Cesena – Bergamo 2:2 (kon.) | Chievo – Cagliari 1:0 (kon.) | Juventus – Fiorentina 3:2 (kon.)
AC Miláno – CFC Janov 1:3 (kon.) | Sampdoria – Hellas Verona 1:1 (kon.) | Lazio – Parma 4:0 (kon.)
Sassuolo – AS Rím 0:3 (kon.) | Palermo – Turín 2:2 (kon.)
koniec
Chievo Verona
1:0 (1:0)
Cagliari Calcio
cz Streda 29.04.2015, 20:45 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    Červená karta po 2. žluté - Andrea Cossu
     
    88
    Tak tohle už je velká blamáž hostí. Andrea Cossu vydržel na hřišti jen šestnáct minut. Už totiž měl žlutou kartu, ale nyní zbytečně zajel na polovině hřiště do útočníka Sergio Pellissiera a jde také ven.
     
    88
    V závěru zápasu ještě dostává žlutou kartu za faul Rubén Botta.
    Šance Diega Fariase na srovnání
     
    85
    I v deseti mohli hosté vyrovnat. Odražený míč po střele Saua si našel na pravém rohu vápna Diego Farias, který míří milimetrově vedle pravé tyče branky Bizzarriho.
    Červená karta - Nicola Murru
     
    84
    Myslím si, že o dnešní výhře Chieva je rozhodnuto. Nicola Murru na své útočné polovině naprosto nesmyslně fauloval zřejmě Mariana Izca, když byl v souboji o míč pozdě a ještě nechal na soupeře nastražené koleno, které jej zasáhlo do citlivých míst. Jasné vyloučení.
     
    81
    Odraženého míče se opět ujali domácí, konkrétně Rubén Botta, jehož opět tvrdě poslal k zemi jeden z hráčů hostí, tentokrát Andrea Cossu. Jestli to takhle půjde dál, uvidíme za malý okamžik kartu červené barvy.
     
    75
    Paul-José Mpoku je také poměrně žhavým kandidátem na červenou kartu, protože to, jak nyní zasáhl Nicolase Freye u velkého vápna Chieva, se jen tak nevidí. Mpoku teď může děkovat sudímu, že vidí jen kartonek žluté barvy.
    Ofsajd Alberta Paloschiho
     
    73
    O záchraně Chieva mohlo být definitivně rozhodnuto. Z pravé strany centroval do vápna Përparim Hetemaj, navíc naprosto přesně na nohu Alberta Paloschiho, který dopravil míč do sítě, ale jeho gól nemůže být uznán, neboť jej bylo dosaženo z ofsajdu.
     
    72
    Poslední střídání v týmu hostí. Duje Čop jde ze hřiště, hostujícího útočníka nahrazuje Andrea Cossu.
     
    69
    Poslední střídání v sestavě domácí družiny. Z placu míří obránce Alessandro Gamberini, který dnes hrál opravdu jistě, a nahrazuje jej další bek Dario Dainelli.
     
    69
    Asi největší šance hostujícího týmu v dosavadním průběhu zápasu. Po nezjištném centru propadl míč na malé vápno k nehlídanému Daniele Contimu, který jej však měl na dlouhou nohu a nedokázal zblízka zakončit. Nacetroval jej tak někam k prostoru penalty, kde si jeho spoluhráč Čop pomohl útočným faulem.
     
    66
    Střídání záložníka za útočníka. Z placu míří ofenzivní středopolař Valter Birsa, kterého nahradí Rubén Botta.
     
    62
    Tribuny nadšeně aplaudují zatím jedinému střelci dnešního večera Riccardovi Meggiorinimu, který nyní přepouští své místo na trávníku Sergio Pellissierovi.
     
    61
    Vzápětí si žlutou kartu připisuje i o poločase střídající Daniele Conti.
     
    60
    Možná již lehčí frustrace se projevuje na hráčích Cagliari. Jinak si asi ani nejde vysvětlit, proč nyní Albin Ekdal na útočné polovině vytáhl proti Ezequielu Schelottovi prvotřídní kosu. Může být rád, že jeho zákrok ze strany neocenil sudí kartonkem barvy červené.
     
    57
    Hosté podruhé v dnešním zápase střídají a tentokrát se již jedná o posílení ofenzívy. Záložníka Danieleho Dessenu střídá nejlepší střelec Cagliari, jížm je brazilský útočník Diego Farias.
     
    55
    Za faul na jednoho z domácích hráčů dostává žlutou kartu Luca Ceppitelli.
     
    48
    Ezequiel Schelotto si od této chvíle bude muset dávat pozor, vidí totiž žlutou kartu.
     
    46
    Ve druhém poločase nastoupí na plac místo dost Santos Galväa záložník Daniele Conti.
    Hlavička Alberta Paloschiho
     
    43
    Po centru Birsy se dostával k hlavičce ve vápně Alberto Paloschi, jenž měl kolem sebe spoustu prostoru, kterého však nevyužil a mířil kousek nad branku.
     
    32
    Ani po této akci není Cagliari přáno. Sau vystřelil z levého rohu vápna a jeho tvrdá střela by zřejmě mířila do branky, jenže míči se postavila do cesty hlava Sauova spoluhráče dos Santos Galväa.
     
    27
    Obrana Cagliari si znovu vybrala slabší den. Modibo Diakité odhlavičkoval na velkém vápně míč pouze k Albertu Paloschimu, který střelou z první vystrašil Željko Brkiće, míč mířil jen těsně vedle jeho levé tyče.
     
    22
    Jenže hosté naprosto zapomněli na bránění, takže odkopnutý míč propadl k Albertu Paloschimu, jehož nezastavil ani skluz Pisana, který netrefil ani míč a naštěstí ani útočníka Chieva. Tváří v tvář gólmanovi však Meggiorini druhý gól nepřidal, Brkić doslova schoval míč do rukavic.
    Riccardo MEGGIORINI - 1:0
     
    12
    Chievo právě vstřelilo branku!
    První gól dnešního zápasu je tu a Cagliari je tak zase o něco blíže sestupu. Paloschi vysunul na hranici velkého čtverce parádní uličkou RICCARDA MEGGIORINIHO, který následně střelou přesně k levé tyči branky nedal Brkićovi šanci. Asistence: Alberto Paloschi.

    Tomáš Lysý

    Góly: 12. Meggiorini (Paloschi)

    Karty:   48. Schelotto (CHV), 88. Botta (CHV) – 55. Ceppitelli (CAG), 60. Ekdal (CAG), 61. Conti (CAG), 75. Mpoku (CAG), 81. Cossu (CAG)   88. Cossu (CAG)   84. Murru (CAG)


    Chievo Verona: Bizzarri – Schelotto, Gamberini (69. Dainelli), Cesar, Frey – Birsa (66. Botta), Izco, Radovanović, Hetemaj – Paloschi, Meggiorini (62. Pellissier).
    Náhradníci: Bardi, Seculin – Biraghi, Botta, Cofie, Dainelli, Fetfatzidis, Christiansen, Pellissier, Pozzi, Sardo, Vajushi.

    Cagliari Calcio: Brkić – Pisano, Diakité, Ceppitelli, Murru – dos Santos Galvão (46. Conti), Ekdal, Dessena (57. Farias) – Mpoku – Sau, Čop (72. Cossu).
    Náhradníci: Cragno – Balzano, Barella, Capuano, Conti, Cossu, Crisetig, Donsah, Farias, González, S. Longo, Rossettini.

    Rozhodca: Marco Di Bello di Brindisi