AC Miláno – Empoli 1:1 (kon.) | Turín – Cagliari 1:1 (kon.) | CFC Janov – Hellas 5:2 (kon.)
Bergamo – Inter 1:4 (kon.) | Udinese – Lazio 0:1 (kon.) | AS Rím – Parma 0:0 (kon.)
Chievo – Sampdoria 2:1 (kon.) | Cesena – Juventus 2:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:4 (1:2)
Inter Miláno
Nedeľa 15.02.2015, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Stadio Atleti Azzurri d'Italia bolo v úvodnom dejstve vyrovnané, no za stavu 1:2 neudržal nervy na uzde domáci stopér Yohan Benalouane, ktorý sa dvomi kartami v rýchlom slede poslal do šatní. Milánčania potom presilovku veľmi rýchlo vytrestali dvomi zásahmi. Vynikajúce stretnutie odohrala predovšetkým dvojica Guarín-Shaqiri. Nerazzurri sa v tabuľke posúvajú na deviate miesto, z ktorého na európske poháre strácajú päť bodov. Atalanta zostáva šestnásta, no v podvečernom zápase ju môže predskočiť Chievo. (17:02:28)

     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Dávno rozhodnuté stretnutie na Stadio Atleti Azzurri d'Italia sa bude dohrávať ešte počas dvoch nadstavených minút.
     
    90
    Hernanes s Kovačičom si to v posledných minútkach rozdávajú v strede ihriska. Spredu ich dopĺňa Guarín, zozadu Juan Jesus.
     
    88
    Fredy Guarín aspoň na okamžik prerušil zabehnutý stereotyp a porušil pakt o neútočení. Kolumbijčan ale pálil len vysoko nad bránku.
     
    86
    Milánčania už vytiahli percento držania lopty na číslo sedemdesiat. Atalanta však od tretieho gólu prakticky nenapáda.
     
    84
    Obrázok hry sa napriek mnohým personálnym obmenám nemení. Hostia naďalej pokojne dohrávajú a kontrolujú záver stretnutia.

     
    82
    Odpracované už na dnes má i nenápadný Marcelo Brozovič, ktorého na hracej ploche nahradí ďalší Balkánec a síce Zdravko Kuzmanovič.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia naďalej pokračuje bago hosťujúcich hráčov, ktorí sa už nikam zvlášť neponáhľajú.
     
    78
    Hráči i fanúšikovia domáceho mužstva sú už dávno zmierení so svojim osudom. Stretnutie sa tu už viac-menej iba dohráva.
     
    76
    Striedal i Roberto Mancini, ktorý sťahuje strelca posledného gólu Nerazzurri – Rodriga Palacia. Namiesto neho už v hre registrujeme špílmachra Hernanesa.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa na trávnik dostane aj odchovanec Ajaxu Amsterdam a bývalý hráč milánskeho AC – Urby Emanuelson. Holanďan na trávniku nahrádza Cigariniho.
     
    74
    Roberto Mancini si spokojne sadá späť na lavičku. Do nej je hlboko zasadený i Stefano Colantuono, no z ďaleka odlišných príčin.
    Rodrigo PALACIO - 1:4
     
    72
    Inter dal gól!
    Hostia sa už v súboji s odovzdaným Bergamom zabávajú. Hugo Campagnaro na ofenzívnom výlete po pravej strane prihrával na os ihriska, kde sa pred šestnástkou nachádzal hrdina dňa Fredy Guarín. Kolumbijský stredopoliar následne geniálnou kolmicou pomedzi obrancov vyslal do šance RODRIGA PALACIA, ktorý už zblízka nemal problém pokoriť gólmana Sportiella. Loptu povedľa domáceho brankára upratal do siete. 1:4!
     
    71
    Hostia tak pokračovali rohovým kopom, ktorý sa ale Bergamu podarilo bez problémov odvrátiť do bezpečia.
     
    70
    Kovačič hneď pri svojej prvej akcii zamestnal domácu defenzívu. Následne prihrával pod seba na Podolskeho, tkorého v poslednej chvíli zablokoval Masiello.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. M. Moralez – 2. Shaqiri (pen.), 37. Guarín, 63. Guarín, 72. Palacio

    Karty:   33. M. Moralez (ABC), 43. Pinilla (ABC), 52. Benalouane (ABC) – 19. J. Juan (INM), 33. Shaqiri (INM)   52. Benalouane (ABC)


    Atalanta Bergamo: Sportiello – Masiello, Benalouane, Stendardo, Bellini (C) – Carmona, Cigarini – Zappacosta, M. Moralez, A. Gómez – Pinilla
    Náhradníci: Avramov – Del Grosso, Scaloni, M. D´Alessandro, Migliaccio, Bianchi, Denis, Biava, Emanuelson, Grassi, Boakye
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    Inter Miláno: S. Handanovič – Campagnaro, Ranocchia (C), J. Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri, Palacio, Podolski
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Kovačič, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, G. Puscas, Donkor, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Luca Banti – A. Crispo, C. La Rocca – G. Stallone