Neapol – Sassuolo 2:0 (kon.) | Cagliari – Inter 1:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:0 (0:0)
U.S. Sassuolo Calcio
Pondelok 23.02.2015, 19:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Tri body ostávajú doma, rozhodli o tom dva góly po zmene strán. Výborný výkon dnes predviedol Zapata, ktorý jeden gól sám dal a na druhý prihral Marekovi Hamšíkovi. Kolumbijčan najprv skvele zareagoval proti presile a namieril presne a potom sklepol chrbtom k bráne kapitánovi s číslom 17. Slovák technickou ranou pekne uzavrel skóre a jeho tím si konečne udržal aj čisté konto. Za druhým AS Rím je už len na rozdiel troch bodov. Z tohto duelu je to už všetko, prajem pekný večer. (20:55:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Využíva tak zaváhanie AS Rím, ktorý opäť len remizoval. Po čase sa do čierneho zapísal aj Marek Hamšík. Aktuálne sú ešte pri lopte hostia, no plynie už posledná minúta.
     
    90+2
    Neapol to už nemá dôvod nezvládnuť, všetko nasvedčuje tomu, že sa opäť vráti na víťaznú vlnu.
     
    90+1
    Rozhodca ešte oznámil, že nadstaví 3 minúty.
     
    90
    Callejon ešte prenechá miesto Mestovi, to je posledná zmena domácich.
     
    89
    Čo sa týka aktuálnej formy, po dnešku bude práve celok SSC tým najlepším zo šiestich ostatných duelov. Lepšie na tom ako s bilanciou 5-0-1 nie je nikto.
     
    88
    Partenopei majú istotu, že o tretie miesto minimálne po budúcom kole neprídu, náskok pred Laziom je totiž 5 bodov.
     
    87
    Callejon mohol definitívne pochovať nádeje hostí, mal v šestnástke po dlhom pase more času na rozmyslenie si, kam to kopne. Krížnou ranou to šlo nakoniec len tesne vedľa!
     
    86
    Chcelo by to teda trochu sily aj ušetriť, inak si Neapol napokon splnil povinnosť. Hoci, od začiatku ani po prestávke to dlho v tomto duchu nepôsobilo.
     
    85
    Neapol zbiera cenné sekundy aj na vlastnej polovici a prakticky sa už nemá kam ponáhľať. Už vo štvrtok ho predsa čaká duel Európskej ligy s Trabzonsporom.
     
    84
    De Guzmán sa pokúsil o volej po centri Zapatu, nevyšlo mu to ale podľa predstáv a mieril značne mimo.
     
    83
    Na druhej strane je pozitívne, že Partenopei konečne zatiaľ udržujú čisté konto a posilnili pre zmenu povesť druhej najlepšej ofenzívy v lige.
     
    82
    Domácich môžu v relatívne pohodlnom priebehu hry mrzieť zbytočné tri karty žltej farby a jedna červenej. To rozhodne nikomu neprospeje.
     
    81
    Hamšík tradične nedohrá duel, vymenil ho De Guzmán.
     
    80
    Hosťom sa nedarí podľa predstáv, aj preto bola predchádzajúca strela mierená do siete veľkou šancou ako ešte čosi s výsledkom urobiť.
     
    79
    Medzitým prišlo k striedaniu, Lazarevič nahradil Taidera.
     
    78
    Andújar ale tentoraz skvele vyškriabal tvrdú ranu Magnanelliho! Mohlo byť znížené, nechýbalo veľa, aby padol nádherný zásah od jedovatej ľavačky volejom.
     
    77
    Nepresadil sa ani počas vybehnutia mimo šestnástky zo strany brankára Andujara, čo môže byť pre hostí škoda.
     
    76
    Dnes sme iste viac čakali od Simoneho Zazu, vpredu bol stratený a získal minimum lôpt.
     
    75
    Zapata je dnes pri chuti a bol pri oboch góloch. Teraz takmer vypracoval po úniku šancu aj pre Callejona, nechýbalo veľa, len presnosť.
     
    74
    Akým dôležitým zásahom bude rana v sieti od Mareka Hamšíka ukážu najbližšie minúty, v každom prípade je to nateraz víťazná trefa.
     
    73
    Na ihrisku sa šikovný Belgičan zdržal len 6 minút a preto môže byť domáci tím len rád, že pred chvíľou zaknihoval druhý zásah. Inak by to ešte mohli byť poriadne nervy. A možno aj tak budú.
     
    72
    Mertens zozadu fauloval bez lopty a rozhodca ho nekompromisne posiela pod sprchy s červenou kartou!
     
    71
    Už to bude pre hostí priam neriešiteľná úloha, domáci sú totiž stále pri chuti. Mertens pre zmenu priťukával Zapatovi pri ďalšej akcii, chýbal kúsok, aby prišlo zakončenie.
    HAMŠÍK - 2:0
     
    70
    Neapol dal gól! Zrejme je po zápase, domáci pridávajú druhý zásah! Zapata je opäť pri tom, tentoraz chrbtom k bráne počkal na vhodnú situáciu a nabil loptu. K nej sa dostal MAREK HAMŠÍK a technickou ranou nedal gólmanovi žiadnu šancu.
     
    68
    Neapol zahral šiesty rohový kop, no krkolomnú rozohrávku hostia takisto riešili len krkolomným spôsobom, čo osoh neprinieslo nikomu.
     
    67
    Domáci si pýtali kartu pre Floro Floresa, ten zahral rukou a trochu sa začalo iskriť. Rozhodca to riešil dohovorom.
     
    66
    Mertens príde posilniť útok, vymenil Gabbiadiniho.
     
    65
    Zapata musel vidieť kartu, stalo sa tak za odkopnutie lopty.
     
    64
    Medzitým mali hostia k dispozícii priamy kop, Floro Flores to zobral na seba a napálil prudkú ranu. Mieril to vysoko nad.
     
    63
    To je pre domácich ten najlepší balzam na to, aby v pokračovaní duelu ešte pridali, alebo minimálne udržali výsledok. Zatiaľ nepodali oslnivý výkon, gól tomu môže pomôcť.
    ZAPATA - 1:0
     
    62
    Neapol dal gól! Predsa len to do siete padlo! DUVÁN ZAPATA sa veľmi dobre zorientoval proti presile hráčov pred šesnástkou a hoci musel aj vstávať zo zeme, expresne rýchlo to zvládol a prestrelil Consigliho prvým zásahom duelu.
     
    61
    Sassuolo už evidentne po ničom inom ako bode za túto remízu túžiť asi nebude. Dve vynútené striedania, zrejme slabšia kondícia, zdá sa, urobili svoje.
     
    60
    Neapol je tým celkom, ktorý sa snaží hrať, ale bez Mertensa či Higuaína to skúša teda hlavne len centrovanými loptami pred bránu. Tam sa o ne bije Zapata, zatiaľ neúspešne.
     
    59
    Hostia teda hrali chvíľu len desiati, no Floro Flores už je späť a pripravený pokračovať. Medzitým tempo stále skôr v priemernej rovine, ak nie podpriemernej.
     
    58
    Floro Flores je dnes už po niekoľkýkrát doráňaný a opäť v opatere lekárov. Tretie vynútené striedanie by už bolo pohromou.
     
    57
    Gargano inkasoval za ostrý faul žltú kartu.
     
    56
    Neapol nie je príliš dôsledný v ofenzíve, nepresné lopty gól ešte nepriniesli žiaden. Oveľa horšie je to však v obrane, tam už dvakrát mohol Berardi celkom nerušene udrieť.
     
    55
    Berardi skúsil pohotovú strelu ľavačkou k žrdi, Andújar sa naťahoval márne. Chýbali centimetre a hosia sa mohli ujať vedenia!
     
    54
    Hráči SSC sú naďalej aktívnejší ako ich súper a skúšajú to všemožným spôsobom ako dostať loptu pred bránu. Inak sa zdá, akoby sa hre Sassuola prispôsobili a aj preto ten ničneriešiaci bezgólový stav.
     
    53
    Opäť to domáci skúsili priamym kopom, center do pokutového územia však hostia odvrátili na roh a aj po ňom hlavička mierila mimo. Nepresadil sa Maggio.
     
    52
    Magnanelli videl po faule na Callejona žltú kartu.
     
    51
    Obrovskú šancu dokázal vykresať Duván Zapata! Dlhý pas z pravej strany mieril hlavičkou takmer z nulového uhlu len centimetre popri bránkovej čiare. Nikto z domácich na jeho smolu nedorážal.
     
    50
    Oba tímy potrebujú v ofenzíve výraznejšie zabrať, ak nechcú divákov unudiť bezgólovým rezultátom, ktorý obom veľa vody v tabuľke nenamúti.
     
    49
    Zapata sa predieral do sľubnej pozície pri šestnástke, no bol široko ďaleko sám. Aj preto jeho center pristál len na kopačky protihráčov.
     
    48
    Partenopei sa hneď dostali k priamemu kopu, Gabbiadini však loptu namieril iba do náručia pripraveného Consigliho.
     
    47
    Opäť sme v centre diania, výkop po prestávke mali hráči Neapola. Tréneri počas pauzy po zmene v kádri nesiahli.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Neapol v prvom polčase márne dobýjal bránu súpera, no až tak často to aj tak nebolo. Zaujala aktivita Zapatu i Hamšíka, ktorý mal dve možnosti. Na druhej strane mieril peknú strelu len tesne vedľa Berardi, aj preto sa v dueli zatiaľ ku gólu nikto nedopracoval. Hostia museli už dvakrát striedať, čo Neapol zatiaľ nevyužil. Možno po prestávke, ktorá bude trvať 15 minút. Pozývam na pokračovanie priebehu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavil dve minúty, najmä za striedania.
     
    44
    Hráči by sa už zrejme najradšej videli v kabinách, s trochou šťastia by sa Neapol mohol ujať vedenie. Chýbalo väčšie srdce vo finálnej fáze.
     
    43
    Rohový kop už možnosť pred Consiglim nepriniesol, no snahu domácim urpieť nemožno. Pred bránou súpera mali svetlejšie chvíľky a nechýbalo veľa.
     
    42
    Dvaja hráči hneď na to netrafili loptu pri odkope, prišla tak ponuka pre voľného Hamšíka. Kapitán mieril koníčkom kvôli teču tesne vedľa!
     
    41
    Hamšík mieril na Zapatu veľmi dobrú nahrávku do pokutového územia, lenže útočníkovi nevyšiel krok a v dobrej možnosti sa lopty ani nedotkol. Pre domácich škoda.
     
    40
    Súperi sa snažia zaskočiť obranu toho druhého najmä centro z priameho kopu, vždy však odoláva dobre postavený defenzívny štít.
     
    39
    Brejk sa nepodaril ani ich kolegom v útoku a v ofsajde sa o niečo neskôr potom ocitol Zapata, takže hra prerušená.
     
    38
    Štandardka pre Neapol vyzerala nádejne, center sa niesol do ohniska pred bránu. Napokon zaúradovala spoľahlivá obrana.
     
    37
    Bianco fauloval Zapatu, videl za to žltú kartu.
     
    36
    Nie je to priebeh hry, aký by si diváci priali. Často sa ozýva piskot, neslaná hra oboch celkov zatiaľ nemala kedy nadchnúť.
     
    35
    Bolo to kvôli ostrému sklzu a zavinil tak aj priamy kop. Berardiho center však bol mimoriadne prudký a dlhý, čo z jeho spoluhráčov nikto nepredpokladal.
     
    34
    Maggio je prvým potrestaným hráčom žltou kartou.
     
    33
    Táto štandardka oslnivo nedopadla a Sassuolo sa celkom ľahko ubránilo. V ofenzíve potrebujú oba tímy výrazne pridať.
     
    32
    Hamšík mal s Callejonom veľmi málo lôpt, najaktívnejším hráčom sa javí Zapata. Aj teraz po pravej strane mieril Španielovi loptu naspäť, čo však vytušil obranca a odkopol na roh.
     
    31
    Neapol si je vedomý, že času má dostatok. V nohách tiež zápas Európskej ligy, možno aj preto sa rozbieha pomalšie.
     
    30
    Prvá polhodina zápasu priniesla zatiaľ skôr malátnejší priebeh duelu, všetko mohol zmeniť Berardi a gól by zápasu určite pomohol.
     
    29
    Berardi sa z ničoho nič na pravej strane pekne uvoľnil a plánoval obstreliť Andujara. Mieril tesne nad spojnicu, už tam diváci takmer mohli vidieť krásny gól!
     
    28
    Ten sa už neujal, Neapol sa ubránil. Po čase tak teda môže vyskúšať obranný val súpera on.
     
    27
    Teraz si ale vybojovalo priamy kop, Zapata ako najvyšší hráč v tejto chvíli odhlavičkoval ešte na rohový kop.
     
    26
    Takýto nečakaný scenár by zamával aj skúsenejšou obranou, alebo celým tímom. Sassuolo tento duel nezačalo najlepšie, ale okrem Hamšíkovej strely toho veľa vzadu riešiť nemuselo.
     
    25
    Ako bude ďalej prebiehať defenzívna taktika a či sa dvojitý zásah do obrany počas 20-tich minút prejaví na hre hostí, ukáže čas.
     
    24
    Cannavaro vie, aké to je hrať v drese Neapola, ale proti svojim bývalým spoluhráčom tentoraz pobudol na ihrisku len minimálne. Vyradilo ho zranenie.
     
    23
    Hostia musia v obrane opäť striedať, tentoraz je nútene mimo ihriska aj Cannavaro. Namiesto neho si zahrá Bianco.
     
    22
    Dorážka Gabbiadiniho nemohla platiť, pískal sa ofsajd. Následne aj útočný faul Zapatu o niečo neskôr.
     
    21
    Prvá riadna strela na bránu prišla z kopačky Hamšíka, zvnútra šestnástky po vypracovaní si priestoru tvrdo napálil. Consigli si poradil a loptu vyrazil.
     
    20
    Ten odvrátil Biondini a hráči U.S. sa teda opäť úspešne ubránili. Neapol to často skúša nakopávanými loptami.
     
    19
    Na dlhý nákop si na druhej strane robil zálusk Zapata, nepodarilo sa mu ju spracovať ani vystreliť, no aspoň vybojoval rohový kop.
     
    18
    Berardi so Zazom podnikli sľubnú šancu, problémami pre Andújara napokon neskončila. Strela mierila značne mimo.
     
    17
    Nebezpečnejší teda podľa predpokladov domáci tím, gól zatiaľ nepadol pre nie najpresnejšiu finálnu koncovku.
     
    16
    Zapata v ťažkej pozícii spracoval loptu, otočil sa a nepríjemne skúsil aj vystreliť. Netrafil to najlepšie a preto mieril meter vedľa.
     
    15
    Andújar musel von z brány na dlhú loptu, zvládol to perfektne. Okamžite pálil ranu preč a zažehnal problémy.
     
    14
    Callejón takmer využil svoju rýchlosť po ľavej strane, ešte mieril loptu do šance pre Zapatu. Acerbi si svoju defenzívnu povinnosť splnil a odkopol.
     
    13
    To je nepríjemnosť pre hosťujúci tím, duel sa ešte prakticky ani nezačal a už museli striedať. Krívať začal dokonca aj Floro Flores po ďalšej zrážke.
     
    12
    Antei teda v zápase skončil, nahradil ho Biondini.
     
    11
    Zdá sa, že Luca Antei nebude fit a chystá sa preto veľmi rýchly striedanie.
     
    10
    Floro Flores z prvej mieril nepríjemnú strelu, lenže napokon nemierila na bránu. Andujar nemusel mať výčitky ani dôvod na paniku.
     
    9
    Callejón nezachytil dlhú prihrávku do behu, presilovka sa tak okamžite nemohla využiť. Lopta odplávala za čiaru bez povšimnutia.
     
    8
    Antei je za čiarou ošetrovaný a Sassuolo hrá o jedného menej. Domáci to okamžite chcú využiť.
     
    7
    Domáci si vybojovali prvý rohový kop, ktorý však neodcentrovali najpresnejšie a preto sa outsider nemal problém ubrániť.
     
    6
    Ešte vám dlžím meno hlavného rozhodcu, dnes je ním Davide Massa.
     
    5
    Nepresná lopta dopredu zo strany hostí nenarobila šarapatu v obrane, dopredu môže ísť Neapol.
     
    4
    Neapol dnes nastúpil bez Gonzala Higuaína, čo môže byť vzhľadom k jeho forme problémom. Na jeho mieste je Duván Zapata.
     
    3
    V strede poľa zatiaľ prebieha urputný boj o každú loptu, tímy sa najprv musia zohrať.
     
    2
    Neapol v tmavodrom pri lopte skúsil prvý útok, lopta však ušla až k brankárovi Consiglimu.
     
    1
    Duel začal piskotom, pri lopte po výkope Sassuolo, ktoré hrá v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Andújar – Maggio, Ghoulam, Albiol, Koulibaly, López, Gargano, Hamšík (K), Gabbiadini, Zapata, Callejón.
    Náhradníci: Cabral, Colombo – Strinič, Henrique, Britos, De Guzmán, Jorginho, Mertens, Mesto, Inler.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Luca Antei, Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Magnanelli (K), Taider, Missiroli, Berardi, Zaza, Floro Flores.
    Náhradníci: Polito, Celeste – Bianco, Raman Chibsah, Biondini, Lazarevič, Brighi, Anastasios Donis, Sansone, Floccari.

    Rozhodca: Davide Massa.
     
    Vzájomné duely majú v malíčku hráči Neapola, ešte so Sassuolom nikdy v Serii A neprehrali. V tejto sezóne na ich ihrisku vyhrali 1:0. Favoritom budú Partenopei aj tentoraz, tri body by mali ostať doma. Duel začne od 19.00.
     
    Obaja súperi majú spoločné to, že v minulom kole stratili všetky tri body. Neapol bude chcieť potvrdiť druhú najlepšiu ofenzívu v lige a Sassuolo možno opäť potvrdia povesť jedného z remízových kráľov súťaže. Mimo hry na strane hostiteľov bude určite ešte Lorenzo Insigne. Za US si nezahrá Terranova, mimo je aj Vrsaljko.
     
    V nohách Neapola je zápas Európskej ligy, čo by hostia určite chceli využiť. Nemajú najhoršiu formu, veď z ôsmich duelov za sebou prehrali len dvakrát. Držia sa na solídnej 12. priečke a majú 9 bodov k dobru nad zostupom. Vonku získali 14 bodov, čo je presný priemer zo všetkých a dali 16 gólov, čo je na úrovni Neapola a viac ako AS Rím v tomto ukazovateli.
     
    V prípade výhry by sa priblížili k tretiemu miestu v podobe troch bodov. Ešte nedávno to bolo s výhliadkami na túto priečku biednejšie, no remízová forma Vlkov dáva Neapolu šancu dotiahnuť náskok. V minulom kole to po prehre s Palermom nevyšlo, teraz sú výhliadky optimistickejšie.
     
    Opäť má šancu stiahnuť náskok svojho súpera v boji o priamy postup do Ligy majstrov Neapol. AS Rím totiž na druhej priečke len remizoval s Hellasom a dal šancu prenasledovateľom. Doma so Sassuolom budú Partenopei jasným favoritom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Filip Kubaliak

    Góly: 62. Zapata, 70. Hamšík

    Karty:   34. Maggio (NEA), 57. Gargano (NEA), 65. Zapata (NEA) – 37. Bianco (SAS), 52. Magnanelli (SAS)   72. Mertens (NEA)


    SSC Neapol: Andújar – Maggio, Ghoulam, Albiol, Koulibaly, López, Gargano, Hamšík (K) (81. De Guzmán), Gabbiadini (66. Mertens), Zapata, Callejón (90. Mesto).
    Náhradníci: Cabral, Colombo – Strinič, Henrique, Britos, De Guzmán, Jorginho, Mertens, Mesto, Inler.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Luca Antei (12. Biondini), Gazzola, Cannavaro (23. Bianco), Acerbi, Magnanelli (K), Taider (79. Lazarevič), Missiroli, Berardi, Zaza, Floro Flores.
    Náhradníci: Polito, Celeste – Bianco, Raman Chibsah, Biondini, Lazarevič, Brighi, Anastasios Donis, Sansone, Floccari.

    Rozhodca: Davide Massa