Almaty – Aberdeen 2:1 (kon.) | Elfsborg – Odd 2:1 (kon.) | Liberec – Shmona 2:1 (kon.)
Limassol – Qäbälä 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Kazaň 2:3 (kon.) | Solún – Trnava 1:0 (kon.)
Štokholm – Atromitos 1:3 (kon.) | Rheindorf Altach – Guimarães 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Slovan Bratislava 2:0 (kon.)
Zürich – Minsk 0:1 (kon.) | Thun – Vaduz 0:0 (kon.) | Žilina – Vorskla Poltava 2:0 (kon.)
Alkmaar – Başakşehir 2:0 (kon.) | Târgu Mureş – Saint-Étienne 0:3 (kon.) | Debrecín – Rosenborg 2:3 (kon.)
Kukësi – Légia Varšava 0:3 (kont.) | FK Rabotnički – Trabzonspor 1:0 (kon.) | Brøndby – Omonia Nikózia 0:0 (kon.)
Liége – Željezničar Sarajevo 2:1 (kon.) | Charleroi – Zorja Luhansk 0:2 (kon.) | Bordeaux – Larnaca 3:0 (kon.)
West Ham – Giurgiu 2:2 (kon.) | Bilbao – Keşla FK 2:0 (kon.) | Hajduk Split – Strømsgodset 2:0 (kon.)
Belenenses – Göteborg 2:1 (kon.) | Sampdoria – Novi Sad 0:4 (kon.) | Wolfsberger – Dortmund 0:1 (kon.)
Southampton – Arnhem 3:0 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
2:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 30.07.2015, 19:00 • Štadión Kubaň, Krasnodar (kapacita 32 000 divákov) • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava prehral v Krasnodare 0:2 a jeho šance na postup do 3. predkola Európskej ligy klesli, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera v spoločnosti Onlajny.eu! (20:58:19)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 22:5
    Strely na bránu: 10:3
    Rohové kopy: 10:0
    Žlté katy: 1:0
     
    Slovan prehráva v Krasnodare 0:2 a jeho šance na postup do 3. predkola výrazne klesli. Pritom to tak byť nemuselo, dnes boli belasí favoritovi zdatným súperom a pri troche šťastia mohol byť výsledok úplne iný. Samozrejme, Krasnodar mal hernú prevahu aj viac šancí, to sa však vzhľadom na rozdiel medzi tímami dalo čakať. V prvom polčase si Rusi vypracovali len jednu čistú šancu, aby potom udreli gólom do šatne. V druhom dejstve najprv belasí nevyužili dve dobré šance, aby pykali po spornej penalte za faul Muchu na Ariho. V závere mohol dôležitý gól na ihrisku súpera streliť Kubík, na opačnej strane trafil brvno Ari. Slovan môže ľutovať nevyužité šance, samozrejme, nič nie je stratené, v odvete to ale bude veľmi ťažké.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kotula mal čo robiť, na ihrisku boli dve lopty a jednu odkopával do outu, zatiaľ čo druhá k nemu smerovala. Napokon centroval na ľavú stranu na Kubíka, ale namieril veľmi nepresne a vykopávať môže Dykan.
     
    90+2
    Belasí dokázali center z rohu odvrátiť, potom po odrazenej lopte a centri ešte v šestnástke hlavičkoval Granqvist, Mucha loptu pokryl.
     
    90+2
    Agilný Laborde prešiel cez pravú stranu, zastaviť ho musel sklzom až Saláta, uvidíme rohový kop ruského tímu.
     
    90+1
    Sekulič vystihol kombináciu domácich a spolu s Milinkovičom a Kubíkom mohli ísť dopredu, všetko ale zastavila nepresná prihrávka Kubíkovi.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Rusi rozohrávajú, už sa snažia dohrať zápas v pokoji a prípadne pridať nejaký gól, pre Slovan už na zníženie stavu ostáva veľmi málo času.
    89.
     
    89
    Mohlo byť definitívne hotovo! Krasnodar predviedol vskutku parádnu kombináciu pred šestnástkou Slovana, Wanderson vysunul ľahkým oblúčikom Ariho, ktorý v hlavičkovom súboji predčil Hudáka a trafil do brvna! Mucha loptu len očami vytláčal mimo brány.
     
    88
    Mucha si musel vyjsť ďaleko pred svoju šestnástku, napokon to pred Arim zvládol a odkopol loptu do outu. Po vhadzovaní prišla strela Pereyru, ktorá mierila nad bránu.
     
    87
    Center z rohu obrancovia odvrátili, potom však prišiel center na Wandersona, ktorý sa zjavil sám pred Muchom a namieril tesne vedľa ľavej žrde! Wanderson potom neubrzdil a zrazil sa s Muchom, obaja hráči sú v poriadku.
     
    86
    Hra sa okamžite presunula na opačnú stranu, kde strieľal z dobrej pozície Wanderson, pozorný Mucha zasiahol a vyrazil na roh!
     
    85
    Tak predsa len, mohlo byť znížené! Štefánik pred šestnástkou prihral Milinkovočivi a ten ideálnou kolmicou našiel v pokutovom území Kubíka, ten mal ešte v strede Vitteka, napokon to proti vybiehajúcemu Dykanovi skúsil sám a jeho strela falšom tesne minula ľavú žrď, to bola najväčšia šanca Slovanu v zápase!
     
    84
    Znovu to horelo v šestnástke hostí, Kalešin centroval na Ariho, ktorý napokon fauloval Hudáka, loptu môže do hry poslať brankár Mucha. Čas do konca sa kráti, na prípadný presný zásah Slovanu, ktorý by oživil nádeje na postup, to teraz veľmi nevyzerá.
     
    83
    Ari mohol zvýšiť na rozdiel triedy! Rusi pekne zakombinovali pred šestnástkou a Wanderson vysúval na pravej strane Ariho, Mucha si vybehnutie z brány nenačasoval ideálne a Ari pred ním stihol zakončiť, mieril nad brvno!
     
    82
    Ari vysúval oblúčikom na ľavej strane nabiehajúceho Labordeho, pred ním si dobre postrážil priestor Kotula a prihral loptu Muchovi.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Jurij Gazinski, prichádza Stefan Strandberg.
     
    81
    Pereyra tvrdo zasiahol Kubíka, to bol škaredý zákrok nohami napred. Kubík sa ťažko zdvíha zo zeme, bude však môcť pokračovať v hre.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mauro Gonzáles, prichádza Samuel Štefánik.
     
    79
    Slovan sa v týchto chvíľach bráni, Wanderson kombinoval po vzduchu s Arim, loptu napokon po hlavičkovom zásahu Hudáka skrotil Mucha.
     
    78
    Krasnodar to stále skúša postupnými kombináciami v strede ihriska, táto prihrávka však Pereyrovi dobre nesadla a loptu si s prehľadom prebral Mucha.
     
    77
    Rusi stratili loptu pred šestnástkou belasých a Kubík predviedol šprint cez celé ihrisko, dostával sa už k šestnástke, v tej chvíli ho však dostihol Jędrzejczyk a čistým zákrokom odzbrojil krídelníka Slovana.
     
    76
    Krasnodar predviedol peknú kombináciu na jeden dotyk, lopta smerovala od Ariho naľavo k Labordemu, ktorý ešte hľadal v pokutovom území Ahmedova, ktorý sa chrbtom k bráne nepresadil.
    75. Wanderson (KRS)
     
    75
    Fantastický zákrok Jána Muchu! Wanderson prenikol po pravej strane do šestnástky, mal tam dostatok priestoru a obrancovia mu nestíhali, tvrdo vystrelil k pravej žrdi a Mucha pravou nohou reflexívne vytlačil loptu na roh!
     
    74
    Dobrá šanca Krasnodaru! Laborde vyslal krásny nadýchaný center na pravú stranu šestnástky, odkiaľ hlavičkoval v páde Pereyra a mieril tesne vedľa brány!
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Adam Zreľák, prichádza František Kubík.
     
    72
    Po tvrdom hlavičkovom súboji potreboval krátke ošetrenie Saláta, už je všetko v poriadku a hra môže po krátkej prestávke pokračovať.
     
    71
    Obraz hry sa teraz predsa len zmenil, Krasnodar začal aj brániť na svojej polovici, čo spôsobuje Slovanu v ofenzíve problémy. Proti početnej presile sa v tomto prípade nepresadil Milinkovič.
     
    70
    Teraz už pri lopte Rusi, čaká nás posledných 20 minút zápasu, v ktorom Slovan nie je vyslovene horší, po dvoch nešťastných okamihoch ale prehráva o dva góly a to belasým nedáva veľa šancí do odvety.
     
    69
    Kombinácie Slovana sa odohrávajú ďaleko od brány Dykana, hráči sú pod tlakom napádajúcich protihráčov a tak to končí ako v tomto prípade Sekuliča s Milinkovičom stratou lopty.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Pavel Mamaev, prichádza Odil Ahmedov.
     
    67
    Slovan kombinoval na útočnej polovici, Milinkovič prenechal Zreľákovi a ten hľadal vpredu Vitteka, namieril to ale veľmi nepresne a vykopávať tak bude Dykan.
     
    66
    Striedajúci Laborde vyskúšal pozornosť Muchu a vyslal nepríjemnú strelu, brankár Slovana si s ňou poradil a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    65
    Následne to vpredu ešte individuálne skúšal Milinkovič, ani kapitán Slovana ale nenašiel recept na zatiaľ dobre pracujúcu defenzívu ruského tímu.
     
    64
    Belasí sa logicky musia vysúvať viac dopredu, tento výsledok výrazne znižuje ich postupové šance. Zatiaľ sa im nedarí prejsť cez obranu súpera, teraz to na pravej strane nevyšlo centrujúcemu Kotulovi.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Fedor Smolov, prichádza Ricardo Laborde.
     
    62
    Smolov sa prebíjal dopredu po pravej strane, Podaný sa mu vrhol pod nohy a obetavým sklzom poslal loptu do outu.
     
    61
    Slovan sa snaží odpovedať, Gonzáles kombinoval pred šestnástkou s Podaným, ktorý poslal krížny center pod seba do šestnástky, lopta tam len tesne minula Vitteka.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
    59. Pavel MAMAEV - 2:0
     
    59
    Krasnodar dal gól!
    PAVEL MAMAJEV si postavil loptu na biely bod, počkal si na pohyb Muchu, ktorý sa hádzal k pravej žrdi a sám poslal loptu na opačnú stranu, je tu druhý gól Krasnodaru! Samotný pokutový kop bol minimálne sporný, Ari si po penaltu vyslovene ,,šiel" a padal veľmi teatrálne, rozhodca to však videl jasne a ukázal na biely bod.
     
    58
    Ari prenikal do šestnástky a prechádzal okolo Muchu, po kontakte padá na zem a je z toho penalta pre Krasnodar!
     
    57
    Podaný vyslal dlhý out do šestnástky a loptu ešte hlavou za seba predlžoval Vittek, pre Mészárosa to bolo na pravej strane šestnástky priďaleko a po loptu si vyšiel Dykan.
     
    56
    Pavel Mamajev tvrdo skosil v strede poľa Kotulu, od rozhodcu za to vidí prvú žltú kartu dnešného duelu.
     
    55
    Ari sa nepresadil na hrote a lopta prešla až za bránkovú čiaru, znovu do hry ju svojím výkopom posiela Mucha. Slovan potrebuje aj ofenzívny impulz, zatiaľ nedokáže nadviazať na šance Vitteka s Milinkovičom.
     
    54
    Slovan teraz znovu stiahnutý pred svojou šestnástkou, Rusom nestačí jednogólový triumf a snažia sa dosiahnuť ešte aspoň jeden presný zásah. Teraz belasí bránia dobre a nepúšťajú súpera do šancí.
     
    53
    Krasnodar zahrával rohový kop, Pereyra našiel v šestnástke Ariho, ktorý mieril hlavičkou z hranice šestnástky nad brvno!
     
    52
    Slovan napokon loptu stratil a z akcie domácich rezultoval roh, ktorý obrana odvrátila. Po odrazenej lopte ešte posielal oblúčik do šestnástky Gazinski, Saláta s Hudákom situáciu s vypätím všetkých síl ubránili.
     
    51
    Domáci znovu kombinovali pred šestnástkou, prihrávka Wandersona Arimu však presná nebola, loptu získavajú hráči v belasom a môžu vyraziť do útoku.
     
    50
    Na opačnej strane tiež dobrá šanca, hra sa prelieva zo strany na stranu! Smolov vyslal strieľaný center do stredu šestnástky, kde sa chcel presadiť Pereyra, obetavým sklzom ho zastavil Saláta!
     
    49
    Ďalšia dobrá možnosť belasých! Vnikli do otvorenej obrany domácich, Zreľák načechral od čiary do šestnástky Milinkovičovi, ktorý mal ešte v strede Vitteka. Kapitán Slovana sa snažil o strelu, lopta mu zle sadla a tiesnený mieril vysoko nad!
     
    48
    Na opačnej strane bezprostredne po rozohrávke akcia aktívneho Smolova, ten sa na pravej strane uvoľnil cez Kotulu a skúšal to k bližšej žrdi, mieril však veľmi nepresne do vonkajšej siete.
     
    47
    Róbert Vittek v dobrej príležitosti! Skúsený kanonier prešiel cez Gazinskiho a zrazu bol v dobrej pozícii na hranici šestnástky, skúsil to tvrdou strelou k ľavej žrdi, ktorú s námahou pokryl brankár Dykan! Škoda, mohlo byť vyrovnané!
     
    46
    Belasí mali k dispozícii úvodný výkop a Saláta vyslal dlhý nákop dopredu, kde sa ale Vittek nepresadil. Ešte dodám, že cez prestávku nestriedal ani jeden z trénerov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 12:2
    Strely na bránu: 5:2
    Rohové kopy: 4:0
    Žlté katy: 0:0
     
    Prvé dejstvo je za nami, pre Slovan rozhodne so zmiešanými pocitmi. Belasí nezačali dobre a boli pod tlakom ruského celku, ten si však okrem príležitosti Ariho väčšie šance nevypracoval. Keď sa už zdalo, že Slovan vyrovnal hru a mohol by odísť do kabín za bezgólového stavu, prišla štandardka v nadstavenom času a veľká gólová radosť domácich. Pre Slovan nie je nič stratené, v druhom polčase môže stav ešte skorigovať. Pri začiatku druhej polovice sa na vás teším od 20:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Zdá sa, že po domácich oslavách sa už prvý polčas v pokoji dohrá, Slovan môže ľutovať, že v závere prvého dejstva neubránil štandardku domácich a zbytočne inkasoval.
    45+1. Granqvist (PEREYRA) - 1:0
     
    45+1
    Krasnodar dal gól!
    Tak to je obrovská škoda, Slovan dostáva v prvej minúte nadstavenia nepríjemný gól do šatne! Podaný fauloval pred šestnástkou a k exekúcii štandardky sa postavil Pereyra. Presným centrom našiel v strede šestnástky voľného ANDREASA GRANQVISTA, ktorý loptu presnou hlavičkou umiestnil k pravej žrdi Muchovej brány!
    Asistencia: Mauricio Pereyra
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    44
    Belasí sa vydali dopredu a vyzeralo to na zaujímavý protiútok, všetko však skončilo pri nepresnej zadovke Zreľáka, dopredu ide Krasnodar.
     
    43
    Krasnodar zahrával štandardku z 30 metrov, Pereyra to skúsil priamou strelou, mieril však pomerne výrazne nad bránu Slovana.
     
    42
    Adam Zreľák ostáva po tvrdom sklze Kalešina na trávniku a potrebuje lekárske ošetrenie. Ďalší hráči využívajú túto krátku prestávku na občerstvenie.
     
    41
    Kotula vyslal v sklze peknú prihrávku do behu Zreľákovi, ten by sa už rútil z pravej strany na bránu, skosil ho však Kalešin. Vyzeralo to na jasný faul, rozhodca zaujímavú štandardku Slovanu neprisúdil.
     
    40
    Teraz si Rusi nerozumeli v kombinácii na súperovej polovici, prišli o loptu a vhadzovať tak môžu belasí, Tí musia bezpodmienečne prežiť záver polčasu bez inkasovaného gólu.
     
    39
    Po ďalšej akcii to skúsil aj Ari, to už vyzeralo nebezpečnejšie, keď tiež strieľal spoza šestnástky a krížnu strelu namieril k pravej žrdi, Mucha bol pozorný a loptu chytil!
     
    39
    Ján Mucha zatiaľ chytá veľmi spoľahlivo! Smolov vystrelil z otočky spoza šestnástky, brankár Slovana kryl jeho tvrdú strelu smerujúcu k pravej žrdi!
     
    38
    Ari si pred šestnástkou narazil loptu s Pereyrom a dral sa do zakončenia, Saláta sa mu vrhol pod nohy a umne odkopol loptu do bezpečia.
     
    37
    Hra sa v týchto momentoch odohráva na polovici Slovana, ktorý ale veľmi dobre stráži priestor pred vlastnou šestnástkou, dobrý zápas zatiaľ hrá stopérska dvojica a penzum práce odvádza defenzívny štít Sekulič.
     
    36
    Gazinski vysielal prihrávku stredom ihriska, nikto z jeho spoluhráčov na ňu nereagoval ideálne a tak lopta doputovala až k Muchovi, ktorý môže pokojne rozohrávať.
     
    35
    Zo štandardky Slovan nič zaujímavé nevyťažil, musí sa vrátiť dozadu, nakoľko Krasnodar sa chce vrátiť k aktívnemu úvodu polčasu a neustále sa tlačí na dostrel Muchovej brány.
     
    34
    Granqvist nedovolene zastavil Sekuliča, Milinkovič môže zahrať štandardnú situáciu belasých zo zaujímavej vzdialenosti.
     
    33
    Po ďalšom závare pred šestnástkou Slovana belasí nevedeli dlho odkopnúť loptu, až museli pomôcť útočníci Vittek so Zreľákom, druhý menovaný bol napokon faulovaný.
     
    32
    Kalešin bol na konci ďalšej svižnej kombinácie v podaní ruského celku, po peknom oblúčiku vyslal strieľaný center z pravej strany, loptu odkopol do bezpečia Hudák.
     
    31
    Zdalo sa, že Mészárosa stiahol Jędrzejczyk pri ľavej postrannej čiare nedovolene, rozhodca to videl inak a napriek protestom D. Tittela prisúdil loptu Rusom.
     
    30
    Úvodnú polhodinku nám zakončuje nevydarená kombinácia Krasnodaru na pravej strane, po ktorej bude odkopávať Mucha. Je pozitívom, že stav je stále bezgólový a Slovan prežil úvod stretnutia.
     
    29
    Rusi teraz kombinovali na jeden dotyk pred šestnástkou belasých, Pereyra tam posúval pätičkou na Wandersona, proti húštine tiel v belasom ale táto prihrávka nemala nárok na úspech, loptu zastavil Saláta.
     
    28
    Smolov prenikol po pravej strane a skúsil to strelou spoza šestnástky, jeho nevýrazný pokus po zemi k pravej žrdi bez problémov pokryl Mucha.
     
    27
    Gonzáles teraz veľmi dobrým obranným zákrokom zastavil rodiaci sa brejk Krasnodaru, belasí získavajú loptu a v týchto chvíľach sú favoritovi stále vyrovnanejším súperom.
     
    26
    Veľmi pekná akcia belasých! Vittek si proti početnej presile pred šestnástkou domácich pokryl loptu a predral sa cez troch protihráčov a prenechal na hranici šestnástky Mészárosovi, ktorého strelu k pravej žrdi kryl Dykan!
     
    25
    V týchto minútach sa hra predsa len vyrovnala, je dôležité, že belasí prežili úvodný nápor bez gólovej ujmy. Teraz po faule na Podaného zahrávajú štandardku z vlastnej polovice.
     
    24
    Slovan stratil vpredu loptu a mohol za to pykať! Rusi prečíslili obranu a Ari miesto nahrávky napravo voľnému Wandersonovi radšej strieľal spoza šestnástky, jeho pokus tečoval Saláta a následná hlavička Pereyru zo šestnástky smerovala vedľa brány!
     
    23
    Sekulič bol faulovaný vo vzdušnom súboji pred vlastnou šestnástkou, slovenský tím teda získava loptu a môže ju skúsiť poslať dopredu na Vitteka, ktorý to má osamotený proti vysokým obrancom ruského celku zatiaľ veľmi ťažké.
     
    22
    Na opačnej strane takisto rýchla akcia Krasnodaru, ktorý získal loptu a okamžite vyrazil vo väčšom počte hráčov dopredu, Wanderson strelou z pravého rohu šestnástky výrazne minul bránu.
     
    21
    Sympatický brejk belasých, Milinkovič ťahal loptu po ľavej strane a ešte vracal na stred Zreľákovi, ten nebol ďaleko k zakončeniu, napokon ho predskočil stopér Granqvist.
     
    20
    Domáci zahrávali po faule Salátu štandardku z cca 35 metrov a po centri Pereyru to znovu ,,horelo" pred Muchom, lopta tam nepríjemne poskakovala, až ju pred Wandersonom odpálil do outu Podaný!
     
    19
    Pereyra centroval z následného rohového kopu, obrana Slovana bola tentoraz pozorná a dokázala dostať loptu preč z nebezpečného územia pred Muchom.
     
    18
    Krasnodar mal veľkú šancu a mohol sa dostať do vedenia! Obranca belasých si nedala pozor na kanoniera Ariho, ktorý strieľal z výbornej pozície a Slovan teraz podržal brankár Mucha, loptu vyrazil na roh!
     
    17
    Slovan vhadzoval na útočnej polovici v blízkosti brány Krasnodaru, Mészáros si chcel vyjsť s loptou na stred, okamžite mal proti sebe dvoch protihráčov a tak napriek veľkej snahe o loptu prišiel.
     
    16
    Podaný si veľmi dobre poradil proti agilnému Mamaevovi, ten naňho dobiedzal pri ľavej postrannej čiare, český ľavý obranca Slovana loptu dokázal rozohrať dopredu popri čiare.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny pekná akcia belasých, Zreľák si pri ľavej rohovej zástavke prebral dlhú prihrávku a vracal na stred Milinkovičovi, ktorý ešte posúval Gonzálesovi, jeho center z dobrej pozície ale presný nebol. Škoda, z tohto mohli belasí vyťažiť viac.
     
    14
    Teraz sa Slovan snaží vyrovnať hru, drží loptu v strede ihriska, Rusi sa snažia napádať, na útočenie však musia aspoň na okamih zabudnúť.
     
    13
    Po Muchovom dlhom nákope dopredu sa lopty ujal kapitán Marko Milinkovič a preveril Dykana, ten si pripisuje prvý úspešný zákrok!
     
    12
    Kalešin sa snažil na ľavej strane dostihnúť dlhú prihrávku, tiesnený Kotulom neuspel, a tak môže od vlastnej brány vykopávať Mucha. Belasí sa potrebujú trochu skonsolidovať a podržať loptu aj na svojich kopačkách.
     
    11
    Pereyra centroval na bližšiu žrď, kde ale dominoval Saláta a razantne odhlavičkoval loptu do bezpečia. Slovan ale potom neudržal loptu, zatiaľ sa skutočne len úporne bráni náporu domácich.
     
    10
    A je tu prvá veľká šanca zápasu! Po rýchlej kombinácii z ľavej strany prihral Kalešin do šestnástky Smolovovi a ten zblízka strieľal do protipohybu Muchu, od Hudáka sa lopta odrazila na roh, domáci reklamovali ruku, našťastie neúspešne!
     
    9
    Gonzáles v strede poľa nepríjemne prešiel po nohách Pereyrovi, celkom oprávnene získava domáci tím výhodu štandardky z veľkej vzdialenosti.
     
    8
    Úvodný nápor Krasnodaru pokračuje, z pravej strany sa tlačil s loptou na stred Jędrzejczyk, dobre proti nemu vystúpil Sekulič a odkopol do outu.
     
    7
    Po ďalšom rohu znovu odrazená lopta a tentokrát Smolov z pravej strany aj vystrelil, jeho krížnemu pokusu však chýbala presnosť a tak lopta len preletela okolo pravej žrde Muchovej brány.
     
    6
    Po centri z rohu sa Slovan ubránil, lopta ale ostala v hre a po pravej strane si to do šestnástky namieril Smolov, jeho nebezpečný krížny center odvrátil na roh Saláta.
     
    5
    Hudák neodhlavičkoval loptu v šestnástke dostatočne razantne a tak sa k nej na päťke dostával Wanderson, rýchlo však k nemu vyštartoval Saláta a obetavo poslal loptu na roh!
     
    4
    Nebezpečná kombinácia Krasnodaru pred šestnástkou belasých! Wanderson si tam narazil s Arim a už sa rútil do šestnástky, priam v poslednej chvíli mu loptu spod nohy čistým spôsobom odkopol Sekulič, to bol výborný obranný zákrok, ktorý zmaril rodiacu sa šancu Rusov!
     
    3
    Mészáros po Muchovom dlhom výkope bojoval o loptu na pravej strane, zdalo sa, že ho tam Kalešin fauloval, hra však pokračuje bez prerušenia.
     
    2
    Krasnodar zatiaľ Slovan prakticky nepustil k lopte, belasí vyčkávajú na svojej polovici a pozorne bránia. Teraz to Rusi skúsili dlhým nákopom až na hrot útoku, Mamaev však bol v ofsajde.
     
    1
    Úvodný výkop mal k dispozícii Krasnodar a okamžite sa tlačí dopredu, na pravej strane je veľmi aktívny najmä Jędrzejczyk, na dvakrát ho tam úspešne zastavil Podaný. Pri lopte stále Rusi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Všetko je pripravené na úvodný výkop, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Tímy prichádzajú na trávnik! Slovan v bielych dresoch, vo svojej tretej sade dresov, ktorú využíva na vonkajšie zápasy v Európskej lige. Domáci nastúpia v tmavozelenej farebnej kombinácii.
     
    Príjemný dobrý večer prajem fanúšikom dobrého futbalu! Približne o 20 minút sa začne prvý zápas 3. predkola Európskej ligy medzi FK Krasnodar a slovenským ŠK Slovan Bratislava! Štadión v Krasnodare sa zatiaľ zapĺňa veľmi pomaly, vypredané dnes určite nebude, návšteva nad 10 000 divákov by to však byť mohla. V Krasnodare panuje príjemné, teplé slnečné počasie a slnko pomaly zachádza za obzor. Poznáme už základné zostavy oboch tímov, zaujíma nás predovšetkým tá, ktorú vybral tréner belasých Dušan Tittel. Došlo v nej k viacerým prekvapeniam – svoju premiéru vo veľkom zápase zažije mládežnícky reprezentant a pravý obranca Juraj Kotula, na netradičnom poste defenzívneho záložníka nastúpi Boris Sekulič a prvýkrát od začiatku zápasu vybehne na ihrisko ďalší defenzívny štít Mauro Gonzáles. Pozrite si zatiaľ základné zostavy, ja vám prajem príjemný športový zážitok, prihlásim sa vám ešte znovu pred začiatkom stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Krasnodar: Dykan – Jędrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist (C), Kalešin – Gazinski – Mamaev, Pereyra – Smolov, Wanderson – Ari
    Náhradníci: Sinitsin (NB), Strandberg, Torbinski, Ahmedov, Bystrov, Laborde, Petrov Tréner: Oleg Kononov

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Hudák, Saláta, Podaný – Sekulič, Gonzáles – Mészáros, Milinkovič (C) – Zreľák – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Záhumenský, Štefánik, Kubík, Peltier, Oršula, Priskin Tréner: Dušan Tittel

    Rozhodca: H. Özkahya – Ç. Satman, E. Kan (Turecko).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri pokračovaní cesty slovenských tímov Európskou ligou, začína sa už 3. predkolo a nás veľmi teší, že v ňom nastúpia všetci traja zástupcovia Slovenska. V tomto prenose sa zameriame na bratislavský Slovan, ktorý nastúpi na pôde ruského Krasnodaru, kde ho nečaká nič jednoduché. O postup do play-off totiž súperí s tretím najlepším tímom uplynulej sezóny ruskej ligy!

    Krasnodar je z hľadiska kvality kádra, zázemia či rozpočtu favoritom dvojzápasu. Domáci sa až netypicky rusky prezentujú ofenzívnym futbalom, na čo upozorňoval aj brankár Slovana Ján Mucha. Slovan však neskladá zbrane, v pohárovej Európe odohral v tejto sezóne výborné zápasy a nadviazať chce na to aj v Rusku. Už bez Lásika, ktorý po zápase s Myjavou nefiguruje v kádri A-mužstva, ale s novou posilou, 18-ročným argentínskym záložníkom Maurom Gonzálesom, ktorý prišiel zo známej Boca Juniors.

    Veríme, že štvrtkový večer bude v znamení úspechov slovenských klubov proti silným súperom. Či už Slovan v Krasnodare, Trnava v Solúne alebo Žilina doma proti Poltave, všetci môžu dokázať, že náš futbal má na viac a môže dosahovať úspechy aj na klubovej úrovni. Cesta Slovana sa začína od 19:00 úvodným výkopom v Krasnodare, priamy prenos vám prinesie Tomáš Schügerl.
     
    Aktuálna forma

    Krasnodar zatiaľ odohral v ruskej lige dva zápasy, v ktorých získal tri body. V prvom kole vyhral na trávniku Amkar Perm 1:0, keď v závere duelu rozhodol o troch bodoch pre zeleno-čiernych Petrov. V druhom kole už súper Slovana podľahol v šlágri kola silnému Spartaku Moskva 0:1. Z dvoch zápasoch môžeme ťažko niečo vyčítať, výhra na ihrisku súpera potešila, zápas so Spartakom Moskva však Krasnodaru nevyšiel a podľa ohlasov z Ruska prehral zaslúžene.

    Slovan rovnako odohral dva ligové zápasy. V prvom dokázal získať všetky tri body na ihrisku Zlatých Moraviec po výhre 2:1 a góloch Priskina so Zreľákom. Sklamanie prišlo v domácom zápase s Myjavou, v ktorom podali belasí nevýrazní výkon a zaslúžene podľahli 0:1. Uvidíme, či bude tento zápas potrebnou fackou na prebratie, alebo signalizuje pokles formy Slovana na začiatku sezóny.
     
    Ako sa dostali do 3. predkola?

    FK Krasnodar obsadil v uplynulom ročníku kvalitnej ruskej Premier ligy 3. priečku a vďaka vysokému koeficientu súťaže bol priamo nasadený do 3. predkola.

    Slovan rovnako obsadil v slovenskej najvyššej súťaži tretiu priečku, začínal však už od 1. predkola. V štyroch zápasoch zaznamenal štyri víťazstvá, vy si môžete pozrieť výsledkový súhrn.

    1. predkolo Európskej ligy:
    Europa FC – Slovan Bratislava 0:6 (0:5) – góly Mészáros 3, Simovič, Štefánik, Priskin
    Slovan Bratislava – Europa FC 3:0 (2:0) – góly Gorosito, Zreľák, Vittek (z 11 m)

    2. predkolo Európskej ligy:
    Slovan Bratislava – UCD Dublin 1:0 (0:0) – gól Zreľák
    UCD Dublin – Slovan Bratislava 1:5 (0:1) – góly Vittek 3, Milinkovič, Saláta

    Zatiaľ teda platí, že Slovan je gólovo úspešnejší na ihriskách súperov, kde v dvoch vonkajších zápasoch nastrieľal 11 gólov! Uvidíme, či belasí na dobrú bilanciu nadviažu aj v Rusku, pri troške humoru by bolo dobré, keby pokračovali v klesajúcej postupke – šesť gólov na Gibraltáre, päť v Írsku a štyri v Rusku...
     
    FK KRASNODAR

    Krasnodar je mladý ruský futbalový klub, ktorý bol založený ešte len v roku 2008. Nachádza sa v geograficky mimoriadne príjemnej oblasti Ruska v blízkosti Čierneho mora. Svoje domáce zápasy hráva na štadióne Kubaň, o ktorý sa delí s mestským rivalom Kubaňom Krasnodar. Klubové farby sú zelená a čierna. V posledných dvoch sezónach zaznamenal tento klub výrazný kvalitatívny nárast, ktorý sa prejavil v 5. priečke v sezóne 2013/2014 a treťom mieste v prechádzajúcej sezóne kvalitnej ruskej Premier ligy. V uplynulej sezóne sa Krasnodaru podarilo preniknúť až do skupinovej fázy Európskej ligy, kde nabral potrebné pohárové skúsenosti. A rozhodne sa tam nestratil, vyhral na pôde anglického Evertonu 1:0, s tým istým súperom doma remizoval 1:1 a s francúzskym Lille dvakrát remizoval 1:1.

    ,,Krasnodar je veľmi silný predovšetkým v útoku. Poznám to mužstvo, mám informácie od známych z Ruska a môžem povedať, že nás tam nečaká nič jednoduché," povedal brankár Slovana Ján Mucha, ktorý pôsobil v ruských kluboch ako Samara či Tula. Skutočne, Krasnodar má v ofenzíve mimoriadnu silu a pýši sa kvalitným hráčskym kádrom. Ten je zložený z hráčov viacerých národností, medzi známe mená patrí kanonier Ari (doteraz Alkmaar, Spartak Moskva), záložník Vladimir Bystrov (doteraz Zenit Petrohrad, Spartak Moskva), či obrancovia Andreas Granqvist (anglický Wigan a švédsky národný tím) a Ragnar Sigurdsson (FC Kodaň a národný tím Islandu).

    Dá sa očakávať, že ruský tím od začiatku vyvinie veľký tlak a bude sa snažiť zúročiť svoj útočný potenciál. Krasnodar je určite favoritom, má však aj svoje slabiny, napríklad v defenzíve.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Najúspešnejší slovenský klub histórie sa snaží dosiahnuť väčší úspech na medzinárodnej scéne. Tomu zodpovedalo aj letné posilnenie kádra v každej formácii – do bránky prišiel skúsený Ján Mucha, na kraje obrany Jakub Podaný a Boris Sekulič, do zálohy Mauro Gonzáles a do útoku Tamás Priskin.

    Nastali však aj viaceré odchody, pričom niektoré z nich sa udiali doslova v posledných hodinách. Belasých už dávnejšie opustili Dušan Perniš a Branislav Niňaj, pred pár dňami odišiel na hosťovanie do Kuvajtu Seydouba Soumah a nový angažmán si hľadajú Erik Čikoš s Richardom Lásikom.

    Navyše, belasých trápi absencia hráčov kvôli zraneniam a trestom. Pre zdravotné problémy nemôžu hrať Slobodan Simovič a Martin Dobrotka, druhý diel dvojzápasového trestu za vylúčenie v zápase s Dublinom si odpykáva stopér Nicolas Gorosito. Pozitívom je, že po účinkovaní na Gold Cupe cestoval s tímom do Ruska útočník Lester Peltier.

    Tréner Dušan Tittel teda musí riešiť viaceré otázniky v základnej zostave na pohárový duel. Predpokladaná zostava belasých by mohla vyzerať takto: Mucha – Záhumenský, Saláta, Sekulič, Podaný – Štefánik, Gonzáles – Mészáros, Milinkovič, Kubík – Vittek
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Schügerl

    Miroslav Revaj

    Góly: 45+1. Granqvist (Pereyra), 59. Mamajev (pen.)

    Karty:   56. Mamaev (KRS)


    FK Krasnodar: Dykan – Jędrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist (C), Kalešin – Gazinski (81. Strandberg) – Mamajev (68. Ahmedov), Pereyra – Smolov /63. Laborde), Wanderson – Ari
    Náhradníci: Sinitsin (NB), Strandberg, Torbinski, Ahmedov, Bystrov, Laborde, Petrov Tréner: Oleg Kononov

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Hudák, Saláta, Podaný – Sekulič, Gonzáles (80. Štefánik) – Mészáros (60. Oršula), Milinkovič (C) – Zreľák (73. Kubík) – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Záhumenský, Štefánik, Kubík, Peltier, Oršula, Priskin Tréner: Dušan Tittel

    Rozhodca: H. Özkahya – Ç. Satman, E. Kan (Turecko)
    Štvrtok 06.08.2015
    Slovan Bratislava - FK Krasnodar 3:3

    Góly: 55. Vittek (Milinkovič), 60. Vittek (Gonzáles), 77. Vittek (Mészáros) – 8. Mamajev (pen.), 11. Mamajev (Smolov), 90+3. Smolov (pen.)

    Karty:   32. Peltier (SBA), 56. Mészáros (SBA) – 58. Gazinskij (KRS), 72. Strandberg (KRS)