Bayern – Frankfurt 3:0 (kon.) | Schalke – Freiburg 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 3:1 (kon.)
Mainz – Leverkusen 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 2:1 (kon.) | Hamburger – Wolfsburg 0:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 11.04.2015, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Príjemné sobotné popoludnie všetkým fanúšikom kvalitného nemeckého futbalu. Dnes pokračuje Bundesliga už svojim 28.kolom. Moje meno je Martin Platko a ja vás budem sprevádzať súbojom medzi vedúcim FC Bayern Mníchov a o pohárové priečky bojujúcim Eintrachtom Frankfurt. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 15:30 v Allianz-Arena v Mníchove. Hlavným rozhodcom bude pán Schmidt.

    FC Bayern Mníchov

    Bavorská ekipa stále pokračuje v konštantných výkonoch a na čele ligy si drží pohodlný desaťbodový náskok. Zverencom trénera Pepa Guardiolu patrí v tabuľke Bundesligy 1.miesto so ziskom 67 bodov a na druhý Wolfsburg majú k dobru spomínaných desať bodov. Z posledných piatich ligových zápasov získali domáci 12 bodov za 4 víťazstvá a 1 prehru. V poslednom kole dokázali vyhrať na horúcej pôjde Dortmundu 0:1. Počas týždňa odohrali Mníchovčania semifinále pohára s Leverkusenom a do finále postúpili až po penaltovom rozstrele. Najlepším strelcom tímu je Arjen Robben, ktorý nastrieľal doposiaľ 17 gólov.

    Eintracht Frankfurt

    Hostia majú síce takmer o polovicu menej bodov ako líder z Mníchova, ale stále reálne hrajú o učinkovanie v pohárovej Európe pre ďalšiu sezónu. Zverencom trénera Schaafa patrí v tabuľke Bundesligy 8.miesto so ziskom 35 bodov. Z posledných piatich zápasov získali hostia 7 bodov za 2 víťazstvá a 1 remízu. V poslednom kole však doma len remízovali s Hannoverom 2:2. Najlepším strelcom tímu je skúsený Meier, ktorý nastrieľal pekných 19 gólov a výrazne tiahne mužstvo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Reina – Rafinha, Dante, Alonso, Bernat – Thiago Alcantara, Lahm – Müller, Götze, Weiser – Lewandowski.
    Náhradníci: Neuer – Badstuber, Gaudino, Rode.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Chandler, Anderson, Madlung, Oczipka – Aigner, Hasebe, Stendera – Kittel – Seferović, Valdez.
    Náhradníci: Wiedwald – Flum, Ignjovski, Inui, Kinsombi, Medojevič, Piazon.

    Rozhodca: M. Schmidt – W. Walz, K. Voss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie výkopom otvoril domáci Bayern, na ktorého lavičke dnes sedí len trojica hráčov do poľa a brankár Manuel Neuer.
     
    2
    Do šestnástky Eintrachtu Frankfurt priletel prvý center. Prácu s ním mal obranca Chandler, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    3
    Xabi Alonso vyjadruje chytaním sa za hlavu obrovské rozhorčenie nad rozhodnutím hlavného arbitra, ktorý sa rozhodol udeliť Dantemu žltú kartu za vzdušný súboj s Nelsonom Valdezom.
     
    4
    Chandlerovi sa od postrannej čiary podarilo loptu nacentrovať do pokutového územia Bayernu, kde mu však chýbala podpora spoluhráčov.
     
    6
    Robert Lewandowski si zbehol po loptu z hrotu útoku hlbšie do stredu poľa, kde sa však takmer zrazil s vlastným spoluhráčom Thomasom Müllerom.
     
    7
    Weiser si peknou zasekávačkou vypýtal faul na svoju osobu. Priamy kop bude zahrávať Xabi Alonso.
     
    8
    Skúsenému Španielovi sa takmer podarilo posadiť center presne na hlavu Roberta Lewandowskeho, ktorému pri defenzívnom zákroku Anderson skoro odkopol hlavu.
     
    10
    Zásluhou dobrého napádania spoluhráčov sa otvorilo veľa priestoru Mariovi Götzemu, ktorý už zrejme premýšľal nad tým, ako ponúknutú situáciu využije a nesústredil sa na kontrolu loptu. O tú nakoniec jednoducho prišiel.
     
    11
    Brankár Eintrachtu Frakfurt sa teraz musel zahrať na tretieho stopéra svojho tímu. Vďaka jeho skvelému čítaniu hry sa Bayern nedostal do jasnej gólovky.
     
    12
    Kittel chcel naraziť loptu rozbehnutému Chandlerovi, no ten by nemal dostihnúť ju na hracej ploche ani keby behal stovku rýchlejšie ako Usian Bolt.
     
    13
    Nelson Valdez sa už hotoval na samostatný nájazd na svätyňu Pepého Reinu. Vzrušenie však bolo márne, pretože zástavka postranného rozhodcu vyletala po vysunutí Kittela nahor.
     
    15
    Bayern dal gól! Bavori sa ujímajú vedenie a zaplnená Allianz aréne na čele s Pepom Guardiolom tak môže dnes po prvýkrát jasať! Müller hlavičkou posunul loptu do pokutového územia ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU, ktorý si ju prvým dotykom posunul viac k bráne a druhým ju fenomenálnou strelou z voleja upratal do vzdialenejšieho rohu svätyne Trappa, ktorý sa v tomto prípade mohol skutočne iba prizerať na to, ako sa Bayern dostáva do vedenia!
    Robert LEWANDOWSKI - 1:0
     
    17
    Domáci sa vezú na pozitívnej vlne a radi by čo najskôr pridali aj poisťovací zásah. V permanencii musel byť Kevin Trapp, ktorý boxoval loptu zo svojho pokutového územia.
     
    19
    Bayern rozohral Xabim Alonsom priamy kop mimoriadne zaujímavo a nápadito. Na konci nacvičeného signálu malo byť hlavičkové zakončenie stopéra Danteho, ktorý však k nemu nebol pripustený.
     
    20
    Robert Lewandowski mohol na svoj gólový opasok pridať z dnešného zápasu druhý zárez. Poľský kanonier si ale vylámal zuby na brankárovi Trappovi a jeho reflexívnom zákroku pravačkou!
     
    21
    Mladík Sonny Kittel fantasticky vyviezol loptu, vyšla mu i narážačka s Valdesom a chýbalo skutočne máličko, aby bola za úspešnú považovaná aj jeho kolmica, po ktorej sa mohol rútiť jeden z jeho spoluhráčov sám na Reinu. Proti však bol so svojím obranným zákrokom Rafinha.
     
    23
    Weiserov prízemný center mal pred Trappom nájsť Thomasa Müllera, ku ktorému však defenzíva Eintrachtu Frankfurt loptu nedovolila prepasírovať.
     
    24
    Potlesk na otvorenej scéne si za svoje počínanie pri postrannej čiare vyslúžil Dante, ktorý ukázal, že mu ako strednému obrancovi nie je cudzia ani práca s loptou.
     
    25
    Tretí mikro-súboj Roberta Lewandowskeho s Kevinom Trappom. Z tohto vzájomného duelu zatiaľ vychádza lepšie hosťujúci brankár, ktorý opäť nohou vychytal zakončovateľa Bavorov a obral ho tak v krátkom časovom slede o ďalší gól!
     
    27
    Na hernom prejave futbalistov Eintrachtu Frankfurt je sympatické, že sa snažia o kombinačnú hru a keď majú priestor, chcú hrať smerom dopredu. Zatiaľ im však chýba lepšia hra v poslednej tretine ihriska.
     
    28
    Mario Götze pristúpil k súboju v strede poľa až priveľmi ľahkovážne, pomohli mu však vrátivší sa spoluhráči, ktorí nedovolili, aby sa lopta dostala do držania Eintrachtu.
     
    30
    Ak by bol na konci prvej polhodiny v dnešnom stretnutí stav 4:0 v prospech Bayernu Mníchov, nikto by nemohol povedať ani pol slova. Kľudne mohlo byť už dávno rozhodnuté o držiteľovi troch bodov, no Eintracht má v bráne čarujúceho Kevina Trappa, ktorý rozosmutnil ďalším výborným zákrokom i Maria Götzeho.
     
    32
    Bamba Anderson na poslednú chvíľu zastavil loptu smerujúcu na Maria Götzeho, ktorý sa mohol rútiť úplne sám na brankára Trappa.
     
    34
    Seferović na ľavej strane pred centrom uprednostnil individuálny postup. Na Rafinhu si síce neprišiel, no pre Entracht získal aspoň autové vhadzovanie.
     
    35
    Druhá žltá karta zápasu smeruje na konto hráča Entrachtu Frankfurt, konkrétne pre Alexandera Madlunga, ktorý do tváre zasiahol defenzívne povinnosti plniaceho si Lewandowskeho.
     
    37
    Xabi Alonso sa chcel opäť raz pripomenúť ako excelentný exekútor priamych kopov. Jeho technické zakončenie však tentoraz pohladilo len hornú sieť Trappovej svätyne.
     
    38
    Ďalšia štandardná situácia v prospech Bayernu Mníchov sa bude zahrávať potom, čo na zemi rukou zahral stopér Eintrachtu Frankfurt Bamba Anderson.
     
    39
    Tiesnený Lewandowski poslal loptu mimo troch žrdí Kevina Trappa. Ak by sa Poliakovi aj podarilo rozvlniť sieť, gól by pre ofsajd neplatil.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého dejstva mal vôbec prvú robotu v zápase aj domáci brankár Pepé Reina a je nutné podčiarknuť, že to nebol len taký bežný zákrok! Eintracht sa však z vyrovnania netešil.
     
    42
    Jasajúca Allianz aréne sa razom zmenila na kotol búriacich sa fanúšikov. Gól Thomasa Müllera, ktorý sa k lopte dostal po neprehľadnej situácii v šestnástke Frankfurtu, bol najprv uznaný, no hlavný rozhodca svoj verdikt po porade s asistentom na čiare zmenil a namiesto presného zásahu nakoniec odpískal ofsajd!
     
    44
    Trapp chcel loptu poslať k postrannej čiare Chandlerovi, ktorého však svojou nepresnou prihrávkou poriadne zahnal. Aut v prospech Bayernu.
     
    45
    Mario Götze na samom konci riadneho hracieho času prvého dejstva fantasticky zrýchlil, defenzívou Eintrachtu sa predieral ako nôž maslom, až dokým mu v poslednom možnom momente prišiel do cestu Chandler!
     
    45+1
    V prvom polčase sa bude hrať naviac jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Bayern nad Eintrachtom Franfkurt najtesnejším možným rozdielom, no pokojne z toho mohol byť už aj debakel. Eintracht Frankfurt v zápase ale ešte stále žije, za čo môže vďačiť predovšetkým skvelým zákrokom brankára Kevina Trappa, ktorý svoj tím podržal pri troch tutovkách protihráčov a ako jediný naňho zatiaľ dokázal nájsť recept excelentným zakončením z voleja Robert Lewandowski. Pepé Reina sa v bráne bavorského tímu po väčšinu polčasu nudil, no nakoniec musel aj on raz ratovať vzniknuté problémy, čo sa mu podarilo. Preto je v Allianz aréne taký stav, ako je.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pred druhým polčasom nesiahol ani jeden z hlavných lodivodov k zmene svojej základnej jedenástky.
     
    47
    Futbalisti Eintrachtu Frankfurt sa prezentovali v šestnástke Bayernu Mníchov peknou snahou, ktorá nakoniec skončila nepresným zakončením Aignera z tiesne.
     
    49
    Juan Bernat predviedol pekný nábeh i prehodenie loptu na pravú nohu, ktorou následne adresoval do šestnástky Eintrachtu Frankurt center len presne na hlavu jednému z brániacich sa hráčov.
     
    51
    Thomas Müller sa po vynikajúcej kombinačnej súhre svojich spoluhráčov vrútil za loptou do pokutového územia. Možnosť zakončiť mu ale včasným vybehnutím zo svojej svätyne vzal Kevin Trapp, ktorý tak pokračuje vo svojom dnešnom výbornom predstavení!
     
    53
    Eintracht Frankfurt sa s loptou usadil pred šestnástkou Bayernu, na ktorej okraj chcel preniesť hru Makoto Hasebe, ktorému však realizácia jeho myšlienky absolútne nevyšla.
     
    54
    Po zmene strán ako by domáci futbalisti chceli nechať svojim súperom väčší priestor na kombináciu so zámerom počkať si na prípadné brejkové situácie.
     
    55
    Seferović si niekoľkokrát fantasticky vymenil loptu s kolegom Nelsonom Valdezom. Pre Eintracht veľká škoda, že posledná prihrávka druhého menovaného bola o čosi razantnejšie, ako by bolo vhodné.
     
    57
    Aignerov mäkkučký center z pravej strany zo stredu pokutového územia Bayernu poľahky odvrátil Xabi Alonso, dnes hrajúci na poste stopéra.
     
    60
    Josep Guardiola vo svojom vymedzenom územím neustále hýri aktivitou a sebe vlastnou gestikuláciou nabáda svojich zverencov k vyššej útočnej aktivite.
     
    61
    Oczipka poslal zo štandardnej situácie do šestnástky Mníchovčanov ostrý center, ktorý sa ale stal jednoduchou korisťou brankára Pepého Reinu.
     
    62
    Mario Götze sa zásluhou fantastickej individuálnej práce dostal vnútri pokutového územia k zakončeniu pravačkou, loptu tlačil k bližšej žrdi, no Kevin Trapp bol včas na zemi a rukou bravúrne zakročil!
     
    64
    Nelson Valdez ostal v pokutovom území Bayernu až trestuhodne voľný, avšak zakončoval z mimoriadne náročnej pozície a svoju hlavičku nedokázal usmerniť na bránu Pepého Reinu.
     
    66
    Bayern dal gól! Mníchovčanom sa podarilo navýšiť svoje vedenie! Thomas Müller vynikajúco oklamal protihráčov, počkal si na nábeh Philippa Lahma, ktorý vrátil loptu pod seba pred prázdnu bránu Mariovi Götzemu. Ten celú kontru Bayernu začal, no gólom mu ju dokončiť nedovolil jeden zo zadákov Eintrachtu, ktorý zaskočil za svojho brankára a loptu v sklze zastavil v ceste do brány. Odvrátil ju ale len k ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU, ktorý ju vo výskoku hlavičkou poľahky poslal do odkrytej hosťujúcej svätyne!
    Robert LEWANDOWSKI - 2:0
     
    67
    Žltú kartu dostáva Marc Stendera (Eintracht Frankfurt).
     
    69
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thiago Alcantara, prichádza Sebastian Rode.
     
    70
    Do záverečnej dvadsať-minútovky zápasu vstúpime priamym kopom Bayernu Mníchov.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Stafan Aigner, prichádza Takašhi Inui.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Nelson Valdez, prichádza Lucas Piazon.
     
    73
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Babma Anderson, prichádza Ignjovski.
     
    73
    Do konca zápasu ešte ostáva viac ako štvrťhodina, no z oboch strán sa stretnutie už viac-menej len vyhráva. O držiteľovi troch bodov je rozhodnuté, neviem si predstaviť, že by sa futbalisti Eintrachtu dokázali v závere zmohnúť na nejaký odpor.
     
    75
    Do streleckej listiny sa mohol zapísať aj Thomas Müller, ktorému sa už aj podarilo prekonať podarenou strelou Kevina Trappa, no za toho zakročila jeho ľavá tyč!
     
    77
    Bayern následne zahrával rohový kop z pravej strany. Ten však už pre svätyňu Eintrachtu Franfkurt neznamenal žiadne výraznejšie nebezpečenstvo.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Philipp Lahm, prichádza Gianluca Gaudino.
     
    80
    Futbalisti bavorského veľkoklubu v ostatných minútach svojho súpera prakticky vôbec nepúšťajú k lopte.
     
    82
    Bayern dal gól! Mníchovskí futbalisti pridávajú tretí presný zásah v zápase. Postaral sa oň THOMAS MULLER, ktorý ťažil z výbornej prihrávky Maria Götzeho za obranu a z ešte lepšieho nábehu Weisera, ktorý ešte aj stačil prelobovať brankára Trappa a poslať loptu na zadnú tyč, kde ju MULLER dostihol, stačil sa i otočiť a bez problémov napnúť sieť opustenej brány!
    Thomas MÜLLER - 3:0
     
    84
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Badstuber.
     
    86
    Götze dnes počas celého zápasu naplno ukazuje svoju genialitu, ktorú len podčiarkol krásnou pätičkou na Roberta Lewandowskeho. Ten ale možnosťou zavŕšiť hetrik pohrdol a po peknej zasekávačke ani netrafil bránu Kevina Trappa!
     
    88
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Ihnjovski (Eintracht Frankfurt).
     
    90
    Nadstavuje sa jediná minúta.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Bayern aj v poriadne oklieštenej a pozliepanej zostave dokázal bez väčších ťažkostí poraziť Eintrach Frakfurt rozdielom triedy. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a teším sa na ďalšie prenosy, pri ktorých sa stretneme. Pekný zvyšok soboty prajem. (17:20:33)

    Michal Bakoš

    Góly: 15. Robert Lewandowski, 66. Robert Lewandowski, 82. Thomas Müller

    Karty:   3. Dante (BAY) – 35. Alexander Madlung (FRN), 67. Marc Stendera (FRN), 88. Aleksandar Ihnjovski (FRN)


    Bayern Mníchov: Reina – Rafinha, Dante, Alonso, Bernat – Thiago Alcantara, Lahm – Müller, Götze, Weiser – Lewandowski.
    Náhradníci: Neuer – Badstuber, Gaudino, Rode.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Chandler, Anderson, Madlung, Oczipka – Aigner, Hasebe, Stendera – Kittel – Seferović, Valdez.
    Náhradníci: Wiedwald – Flum, Ignjovski, Inui, Kinsombi, Medojevič, Piazon.

    Rozhodca: M. Schmidt – W. Walz, K. Voss