil takmer jasnému gólu, keď hrou do tela odstavil Avramenka, ktorý by bol zakončoval do prázdnej bránky.
     
    35:16
    Naši chlapci to v tejto časti oslabenia robia skutočne dobre a opäť dokázali puk poslať ďaleko od Kožiaka.
     
    34:57
    Slováci sa ešte po buly museli brániť, ale potom sa im podarilo vyhodiť puk a môžu odísť striedať. Rusko musí začínať od svojej bránky.
     
    34:21
    Rusi mali na hokeje ďalší gól! Okamžite po buly získali puk a dlhé desiatky sekúnd obliehali našu bránku. Napokon sa priamo pred ňu natlačil Makeev, ktorý bol ale proti betónu Kožiaka neúspešný.
     
    33:39
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Boris Martančík, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    31:46
    Rusi hrajú v plnom počte a presilovka Slovenska je minulosťou. Naši chlapci to mali aj v početnej výhode veľmi náročné, ale dokázali si vypracovať dobrú šancu a to sa cení.
     
    31:31
    Slovensko ešte v útoku ostalo a teraz už skutočne mohlo byť znížené! Vo veľmi dobrej príležitosti sa ocitol Roman, ktorý sa všemožne snažil prepáliť gólmana, ale napokon bezúspešne.
     
    31:22
    Slovensko muselo útočnú tretiu na moment opustiť, ale naši chlapci sa tam následne dostali späť. Od modrej čiary pálil Kmec, ale v rýchlosti nebol dostatočne dôrazný.
     
    30:38
    Napokon sme sa k streleckému pokusu dostali! Jeho autorom bol Solenský, ktorý pálil spred modrej čiary, ale brankár sa dokázal presunúť a puk zachytil.
     
    30:17
    Slovensko začalo ihneď veľmi aktívne, ale zatiaľ je to bez strely. Za bránkou sa puk pokúšal spracovať Studenič, ale nesadlo mu to. Aj napriek tomu ostávame v pásme.
     
    29:46
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza Maxim Afanasev, ktorý si odpyká dvojminútový trest za nedovolené bránenie v hre.
     
    29:16
    Puk teraz nebezpečne skákal pred našou bránkou, ale Slováci ho napokon dokázali bekhendom aspoň vyhodiť z pásma.
     
    28:57
    Slovenskí hokejisti sa opäť museli stiahnuť pred svoju bránku a nevedia sa odtiaľ vymotať. Rusi majú na tomto turnaji veľmi silný ročník, čo zatiaľ aj dokazujú.
     
    27:51
    Teraz ale naši chlapci mohli inkasovať! Priamo pri pravej žrdi ostal úplne nepokrytý Avramenko, ktorý mal gól skutočne na hokejke, ale Kožiak skvelým zákrokom betónom skórovaniu zabránil.
     
    26:55
    Galbavý teraz dobre zapracoval za našou bránkou a Slovensko konečne získalo puk. Naši ihneď mieria striedať a zrejme to skúsia aj v útoku.
     
    26:27
    Rusko ostáva v útočnej tretine, ale pred bránku ho nepúšťame. Teraz o od mantinelu skúšal Maakev, ale puk sme zblokovali a strela neprišla.
     
    25:50
    Slovenský brankár sa stále nenudí a nevie, kam skôr skočiť. Rusi sú o triedu hokejovejší, ale Slováci stále držia dobrý výsledok.
     
    25:17
    Rusi stále útočia. Zo stredu útočnej tretiny to teraz skúšal Ivanjuženkov, ktorý ale napálil iba telo gólmana, ktorý nemohol mať problém.
     
    24:38
    Rusko pokračuje vo svojej obrovskej aktivite aj naďalej. Priamo pred bránkou teraz ostal osamotený Ševčenko, ale puk sa k nemu vďaka pozornej slovenskej defenzíve nedostal.
    23:11. Artur KAJUMOV - 1:4
     
    23:11
    Rusko dalo gól!

    Rusi napokon svoje vedenie zvyšujú z nenápadnej strely. ARTUR KAJUMOV pálil z uhla a brankár Kožiak už nestihol zareagovať. Asistencie: Iľja Avramenko, Igor Švyrev.
     
    22:43
    Rusi sa presunuli do útoku. Na ľavej strane to tam skúsil Geraskin, ale jeho pokus brankára nemohol prekvapiť.
     
    22:01
    Oba celky už medzičasom hrajú v plnom počte, v hre vo štvoriciach sme presný zásah nevideli.
     
    21:46
    Rusi sa vo štvorici nikam nepúšťajú, aj keď musíme uznať, že Slováci i toho veľa nedovolia. Vidíme bojovný hokej, v druhej tretine zatiaľ bez gólov.
     
    21:26
    Diváci i skauti teraz uznanlivo zatlieskali Rusom, ktorí v strednom pásme predviedli peknú hru do tela. Naši hráči majú pred sebou ešte náročný zápas.
     
    20:50
    Slovensko začalo v hre vo štvorici aktívne a ihneď sa natlačilo pred bránku. Tam sa o zakončenie pokúsil Rudy, ale gólman si poradil.
     
    20:01
    Rozhodcovia sa v závere prvej tretiny ešte rozhodli vylučovať, takže druhé dejstvo sa začne vo štvorici na oboch stranách. Z Ruska je za držanie vylúčený Igor Švyrev Slovensko oslabí Samuel Buček na dve minúty za hrubosť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Už od začiatku sa začalo veľmi aktívne a hráči oboch celkov sa pokúšali dostať do vedenia. To sa napokon podarilo favorizovanému Rusku, ktoré v siedmej minúte zápasu využilo presilovku, keď sa spred bránky presadil Afanasev. Slováci mali pred sebou následne náročnú úlohu, ale na radosť prítomných fanúšikov sa im ju podarilo splniť pri nasledujúcom vylúčení, keď si gólman Kalijajev neustrážil puk a pomedzi betóny mu ho do siete poslal Miloš Roman. Ihneď po buly potom opäť padol gól, Rusov poslal späť do vedenia Verijajev. Za stavu 2:1 v prospech veľkého favorita celého turnaja spálil domáci Martančík šancu na vyrovnanie, čo mohli hostia potrestať z protiútoku, ale zastavila ich konštrukcia bránky. Do prestávky ešte hokejovejší Rusi pridali jeden presný zásah z presilovky a do šatní šli s pohodlným dvojgólovým náskokom.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:15
    Róbert Pukalovič odovzdal v mene SZĽH mladým hokejistom z Hamuljakova štartovací výstroj, ktorý im pomôže v ďalšej kariére.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    Slovensko sa ešte snaží o zníženie. Buček sa natlačil k bránke súpera na ľavej strane, ale puk sa k nemu vôbec nedostal a tak nemal žiadnu šancu na dorážky.
     
    19:05
    Rusi hrajú v plnom počte a pred nami je posledná minúta tejto tretiny.
     
    18:59
    Slovensko sa ešte dokázalo udržať v pásme a Rajnoha to vôbec nemyslel zle! Slovenský obranca pálil od modrej čiary pod hornú žrď, ale Kalijajev si dal pozor a puk pokryl.
     
    18:03
    Slovensko sa presunulo do útoku a pokúsilo sa tam o nebezpečnejšie ohrozenie bránky súpera, ale jediná strela z medzikružia doposiaľ smerovala iba nad tri žrde.
     
    17:16
    Slovensko buly pred súperovou bránkou vyhrať nedokázalo a Rusi puk vyhodili cez všetky čiary. Náš tím sa musí vrátiť ku Kožiakovi.
     
    17:05
    Rusko sa bude brániť! German Rubtcov smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za hákovanie.
     
    16:40
    Rusi vyhrali buly a ihneď sa rozostavili v našej tretine. Slovenskí hokejisti sa bránili zubami aj nechtami, napokon sa ale puk dostal ku Kožiakovi, ktorý ho ihneď prikryl lapačkou.
     
    16:12
    Slovensko sa muselo brániť a následne sa pokúsilo rozohrať puk, ale ten našim chlapcom ušiel iba cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    15:17
    Na opačnej polovici ľadovej plochy predviedlo Rusko po zisku puku takmer dokonalý protiútok, ktorý ale hostia zakončili iba do konštrukcie bránky za Kožiakom.
     
    14:52
    Slovensko sa dokonca dostalo do veľmi sľubnej šance na zníženie! Bol v nej Martančík, ktorý pálil spred bránky, ale jeho prudký puk brankára nezaskočil.
     
    13:36
    Našim chlapcom ale snahu rozhodne uprieť nemôžeme. Slovensko dáva do zápasu maximum a Bartánusovi zverenci si správne uvedomujú, že ešte nie je koniec hry.
     
    12:15
    Slovensko hrá v plnom počte, doháňať musí dvojgólové manko proti elitnému tímu.
    12:15. Iľja AVRAMJENKO - 1:3
     
    12:15
    Rusko dalo gól!

    Aj do tretice tu máme využitú presilovku a Rusi nám uskakujú na rozdiel dvoch gólov. Tentokrát sa do štatistík zapisuje IĽJA AVRAMJENKO, ktorý si priamo pred bránkou počkal na prihrávku Meščerjakova a nemal prečo zaváhať. Asistencie: Michail Meščerjakov, Igor Geraskin.
     
    11:36
    Slovensko má čo robiť, aby sa dokázalo ubrániť. Hokejová veľmoc sa okamžite usadila v našom pásme a pokúša sa niečo vymyslieť.
     
    10:52
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza Erik Rajnoha a trest znie nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
    09:11. Danil VERIJAJEV - 1:2
     
    09:11
    Rusko dalo gól!

    Rozhodca ledva vhodil buly a Rusko je opäť vo vedení. Bleskový útok ihneď po vhadzovaní sa skončil prudkou strelou spoza obrany, ktorej autorom bol DANIL VERIJAJEV a náš gólman ju nevidel najlepšie. Asistencia: Artem Ivanjuženkov.
     
    08:54
    Rusko hrá v plnom počte, máme tu druhú využitú presilovku v zápase.
    08:54. Miloš ROMAN - 1:1
     
    08:54
    Slovensko U18 dalo gól!

    Našim chlapcom sa podarilo takmer nemožné! Slováci využívajú presilovku zásluhou MILOŠA ROMANA, ktorý si pred bránkou počkal na vypadnutý puk od brankára a pomedzi betóny ho poslal do siete. Asistencia: Matej Galbavý.
     
    08:38
    Slovensko začalo veľmi aktívne a ihneď po buly nahodilo puk pred bránku. Tam sa snažil zorientovať Roman, ale v rýchlosti bol zrazený na zem a nedokázal lepšie zakončiť.
     
    08:26
    Rusko sa bude brániť a naši majú šancu na vyrovnanie! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie German Rubtcov.
     
    07:11
    Slovensko ale okamžite začalo aktívne a dokázali sme sa natlačiť do útoku. Po pravej strane si tam puk potiahol Buček a aj ho z uhla hádzal na bránku, ale Kalijajev si poradil.
     
    06:30
    Slovensko hrá v plnom počte, prvé oslabenie ho vyšlo draho. Naši chlapci teraz budú mať čo doháňať.
    06:30. Maxim AFANASEV - 0:1
     
    06:30
    Rusko dalo gól!

    Rusi využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Po veľkom tlaku v našom obrannom pásme napokon puk do siete poslal MAXIM AFANASEV. Asistencie: Nikita Popugaev, Maxim Bain.
     
    06:19
    Slovensko sa stále musí brániť. Hostia si v našom obrannom pásme rozostavili kolotoč. Teraz z pravej strany pálil Gromov, ale Kožiak si v rýchlosti poradil.
     
    05:29
    Slovensko sa skutočne musí brániť ako o život. Lacka statočne bojoval na modrej čiare pri mantineli, ale puk sa mu nepodarilo vyhodiť a Rusi sú už rozostavení v našom pásme.
     
    05:18
    Hra je po piatich minútach prerušená a Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Miloš Roman.
     
    03:01
    Hra sa už takmer tri minúty neprerušila a oba celky musia opätovne striedať počas nej. V Bratislave máme aj niekoľko stoviek divákov, ktorí zatiaľ sledujú veľmi bojovný hokej na oboch stranách.
     
    02:40
    Slovensko sa po dlhej dobe dostalo von zo svojej obrannej tretiny. Puk do útoku dostal obranca Bodák, ktorý aj rýchlo vypálil, ale brankár ruského celku si poradil.
     
    01:53
    Zápas sa začal v rýchlom tempe, ale zatiaľ sa vôbec neprerušuje. Puk majú na svojich hokejkách Rusi, ktorí po ľade ĺietajú ako strely, Slovensko ledva stíha prestriedať.
     
    01:15
    Zverenci trénera Bartánusa to ale v úvode majú veľmi náročné, pretože Rusi nás držia pred Kožiakom. Slovensko sa musí brániť.
     
    00:42
    Rusko začalo skutočne veľmi aktívne a ihneď po buly sa presunulo do našej obrannej tretiny. Slovensko sa zatiaľ drží, prihrávku pre Ryženkova pred bránku sme zblokovali.
     
    00:08
    Prvé buly tohto zápasu vyhrali Rusi, ktorí sa ihneď stiahli ku svojej bránke, odkiaľ chceli rozohrávať. To im ale nevyšlo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Zápas sa o malý moment začne.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Slováci nastúpia v modrých dresoch, hostia z Ruska v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U18: Kožiak (Durný) – Bodák, Rajnoha, Zeleňák, Kmec, Krempaský, Fereta, Juriga, Rudy – Studenič, Solenský, Buček – Galbavý, Roman, Václav – Vybiral, Čacho, Lacka – Ružička, Martančík, Tamáš

    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Alexejev, Ijakovenko, Ryženkov – Bajn, Rubtcov, Verba – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Ivanjuženkov, Ševčenko, Verijajev – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Švyrev.

    Rozhodca: Baluška, D. Konc – Výleta. Šefčík.
    Predstavovanie hráčov na kocke.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní prvého hracieho dňa prestížneho mládežníckeho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Neoficiálne Majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov sa tentokrát uskutočnia v Bratislave a v českom Břeclavi a portál Onlajny.eu pri tom opäť nebude chýbať.

    V prvej časti turnaja sú tímy rozdelené do dvoch skupín. V skupine A sa v Českej republike predstavia obhajcovia titulu z Ivan Hlinka Memorial Cupu Kanaďania, mladíci silného Švédska, Švajčiarska a domáci výber Česka. Na Slovensku sa môžeme tešiť na aktuálnych majstrov sveta z USA, elitný ročník Ruska, aktuálnych vicemajstrov sveta z Fínska a domáci výber pod vedením trénera Antona Bartánusa.

    SLOVENSKO
    Hokejisti domáceho celku to na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kam sa turnaj presunul pre technické problémy na štadióne v Piešťanoch, budú mať naozaj náročné. V silnej konkurencii sa naši mladí chlapci pokúsia aspoň o úspech v podobe výhry, na ktorú v tomto turnaji čakajú od roku 2009. Naši mladíci odohrali v priebehu uplynulého týždňa prípravný zápas s juniormi HKm Zvolen, v ktorom zvíťazili 6:5 a generálku absolvovali proti kompletnému tímu Kanady, s ktorým v Trnave prehrali pomerom 1:12. Slovensko doposiaľ na Ivan Hlinka Memorial Cupe získalo dvakrát bronz.

    RUSKO
    Hokejisti hokejovej veľmoci vyslali do Bratislavy hráčov, ktorí v tejto vekovej kategórii dominujú a aj naši reprezentanti sa zhodli, že by malo ísť ešte o ťažšieho súpera ako Kanadu. Rusi patria k svetovej špičke, o čom svedčia aj ich výsledky na tomto prestížnom turnaji. Hokejisti tejto krajiny (vrátane úspechov vtedajšieho ZSSR) získali na IHMC dovedna 13 medailí za tri prvenstvá, štyri druhé a šesť tretích miest.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 9. Roman (Galbavý), 53. Studenič (Buček, Bodák) – 7. Afanasev (Popugaev, Bain), 10. Verijajev (Ivanjuženkov), 13. Avramjenko (Meščerjakov, Geraskin), 24. Kajumov (Avramenko, Švyrev), 44. Ševčenko (Verijajev, Ivanjuženkov)


    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Kožiak (Durný) – Bodák, Rajnoha, Zeleňák, Kmec, Krempaský, Fereta, Juriga, Rudy – Studenič, Solenský (C), Buček – Galbavý, Roman, Václav – Vybiral, Čacho, Lacka – Ružička, Martančík, Tamáš
    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Alexejev, Ijakovenko, Ryženkov – Bajn, Rubtcov, Verba – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Ivanjuženkov, Ševčenko, Verijajev – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Švyrev.

    Rozhodca: Baluška, D. Konc – Výleta. Šefčík