Manchester United – Tottenham 1:0 (kon.) | Bournemouth – Aston Villa 0:1 (kon.) | Norwich – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Leicester – Sunderland 4:2 (kon.) | Everton – Watford 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 2:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (0:1)
Watford FC
Sobota 08.08.2015, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Potom, čo Barkley v 76. minúte nechytateľnou strelou stav zápasu vyrovnal, sa začali diať na štadióne Evertonu veci. Ighalo najskôr vrátil krásnou akciou a presným zakončením Watford do vedenia, no z toho sa hostia tešili len tri minúty. O veľmi rýchlu odpovedať sa po spolupráci s Lukakum postaral Koné.

    Od tohto momentu až do skončenia nadstaveného času sa The Toffees snažili pridať tretí gól a otočiť tak stav vo svoj prospech, no v záverečnom tlaku už im dopriate nebolo.

    Súboj dvoch španielskych trénerov, ktorí sa okamžite po skončení zápasu pustili do družnej debaty, sa tak skončil ziskom bodu pre obidve strany.

    V tomto momente sa vám chcem poďakovať za pozornosť a zároveň vás aj pozvať na sledovanie duelu majstrovskej Chelsea, ktorej súbojom so Swansea sa uzatvorí program prvého hracieho dňa novej sezóny Premier League.

    Prajem príjemný zvyšok sobotného večera i celého víkendu. (17:58:59)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Skúsenosťami z Premier league ošľahaný brankár Gomes sa s uvedením lopty do hry vôbec neponáhľa a takticky naťahuje čas.
     
    90+3
    Snaha Evertonu strhnúť víťazstvo na svoju stranu je ohromná, zatiaľ však očakávaný efekt nepriniesla.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Steven Naismith.
     
    90
    Nadstavuje sa päť minút! Dostatok času, aby sme ešte boli svedkami niečoho zaujímavého.
     
    89
    Romelo Lukaku vystrelil priamo do miest, kde sa nachádzal pripravený Gomes.
    Arouna KONÉ - 2:2
     
    86
    Everton FC dal gól! V Goodisonovom parku sa Watford z prinavráteného vedenia príliš dlho netešil! Everton totiž odpovedal zásluhou AROUNA KONÉHO. Tomu pripravil pozíciu parádnou robotou Romelo Lukaku, po ktorého prihrávke sa Koné objavil v stopercentnej šanci a poradil si s ňou výborným spôsobom!
     
    83
    Tím Watford práve strelil gól! Obrovský šok pre Toffees a neskutočná radosť v sektore fanúšikov Watfordu, ktorých do Liverpoolu pricestovali takmer tri tisícky. Striedajúci ODION IGHALO naplno demonštroval, prečo bol jedným z hlavných strojcov postupu hostí do Premier league. Nigérijský útočník si spracoval výkop brankára Gomesa pred šestnástkou, na jej hranici si zasekol protihráča, aby si následne ešte posunul loptu viac na stred a presnou strelou ju namieril povedľa ľavej ruky padajúceho Howarda Parádna individuálna akcia!
    Odion IGHALO - 1:2
     
    82
    Obrana Watfordu si s centrom z ľavej strany dokázala na dvakrát poradiť.
     
    80
    Obidvaja súperí majú aj s nadstaveným časom ešte niečo menej ako pätnásť minút na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu.
     
    79
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Valon Behrami, prichádza Ben Watson.
     
    78
    Gólom nabudení fanúšikovia Evertonu, ktorí chcú, aby ich miláčikovia pokračovali v ceste za otočením výsledku, teraz nie sú spokojní s verdiktom hlavného rozhodcu. Ten totiž odpískal faul Ovieda na Nyoma.
     
    77
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Kevin Mirallas, prichádza Bryan Oviedo.
    Ross BARKLEY - 1:1
     
    76
    Everton FC dal gól! Tribúny Goodisonovho parku sa dočkali, Evertonu sa konečne podarilo odomknúť obranný zámok Watfordu! Po Colemanovom centri priťukol Koné loptu pod seba ROSSOVI BARKLEYMU a ten spoza šestnástkového oblúku pustil na bránu Watfordu nechytateľnú bombu! Nádherný gól, Gomes nemal nárok.

    Michal Bakoš

    Góly: 76. Barkley, 86. Koné – 13. Layún, 83. Ighalo

    Karty:   54. Coleman (EVE) – 42. Deeney (WAT), 66. Holebas (WAT)


    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka, Stones, Galloway (62. Koné) – McCarthy, Barry – Mirallas (77. Oviedo), Cleverley, Barkley – R. Lukaku (90+1. Naismith).
    Náhradníci: Robles – Oviedo, Koné, Naismith, L. Osman, Browning, McAleny.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Prödl, Cathcart, Holebas – Anya, Capoue, Behrami (79. Watson), Layún (59. Paredes) – Jurado (74. Ighalo) – Deeney.
    Náhradníci: Gilmartin – Angella, Vydra, Paredes, Pudil, Watson, Ighalo.

    Rozhodca: Jones – Scholes, Eaton