SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Willingen Vítěz: K. Stoch (POL) (kon.)
koniec udalosti
SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Willingen

Vítěz: K. Stoch (POL)

cz Piatok 30.01.2015, 18:00Skoky na lyžiach
     
    Roman Koudelka předvedl, že je zaslouženě mezi první čtyřkou Světového poháru. V prvním kole měl po Hayböckovi nejhorší možné podmínky, odečítal za vítr nejmenší množství bodů, přesto byl na čtvrtém místě. Ve druhém kole si maličko pohoršil, ale i tak může být za šesté místo spokojený, výborný to výkon Koudy!
    Druhý skok Romana Koudelky
     
    4
    Roman neměl v prvním kole vítr proti, nyní je to 0,39 m/s proti. Český skokan natáhl svůj let na 138,5 metrů, což na Severina Freunda stačit nebude. A co Tepeš? Koudelka jej neporáží o 2,1 bodů a je zatím třetí. Koudy je ale spokojen, dnes bude nejhůře šestý.
     
    4
    Nahoře je připraven Roman Koudelka!
    Roman Koudelka a jeho parádní skok v "bezvětří"
     
    47
    Roman Koudelka má letos většinu závodů, kdy mu vítr prostě nepomůže. To už ani není možné. Odečítá jen desetinu a NIKDO neměl v prvním kole "horší" vítr. I tak je to 135 metrů a průběžné třetí místo. 124,4 body a Koudy se raduje, co si budeme povídat. V těchto podmínkách to byl dobrý skok.
     
    46
    Severin Freund při také minimálním větru proti dává 135,5 metrů a jde na čtvrté místo. Neodečítal téměř nic.
    Jan Matura
     
    26
    Také Honza měl menší vítr než zhruba před pěti skoky. 11í metrů, odpočet 5,3 body, předposlední místo. Bohužel, Janda ani Matura se ve druhém kole neukážou.
     
    26
    Pojďme se věnovat Janu Maturovi.
    Jakub Janda
     
    11
    Stylově je to tradičně parádní, tomu není co vytknout. Janda také dostává 4x 17,5 a jednou 17. Jenže metry chybí. 123,5 metrů a páté místo. Český skokan poráží šest závodníků, dostává 94,5 bodů. Toto stačit nebude.
     
    11
    Přejmě si, aby vítr vydržel a daleko šel také Jakub Janda.
     
    Z kvalifikace do hlavního závodu postoupil Jakub Janda a Jan Matura, které doplní předkvalifikovaný Roman Koudelka. Naopak hlavní závod dnes zůstal uzavřen pro Lukáše Hlavu.
     
    Svojí výbornou formu z japonského Sappora bude potvrzovat český skokan a čtvrtý muž průběžného pořadí Světového poháru Roman Koudelka. Česká jednička totiž byla minulý týden v Sapporu nejprve na třetím místě a v neděli pak celý závod nejdelším skokem druhého kola jasně vyhrála.

    O postup do nedělního závodu bude dnes usilovat také Jan Matura, Jakub Janda a Lukáš Hlava, kteří spolu s Romanem Koudelkou nastoupí v sobotním týmovém závodu.

    Tomáš Lysý