Liberec – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 5:0 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 4:6 (kon.)
Třinec – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Kometa Brno – HC Plzeň 3:5 (kon.) | Slavia – Jihlava 2:4 (kon.)
Olomouc – Zlín 0:2 (kon.) | Č. Budějovice – Kladno 2:1 (po pr.)
koniec
HC Kometa Brno
3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
HC Plzeň 1929
cz Pondelok 05.01.2015, 18:00 • Hala Rondo • DHL Extraliga juniorů (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Ještě je vyloučen domácí Denk za hákování.
     
    57:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí také využívají přesilovku. Nahození Dufka propadlo před Paclovu bránu, hostující gólman nedokázal kotouč odrazit do bezpečí a MICHAL KUPČÍK jej uklidil do sítě. Asistence: Jan Dufek, Rostislav Šnajnar.
     
    55:37
    Další velká možnost hostů, Petráš se zjevil sám před Jekelem, ale střela mu úplně nesedla a puk končí nad bránou.
     
    51:30
    Vyloučení se koná tentokrát na druhé straně. Jan Walter inkasuje 2+10 za vražení na hrazení.
     
    50:35
    Bude se vylučovat. Libor Hájek dostává dvě minuty za krosček a deset minut za nesportovní chování.
     
    46:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Brnu naděje dlouho nevydržela. Domácí obrana polevila a nechala před bránou prostor pro MATĚJE POLATU. Ten střílí v zápase již svou druhou branku. Jekel byl na druhé straně a ke vzdálenější tyči se nedokázal přesunout. Asistence: Jan Walter, Jiří Kepka.
     
    46:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Možná přichází ještě drama, času na vyrovnání mají domácí stále mnoho. Šnajnar nahodil kotouč od modré, Pacl ho vyrazil pouze před sebe a všudybyl SILVESTER KUSKO uklidil kus černé gumy pohodlně do sítě. Asistence: Rostislav Šnajnar.
     
    40:42
    Třetí dějství začalo obrovskou šancí Pokorného, který jel sám od vlastní modré na brankáře Pacla, ale puk posla těsně vedle jeho svatyně.
     
    35:31
    První minuta z trestu je fuč, ale přeci jen mohlo přijít snížení. Boltvan si najel v plné rychlosti před Pacla, položil si ho a stačilo zakončit do prázdné brány. Jenže opuštenou plzeňskou klec domácí útočník netrefuje!
     
    34:33
    Možná teď, Lukáš Vlček inkasuje dvě minuty za sekání. Kometa má další přesilovku.
     
    32:19
    Vylučovat se bude i na druhé straně, Zohorna hákoval a dostává dvě minuty.
     
    29:39
    Kometa si zahraje přesilovku, na trestnou putuje Lukáš Kaňák za držení.
     
    24:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už je z toho gól, opět v přesilovce, což se dnes zdá jako klíč k úspěchu. Z pravého kruhu vypálil RICHARD KRISTL a prostřelil nic netušího Jekela, který měl před sebou clonu několika mužů. Asistence: Jiří Kepka, Matěj Polata.
     
    22:06
    Je tu další útočný faul Komety, Richard Garčic pyká za hru vysokou holí.
     
    19:57
    Tutovka pro Libora Hájka, který si najel mezi kruhy a byl blízko snížení, ale puk poslal těsně nad Paclovu klec.
     
    16:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu další gól v brněnské síti. Už to bylo znovu v pokračující přesilovce a v podstatě z náhodné akce odskakuje Plzeň na rozdíl dvou branek. Před Jekelem procpal puk za jeho záda MATĚJ POLATA. Asistence: Lukáš Kaňák, Lukáš Vlček.
     
    15:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To na druhé straně se urodilo přečíslení a hosté překlápí výsledek na svou stranu. Polata přihrál na lépe postaveného JIŘÍHO KEPKU, který sám před Jekelem zakončil naprosto přesně. Asistence: Matěj Polata.
     
    14:12
    Bude se hrát ve čtyřech. Autor vyrovnávací trefy Patrik Marcel dostává menší trest za podražení.
     
    12:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dlouho to netrvalo a je vyrovnáno. Nahození od modré čáry propadlo až za záda bezmocného Pavla Jekela, který toho zřejmě mnoho neviděl. Autorem branky je PATRIK MARCEL. Asistence: Jiří Kepka, Richard Kristl.
     
    12:08
    Jenže útočným faulem se provinil Roman Dymáček, který inkasuje rovnou trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku. Silně otřesen je Pavel Rajal, jež za pomoci spoluhráčů odjíždí na střídačku a následně putuje do kabiny.
     
    10:31
    Vzápětí mohlo být srovnáno. Beneš v samostatném úniku pádil sám na Jekela a zkusil mu dát puk nad jeho lapačku, ale brněnský gólman dokázal výtečně zakročit.
     
    09:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující tým byl už sice kompletní, ale první větší šanci domácího týmu nedokázal zabránit. Navíc to byla možnost gólová. RICHARD GARČIC si najel až před Paclovu klec a přízemní střelou poslal kotouč na zadní tyč. Puk se došoural do plzeńské brány a Kometa tak vede 1:0. Asistence: Jakub Boltvan.
     
    07:07
    Jan Walter vyloučen za hákování, Kometa si tak zahraje první přesilovku.
     
    04:50
    Jako bych to přivolal. Hosté se dočkali první tutovky v tomto zápase. Richard Kristl se dostal sám před Jekela, puk dokázal procedit mezi jeho betony, ale nakonec kotouč končí těsně pravé tyče.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 10. Garčic (Boltvan), 47. Kusko (Šnajnar), 58. Kupčík (Dufek, Šnajnar) – 13. Marcel (Kepka, Kristl), 16. Kepka (Polata), 17. Polata (Kaňák, Vlček), 24. Kristl (Kepka, Polata), 47. Polata (Walter, Kepka)


    HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner, Cívka, Hájek, Kupčík, Kubeš, Vlček, Šnajnar – Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Nohel, Kusko, Garčic, Dufek, Král, Boltvan, Dymáček. Trenér: Pavel Pazourek.
    HC Plzeň 1929: Pacl (Štekr) – Marcel, Polívka, Kubík, Kaňák, Walter, Holý – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Volf, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Opava, Tulačka, Čadek, Krliš, Kepka. Trenér: David Bruk.

    Rozhodca: Čech – Skopal, Reich

    Diváci: 105