Ekvádor – Bolívia 2:3 (kon.) | Čile – Mexiko 3:3 (kon.) | Paraguaj – Jamajka 1:0 (kon.)
koniec
Paraguaj
1:0 (1:0)
Jamajka
cz Utorok 16.06.2015, 23:00 • Estadio Regional Calvo y Bascuñán, Antofagasta • Copa América • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Paraguay navázala na dobrý vstup do turnaje a poraží Jamajku nejtěsnějším možným rozdílem 1:0!

    První poločas na Estaiod Regional Calvo y Bascuňán nabídlo velmi zajímavou podívanou. Do utkání vstoupila aktivněji Paraguay, avšak na první větší šanci jsme čekali až do dvacáté minuty. Bobadilla vystřelil z hranice vápna a míč proletěl těsně mimo! Ve 36. minutě se již "domácí" dočkali. Obrovskou chybu předvedl Kerr a míč se od těla Edgara Beníteze odrazil do branky!

    Druhý poločas začala Paraguay aktivněji a v 61. minutě mohla zvýšit na 2:0, jenže Samudio trefil jen břevno. Jamajka měla také možnost vyrovnat. McCleary vypálil z dobrých 25 metrů, avšak těsně minul!

    Paraguay tak má momentálně na kontě čtyři body a velmi se přiblížila postupu! Jamajka naopak má na svém kontě stále nulu a její šance na postup klesly prakticky na minimum!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (01:00:56)
    Paraguay zatím na Copa América neprohrála a je velmi blízko postupu ze skupiny!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Útočným faulem se provinil střídající Brown, který poslal k zemi Pabla Aguilara. U míče jsou momentálně domácí a to už bude mít Jamajka těžké!
     
    90+3
    Paraguay teď výborně napadala jamajskou rozehrávku a dočkala se! Bruno Valdez vypíchl míč a domácí kombinují na útočné polovině.
     
    90+2
    Po dalším centru do vápna se dostal k hlavičce stoper Hector, avšak ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče!
     
    90+1
    Další zajímavý centr do vápna poslal Austin, na jehož centr naskakoval Mariappa. Přes dvojblok protihráčů se však k hlavičce nedostal.
     
    90+1
    Hlavní sudí se rozhodl, že nastaví jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Austin tentokrát poslal míč na levou stranu, kde se nacházel střídající Laing, který odcentroval. Jeho centr našel ve vápně hlavu Morgana, ten však mezi tři tyče nezamířil.
     
    89
    Austin prošel mezi dvojicí protihráčů na pravé straně. Následná křížná přihrávka na levou stranu však nevyšla a Jamajka o míč přišla.
     
    88
    Teď se však Jamajka dostala k rohovému kopu, který rozehrál Austin na krátko k McClearymu. Jeho centr odkopl hned první bránící hráč a Jamajka bude muset začínat z vlastní poloviny.
     
    87
    Jamajce se zatím nadále nedaří dostat na dostřel branky Kerra. Obrana Paraguaye pracuje velmi dobře a zvládá závěr zápasu výborně!
     
    86
    Paraguay také střídá naposledy! Zatím jediný střelec tohoto utkání Edgar Benítez jde střídat a na posledních pár minut se na hřiště podívat Molinas.
     
    85
    Zcela zbytečný útočným faulem se prezentoval Roque Santa Cruz, který zastavil Hectora. Jamajka vša rychle rozehrála a míří vpřed!
    Tým německého kouč Schäfera stále ztrácí jednu branku a všehcny možnosti na střídání již vyčerpal

     
    83
    Hodně odvážný průnik si zvolil McAnuff, který nejprve obešel Cácerese, avšak na Gonzáleze už byl krátký a hráč Paraguaye mu míč sebral.
     
    82
    Na druhé straně vypálil Nelson Váldez, který dostal míč od Bruno Valdeze. Jeho rána však mířila hodně mimo a Kerr mohl zůstat v klidu.
     
    81
    Na trávníku zůstal ležet Bruno Valdez, který však dle mého názoru jen šetřil čas. Po krátké chvilce se zvedl a hra může pokračovat.
    McCleary vypálil těsně vedle
     
    80
    Hodně nadějnou ránu vyslal ze střední vzdálenosti McCleary. Jeho hodně tvrdá rána však proletěla těsně mimo branky Paraguaye!
     
    79
    Jamajka se nadechuje k závěrečnému náporu a momentálně kombinuje na útočné polovině. Do zakončení se však země ze středu amerického kontinentu nedostala!
     
    77
    Třetí střídání v řadě! Jamajka provádí poslední změnu v tomto utkání! Na hřišti dnes dohrál Dawkins, kterého nahrazuje Mattocks. Kouč Schäfer lehce riskuje, neboť do konce zbývá ještě necelých patnáct minut a Jamajka má již všechny možnosti střídání vyčerpané.
     
    76
    V dnešním utkání dohrál také levý obránce Samudio, který si přivodil nějaké zranění. Na jeho místo jde Ivan Piris.
     
    75
    Paraguay provádí první střídání v tomto zápase! Ze hřiště jde právě Raul Bobadilla, který odvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo jde Nelson Valdéz, který v prvním zápase vstřelil vyrovnávací branku v zápase s Argentinou!
     
    74
    Bobadilla se ocitl ve středu hřiště obklíčen hned trojicí protihráčů, ale situaci zvládl a Paraguay může pokračovat v kombinaci.
     
    72
    Na druhé straně posílal centr Samudio, na který si naběhl Roque Santa Cruz. Jeho hlavičku zablokoval rukou obránce Mariappa. Paraguay se dožadovala odpískání pokutového kopu, neboť skutečně šlo o ruku jamajského hráče, nicméně hlavní sudí Vera situaci pustil!
     
    71
    Z levé strany poslal Lawrence zajímavý centr, který tečoval McCleary a k míči se vápně málem dostal Brown. Těsně před ním však míč zachytil Silva.
     
    70
    Gólman Silva teď napodobil svého kolegu a šel ven z branku. Paraguayský gólman si však dal s hlavičkou záležet!
    Momentka z dnešního utkání

     
    68
    Asistent německého trenéra Schäfera si zřejmě stěžoval u čtvrtého rozhodčího a je vykázán na tribunu! Schäfer pouze kroutí hlavou!
     
    67
    Teď zůstal ležet na zemi domácí Victor Cáceres, kterého nepříjemně dohrál hostující kapitán Austin! Žlutá karta v tomto případě udělena nebyla.
     
    66
    Levý obránce Lawrence se však po ošetření dokázal zvednou z trávníku a odchází za postranní čáru. Zda-li bude pokračovat ve hře, to zatím nevíme.
     
    65
    Mariappa poslal do vápna zajímavý centr. Do vzduchu však šel Silva, který míč lapil. Navíc ve vzduchu "zbořil" Lawrence, který zůstal ležet na zemi velmi otřesený!
     
    64
    McCleary si dělal prostor na hranici vápna a dostával se do zakončení. Na poslední chvíli však zasáhl Pablo Aguilar, který Jamajčana do zakončení nepustil.
     
    63
    Útok Paraguaye zakončením neskončil, naopak domácí míč ztratili a do protiútoku jde Jamajka, která stále ztrácí jednu branku!
     
    62
    Jamajka vzápětí střídá podruhé! Kouč Schäfer stahuje ze hry Gilese Barnese, kterého nahrazuje Deshorn Brown!
    Samudio napálil břevno
     
    61
    Na útočný výlet se vydal levý obránce Samudio, který si před vápnem narazil s Bobadillou a vyslal tvrdou ránu, která skončila na břevně!
     
    60
    Velký závar ve vápně musela řešit obrana Paraguaye. Lawrence hodil dlouhý aut, který propadl až na malé vápno. Zde míč odkopl na poslendí chvíli Samudio.
     
    59
    Druhou žlutou kartu tohoto utkání dostává Bruno Valdes, který měl nějaké slovní připomínky na adresu hlavního rozhodčího.
     
    57
    První střídání tohoto zápasu provádí německý kouč Schäfer. Dnes na hřišti dohrál Dawkins, kterého nahrazuje Lance Laing! Německý kouč chce tímto tahem jistě oživit ofenzivní část hry.
     
    56
    Z následného rohového kopu Paraguay udeřit nedokázala, avšak i nadále je u míče a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    55
    Roque Santa Cruz si počínal na útočné polovině velmi zkušeně. Nechal se napadat Hectorem, který nakonec poslal míč na rohový kop.
     
    54
    Velmi nebezpečnou střelu vyslal na druhé straně Dawkins, avšak jeho střela mířila nad branku a Silva plachtil vzduchem zbytečně!
     
    52
    Benítez předal míč do středu Victoru Cáceresovi, který udělal kličku do středu a vypálil. Jeho přízemní ránu gólman Kerr raději vyrazil na rohový kop.
     
    51
    Stopera Pablo Aguilara evidentně kombinace na vlastní polovině nebavila, a tak poslal dlouhý centr na levou stranu, kde se nacházel Benítez. Ten míč zpracoval a Paraguay je rázem na dostřel!
     
    50
    Do vápna domácích posílal zajímavý centr Austin. Do vzduchu musel jít gólman Silva, který míč vyboxoval a obrana Paraguaye si může oddechnout.
     
    49
    Na levé straně odvedl skvělou práci Samudio, který prostrčil míč do běhu Santa Cruzovi, ten neváhal a vypálil. Jeho přízemní rána však mířila mimo!
     
    48
    Paraguay docílila branky, ta však nemůže být uznána, neboť se Pablo Aguilar nacházel v jasném ofsajdu!
     
    47
    Na levé straně se pokoušel proniknout do vápna Lawrence, avšak proti němu vystoupil obránce Bruno Valdez, který poslal míč do zámezí.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu měli k dispozici fotbalisté Paraguaye, kteří se dostávají k postupné kombinaci na vlastní polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Estaiod Regional Calvo y Bascuňán nabídlo velmi zajímavou podívanou. Do utkání vstoupila aktivněji Paraguay, avšak na první větší šanci jsme čekali až do dvacáté minuty. Bobadilla vystřelil z hranice vápna a míč proletěl těsně mimo! Ve 36. minutě se již "domácí" dočkali. Obrovskou chybu předvedl Kerr a míč se od těla Edgara Beníteze odrazil do branky!

    Druhý poločas tak začne za stavu 1:0 pro Paraguay přibližně v 0:05!
    Edgar Benítez je zatím jediným střelcem utkání!

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jamajka rozehrávala standardní situaci. Austrin poslal do vápna dlouhý centr, který propadl na malé vápno. Pohotově zde míč odpálil Samudio.
     
    45
    Hlavní rozhodčí Vera se rozhodl, že nastaví pouze jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Bruno Valdez se dostal k odraženému míči a okamžitě se pokoušel hledat Santa Cruze. Ten však míč těsně nestihl na hrací ploše.
     
    44
    Jamajka šla do rychlého protiútoku, který táhl McAnuff po levé straně. Proti sobě měl však Bruno Valdeze, ten jamajského středpolaře dál nepustil a odkopl míč do zámezí.
     
    42
    Zaútočit se pokoušela Jamajka, jenže útočným faulem se provinil McCleary v souboji s Saudiem. Rozehrávat tak bude gólman Silva!
     
    41
    Po další chybné rozehrávce Jamajky se k míči dostal Ortigoza, který se nerozpakoval a vypálil. Jeho tvrdá rána však mířila mimo!
     
    40
    Jamajka se dostala k míči pouze na krátkou chvíli a momentálně již kombinuje Paraguay na své polovině.
     
    39
    Paraguay se dostala k rohovému kopu, který rozehrál Ortigoza. Jeho nadýchaný centr směřoval na malé vápno, kde kraloval stoper Morgan, který míč odhlavičkoval.
     
    38
    Jamajka se hned po obdržené brance pokouší zaútočit a nejlépe vstřelit kontaktní branku. Paraguay však brání velmi dobře a nepouští svého soupeře na dostřel.
    Edgar BENÍTEZ - 1:0
     
    36
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Paraguay jde do vedení! Obrovskou chybu nyní předvedl gólman Kerr! Cáceres poslal příliš dlouhý centr a gólman Jamajky šel ven z branky. Následně se pokoušel hlavičkovat, nicméně míč opřel přímo o EDGARA BENÍTEZE, od kterého se míč odrazil šťastně do branky!
     
    34
    Na útočný výlet se vydal levý obránce Lawrence, který se nerozpakoval a z dobrých třiceti metrů vypálil. Jeho slabou přízemní střelu však Silva lapil.
    Santa Cruz se z voleje neprosadil
     
    32
    Na pravou stranu dostal míč Victor Cáceres, který si připravoval míč na centr. Nakonec centr vyslal a našel Santa Cruze. Jeho střela z první pořádně vystřašila Kerra, který však zasáhl!
     
    31
    Rohového kopu se ujal Ortigoza, jehož centr se snesl na hranici vápna. Zde byl pozorný Mariappa, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    30
    Na pravé straně zahrozil Bruno Valdéz, který se snažil protlačit k centru. To se mu nakonec povedlo, avšak ten zablokoval Lawrence na rohový kop.
    Roque Santa Cruz se již na Copa América jednou prosadil! Podaří se mu to i dnes?

     
    29
    Na druhé straně trochu nechtěně zahrozil Samudio, který si naběhl na centr Da Silvy a posílal do vápna přízemní centr. Ten však Kerr nezachytil a ke střele se málem dostal Santa Cruz. Těsně před ním míč odkopl stoper Morgan.
     
    28
    McClerayho na pravé straně uvolnil Austin a pravý křídelník se dostal k centru. Ten však pouze proletěl vápnem, neboť se Barnes nedostal k hlavičce.
     
    27
    Samudio poslal přízemní centr, který směřoval na hranici vápna pro Bobadillu, který se pokoušel míč ihned poslat do míst, kde se nacházel Santa Cruz. Jeho přihrávku však na poslední chvíli zablokoval Hector.
     
    25
    Exece volného přímého kopu se ujal sám González, jehož centr letěl na zadní tyč. Do vzduchu šel Kerr, kterému však míč vypadl z rukavic. Hlavní rozhodíč ale odpískal faul Pablo Aguilara a u míče bude Jamajka.
     
    24
    Protiútoku táhl po pravé straně González, který si chtěl narazit s Santa Cruzem, avšak ještě před tím ho fauloval Lawrence. Zajímavá standardní situace pro domácí.
     
    23
    Jamajka se dostala do postupné kombinace na útočné polovině, avšak hodně nepřesnou přihrávku vyprodukoval Watson a Paraguay jde do rychlého protiútoku.
    Bobadillova střela mířila těsně mimo
     
    21
    Paraguay je v posledních minutách jasně lepším týmem a teď se dostala do první velké šance! Benítez prošel středem hřiště a následně předal míč Bobadillovi, který vypálil. Jeho střela proletěla těsně mimo!
     
    20
    Z levé strany poslal do vápna zajímavý centr Samudio. Míč propadl až do míst, kde stál Cáceres. Jeho střelu však lapil Kerr.
     
    19
    Aktivní Santa Cruz vybojoval po souboji s Austinem další rohový kop, který rozehrál Benítez na krátko s Ortigozou a Paraguay se dostává do kombinace.
     
    17
    Stoper Pablo Aguilar se pokoušel najít dlouhým nákopem ve vápně Roque Santa Cruze. Ven z branky šel gólman Kerr, který míč vyboxoval.
     
    16
    Hlavní sudí Vera z Kolumbie vytáhl první žlutou kartu tohoto zápasu! Bobadilla dostal naloženo od Wese Moragana, který vidí žlutou zcela zaslouženě.
     
    14
    Jamajka šla do rychlého protiútoku, avšak hráči Paraguye velmi dobře napadali a míč získali zpět.
     
    13
    Na útočné polovině se momentálně usadila domácí Paraguay, která kombinuje. U míče je momentálně pravý obrácne Bruno Valdez.
    Na dnešní zápas dorazilo mnoho fanoušků z Paraguaye

     
    12
    Tradiční exekutor Austin se ujal i posledního volného přímého kopu. Jeho centr se však stal lahůdkou pro gólmana Silvu, který míč vyboxoval.
     
    11
    Na útočné polovině se provinil nedovoleným zákrokem Benítez, který poslal k zemi McCleryho a je z toho opět další zajímavá standardní situace pro Jamajku.
     
    10
    Rodríguez rozehrál roh na krátko s Bruno Valdezem. Centr pravého obránce směřoval do středu vápna, kde však kraloval gólman Kerr.
     
    9
    Na pravé straně se dostal k centru González, který svůj centr však opřel o Lawrence a Paraguay bude kopa svůj první rohový kop v zápase.
     
    8
    Na útočné polovině se hezky uvolnil Bobadilla, který však se do zakončení nedostal, neboť mu míč odebral Mariappa. Jamajský obránce však dlouho míč také neměl a Paraguay kombinuje na útočné polovině.
     
    7
    I rohového kopu se ujal Austin, avšak první centr nasměřoval do míst, kde se nacházel Bobadilla, ten poslal míč na další roh. Druhý centr již mířil do středu vápna, kde se k lehké hlavičce dostal Morgan, ale Kerr míč lapil.
     
    6
    Rozehrávky se ujal Austin, kterému se však vůbec nepovedl a hned první bránící hráč poslal míč na rohový kop!
     
    5
    Zajímavý průnik provedl McCleary, který obešel celkem dva protihráče. Následně ho však fauloval Cáceres a Jamajka bude mí k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    4
    Do první příležitosti se dostala také Paraguay. Na pravé straně se dostal k míči González, který neváhal a poslal míč do vápna. K hlavičce se dostal Roque Santa Cruz, ale Kerr zasáhl!
     
    3
    Nedovoleným zákrokem se provinil Bobadilla a Jamajka zahrávala volný přímý kop, kterého se ujal Austin. Jeho centr však vyboxoval Silva.
     
    2
    Více ze hry má momentálně Jamajka, která svého soupeře prakticky nepustila k míči. Momentálně tým ze středu amerického kontinentu kombinuje na útočné polovině.
     
    1
    Na pravé straně se k míči dostal právě Mariappa, kterému se podařilo odcentrovat. Jeho centr byl však přetažený a míč pouze proletěl vápnem.
     
    1
    Začátek utkání se lehce posunul, neboť Jamajčan Mariappa měl nějaké problémy s kopačkou. Teď je již vše v pořádku a utkání začala. Výhodu úvodního výkopu měli fotbalisté Jamajky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paraguay: Silva – Samudio, Pablo Aguilar, Da Silva, Bruno Valdez – Benítez, Ortigoza, Cáceres, González – Bobadilla, Santa Cruz
    Náhradníci: Villar, Piris, Barrios, Ortiz, Molinas, Martínez, Balbuena, Óscar Romero, Aranda, Aguilar, Cáceres, Valdéz

    Jamajka: Kerr – Lawrence, Morgan, Hector, Mariappa – McAnuff, Austin – Dawkins, Watson, McCleary – Barnes
    Náhradníci: Gordon, Laing, Brown, Parkes, Gray, Mattocks, Miller, Williams, Ottey, Grant, Taylor, Thompson

    Rozhodčí: Vera – Lescano, Romero (vš. COL).
     
    Hezký úterní večer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Jihoamerická Copa América je v plném prodou a dnes se rozehrají druhé zápasy ve skupině B! My se společně zaměříme na utkání Paraguaye a Jamajky. Úvodní výkop je naplánován na Estadio Regional Calvo y Bascuňán v 23:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    PARAGUAY
    Jihoamerický tým zahájil svou přípravu již v březnu přípravným duelem s Kostarikou. Utkání však příliš šancí nenabídlo a týmy odcházely s bezbrankovou remízou. Další utkání sehrála Paraguay o tři dny později v Mexiku. Tentokrát však na svého soupeře nestačila a prohrála 0:1. Generálka na Copa Américu. Proběhlo v utkání s Hondurasem, které však skončilo 2:2!

    Ve skupině B není Paraguay považována za favorita, nicméně po první odehraném utkání se její šance na postup zvedly! Argentina vedla po dvou brankách ve druhém poločase a vypadalo na klidné vítězství hvězdného týmu, jenže Paraguay předvedla výbornou stíhací jízdu. V 60. minutě snížil Nelson Valdéz a v 90. minutě srovnal na konečných 2:2 Lucas Barrios. Paraguay tak má momentálně jeden bod a pokud dnes potvrdí roli favorita a porazí Jamajku, výrazně se přiblíží postupu!
     
    JAMAJKA
    Tým ze středu amerického kontinentu odehrál v letošním kalendářním roce pouze dvě přípravná utkání. Na začátku března započal svou přípravu utkání s Venezuelou, které dokázal ovládnout 2:1. Další přípravné utkání odehrála Jamajka na Kubě a vyhrála 3:0! Do prvního utkání na Copa América však šla zcela "z voleje".

    První utkání na turnaji sehráli svěřenci Němce Winfried Schäfare proti solné Urugayi. Jamajka dlouho držela nerozhodný výsledek, nicméně zkraje druhého poločase se prosadil Rodríguez, který rozhodl o hubeném vítězství favorita v poměru 1:0. Jamajka tak dnes potřebuje zvítězit, pokud si chce zachovat šanci na postup ze skupiny.

    Jan Havlovic

    Góly: 36. Benítez

    Karty:   59. Valdes (PAR) – 16. Morgan (JAM)


    Paraguaj: Silva – Samudio (77. Piris), Pablo Aguilar, Da Silva, Bruno Valdez – Benítez (86.Molinas), Ortigoza, Cáceres, González – Bobadilla (75.Valdez), Santa Cruz
    Náhradníci: Villar, Piris, Barrios, Ortiz, Molinas, Martínez, Balbuena, Óscar Romero, Aranda, Aguilar, Cáceres, Valdéz

    Jamajka: Kerr – Lawrence, Morgan, Hector, Mariappa – McAnuff, Austin – Dawkins (76. Mattocks), Watson (57. Laing), McCleary – Barnes (62. Brown)
    Náhradníci: Gordon, Laing, Brown, Parkes, Gray, Mattocks, Miller, Williams, Ottey, Grant, Taylor, Thompson

    Rozhodca: Vera – Lescano, Romero (vš. COL)