Neapol – Sassuolo 2:0 (kon.) | Cagliari – Inter 1:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:0 (0:0)
U.S. Sassuolo Calcio
Pondelok 23.02.2015, 19:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Tri body ostávajú doma, rozhodli o tom dva góly po zmene strán. Výborný výkon dnes predviedol Zapata, ktorý jeden gól sám dal a na druhý prihral Marekovi Hamšíkovi. Kolumbijčan najprv skvele zareagoval proti presile a namieril presne a potom sklepol chrbtom k bráne kapitánovi s číslom 17. Slovák technickou ranou pekne uzavrel skóre a jeho tím si konečne udržal aj čisté konto. Za druhým AS Rím je už len na rozdiel troch bodov. Z tohto duelu je to už všetko, prajem pekný večer. (20:55:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Využíva tak zaváhanie AS Rím, ktorý opäť len remizoval. Po čase sa do čierneho zapísal aj Marek Hamšík. Aktuálne sú ešte pri lopte hostia, no plynie už posledná minúta.
     
    90+2
    Neapol to už nemá dôvod nezvládnuť, všetko nasvedčuje tomu, že sa opäť vráti na víťaznú vlnu.
     
    90+1
    Rozhodca ešte oznámil, že nadstaví 3 minúty.
     
    90
    Callejon ešte prenechá miesto Mestovi, to je posledná zmena domácich.
     
    89
    Čo sa týka aktuálnej formy, po dnešku bude práve celok SSC tým najlepším zo šiestich ostatných duelov. Lepšie na tom ako s bilanciou 5-0-1 nie je nikto.
     
    88
    Partenopei majú istotu, že o tretie miesto minimálne po budúcom kole neprídu, náskok pred Laziom je totiž 5 bodov.
     
    87
    Callejon mohol definitívne pochovať nádeje hostí, mal v šestnástke po dlhom pase more času na rozmyslenie si, kam to kopne. Krížnou ranou to šlo nakoniec len tesne vedľa!
     
    86
    Chcelo by to teda trochu sily aj ušetriť, inak si Neapol napokon splnil povinnosť. Hoci, od začiatku ani po prestávke to dlho v tomto duchu nepôsobilo.
     
    85
    Neapol zbiera cenné sekundy aj na vlastnej polovici a prakticky sa už nemá kam ponáhľať. Už vo štvrtok ho predsa čaká duel Európskej ligy s Trabzonsporom.
     
    84
    De Guzmán sa pokúsil o volej po centri Zapatu, nevyšlo mu to ale podľa predstáv a mieril značne mimo.
     
    83
    Na druhej strane je pozitívne, že Partenopei konečne zatiaľ udržujú čisté konto a posilnili pre zmenu povesť druhej najlepšej ofenzívy v lige.
     
    82
    Domácich môžu v relatívne pohodlnom priebehu hry mrzieť zbytočné tri karty žltej farby a jedna červenej. To rozhodne nikomu neprospeje.
     
    81
    Hamšík tradične nedohrá duel, vymenil ho De Guzmán.
     
    80
    Hosťom sa nedarí podľa predstáv, aj preto bola predchádzajúca strela mierená do siete veľkou šancou ako ešte čosi s výsledkom urobiť.
     
    79
    Medzitým prišlo k striedaniu, Lazarevič nahradil Taidera.
     
    78
    Andújar ale tentoraz skvele vyškriabal tvrdú ranu Magnanelliho! Mohlo byť znížené, nechýbalo veľa, aby padol nádherný zásah od jedovatej ľavačky volejom.

    Filip Kubaliak

    Góly: 62. Zapata, 70. Hamšík

    Karty:   34. Maggio (NEA), 57. Gargano (NEA), 65. Zapata (NEA) – 37. Bianco (SAS), 52. Magnanelli (SAS)   72. Mertens (NEA)


    SSC Neapol: Andújar – Maggio, Ghoulam, Albiol, Koulibaly, López, Gargano, Hamšík (K) (81. De Guzmán), Gabbiadini (66. Mertens), Zapata, Callejón (90. Mesto).
    Náhradníci: Cabral, Colombo – Strinič, Henrique, Britos, De Guzmán, Jorginho, Mertens, Mesto, Inler.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Luca Antei (12. Biondini), Gazzola, Cannavaro (23. Bianco), Acerbi, Magnanelli (K), Taider (79. Lazarevič), Missiroli, Berardi, Zaza, Floro Flores.
    Náhradníci: Polito, Celeste – Bianco, Raman Chibsah, Biondini, Lazarevič, Brighi, Anastasios Donis, Sansone, Floccari.

    Rozhodca: Davide Massa