Manchester United – Tottenham 1:0 (kon.) | Bournemouth – Aston Villa 0:1 (kon.) | Norwich – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Leicester – Sunderland 4:2 (kon.) | Everton – Watford 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 2:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (0:1)
Watford FC
Sobota 08.08.2015, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Steven Naismith.
     
    90
    Nadstavuje sa päť minút! Dostatok času, aby sme ešte boli svedkami niečoho zaujímavého.
    Arouna KONÉ - 2:2
     
    86
    Everton FC dal gól! V Goodisonovom parku sa Watford z prinavráteného vedenia príliš dlho netešil! Everton totiž odpovedal zásluhou AROUNA KONÉHO. Tomu pripravil pozíciu parádnou robotou Romelo Lukaku, po ktorého prihrávke sa Koné objavil v stopercentnej šanci a poradil si s ňou výborným spôsobom!
     
    83
    Tím Watford práve strelil gól! Obrovský šok pre Toffees a neskutočná radosť v sektore fanúšikov Watfordu, ktorých do Liverpoolu pricestovali takmer tri tisícky. Striedajúci ODION IGHALO naplno demonštroval, prečo bol jedným z hlavných strojcov postupu hostí do Premier league. Nigérijský útočník si spracoval výkop brankára Gomesa pred šestnástkou, na jej hranici si zasekol protihráča, aby si následne ešte posunul loptu viac na stred a presnou strelou ju namieril povedľa ľavej ruky padajúceho Howarda Parádna individuálna akcia!
    Odion IGHALO - 1:2
     
    79
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Valon Behrami, prichádza Ben Watson.
     
    77
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Kevin Mirallas, prichádza Bryan Oviedo.
    Ross BARKLEY - 1:1
     
    76
    Everton FC dal gól! Tribúny Goodisonovho parku sa dočkali, Evertonu sa konečne podarilo odomknúť obranný zámok Watfordu! Po Colemanovom centri priťukol Koné loptu pod seba ROSSOVI BARKLEYMU a ten spoza šestnástkového oblúku pustil na bránu Watfordu nechytateľnú bombu! Nádherný gól, Gomes nemal nárok.
     
    74
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Odion Ighalo.
     
    68
    Tom Cleverley mal na pravej strane more času, ktoré využil na veľmi podarený center pred bránu Gomesa. Ten ostal stáť na bránkovej čiare a len sledoval ako Koné, ktorého tiesnila hosťujúca defenzíva, poslal loptu hlavou nad hornú tyč!
     
    67
    José Holebas zo slušnej diaľky poriadne preveril kvality Tima Howarda, ktorý podarenú ranu ľavého beka Watfordu vyriešil výborným zákrokom.
     
    66
    Žltú kartu dostáva José Holebas (Watford FC).
     
    62
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Brendan Galloway, prichádza Arouna Koné.
     
    59
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Miguel Layún, prichádza Juan Carlos Paredes.
     
    54
    Séamus Coleman zahasil rozvíjajúci sa brejk Watfordu faulom, za ktorý mu bolo udelené napomenutie žltou kartou.
     
    54
    Jedna z najzaujímavejších akcií Evertonu v celom zápase! Na jej konci bol James McCarthy, ktorý predkladal loptu pred bránu, odkiaľ ju s problémami, ale predsa stačila defenzíva Watfordu odpratať skôr, než sa k nej dostal niekto z hráčov v modrom.
     
    45+1
    Futbalisti Evertonu mohli odchádzať do kabín po prvom polčase poriadne vykoľajení. Chýbalo totiž len málo, aby krížna strela Layúna z hranice šestnástky skončila v bráne domácich.
     
    42
    Vysunutý hrot Watfordu Troy Deeney nebol v pokutovom území Evertonu domácou defenzívou pripustení k strele, z čoho bol zrejme frustrovaný, pretože predviedol nezmyselný faul, za ktorý bol potrestaný žltou kartou.
     
    30
    Ross Barkley sa pri predchádzajúcej akcii len zastreľoval, pretože teraz predviedol podstatne podarenejší pokus, ktorý Gomes musel vyškriabať spod svojho brvna! Prvý vážny zákrok brankára Watfordu v zápase.
     
    19
    Na center od rohovej zástavky si naskočil nie práve vyhlásený hlavičkár Gareth Barry, ktorého zakončeniu veľa nechýbalo – lopta preletela tesne ponad brvno svätyne Watfordu.
    13. Miguel LAYÚN - 0:1
     
    13
    Tím Watford práve strelil gól! Watford sa usadil na útočnej polovici, kde predviedol niekoľko zaujímavých ofenzívnych pokusov, až prišiel center Jurada z ľavého krídla, ktorý Jagielka zrazil len k MIGUELOVI LAYÚNOVI. Ten sa k ponúknutej príležitosti postavil pohotovo a v páde upratal loptu k pravej žrdi Tima Howarda!

    Michal Bakoš

    Góly: 76. Barkley, 86. Koné – 13. Layún, 83. Ighalo

    Karty:   54. Coleman (EVE) – 42. Deeney (WAT), 66. Holebas (WAT)


    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka, Stones, Galloway (62. Koné) – McCarthy, Barry – Mirallas (77. Oviedo), Cleverley, Barkley – R. Lukaku (90+1. Naismith).
    Náhradníci: Robles – Oviedo, Koné, Naismith, L. Osman, Browning, McAleny.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Prödl, Cathcart, Holebas – Anya, Capoue, Behrami (79. Watson), Layún (59. Paredes) – Jurado (74. Ighalo) – Deeney.
    Náhradníci: Gilmartin – Angella, Vydra, Paredes, Pudil, Watson, Ighalo.

    Rozhodca: Jones – Scholes, Eaton