Bayern – Kolín nad Rýnom 4:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:1 (2:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
Piatok 27.02.2015, 20:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Arjen Robben a tá jeho strela ľavačkou, to je kapitola sama o sebe. Holandský krídelník to tentoraz tlačil viac do horných partií brány, no aj toto technické zakončenie sa stalo korisťou brankára Horna!
     
    81
    Arjen Robben to vymyslel mimoriadne lišiacky. Loptu ľavačkou sebe tradičným spôsobom obaľoval k pravej žrdi, kde však bol Horn včas a fantasticky vytesnil zakončenie holandského bombardéra mimo svojich tyčí.
     
    78
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Ujah, prichádza Deyverson.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Bastian Schweinsteiger, prichádza Sebastian Rode.
    Robert LEWANDOWSKI - 4:1
     
    75
    Bayern dal gól! Šancu Kolína fantasticky zneškodnil opäť Manuel Neuer. Domáci získali loptu a okamžite zavelili do bleskurýchleho brejku, ktorý zrealizovali tak, že by ho pokojne mohli zaradiť do futbalovej učebnice. Na jeho konci bol center Arjena Robbena a pohodlné zakončenie ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý loptu na bránkovej čiare prsiami poľahky umiestnil do odkrytej svätyne, a po viacerých spálených príležitostiach z prvého polčasu sa tak dočkal vytúženého gólu!
     
    73
    Halfard na ihrisku pobudol len niekoľko desiatok sekúnd a už sa stihol odprezentovať, no nie práve spôsobom, na ktorý by mohol byť hrdý, pretože po faule zozadu na Götze inkasoval žltú kartu.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Vogt, prichádza Halfar.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Xabi Alonso.
    Arjen ROBBEN - 3:1
     
    67
    Bayern dal gól! Bayern strelia, za aktuálnej situácie, mimoriadne dôležitý tretí gól, ktorým opäť odskakuje svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Ukážkovú akciu Mníchovčanov započal Mario Götze. Ten prestrčil loptu do šestnástky Riberymu, ktorý ju podareným centrom poslal na zadnú tyč ARJENOVI ROBBENOVI. Najlepší strelec Bundesligy už vedel, čo v takejto situácii robiť a hlavičkou ju poslal k vzdialenejšej žrdi Hornovej svätyne!
     
    61
    Na druhej strane mohol fatálne zlyhanie kolínskej defenzívy potrestať Arjen Robben, ktorý sa rútil sám na bránu. Krídelník, ktorému je často vyčítané sebectvo, mohol pokojne zakončovať sám, no miesto toho ešte hľadal Franka Riberyho. Ten sa však prihrávky pred bránou, ktorá zívala prázdnotou, nedočkal! Včas ju totiž zablokoval jeden z defenzívnych hráčov Köln.
     
    60
    V Allianz aréne sa v týchto momentoch dejú neskutočné veci! Po úspešnom zlikvidovaní šance Ujaha sa Neuer o malý okamih neskôr vyznamenal ešte lepším zákrokom proti strele striedajúceho Risseho! Bavori môžu svojmu gólmanovi bozkávať ruky.
     
    58
    Podľa mnohých najlepší brankár sveta Manuel Neuer v tomto zápase dlho čakal na poriadne zákrok, no už sa ho dočkal a treba podčiarknuť, že zasiahol excelentne! Anthony Ujah mal na kopačke vyrovnanie, no z behu nedokázal zakončiť dostatočne razantne a loptu smerujúcu k ľavej žrdi Neuer vyškriabal na rohový kop!
     
    56
    Thomas Müller si na hranici malého vápna dokázal nájsť priestor medzi dvojicou strážcov, center Rafinhu mu pristál rovno na hlave, no nemecký ofenzívny hráč bol v takej polohe, že svoje zakončenie nestačil presne umiestniť. Horn si tak mohol vydýchnuť bez zákroku.
     
    54
    Frank Ribery sa po súboji s Brečkom porúčal k zemi a dožadoval sa odpískania pokutového kopu. Francúz si však vypýtal akurát tak upozornenie od hlavného rozhodcu.
     
    53
    Do šestnástky Bayernu priletela z pravej strany veľmi nebezpečná lopta, ktorú nakoniec dokázal pred na zadnej žrdi číhajúcim Peszkom odpáliť od bezpečia Rafinha.
     
    48
    Frank Ribery to urobil na ľavom okraji šestnástky hostí nádherne, zbavil sa protihráča, vnikol do pokutového územia, no ostrou prihrávkou neprepasíroval loptu na dvoch spoluhráčov, ktorí by zakončovali do odkrytej svätyne!
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Osako, prichádza Risse.
    Anthony UJAH - 2:1
     
    45+1
    1. FC Köln dáva gól! V závere nadstaveného času, kedy už priaznivci Bayernu zrejme premýšľali nad, čím sa pôjdu počas polčasovej prestávky občerstviť, sa podarilo udrieť futbalistom Kolína! Tí rozohrali roh nakrátko, Mattias Lehman poslal centrovanú loptu do pokutového územia, kde pred Alabom vyrástol dobre urastený strom menom ANTHONY UJAH, ktorý skvelou hlavičkou dostal loptu za chrbát Manuela Neura, a potvrdil tak, že najlepším strelcom svojho celku nie je náhodou!
     
    29
    Robert Lewandowski si nábehom za defenzívu Kolína vypýtal prihrávku Arjena Robbena, po ktorej sa Poliak ocitol v obrovskej šanci. Horn však domácemu zakončovateľovi výborne zmenšil strelecký uhol a následne zlikvidoval i jeho tvrdý pokus!
     
    22
    Po Lehmanovom priťuknutí sa Hector rozhodol pre silové zakončenie. Do lopty sa z prvej poriadne tvrdo oprel, no napálil ju len do jedného z hráčov Bayernu stojaceho v múre.
     
    21
    Zaujímavá situácia, ktorá až tak často k videniu vo vrcholovom futbale nie je. Jerome Boateng poslal malú domov Neuerovi, ktorý loptu ukryl do svojho náručia. Rozhodca Sibert to veľmi dobre postrehol a proti bráne Bayernu sa rozhodol nariadiť nepriamy kop z vnútra šestnástky!
    Franck RIBÉRY - 2:0
     
    10
    Bayern dal gól! Famózne a vskutku fenomenálne predstavenie Mníchovčanov v prvej desať minútovke zápasu, počas ktorej sa prakticky bez prestávky hralo len na polovici Kolína. Robert Lewandowski si pri zakončení ešte vylámal zuby na Hornovi, no to, čo nevyšlo poľskému útočníkovi, zaňho urobil FRANK RIBERY. Ten si loptu z krídla naviedol viac na stred a z hranice pokutového územia ju chirurgicky presne umiestnil. Horn sa chtiac-nechtiac musel zhostiť len roly štatistu, keď sledoval ako lopta mieri k jeho pravej žrdi!
     
    4
    Neskutočné! O niekoľko desiatok sekúnd Horn takmer po druhý raz ťahal loptu zo svojej siete. V obrovskej príležitosti sa v šestnástke Kolína ocitol Arjen Robben. Ten sa na seba poriadne hnevá, že z nej nestrelil gól a nechal len vyniknúť hosťujúceho brankára!
    Bastian SCHWEINSTEIGER - 1:0
     
    3
    Bayern dal gól! Bavori vstúpili do zápasu s ohromnou vervou. Svoj úvodný tlak pretavili v strelenie otváracieho zásahu stretnutia a od samotného úvodu potvrdzujú úlohu obrovského favorita! Robben zakrútil loptu od rohovej zástavky ľavačkou presne na hlavu BASTIANA SCHWEINSTEIGERA, ktorý sa výborne zbavil všetkých svojich strážcov a peknou hlavičkou umiestnenou k bližšej žrdi prekonal Horna!

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Bastian Schweinsteiger, 10. Frank Ribery, 67. Arjen Robben, 75. Robert Lewandowski – 45+1. Anthony Ujah

    Karty:   73. Halfard (KLN)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger (C) – Robben, Götze, Müller, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Reina – Bernat, Dante, Alonso, Rode, Weiser, Pizarro.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Brečko (C), Maroh, Wimmer, Hector – Olkowski, Lehmann, Vogt, Peszko – Osako, Ujah.
    Náhradníci: Kessler – Halfar, Matuszczyk, Nagasawa, Mavraj, Deyverson, Risse.

    Rozhodca: Siebert – Osmers, Seidel