Bayern – Kolín nad Rýnom 4:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:1 (2:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
Piatok 27.02.2015, 20:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Napokon sa nenadstavovala ani sekunda, čo bol za súčasného stavu správny krok od hlavného rozhodcu stretnutia. Druhé dejstvo bolo mimoriadne zaujímavé najmä vo svojej prvej polovici, kedy mal Kolín dve obrovské príležitosti na vyrovnanie. Tie však ostali nevyužité, a tak Bayern na druhej strane trestal. Do gólovej listiny sa zapísali ešte Arjen Robben a Robert Lewandowski, ktorí tak spečatili, že v deň narodenín nemeckého veľkoklubu bude v Allianz aréne dvojnásobný dôvod na oslavu. S konštatovaním, že sme videli fantastické stretnutia, sa s vami lúčim. Prajem príjemný zvyšok piatkového večera a pekný víkend. Nezabudnite aj počas neho navštevovať náš portál! (22:21:54)

     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Na lopte Bayern. Čaká sa na údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Dnešné víťazstvo Bavorov bude mať ešte podstatne väčšiu hodnotu, a to z toho dôvodu, že sa udeje v deň 115. výročia založenia tejto vlajkovej lode nemeckého futbalu.
     
    87
    Riberymu sa síce podarilo vniknúť do pokutového územia, no z plného behu už nestihol loptu odcentrovať pred bránu, kde na jeho prihrávku čakalo niekoľko spoluhráčov.
     
    85
    Arjen Robben a tá jeho strela ľavačkou, to je kapitola sama o sebe. Holandský krídelník to tentoraz tlačil viac do horných partií brány, no aj toto technické zakončenie sa stalo korisťou brankára Horna!
     
    83
    Hostia už nemajú mnoho síl, asi hlavne tých psychických, na to, aby kládli ešte nejaký odpor a pokúsili sa niečo vymyslieť vpredu. Sústredia sa predovšetkým na to, aby už neinkasovali a z Mníchova si tak neodniesli debakel.
     
    81
    Arjen Robben to vymyslel mimoriadne lišiacky. Loptu ľavačkou sebe tradičným spôsobom obaľoval k pravej žrdi, kde však bol Horn včas a fantasticky vytesnil zakončenie holandského bombardéra mimo svojich tyčí.

     
    80
    Do konca zápasu, ak rátame aj nadstavený čas, niečo viac ako desať minút. Kolínski futbalisti by sa už bezpochyby najradšej videli v kabíne.
     
    79
    O víťazovi zápasu už je s určitosťou hraničiacou s istotou definitívne rozhodnuté. Kolín dlho držal s favoritom krok, v určitých momentoch druhého polčasu hosťujúci futbalisti poriadne hrýzli, no napokon sile súpera podľahli.
     
    78
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Ujah, prichádza Deyverson.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Bastian Schweinsteiger, prichádza Sebastian Rode.
    Robert LEWANDOWSKI - 4:1
     
    75
    Bayern dal gól! Šancu Kolína fantasticky zneškodnil opäť Manuel Neuer. Domáci získali loptu a okamžite zavelili do bleskurýchleho brejku, ktorý zrealizovali tak, že by ho pokojne mohli zaradiť do futbalovej učebnice. Na jeho konci bol center Arjena Robbena a pohodlné zakončenie ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý loptu na bránkovej čiare prsiami poľahky umiestnil do odkrytej svätyne, a po viacerých spálených príležitostiach z prvého polčasu sa tak dočkal vytúženého gólu!
     
    73
    Halfard na ihrisku pobudol len niekoľko desiatok sekúnd a už sa stihol odprezentovať, no nie práve spôsobom, na ktorý by mohol byť hrdý, pretože po faule zozadu na Götze inkasoval žltú kartu.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Vogt, prichádza Halfar.

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Bastian Schweinsteiger, 10. Frank Ribery, 67. Arjen Robben, 75. Robert Lewandowski – 45+1. Anthony Ujah

    Karty:   73. Halfard (KLN)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger (C) – Robben, Götze, Müller, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Reina – Bernat, Dante, Alonso, Rode, Weiser, Pizarro.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Brečko (C), Maroh, Wimmer, Hector – Olkowski, Lehmann, Vogt, Peszko – Osako, Ujah.
    Náhradníci: Kessler – Halfar, Matuszczyk, Nagasawa, Mavraj, Deyverson, Risse.

    Rozhodca: Siebert – Osmers, Seidel