Villarreal – La Coruña 3:0 (kon.) | Granada – Getafe 1:1 (kon.) | Elche – Malaga 1:2 (kon.)
Bilbao – Atlético Madrid 1:4 (kon.)
koniec
Granada CF
1:1 (1:0)
Getafe CF
Nedeľa 21.12.2014, 17:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že súboj medzi Granadou a Getafe sa skončil zmierlivou remízou sa s vami lúčim. Ak by sme sa už náhodou do stredy nestretli pri nejakom prenose, tak vám v menšom predstihu želám príjemné sviatky. Dočítania, priatelia! (18:52:04)
    Granada CF - Getafe CF 1:1

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Center Frana Rica nemal úplne zlé parametra, no na gól to nestačilo.
     
    90+4
    V samotnom závere ešte bude Granada kopať priamy kop. Posledná možnosť pre domácich strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Marquez (Granada CF).
     
    92+2
    Domáci budú musieť zápas v početnom oslabení, pretože už vyčerpali všetky striedania a pre svalové zranenie v hre nemôže pokračovať Luis Martins.
     
    90+1
    Isaac sa pekným manévrom pri postrannej čiare uvoľnil, okamžite predkladal loptu na malé vápno, kde však bol Córdobá dobre pokrytý.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    89
    Na seba to vzal Pedro León, ktorý však najprv neprepálil domáci múr a jeho následný pokus už bol veľmi nepodarený a nepresný.
     
    88
    Iturra pred hranicou pokutového územia svojho tímu fauloval a ponúka tak Getafe možnosť zahrávať priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    86
    Futbalistom Getafe vyrovnanie veľmi pomohlo. Hostia získali pôdu pod nohami a cítia šancu aj na tri body.
     
    84
    Granada sa úspešne ubránila rohovému kopu súpera a okamžite otočila zásluhou Iturru hru na druhú stranu. Cordóba loptu krásne predložil pred bránu Isaacovi, ktorý mal na kopačke druhý gól domácich, no fantasticky mu vletel pod nohy Guaita, ktorý zachránil Getafe remízovy stav.
     
    83
    Exekútor domácej štandardky to zakrútil priamo do pokutového územia, kde si loptu zo vzduchu bez akýchkoľvek problémov stiahol Olazábal.
     
    81
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Piti, prichádza Isaac.
     
    80
    Tento gól je pre Granadu trestom za upustenie od útočnej snahy. Domáci sa až príliš sústredili len na defenzívu, miesto toho, aby sa snažili pridať poisťovací zásah. Nakoniec sa im to poriadne vypomstilo.
    Emiliano VELÁZQUES - 1:1
     
    78
    Getafe dalo gól! Klubu z predmestia Madridu sa po štandardnej situácii plynúcej z predchádzajúcej situácie podarilo vyrovnať! Defenzíva Granady to pred svojim brankárom úplne odflákla, do gólovky sa dostal EMILIANO VELAZQUES, ktorý loptu strelou v páde upratal do horných partií Olazábalovej svätyne!
     
    77
    Prenikajúci a rozbehnutý hráč Getafe sa dostal do presu dvojice protihráčov, pričom ho za cenu žltej karty fauloval domáci útočník Riki.
     
    75
    Córdobovo hraničné postavenie posúdil postranný rozhodca ako ofsajdové.
     
    73
    Na center od rohovej zástavky v podaní Pedra Leóna si v šestnástke naskočil Naldo, ktorého hlavičku musel Olazábal vyškriabať spod brvna svätyne Getafe.
     
    71
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Karim Yoda, prichádza Pedro León.
     
    70
    Do posledných dvadsiatich minút riadnej hracej doby vstupujeme autovým vhadzovaním Valeru na polovici Getafe.
     
    68
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Youssef El Arabi, prichádza Riki.
     
    66
    Getafe sa nedá uprieť snaha, hosťom však úplne chýba finálna fáza. Olazábal zatiaľ nemusel predviesť ani jeden zákrok z kategórie najvážnejších.
     
    64
    Córdoba sa po ľavom krídle krásne prešmykol okolo Nalda, následne posunul loptu pod seba Pitimu, ktorý si ju ešte prehodil na ľavačku a svojou strelou len tesne minul miesto určenia!
     
    63
    Córdoba bojoval v pokutovom území, v kľúčovom súboji, po ktorom sa mohol dostať do dobrej palebnej pozície, však neuspel.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Iturra (Granada CF).
     
    61
    Po nedovolenom zákroku na Sarabiu kopalo Getafe štandardnú situácia, ktorej exekúcie však bola mimoriadne nepodarená.
     
    59
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Lafita, prichádza Castro.
     
    58
    S hosťujúcim krídelníkom to po strete s Foulquierom nevyzerá vôbec dobre. Dnešný zápas sa pre Lafitu s určitosťou skončil a môžeme len veriť, že sa nebude jednať o dlhotrvajúce zranenie.
     
    57
    Lafita sa v bolestiach zvíja na trávniku a lekársky personál Getafe bude musieť v krátkom časovom slede zasahovať po druhýkrát.
     
    56
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Juan Rodríguez, prichádza Sammir.
     
    54
    Tvrdý faul z domácej strany, ktorého obeťou bol Sarabia, ostal bez akéhokoľvek posúdenia hlavného rozhodcu, ktorý pri tejto situácii mal ťahať minimálne žltú kartu.
     
    51
    El Arabi prihrávkou z pravého krídla takmer našiel v šestnástke pripraveného Córdobu, pred ktorým zapracovala defenzíva Granady na poslednú chvíľu.
     
    50
    Iturra dobre zabojoval, pri napádaní si počínal čisto a následnou prihrávkou pod seba vyzval ku skórovaniu Pitiho, ktorého podarená strela preletela tesne ponad brvno Guaitovej brány!
     
    48
    Po zmene strán možno očakávať zvýšenú ofenzívnu aktivitu aj od Getafe, ktoré sa rozhodne s priebežne nepriaznivým výsledkom neuspokojí.
     
    46
    Žltú kartu dostáva Velázques (Getafe CF).
     
    46
    Pred druhým polčasom siahol k zmene len domáci tréner, ktorý stiahol z hry Nyoma. Toho o druhé dejstvo pravdepodobne pripravilo zranenie.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Alan Nyom, prichádza Marquez.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Granada CF - Getafe CF 1:0

     
    V prvom polčase bola mierne lepším a smerom dopredu aktívnejším tímom Granada, ktorá sa dokázala ujať vedenia zásluhou Jhona Córdobu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu a nič nenasvedčuje tomu, že by sa aktuálny stav ešte mohol do prestávky zmeniť.
     
    43
    Yoda posielal loptu do pokutového územia. Na jeho úmysel však nezareagoval ani jeden hosťujúci hráči, a tak sa jeho prihrávka stala ľahkou korisťou brankára Olazábala.
    Jhon CÓRDOBA - 1:0
     
    41
    Granada dala gól! Tesne pred koncom prvého polčasu prichádza veľmi dôležitý gól Granady, ktorá sa tak ujíma vedenia! Ofenzívu opäť raz podporil kvalitným centrom Alan Nyom, ktorý ešte po jednom hlavičkovom priťuknutí posunul El Arabi k ľavej žrdi svätyne Getafe, kde číhal JHON CORDOBA a ten doťukol loptu do odkrytej siete, čím zakončil krásnu domácu akciu na jeden dotyk.
     
    39
    Kotol domácich priaznivcov neúnavne ženie svojich miláčikov vpred. Tí sa zatiaľ neúspešne pokúšajú zmeniť bez-gólový stav stretnutia.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Alexis (Getafe CF).
     
    35
    Po chybnej rozohrávke Nyoma mohol po ľavej strane upaľovať vpred Lafita, ktorému sa podarilo na druhý pokus poslať center do pokutového územia Granady, kde ale našiel len hlavu jedného z brániacich hráčov.
     
    34
    Lafita sa dobre oprel pravačkou do lopty. S jeho strelou si Olazábal dokázal poradiť, no domáceho brankára museli ruky riadne štípať.
     
    32
    Guaita musel von zo svojej brány, dobre prečítal situáciu a zmaril domácu príležitosť. Vybehnutšieho brankára Getafe sa snažil z veľkej vzdialenosti prelobovať zadák Nyom, no neúspešne.
     
    31
    Yodovi nevyšlo spracovanie lopty. Následne sa od neho odrazila lopta do autu a v moci ju tak budú mať futbalisti domáceho celku.
     
    29
    Nyom mohol zakončiť svoj ofenzívny výlet strelou, no loptu k nemu nakoniec Córdoba prestrčiť nedokázal.
     
    27
    El Arabi otočený chrbtom k bráne posunul loptu po svojej ľavej ruke Franovi Ricovi, ktorého zakončenie síce bolo pohotové, avšak chýbala mu potrebná presnosť i razancia.
     
    26
    Na druhej strane to veľmi šikovne vymyslel Álvaro Vázquez, ktorý sa snažil strelou z vnútra pokutového územia obaliť pravačkou loptu k vzdialenejšej žrdi Olazábalove svätyne, ktorú minul len o niekoľko čísiel.
     
    25
    Córdoba si veľmi často a rád zbieha po lopty na ľavé krídlo. Teraz si opäť chcel naviesť loptu viac na stred a zakončiť, no v tomto prípade mohol radšej voliť prihrávku, ku ktorej ale neprišlo.
     
    24
    El Arabi síce hlavičkou pekne predĺžil dlhý nákop z polovice Granady, no nabiehajúci Córdoba už na jeho prácu nedokázal podobne dobre nadviazať.
     
    22
    Lafita pri snahe získať na poliacej čiare loptu poslal k zemi ľavého krídelníka Getafe Karima Yodu.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Fran Rico (Granada CF).
     
    20
    Takmer polovica prvého dejstva je už za nami, no stále sme sa nedočkali na jednej či druhej strane jedinej zaujímavejšej gólovej šance.
     
    18
    Po jednom z osobných súbojov ostal Lasen ležať na trávniku, a tak domáci v duchu fair-play zakopli loptu za postrannú čiaru.
     
    16
    Lafita síce dobre zapracoval a získal loptu, avšak chýbala ma podpora a jeho prihrávka smerovala len do miest, kde sa pohybovali domáci hráči.
     
    14
    Nyomov pas adresovaný po pravom krídle včas dešifroval Alexis, ktorý v sklze odvrátil loptu mimo hraciu plochu.
     
    12
    Rýchlu kontru Granady potiahol z ľavej strany John Córdoba, ktorý prihrával rozbehnutému Rikovi. Ten sa však k lopte nedostal, nakoľko ju prebral El Arabi, ktorý zaujímavo sa rozvíjajúcu akciu domácich zbrzdil a pokazil nepresnosťou.
     
    10
    Jeho rozohrávku z pravej strany obstaral Rico, ktorého center odvrátili obrancovia Getafe mimo pokutového územia, odkiaľ prišla mimoriadne nepresná strela.
     
    9
    Po nie práve ideálnom defenzívnom zákroku Lafitu bude Granada zahrávať svoj vôbec prvý rohový kop v dnešnom zápase.
     
    7
    Nepríjemný stret El Arabiho s Valázquesom vo vzdušnom priestore, v ktorom viac utŕžil útočník Granada, ktorý by však mal byť v poriadku.
     
    5
    Po nedovolenom zákroku hosťujúceho celku bude mať Granada možnosť postupovať vpred.
     
    4
    Granada rozohrala štandardnú situáciu nacvičeným signálom, po ktorom sa k lopte v pokutovom území dostal Córdoba. Ten si to z uhla naviedol do lepšej palebnej pozície, no následne neprestrelil obetavú defenzívu hostí.
     
    2
    Córdobove snaženie v okolí šestnástky Getafe bolo prerušené verdiktom hlavného rozhodcu, ktorý domácemu zakončovateľovi odpískal útočný faul.
     
    1
    Výkop podvečerného stretnutia obstarali hosťujúci futbalisti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Olazábal – Nyom, Babin, Maínz, Martins – Foulquier, Iturra, F. Rico, Piti – Córdoba, El Arabi.
    Náhradníci: R. Fernández – J. Márquez, Isaac, Riki, Pascual, Yuste, Djalo.

    Getafe CF: Guaita – Valera, Naldo, Valázques, Alexis – J. Rodríguez, Lacen – Yoda, Sarabia, Lafita – Álvaro.
    Náhradníci: Codina – Babá, Míchel, León, Hinestroza, Sammir, D. Castro.

    Rozhodca: Teixeira – Díaz, Torre.
     
    Jesenná časť sezóny španielskej Primery Division utiekla ako voda. Počas aktuálneho víkendu je na programe posledné kolo tohto kalendárneho roku, ktoré má na programe v nedeľu štvoricu zápasov. V jednom z nich na seba narazia Granada a Getafe, na ktorých zápolenie sa bližšie pozrieme v tomto online prenose.

    Granda

    Základným cieľom Granady v aktuálnom súťažnom ročníku je udržanie si prvoligovej príslušnosti. Domáci sa zatiaľ úspešne vyhýbajú pásmu zostupu, no nemožno povedať, že by do boja o záchranu neboli zapojení. Nachádzajú sa totiž na 16. mieste ligového pelotónu a pri svojich dvanástich získaných bodov majú pred priečkami znamenajúcimi zostup len náskok jedného bodu. Forma domácich rozhodne nie je najlepšia. V posledných piatich dueloch Granada nezaznamenala ani jedno víťazstvo a svoje bodové konto rozšírila len o tri body. Takto pred týždňom sa zverenci Joaquína Caparrósa predstavili v Barcelone, na pôde Espanyolu, kde siahali až do 90. minúty na remízu, no napokon si zo španielskej metropoly do Andalúzie nepriviezli ale bod.

    Getafe

    Klub z predmestia Madridu zatiaľ predvádza výkony veľmi sa podobajúce na tie z minulého ročníka. Po pätnástich odohratých dueloch sa Getafe nachádza na trinástom mieste ligovej tabuľky. Na bodovom konte svieti domácim číslo šestnásť, s ktorým môžu pomýšľať na stúpanie tabuľkou, no takisto sa musia pozerať aj za seba, pretože pred pásmom zostupu veľký náskok nemajú. Čo sa týka formy v posledných piatich stretnutiach, si môžu futbalisti Getafe so svojím dnešným protivníkom podať ruky. Taktiež totiž zaznamenali len tri remízy a žiadne víťazstvo. Jeden zo spomínaných nerozhodných výsledkov však mal cenu zlata. Getafe v minulom kole uhralo na domácom trávniku remízu so slávnou Barcelonou.

    Vzájomné zápasy

    Vzájomná konfrontácia v minulom ročníku sa na tomto štadióne skončila víťazstvom Getafe. Odveta v predmestí Madridu priniesla divokú a mimoriadne gólovú remízu 3:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 41. Jhon Córdoba – 78. Emiliano Velázques

    Karty:   20. Fran Rico (GRN), 61. Iturra (GRN), 77. Riki (GRN), 90+2. Marquez (GRN) – 37. Alexis (GET), 46. Velázques (GET)


    Granada CF: Olazábal – Nyom, Babin, Maínz, Martins – Foulquier, Iturra, F. Rico, Piti – Córdoba, El Arabi.
    Náhradníci: R. Fernández – J. Márquez, Isaac, Riki, Pascual, Yuste, Djalo.

    Getafe CF: Guaita – Valera, Naldo, Valázques, Alexis – J. Rodríguez, Lacen – Yoda, Sarabia, Lafita – Álvaro.
    Náhradníci: Codina – Babá, Míchel, León, Hinestroza, Sammir, D. Castro.

    Rozhodca: Teixeira – Díaz, Torre