Elche – Valencia 0:4 (kon.)
koniec
Elche CF
0:4 (0:1)
Valencia CF
Piatok 20.03.2015, 20:45 • Estadio Manuel Martínez Valero • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Valencia svojho súpera v druhom polčase prevalcovala, postupne sa presadili Alcácer a Otamendi, v 71. minúte si navyše vlastný gól strelil Roco. Valencia bola jasne lepším tímom a tak si zaslúžene domov vezie všetky tri body. Valencia si po dnešnom zápase upevní tretiu priečku v tabuľke, to či Elche v tabuľke klesne bude záležať od ostatných zápasov 28. kola.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem V´m pekný zvyšok dňa. (22:35:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    Nicolás OTAMENDI - 0:4
     
    90+2
    Valencia dala gól! Tentoraz bol už Tytoń na zakončenie NICOLASA OTAMENDIHO prikrátky a ten ho po rohovom kope nechytateľnou hlavičkou prekonáva po štvrtý raz v zápase.
     
    90+1
    Práve striedajúci Tropi sa ocitol v obrovskej šanci, keď sa po peknej kombinácii dostal k strele zvnútra šestnástky, no Tytoń pohotovo vyrazil na roh.
     
    90
    V samom závere prichádza posledné striedanie na strane Valencie, ihrisko opúšťa Dani Parejo, na pár minút nastúpi Tropi.
     
    89
    Hra sa opäť presťahovala do okolia stredového kruhu, kde sa zápas bude zrejme už len dohrávať.
     
    88
    Čas sa mu navyše rýchlo míňa, na hráčoch je vidieť fyzická únava, ako aj mentálne vyčerpanie. Jednoducho dnes hráči na víťazstvo nemali.
     
    87
    Domáci tím sa ešte snaží o nejaký ten útok, no nedarí sa im čo i len vystreliť na bránu, takže to aspoň na čestný zásah nevyzerá.
     
    86
    Tento útok zdá sa rozhýbal aj domácich hráčov, ktorí však zaútočili len v dvojici a prti presile nemali šancu. Navyše Jonathas v útoku fauloval.
     
    85
    Cancelovi to nedalo, zaútočil znova, jeho prudký center bol zablokovaný, Elche sa ubránilo, nebude z toho ani len rohový kop.
     
    84
    Striedajúci hráč si chcel zaútočiť, jeho spoluhráči ho ale v útoku nepodporili a tak sa po malej chvíli do strednej časti ihriska stiahol aj on.
     
    83
    Na posledných pár minút sa na ihrisko pozrie João Cancelo, ktorý v zostave zaujme miesto Feghouliho.
     
    81
    Možno je to aj tým, že sa hráči šetria a nechcú si pred budúcotýždňovým dôležitým zápasom s Villarrealom privodiť zbytočné zranenie.
     
    80
    Lopta sa znova nalepila na kopačky hráčov v oranžových dresoch, tí sa už do útoku takmer nepúšťajú, vyzerá to tak, že sa budú snažiť dohrať zápas v strednej časti ihriska.
     
    79
    A práve Jonathas výborne zachytil rozohrávku a z hranice šestnástky preveril Diega Alvesa. Ten aj napriek tomu, že si dnes veľa nezachytal predviedol pohotový zákrok a jeho pokus zneškodnil.
     
    78
    Tretí gól, navyše vlastný domácich futbalistov úplne položil, okrem dvojice útočníkov sa hráči takmer nepohybujú, pressingom sa prezentujú iba Jonathas a Víctor Rodríguez.
     
    77
    Možno Elche pomôže posledné striedanie, do hry zasiahne aj Pedro Mosquera, ktorý vymení Adriána.
     
    76
    Hra pokračuje najmä v strednej časti ihriska, loptu takmer výhradne ovláda tím hostí, ten k nej súpera skoro nepúšťa, navyše na domácich hráčoch je vidieť frustrácia.
     
    75
    Domáci tím strieda po druhý raz v zápase, z ihriska odkráčal Garry Rodrigues, opačným smerom vybieha Coro.
     
    74
    Aj v druhom polčase je tak vidieť dôvod, prečo je medzi tímami taký bodový rozdiel.
     
    72
    Zdá sa teda, že je rozhodnuté, trojgólový náskok je už priepastný rozdiel, najmä vtedy, keď je väčšinu času Valencia jasne lepším tímom.
    Enzo Pablo ROCO - 0:3
     
    71
    Valencia dala gól! Po vysunutí od Feghouliho loptu pred bránu posielal Negredo. Pred bránou sa však nenachádzal ani jeden z jeho spoluhráčov a tak po nej celkom zbytočne vyštartoval ENZO ROCO, ktorý si ju nešťastne sám zrazil do siete.
     
    70
    Začalo sa posledných dvadsať minút riadnej hracej doby, hre stále chýba lepší pohyb, presnejšie prihrávky. Dúfajme, že sa to do konca zápasu aspoň na chvíľu zmení.
     
    69
    O loptu sa teraz prevažne bojuje v okolí stredového kruhu, tu nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov, čas domácemu tímu na prípadné vyrovnanie rýchlo plynie.
     
    68
    Prvý raz v zápase strieda aj Valencia, zápas predčasne končí pre Paca Alcácera, ktorého na trávniku nahradí Negredo.
     
    67
    Diego Alves následne s ďalšou rozohrávkou vyčkáva, predsa len, nemá sa kam ponáhľať.
     
    66
    Po tom sa v zakončení opäť ocitol Jonathas, no keby sa aj lopta dostala do siete, gól by pre útočný faul neplatil.
     
    65
    Starosti takmer Diegovi Alvesovi narobil Jonathas, ktorý sa po menšej chybičke obrancu dostal k strele zo strednej vzdialenosti a nebyť teču, lopta by letela tesne pod brvno. Takto z toho vznikol iba rohový kop pre Elche.
     
    64
    Tempo hry nám medzitým mierne pokleslo, hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska. Loptu aj naďalej viac ovládajú hostia.
     
    62
    A už mohlo byť 0:3! To by však nemohol Feghouli snáď z metrovej vzdialenosti trestuhodne prestreliť bránu! Zvláštne, aké príležitosti niekedy dokážu hráči spáliť.
     
    61
    Hodina hry je za nami, Valencia v podstate kontroluje hru a tak zatiaľ spĺňa dnešnú úlohu favorita.
     
    60
    Je vidieť, že strelený gól priniesol na kopačky hostí väčšiu pohodu, domácemu tímu a napriek zvýšenej snahe nedarí narobiť obrane Valencie väčšie problémy.
     
    59
    Na štadióne je počuť aj fanúšikov hostí, ktorý sa bavia futbalom, tešia sa z vedenia svojho tímu a už možno predčasne oslavujú dnešné víťazstvo.
     
    58
    Domáci tréner na inkasovaný gól okamžite reaguje striedaním, z ihriska sťahuje Pašalića, jeho miesto zaujme Cristian Herrera.
    Paco ALCÁCER - 0:2
     
    57
    Valencia dala gól! Z ničoho nič prichádza druhý kúsok v domácej sieti! Spoluhráč na pravej strane výborne vysunul Andrého Gomesa, ktorý poslal pred bránu prudký center, ktorý "Kung Fu" spôsobom do brány upratal PACO ALCÁCER.
     
    57
    Feghouli absolvuje krátke ošetrenie za postrannou čiarou a zrejme bude schopný do hry opäť zasiahnuť. Tá pokračuje aj bez neho.
     
    56
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Feghouli, toho zozadu k zemi poslal Cisma, na ihrisko vybieha aj lekársky tím.
     
    55
    Domáci hráči aj fanúšikovia si pýtajú faul, no aj opakovaných záberom je vidno, že gólman hostí to spravil výborne, súpera sa ani nedotkol.
     
    54
    Z toho nič nebolo, v zápätí do rýchlej kontry vyštartovala dvojica hráčov Elche. Diego Alves perfektne čítal hru, včas vybehol z brány a čisto sklzom o loptu obral Garryho Rodriguesa.
     
    53
    Hostia to skúsili po pravom krídle, no zablokovaný center znamená iba rohový kop pre Valenciu.
     
    52
    Na ihrisku sa začína pritvrdzovať, množia sa nám nedovolené zákroky na obidvoch stranách, žltú kartu rozhodca v dnešnom zápase vyťahoval zatiaľ iba raz.
     
    51
    Domáci tím zahrával ďalšiu štandardtku v podobe priameho kopu, ani tentoraz im signál nevyšiel a bránu súpera vôbec neohrozili.
     
    50
    Napokon po nepresnej kolmici, kedy si hráči v oranžovom navyše nerozumeli sa lopta dokotúľala k Tytońovi a ten bude rozohrávať od svojej svätyne.
     
    49
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, loptu si viac na svojich kopačkách držia hostia, no netlačia sa tak dopredu.
     
    48
    Domáci tím zahrával priamy kop, konkrétne sa o to postaral Fajr, jeho center však skončila iba v rukaviciach pozorného Diega Alvesa
     
    47
    André Gomes do šestnástky vysúval Feghouliho, ten sa tentoraz ocitol v jasnom ofsajde, nahádzal sa minimálne meter za posledným obrancom.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného či druhého tímu, oba celky tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Rozhodca nenadstavoval nad rámec riadneho hracieho času ani minútu, prvý polčas sa tak skončil za stavu 0:1, keď domáci tím dostal gól do šatne, ktorého autorom je André Gomes. V prvom polčase bola Valencia lepším tímom, vypracovala si viacero sľubných šancí a zaslúžene vedie. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhuba o 21:45.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Domáci tím sa ešte tlačí dopredu, no v prvom polčase už na vyrovnanie veľa času nezostáva.
    André GOMES - 0:1
     
    44
    Valencia dala gól! Tak predsa len sme sa dočkali gólu! Paco Alcácer zviezol loptu do šestnástky, cez Piattiho sa lopta dostala až tesne pred bránu, kde stál pripravený ANDRÉ GOMES, ktorý vyrazenú loptu pohodlne poslal do siete.
     
    43
    Tytoń bude rozohrávať, s rozohrávkou sa príliš neponáhľa, skôr vyčkáva kým sa jeho spoluhráči správne rozostavia.
     
    42
    Tempo hry nám klesá, zdá sa, že prvý polčas sa bude už len dohrávať.
     
    41
    Ďalší pokus o útok Elche sa skončil tým, že domáci hráči vybojovali rohový kop. Z neho však nič nebolo, Valencia sa bez problémov oslobodila.
     
    40
    Valencia však zodpovedne bráni a svojho súpera v podstate do ničoho vážnejšieho nepúšťa. Väčšinu času v útoku domáci hráči trávia v častiach ihriska, odkiaľ góly moc často nepadajú.
     
    39
    Ten dlhým odkopom od brány vysunul svojich spoluhráčov, ktorí na konci prvého polčasu vykazujú zvýšenú útočnú aktivitu.
     
    38
    Po dlhšej dobe tak mohla zaútočiť Valencia, center pred bránu posielal Feghouli, domáci obranca ho zrazil priamy do rukavíc Tytońa.
     
    37
    Postupne však boli domáci futbalisti vytlačení až k stredovému kruhu. Individuálne to ešte skúšal Garry Rodrigues, rohový kop však nevybojoval.
     
    36
    Aj napriek tomu Elche zostáva v útoku, na ľavom krídle sa hráčom podarilo získať aspoň vhadzovanie.
     
    35
    Nacvičený signál hráčom príliš nevyšiel, center ponad šestnástku bol privysoký a žiaden z hráčov naň nedočiahol.
     
    34
    Dani Parejo si nedal pozor, na pravej strane fauloval Fajra, ktorý tak vybojoval priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    33
    Valencia sa púšťa do jedného útoku za druhým, na prvý regulárny gól v zápase stále čakáme, uvidíme či nám ho prinesie posledná desaťminútovka prvého polčasu.
     
    32
    Feghouli sa s loptou dostal do šestnástky súpera po peknej narážačke so spoluhráčom, tam sa pokúsil o kľučku, pritom ho domáci obranca čisto odzbrojil.
     
    31
    Hráčom Valencie dnes šťastie nepraje, Paco Alcácer si výborne nabehol za obranné línie súpera, s prehľadom prekonal brankára, no hlavný rozhodca si všimol jeho milimetrový ofsajd.
     
    30
    Elche to skúsilo dlhou nakopávanou loptou na Víctora Rodrígueza, táto prihrávka však bola pridlhá a skončila iba u brankára hostí.
     
    29
    Po dlhšej dobe zaútočili domáci futbalisti, tí sa ale zatiaľ na dostrel brány nedostávajú, obrana hostí ich drží prevažne v rohoch ihriska.
     
    27
    Menšie divadielko nám teraz predviedol Paco Alcácer ten šiel v súperovej šestnástke bez náznaku kontaktu okamžite k zemi a po bruchu sa šmýkal ešte dobré dva metre. Má šťastie, že takýto herecký výkon rozhodca neodmenil žltou kartou.
     
    26
    Hrá sa aj naďalej prevažne na polovici domáceho tímu, ten sa však svojho súpera nezľakol a ukazuje mu, že dnes sa len tak nevzdá.
     
    25
    Veľká šanca pre Valenciu, ocitol sa v nej Feghouli keď v ideálnej pozície pred bránou letiacu loptu usmernil len centimetre vedľa ľavej tyče.
     
    24
    Tá sa dostala až k domácemu gólmanovi, hráčom hostí rýchla kontra tentoraz príliš nevyšla.
     
    23
    Peknou kombináciou pred súperovou šestnástkou sa nám predviedli domáci futbalisti, no ešte krajším obranným zákrokom sa nám predviedol Mustafi, keď nožničkami odkopol loptu do bezpečia.
     
    22
    Na opačnej strane sa na útočný výlet vydal Jonathas, ten však na hranici šestnástky šiel k zemi nezavinene a aj napriek jeho protestom priamy kop nasledovať nebude.
     
    21
    V hre sa pokračovalo, prudká lopta našla pred bránou Feghouli, ten bol tiesnený obrancom a preto bránu netrafil.
     
    20
    Hráči Valencie si opäť pýtajú pokutový kop, po centri z ľavej strany lopta evidentne trafila Suáreza do ruky, no ani tentoraz penalta nasledovať nebude.
     
    19
    Hráči Elche sa nikam neponáhľajú, snažia sa hru ukľudniť, loptu si obrancovia vymieňajú len pred vlastnou šestnástkou.
     
    18
    Domácemu tímu sa podarilo preniesť hru do strednej časti ihriska a tak si môžu domáci obrancovia aspoň na chvíľu vydýchnuť.
     
    17
    Valencia však aj naďalej zostáva aktívnejším tímom, rozdiel v postavení v tabuľke je viditeľný od samého začiatku zápasu.
     
    16
    Hostia sa už radovali zo streleného gólu, postranný rozhodca však správne gól neuznal, pretože strelu Paca Alcácera Mustafi dorážal z ofsajdovej pozície.
     
    15
    Ten ale neznamenal väčšie nebezpečenstvo pre bránu Valencie. Po rýchlom prechode vpred naopak roh získava tím hostí.
     
    14
    Po rohovom kope sa lopta s veľkou dávkou šťastia dostala k Jonathasovi, ktorý bez váhania zvnútra šestnástke prudko vypálil. Diegovi Alvesovi pomohol obranca, ktorý strelu zrazil na roh.
     
    13
    Elche bude zahrávať priamy kop, Garryho Rodriguesa si pri postrannej čiare podala hneď dvojica hráčov v oranžových dresoch.
     
    12
    Následný pokus o rýchly prechod Valencie do útoku zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje postavenie mimo hry.
     
    11
    Z rohu ihriska priletel pred bránu prudký center, na ktorý sa snažil zareagovať Piatti, loptu ale dostával do ťažkej pozície a nedokázal ju usmerniť smerom na bránu.
     
    10
    Roco ako posledný obranca trestuhodne prišiel o loptu, ktorú mu poľahky zobral Piatti, ktorý okamžite vysunul Paca Alcácera. Ten si položil domáceho gólmana, prestrelil ho, no na bránkovej čiare ho výborne zastúpil Lombán, ktorý odvrátil na roh.
     
    9
    Po ňom sa lopta odrazila k Suárezovi, ktorý vypálil z viac ako dvadsiatich metrov, nanešťastie pre domáci tím veľmi nepresne.
     
    8
    Ponad šestnástku preletelo niekoľko nebezpečných centrov, posledný z nich jeden z hráčov Valencie odkopom upratal na prvý rohový kop v zápase.
     
    7
    Priamy kop tentoraz získavajú hráči Elche, Cismu na ľavom krídle postrčil André Gomes. Domáci hráč stratil rovnováhu a hneď šiel k zemi.
     
    6
    José Gayá sa aj napriek tomu trošku na hlavného arbitra hnevá, pretože bol rozbehnutý do útoku a rozhodca mu neposkytol výhodu, ale hru prerušil.
     
    5
    Suárez v strednej časti ihriska Piattimu uštedril nepríjemného šľapáka, hlavný rozhodca neváha a ukazuje mu žltú kartu.
     
    4
    Hostia ešte protestujú, pýtajú si pokutový kop, pretože sa im zdalo, že jeden z hráčov Elche v pokutovom území zahral rukou, nieje im to však nič platné, penalta nasledovať nebude.
     
    3
    A takmer z toho bol gól! Lopta sa v šestnástke po priamom kope aj s kusom šťastia odrazila ku Otamendimu, jeho zakončenie v páde však smerovalo mimo.
     
    2
    Po ľavej strane sa dopredu pretláčal José Gayá, v súboji si vypýtal faul a tak získava prvý priamy kop pre Valenciu v zápase.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, prvý prechod do útoku im ale nevyšiel, šancu na to budú tak mať hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielo-zelených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v oranžovom.
     
    Úvodné zostavy:

    Elche CF: Tytoń – Cisma, Lombán, Roco, Suárez – Pašalić, Adrián – Garry Rodrigues, Fajr, Víctor Rodríguez – Jonathas
    Náhradníci: Manu Herrera – Pedro Mosquera, Cristian Herrera, Coro, Sergio Pelegrín, Álvaro Giménez, Edu Albácar

    Valencia CF: Diego Alves – José Gayá, Otamendi, Mustafi, Barragán – Dani Parejo, Javi Fuego, André Gomes – Piatti, Paco Alcácer – Feghouli
    Náhradníci: Yoel – João Cancelo, Rúben Vezo, Filipe Augusto, Orbán, Negredo, de Paul

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo.
     
    História vzájomných zápasov:

    Valencia 3-1 Elche
    Valencia 2-1 Elche
    Elche 2-1 Valencia
     
    Pekný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 28. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom zápase si sily zmerajú Elche CF a Valencia CF.

    Elche CF

    Dnešný domáci tím sa konečne vyhrabal z dna tabuľky, s 27 bodmi mu momentálne patrí 15. miesto v tabuľke. Táto časť tabuľky je však bodovo veľmi vyrovnaná, rozdiel medzi 13. Getafe a 18. Levante je iba štvorbodový. Rovnaký počet bodov ako Elche, no lepšie skóre má Eibar, dva body Elche stráca na už spomínané Getafe. Naopak, na chrbát mu s dvojbodovým mankom dýcha hneď trojica tímov. Ide o Almeríu, de La Coruñu a Levante. V posledných piatich zápasoch sa Elche pomerne darilo, dohromady z nich získalo 7 bodov za víťazstvá proti Eibaru a Almeríi a remízu 1:1 na pôde Celty Vigo. Naopak v zápasoch proti Realu Madrid a Seville hráči nedokázali streliť ani len gól a tak svojim súperom podľahli. Za dnešný domáci tím s určitosťou nenastúpi vykartovaný Adrián a pravdepodobne sa tím bude musieť zaobísť aj bez zraneného Aarona Nígueza a Sergia Pelegrína.

    Valencia CF

    Valencia má na rozdiel od jej dnešného súpera úplne iné starosti, s 57 bodmi jej totiž momentálne patrí 3. miesto v tabuľke a je tak stále v hre o účasť v budúcoročnej Lige Majstrov. S jednobodovým mankom mu ale je v pätách úradujúci majster Atlético Madrid, 5 bodov naň stráca Sevilla. Na vedúcu dvojicu Real Madrid, Barcelona stráca Valencia 7, respektíve 8 bodov, takže o postupe nahor zatiaľ hráči príliš rozmýšľať nemôžu. V posledných zápasoch to však Valencii šlo, hráči ťahajú 6 zápasovú šnúru bez prehry, z posledných piatich zápasoch remizovali iba raz, konkrétne na pôde Atlética Madrid. Zvyšné zápasy Valencia zvládla a pripísala si plný počet bodov za víťazstvá proti Getafe, Córdobe, Realu Sociedad a de La Coruñe. Uvidíme teda či dnes rozbehnutí hostia splnia úlohu favorita, alebo ich domáci tím potrápi a vybojuje aspoň bod.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Andrej Marienka

    Góly: 44. Gomes, 57. Alcácer, 71. Roco (vla.), 90+2. Otamendi

    Karty:   5. Suárez (ELC)


    Elche CF: Tytoń – Cisma, Lombán, Roco, Suárez – Pašalić, Adrián – Garry Rodrigues, Fajr, Víctor Rodríguez – Jonathas
    Náhradníci: Manu Herrera – Pedro Mosquera, Cristian Herrera, Coro, Sergio Pelegrín, Álvaro Giménez, Edu Albácar

    Valencia CF: Diego Alves – José Gayá, Otamendi, Mustafi, Barragán – Dani Parejo, Javi Fuego, André Gomes – Piatti, Paco Alcácer – Feghouli
    Náhradníci: Yoel – João Cancelo, Rúben Vezo, Filipe Augusto, Orbán, Negredo, de Paul

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo