Jekaterinburg – Kazaň 3:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Barys 7:6 (2:1 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Nižnekamsk 0:0 (odl.)
Čerepovec – Soči 1:0 (kon.) | Novgorod – D. Moskva 2:1 (2:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Omsk 3:1 (kon.)
HC Slovan – Petrohrad 1:6 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Piatok 26.12.2014, 15:00 • KrK Uralec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Anton LAZAREV - 3:0
     
    59:29
    Jekaterinburg dal gól!
    Gól strelil LAZAREV,Asistencia: Rybakov.
    Lazarev rozhoduje po tom, čo si prevzal puk v strednom pásme a prekorčuľoval modrú čiaru, pričom zakončil strelou z ľavého kruhu do prázdnej brány.
     
    59:18
    Antonov inkasuje trest na 10 min.za hrubosť a záver bude ešte zaujímavý! Nasledovať bude vhadzovanie v tretine domácich.
     
    58:12
    Kazaň hrá power-play!
     
    53:40
    Presilová hra pre domácich. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Oscar Moller.
     
    50:38
    Krásna sťahovačka v podaní Lewandowského! Hráč domáceho tímu si teraz hodil puk na dlhú hokejku, obišiel posledného brániaceho hráča hostí a chýbalo tomu už len gólové zakončenie! Domáci sa bavia hokejom.
    Sergej GUSEV - 2:0
     
    49:03
    Jekaterinburg dal gól!
    Gól strelil GUSEV. Asistencie Metljuk.
    Varnakov sa ešte ani neohrial na trestnej lavici a už ju môže opustiť! Tvrdou strelou od modrej čiary sa po prihrávke od Metljuka presadil SERGEJ GUSEV. Domáci idú do vedenia o dva góly a pri streleckej nemohúcnosti Kazane v dnešnom stretnutí majú výrazne našliapnuté k víťazstvu.
     
    48:53
    Varnakov – Kazaň – 2 min. – Seknutie.
     
    41:55
    Brule inkasuje za seknutie trest na 5min+DKZ, ktorý si za neho odchádza odpykať na trestnú lavicu Jefimov. Presilová hra pre Kazaň, ktorá má výbornú šancu vyrovnať.
     
    38:43
    Presilovú hru si teraz zahrajú aj hostia po tom ako prežili päťminútové oslabenie, majú ideálnu možnosť vyrovnať. Na trestnú lavicu odchádza Garejev.
     
    36:41
    Oscar Moller neváhal a aj v oslabení sa dostal k ohrozeniu domácej bránky. Hráč hostí vyslal tvrdú strelu spomedzi kruhov a získal tak po zásahu Kovářa útočné pásmo.
     
    35:43
    Brule sa teraz nedokázal presadiť zoči-voči Nilssonovi, po ideálnej prihrávke, ktorú obdržal pred bránkou. Hra je prerušená a nasledovať bude vhadzovanie v tretine AK BARS.
     
    33:13
    Lukojanov inkasuje trest na 5min+Do konca zápasu.
     
    33:03
    Popov skončil za vlastnou bránou na ľade po tvrdom ataku jedného z hostía uvidíme vylúčenie na strane Kazane. Otázkou ostáva aký trest rozhodcovia pridelia hráčovi hostí.
     
    30:34
    Kazaň si zahrá presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza Žuravljov.
     
    29:48
    Oscar Moller teraz dostal ideálnu prihrávku pred bránku a mohol zakončovať do poloodkrytej svätyne Jakuba Kovářa! Švédsky legionár v službách Kazane však bol prihrávkou sám prekvapený a puk poslal mimo bránu.
     
    24:49
    Veľký závar pred bránkou hostí rieši Nilsson prerušením hry! Brankár hostí sa teraz zapotil po tom čo nedokázal udržať v lapačke nahodenú strelu od jedného z domácich hráčov, pričom následne sa k dorážke dostávali hneď dvaja hokejisti Avtomobilistu.
     
    24:11
    Ospravedlňujeme sa za menšie technické problémy na začiatku druhej tretiny. Všetko je už v poriadku a v prenose môžme pokračovať ďalej.
     
    23:35
    Domáci si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Burmistrov. Hráč hostí poslal v strednom pásme k ľadu Palushaja a oprávnene dostáva dvojminútový trest.
    Anton LAZAREV - 1:0
     
    20:57
    Jekaterinburg dal gól!
    Gól strelil LAZAREV.
    Domáci síce nedokázali využiť presilovú hru, ale dokázali využiť zlú rozohrávku Kazane, ktorú zachytil ANTON LAZAREV, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a tvrdou strelou nedal šancu Nilssonovi.
     
    18:35
    Domáci sú v tlaku a navyše budú mať k dispozícii presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Varnakov.
     
    16:38
    Veľká šanca domácich! Bumagin sa teraz rútil sám na bránku hostí! Svoj brejk však útočník tretej formácie domácich nedokázal zakončiť ku svojej spokojnosti a jeho bekhend končí tesne vedľa Nilssonovej brány.
     
    07:49
    Rozhodcovia sa dnes s hráčmi nemaznajú. Presilovú hru si teraz pre zmenu zahrajú domáci. Na trestnú lavicu odchádza za držanie Kornejev.
     
    03:58
    Hra je opäť prerušená a uvidíme ďalšie vylúčenie na domácej strane. Na trestnú lavicu odchádza po druhýkrát v dnešnom stretnutí Klimenko. Presilová hra pre Kazaň.
     
    01:26
    Uvidíme prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí. Na trestnú lavicu odchádza za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou domáci Klimenko. Presilová hra pre Kazaň.

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 21. Lazarev, 50. Gusev (Metljuk), 60. Lazarev (Rybakov)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinskij) – Lepisto, Loginov, Brule, Lazarev, Palušaj – Megalinskij, Antonov, Rybakov, Klimenko, Simakov – Gusev, Metljuk, Bumagin, Michnov, Lewandovski – Trjamkin, Žuravljov, Garejev, Popov, Jefimov
    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Brookbank, Medvedev, Moller, Mirnov, Burmistrov – Zacharčuk, Kornejev, Tkačjov, Kolcov, Lukojanov – V.Denisov, Nikulin, Varnakov, Azevedo, S.Kostitsyn – Rylov, Vrána, Petrov, Gluchov

    Rozhodca: Anisimov, Ravodin – Sivov, Šeljanin