AC Miláno – Empoli 1:1 (kon.) | Turín – Cagliari 1:1 (kon.) | CFC Janov – Hellas 5:2 (kon.)
Bergamo – Inter 1:4 (kon.) | Udinese – Lazio 0:1 (kon.) | AS Rím – Parma 0:0 (kon.)
Chievo – Sampdoria 2:1 (kon.) | Cesena – Juventus 2:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:4 (1:2)
Inter Miláno
Nedeľa 15.02.2015, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Stadio Atleti Azzurri d'Italia bolo v úvodnom dejstve vyrovnané, no za stavu 1:2 neudržal nervy na uzde domáci stopér Yohan Benalouane, ktorý sa dvomi kartami v rýchlom slede poslal do šatní. Milánčania potom presilovku veľmi rýchlo vytrestali dvomi zásahmi. Vynikajúce stretnutie odohrala predovšetkým dvojica Guarín-Shaqiri. Nerazzurri sa v tabuľke posúvajú na deviate miesto, z ktorého na európske poháre strácajú päť bodov. Atalanta zostáva šestnásta, no v podvečernom zápase ju môže predskočiť Chievo. (17:02:28)

     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Dávno rozhodnuté stretnutie na Stadio Atleti Azzurri d'Italia sa bude dohrávať ešte počas dvoch nadstavených minút.
     
    90
    Hernanes s Kovačičom si to v posledných minútkach rozdávajú v strede ihriska. Spredu ich dopĺňa Guarín, zozadu Juan Jesus.
     
    88
    Fredy Guarín aspoň na okamžik prerušil zabehnutý stereotyp a porušil pakt o neútočení. Kolumbijčan ale pálil len vysoko nad bránku.
     
    86
    Milánčania už vytiahli percento držania lopty na číslo sedemdesiat. Atalanta však od tretieho gólu prakticky nenapáda.
     
    84
    Obrázok hry sa napriek mnohým personálnym obmenám nemení. Hostia naďalej pokojne dohrávajú a kontrolujú záver stretnutia.

     
    82
    Odpracované už na dnes má i nenápadný Marcelo Brozovič, ktorého na hracej ploche nahradí ďalší Balkánec a síce Zdravko Kuzmanovič.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia naďalej pokračuje bago hosťujúcich hráčov, ktorí sa už nikam zvlášť neponáhľajú.
     
    78
    Hráči i fanúšikovia domáceho mužstva sú už dávno zmierení so svojim osudom. Stretnutie sa tu už viac-menej iba dohráva.
     
    76
    Striedal i Roberto Mancini, ktorý sťahuje strelca posledného gólu Nerazzurri – Rodriga Palacia. Namiesto neho už v hre registrujeme špílmachra Hernanesa.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa na trávnik dostane aj odchovanec Ajaxu Amsterdam a bývalý hráč milánskeho AC – Urby Emanuelson. Holanďan na trávniku nahrádza Cigariniho.
     
    74
    Roberto Mancini si spokojne sadá späť na lavičku. Do nej je hlboko zasadený i Stefano Colantuono, no z ďaleka odlišných príčin.
    Rodrigo PALACIO - 1:4
     
    72
    Inter dal gól!
    Hostia sa už v súboji s odovzdaným Bergamom zabávajú. Hugo Campagnaro na ofenzívnom výlete po pravej strane prihrával na os ihriska, kde sa pred šestnástkou nachádzal hrdina dňa Fredy Guarín. Kolumbijský stredopoliar následne geniálnou kolmicou pomedzi obrancov vyslal do šance RODRIGA PALACIA, ktorý už zblízka nemal problém pokoriť gólmana Sportiella. Loptu povedľa domáceho brankára upratal do siete. 1:4!
     
    71
    Hostia tak pokračovali rohovým kopom, ktorý sa ale Bergamu podarilo bez problémov odvrátiť do bezpečia.
     
    70
    Kovačič hneď pri svojej prvej akcii zamestnal domácu defenzívu. Následne prihrával pod seba na Podolskeho, tkorého v poslednej chvíli zablokoval Masiello.
     
    69
    Presne takýto typ teraz Nerazzurri potrebujú. Milánčania už prevažne iba kontrolujú loptu a tempo hry.
     
    68
    Spolu s Fredym Guarínom najlepší hráč dnešného duelu – Xherdan Shaqiri – opúšťa hraciu plochu. Na poslednú štvrtinu zápasu ho vymení Mateo Kovačič.
     
    65
    Marco Sportiello si všetko vykomplenzoval po následnej strele Xherdana Shaqiriho, ktorý sa taktiež po vzore svojho kamaráta pokúsil pridať svoj druhý gól v dnešnom zápase. Švajčiar tentokrát útočil z podhrotového priestoru, odkiaľ sa po krásnom sóle pokúsil i zakončiť. Jeho technický obstrel mieril k pravej žrdi gólmana Sportiella, no domáci strážca svätyne sa k tyči presúval včas. Loptu s vypätím všetkých síl vyrazil aspoň na rohový kop.
    Fredy GUARÍN - 1:3
     
    63
    Inter dal gól!
    FREDY GUARÍN pod Robertom Mancinim neskutočne pookrial a dnešným výkonom to dokonale deklaruje. Kolumbijčan začína v posledných týždňoch žmýkať svoj stratený potenciál. Guarín sa po Shaqiriho prihrávke z ľavej strany uvoľnil cez dvojicu protihráčov. Následne si mohol na pravej strane vybrať Lukasa Podolskeho, no rozhodol sa pre individuálnu koncovku, ktorá znamenala nádherný gól na 3:1. Kolumbijčanov obstrel placírkou z dvadsiatich metrov zapadol presne pod brvno dívajúceho sa Sportiella. Nádhera!
     
    61
    Po hodine hry hostia naďalej vedú a navyše dohrávajú zápas v presilovke. Zatiaľ to ale na obraze hry príliš nie je badať.
     
    59
    Na druhej strane s musel dať pozor Samir Handanovič, na ktorého letel prízemný pokus od Carmonu, ktorý ale letel len do stredu bránky.
     
    58
    Trávnik už opúšťa i Alejandro Gómez, ktorý v druhom polčase nebol tak aktívny, ako v tom prvom. Na jeho miesto prichádza Daniele Baselli.
     
    57
    Rodrigo Palacio teraz nepochopiteľne odflákol svoju koncovku s vedomím, že sa nachádza v postavení mimo hru, no argentínsky zakončovateľ sa mýlil! Dnes vynikajúci Fredy Guarín na pravej strane vycvičil dvojicu domácich hráčov, aby následne krásnym oblúčikom na hrote oslovil Rodriga Palacia. Ten loptu z nejakých siedmich metrov napálil len vysoko nad bránku a až potom si uvedomil, že na svojej koncovke si mohol a mal dať záležať podstatne viacej. Prípadný gól by totiž rozhodne platil a Argentínčan ich už z takýchto pozícii nasúkal nespočetne.
     
    56
    Napriek tomu dokázalo domáce mužstvo zaútočiť po pravej strane, odkiaľ centroval Zappacosta. Vysoký center ale lapil Samir Handanovič.
     
    54
    Na Stadio Atleti Azzurri d'Italia sa spustilo hotové peklo. Domáce tribúny protestujú, no Atalanta bude dohrávať o jedného muža menej.

     
    52
    Sedem minút po prestávke prichádza k vážnemu škrtu pre domáce nádeje na bodový zisk. Yohan Benalouane najskôr pri ľavej postrannej čiare zostrelil obtáčajúceho sa Rodriga Palacia, ktorého zobral cez achilovky. Luca Banti tento zákrok ocenil žltou kartou, aby po následujúcich ostrých a zrejme i vulgárnych protestoch tuniského stopéra vytasil i druhú žltú a tým pádom i červenú kartu! Domáce protesty už tento verdikt nezmenia, Bergamo bude otáčať skóre v oslabení!
     
    52
    Žltú kartu dostáva Benalouane (Atalanta Bergamo).
     
    51
    Bergamo sa následne ubránilo i druhému rohovému kopu, ktorý pri pravej žrdi odvracal o polčase prichádzajúci Germánd Denis.
     
    50
    Švajčiarov center prepadol na zadnú žrď, kde sa akrobatickými nožnicami pokúsil zastihať Ranocchia, no jeho pokus letel veľmi nepresne.
     
    49
    Zmeniť by sa to mohlo po úvodnom rohovom kope Milánčanov v druhom polčase. Rozohrávať ho bude Xherdan Shaqiri.
     
    48
    V druhom polčase sa nám hra zatiaľ rýchlo prelieva z jednej strany na druhú, no zatiaľ hráme len po šestnástky oboch mužstiev.
     
    46
    Domáci v polčasovej prestávke raz striedali, keď strelca ich jediného gólu Maximilliana Morazela nahradil zakončovateľ Germán Denis.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Milánsky Inter sa dnes ujal vedenia už v druhej minúte, kedy sa pokutového kopu trafil Shaqiri. Hosťom ale rýchly gól skorej uškodil, pretože sa ním až prehnane upokojili. Atalanta potom po dvoch zahodených šanciach dokázala vyrovnať, no posledné slovo v prvom polčase patril znovu hosťom, keď Fredy Guarín krásnou akciou vrátil Nerazzurri do vedenia.

     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Zatiaľ sa im to darí. Od polčasovej prestávky už oba celky delí len obligátna jedna minútka, ktorú pridáva rozhodcovská štvorka na čele s Bantim.
     
    44
    Inter hrá v posledných desiatkach sekúnd s loptou na kopačkách a dopredu sa nijak zvlášť nehrnie. Hostia si chcú predovšetkým podržať svoje tesné vedenie.
     
    43
    Mauricio Pinilla počas svojho vysokého pressingu nepríjemne zasiahol Juana Jesusa, ktorý následne zostal ležať na trávniku. Ďalší kartový trest od Bantiho.
     
    42
    Na druhom konci ihriska nebezpečne zakončoval i Luca Cigarini, ktorého prízemný pokus z päťky vykopával Ranocchia.
     
    41
    Shaqiri teraz mohol dokonca zdvojnásobiť vedenie hostí, no jeho ďalekonosný pokus z vyše dvadsiatich metrov preletel ponad bránku.
     
    39
    Z domáceho hľadiska zatiaľ sledujeme hodne krutý priebeh. Domáci sú síce nebezpečnejší, no opäť prehrávajú o gól.
    Fredy GUARÍN - 1:2
     
    37
    Inter dal gól!
    Milánčania deklarujú svoje skúsenosti alebo šťastie, ako len chcete. Nerazurri sa po druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia! FREDY GUARÍN zostal na pravej strane ihriska dlho nepovšimnutý. Domáci ho zaregistrovali až keď sa rozbehol s loptou, no to už bolo neskoro. Kolumbijský stredopoliar si poľahky zasekol Stendarda, aby následne z nejakých osemnástich metrov placírkou upratal loptu k pravej žrdi Sportiellovej svätyne. Domáci gólman si na dokonalý obstrel ani len nesiahol. Bravúrna akcia v podaní Fredyho Guarína.
     
    35
    Účastníci predchádzajúceho stretu budú zdá sa v poriadku. Bez ujmy tak môžeme pokračovať v dnešnom stretnutí ďalej.
     
    33
    Po nepríjemnej zrážke Gómeza s Medelom si do vlasov skočila dvojica Moralez a Shaqiri, ktorá sa vzájomne podelila o dojmy a pocity z tejto zrážky. Kritik Luca Banti oboch ocenil žltou kartičkou.
     
    33
    Alejandro Gómez sa teraz veľmi nepríjemne vo vzduchu zrazil s Medelom, zrejme sa bude musieť ošetrovať. Horšie je na tom zrejme milánsky pitbull.
     
    31
    Hvizd sa ozval až na druhej strane, kde sa po nedovolenom zákroku Benalouaneho bude kopať priamy kop z pravej strany.
     
    29
    Domáci sa teraz dožadovali i absolútneho obratu, keď sa podľa ich názoru mala kopať penalta. Guarín ale podľa Bantiho rokou nehral.
    Maximiliano MORALEZ - 1:1
     
    27
    Atalanta dala gól!
    Domáci sa napokon dočkali a zo svojej tretej gólovej príležitosti v zápase zaslúžene vyrovnávajú! Zappacosta posielal z pravej strany dlhý pas na hrot útoku, kde dôležitý súboj s hosťujúcim stopéro vyhral Mauricio Pinilla. Čilský útočník výborne sklepol loptu pod seba na MAXIMILLIANA MORALEZA, ktorý si loptu prebral a následne i nechystateľne vystrelil. Handanovič sa po jeho pokusu k ľavej žrdi naťahoval márne, na Stadio Atleti Azzurri d'Italia začíname odznova!
     
    24
    Keď už hostia konečne rozohrali svoju štandardku, za veľa to teda nestálo. Na bližšej žrdi bez problémov úradoval Benalouane.
     
    23
    Ešte pred rohovým kopom hosťujúceho mužstva musí Luca Banti riešiť menšiu potyčku v šestnástke Atalanty, kde sa do seba pustil Bellini s Podolskim.
     
    22
    Vyrovnať sa nepodarilo ani Maximillianovi Moralezovi, ktorý po Carmonovej kolmici štartoval z postavenia mimo hru.
     
    21
    Manciniho zverenci ani dnes nepodávajú optimálny výkon, no zatiaľ tesne vedú vďaka penaltovému gólu z konca druhej minúty.
     
    19
    Juan Jesus pri ľavej postrannej čiare škaredo zasiahol Zappacostu, čo Luca Banti potrestal žltou kartou. Kapitán Bellini bol ale presvedčený, že Brazílčanov lakeť by zniesol i prísnejší trest.
     
    18
    Mauricio Pinilla zahadzuje svoju druhú gólovú príležitosť dnešného zápasu, no o tomto zaváhaní sa mu bude ešte dlho snívať. Nočné mory mu spôsobí situácia z osemnástej minúty, kedy takmer až z bránkovej čiary prekopol opustenú bránku Milánčanov. Luca Cigarini sa prebil cez Brozoviča, aby na pravej strane naštartoval Zappacostu. Taliansky full-back postupoval až pred šestnástku, odkiaľ centroval pred bránku na neobsadeného Pinillu. Samir Handanovič jeho center nezasiahol, no Pinilla v páde prekopol bránku z tutovej pozície. Nerazzurri so šťastím držia jednogólové vedenie.
     
    17
    Maxi Moralez teraz v šestnástke žongloval medzi dvoma zadákmi hosťujúceho výberu, no Ranocchia s Campagnarom ho napokon vytlačili do strany.
     
    16
    Obom mužstvám sa ale príval týchto štandardných situácii darí bez problémov brániť. Výborne teraz zasahoval milánsky kapitán Ranocchia.

     
    15
    Palacio na druhej strane vypomohol svojmu mužstvu i v defenzíve a po jeho dobrom defenzívnom zákroku sa bude kopať ďalší roh.
     
    14
    Centrovaná lopta síce našla hlavu Juana Jesusa, ale ten hlavičkoval len dva metre nad hornú konštrukciu bránky.
     
    13
    Manciniho zverenci ale teraz na pravej strane vybojovali rohový kop, ktorým by mohli znovu ohroziť Sportiellovu svätyňu.
     
    11
    Milánsky Inter sa úvodným gólom až príliš upokojil. Odvtedy už hrá len jedno mužstvo a síce do domáce.
     
    9
    Nuž a po druhovom rohovom kope v rade už mohli domáci vyrovnať! Od ľavej rohovej zástavky centroval domáci technik Alejandro Gómez. Argentínčanov prudký center smeroval na hranicu malého vápna, kde na bližšej žrdi zakončovala dvojica Stendardo a Pinilla. Bol to napokon čilský útočník Mauricio Pinilla, ktorý dokázal loptu zasiahnuť, no guľaté čudo preskákalo len tesne mimo ľavej žrde. Domácemu zakončovateľovi chýbali len decimetre. Samir Handanovič si zhlboka vydýchol.
     
    8
    Po individuálnej akcii Alejandra Gómeza si Bergamo túto štandardnú situáciu zopakuje. Atalantu inkasovaný gól zdá sa nezlomil.
     
    7
    Domáci mohli z pravej strany rozohrávať premiérový rohový kop duelu, no ten na bližšej žrdi odvracal stopér Juan Jesus.
     
    6
    Shaqiri sa na druhom konci ihriska snažil osloviť Palacia, ale toho križoval Stendardo. Hrať môže teda Atalanta Bergamo.
     
    4
    Domáci sa snažili odpovedať rýchlou kombináciou na ľavej strane šestnástky, no Pinilla nedokázal udeliť svojej koncovke dostatočnú razanciu.
    Xherdan SHAQIRI - 0:1
     
    2
    Inter dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil nový ofenzívny ťahúň Milánčanov XHERDAN SHAQIRI, ktorý aj so šťastím prekonal gólmana Sportiella. Domáci brankár si síce vybral správny smer i výšku, na loptu si i siahol, no guľatý nezmysel nedokázal vytesniť z priestoru troch žrdí. Lopta po jeho teči vyletela pod brvno domácej bránky. Manciniho zverenci začínajú ako zo sna.
     
    1
    Už po päťdesiatich troch sekundách dnešného duelu došlo k prvej kontroverzii, keď v domácej šestnástke padol Fredy Guarín a Luca Banti ukázal na biely bod! Loptu po ľavej strane nádherne vyviezol až do šestnástky Lukas Podolski, ktorý následne prihrával na Shaqiriho. Švajčiarsky krídelník pätou posúval na Guarína, ktorý po ľahkom kontakte so stopérom Stendardom padol na trávnik. Luca Banti na počudovanie fúkol do píšťalky a hosťom daroval hneď v úvode duelu pokutový kop!
     
    1
    Domáci v modro-čiernej sade dresov obstarali úvodný výkop zaujímavej konfrontácie. Inter celý v bielom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Atalanta Bergamo: Sportiello – Masiello, Benalouane, Stendardo, Bellini (C) – Carmona, Cigarini – Zappacosta, M. Moralez, A. Gómez – Pinilla
    Náhradníci: Avramov – Del Grosso, Scaloni, M. D´Alessandro, Migliaccio, Bianchi, Denis, Biava, Emanuelson, Grassi, Boakye
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    Inter Miláno: S. Handanovič – Campagnaro, Ranocchia (C), J. Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri, Palacio, Podolski
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Kovačič, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, G. Puscas, Donkor, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Luca Banti – A. Crispo, C. La Rocca – G. Stallone.

     
    Vitajte na Stadio Atleti Azzurri d'Italia, kam v rámci 23. kola talianskej Serie A pricestoval milánsky Inter.

    Tabuľkové postavenie:

    16. Bergamo: 5 – 8 – 9; skóre 19:29; body 23
    10. I. Miláno: 7 – 8 – 7; skóre 33:29; body 29

    Forma:

    Bergamo: R – V – P – P – V – P
    I. Miláno: R – V – P – P – P – V

    Atalanta pokračuje vo svojej nevýraznej sezóne. Jedenáste mužstvo vlaňajšieho ročníka sa po dvadsiatom druhom kole nachádza len štyri body nad pásmom zostupu. Záťažou pre Bergamo je predovšetkým impotentná ofenzíva (devätnásť strelených gólov). Horší útok v lige vlastní iba Chievo Verona (16).
    La Dea v posledných štyroch súťažných zápasoch až trikrát prehrala. Všetky porážky ale prišli na ihriskách súperov, doma naopak vyzrela na predposlednú Cesenu (2:1). Atalanta si už tento rok na jeden milánsky celok vyšliapla, keď vonku zdolala AC (1:0). Podarí sa jej to znovu?

    Proti Manciniho Interu by to zas nebolo až takou senzáciou. Napriek januárovému príchodu zvučných mien sa totiž Nerazzurri nedarí podľa očakávaní. Problémom modro-čiernych je predovšetkým obrovská nevyrovnanosť výkonov.
    Milánčania až minulý víkend prerušili sériu troch súťažných porážok za sebou. Po porážkach od Turínu, Sassuola a Neapola si Inter vyšliapol na inak ambiciózne Palermo. Modro-čierni ho doma prevalcovali výsledkom 3:0 a naznačili tak možnú cestu, ktorou by sa tím zo San Siro mal uberať. Na európske poháre strácajú Nerazzurri šesť bodov, už skutočne niet na čo čakať!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. M. Moralez – 2. Shaqiri (pen.), 37. Guarín, 63. Guarín, 72. Palacio

    Karty:   33. M. Moralez (ABC), 43. Pinilla (ABC), 52. Benalouane (ABC) – 19. J. Juan (INM), 33. Shaqiri (INM)   52. Benalouane (ABC)


    Atalanta Bergamo: Sportiello – Masiello, Benalouane, Stendardo, Bellini (C) – Carmona, Cigarini – Zappacosta, M. Moralez, A. Gómez – Pinilla
    Náhradníci: Avramov – Del Grosso, Scaloni, M. D´Alessandro, Migliaccio, Bianchi, Denis, Biava, Emanuelson, Grassi, Boakye
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    Inter Miláno: S. Handanovič – Campagnaro, Ranocchia (C), J. Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri, Palacio, Podolski
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Kovačič, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, G. Puscas, Donkor, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Luca Banti – A. Crispo, C. La Rocca – G. Stallone