Hertha – Hoffenheim 0:5 (kon.) | Freiburg – Hannover 2:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:5 (0:3)
TSG 1899 Hoffenheim
Nedeľa 21.12.2014, 15:30 • Olympiastadion Berlin • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 17. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase si sily zmerajú Hertha BSC a TSG 1899 Hoffenheim.

    Hertha BSC

    Hertha Berlín aj s našim Petrom Pekaríkom sa výsledkovo stále trápi. Momentálne Berlínu patrí až 13. miesto v tabuľke. Na svojom konte má 18 bodov. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má aj Mainz, na Kolín a Padeborn tieto tímy strácajú jediný bod. Naopak, s jednobodovým mankom im na chrbát dýcha trojica tímov, ktorú tvorí Hamburg, Stuttgart a Brémy. V posledných piatich zápasoch sa Berlínu darilo striedavo. Z piatich posledných kôl Hertha dvakrát zvíťazila, konkrétne proti Kolínu (2:1) a stále sa trápiacemu sa Dortmundu (1:0), raz remizovala a dva razy prehrala. Bod za remízu hráči získali v gólovej prestrelke s Frankfurtom po výsledku 4:4. Za kratší koniec Berlín ťahal v súbojoch s Bayernom Mníchov (0:1) a Borussiou Mönchengladbach (2:3).

    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim je na tom o niečo lepšie ako jeho dnešný súper, s 23 bodmi mu patrí 8. miesto v tabuľke. Dopĺňa tak trojicu tímov s rovnakým počtom bodov. Rovnako majú po 23 bodov aj Frankfurt a Hannover. Na ďalšiu trojicu tímov, ktorú tvoria Augsburg, Schalke a Mönchengladbach strácajú tri body. Naopak štyri body na Hoffenheim stráca dvojica tímov Padeborn a Kolín. Aj Hoffenheimu sa v posledných piatich zápasoch darilo striedavo a to doslova. Po každom víťazstve v nasledujúcom zápase vždy prišla prehra. Hráči sa tešili z víťazstiev proti Hannoveru (4:3) a Frankfurtu (3:2) a naopak smútili po prehrách s Bayernom Mníchov (0:4), Dortmundom (0:1) a Leverkusenom (0:1)
     
    História vzájomných zápasov:

    Berlín 1-1 Hoffenheim
    Hoffenheim 2-3 Berlín
    Berlín 3-1 Hoffenheim
    Hoffenheim 1-1 Berlín
    Berlín 0-2 Hoffenheim
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Brooks, Hegeler, N'Djeng – Niemeyer, Hosogai – Schulz, Ronny, Ben-Hatira – Schieber
    Náhradníci: Jarstein – Kalou, Stocker, Langkamp, Haraguchi, Lustenberger, Wagner

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Strobl, Beck – Polanski, Schwegler – Salihović, Roberto Firmino, Volland – Schipplock
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Elyounoussi, Abraham, Modeste, Szalai, Herdling

    Rozhodca: Sippel – Leicher, Schüller.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím dnes nastúpi v tradičných modro-bielych pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v žltom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Hoffenheimu, na štadióne dnes tak ako to už býva zvykom vládne skvelá atmosféra.
     
    2
    Domáci tím získal vhadzovanie na súperovej polovici ihriska, Ronny loptu dohodil až do pokutového územia, tam ale úradovala obrana hostí.
     
    3
    Do rýchleho útoku sa hostia pustili po ľavej strane, hráči si však príliš nerozumeli a po nepresnej prihrávke lopta končí za postrannou čiarou.
     
    4
    Beck operoval na pravej strane, takmer pri rohovej zástavke, odcentrovať mu nedovolil Pekarík. Beck tak vybojoval aspoň vhadzovanie.
     
    5
    Na opačnej strane to individuálne po krídle skúsil Ben-Hatira, jeho prudký center preletel popred bránu bez toho, aby naň zareagoval jeden z jeho spoluhráčov.
     
    6
    Schipplock pred hranicou pokutového územia Herthy nemrhal čas so spracovaním vzdušnej prihrávky, rovno z voleja vypálil, avšak poriadne vysoko nad bránu.
     
    7
    Loptu si viac na svojich kopačkách držia hostia, obrana domáceho tímu ich však na dostrel brány v podstate nepúšťa.
     
    8
    Loptu do útoku znova zaniesol Ben-Hatira, ale ani jemu sa nepodarilo prihrať cez dobre brániacich hráčov Hoffenheimu.
     
    9
    Pekarík na ľavom krídle vybojoval priamy kop pre svoj tím, po tom ako ho fauloval Beck.
     
    10
    Strieľaná prihrávka do ohňa pred bránou stroskotala na dobre sformovanej obrane Hoffenheimu. Hráči neváhal a dlhým odkopom poslali loptu do bezpečia.
     
    11
    Hostia kombinovali na hranici pokutového územia Berlínu, k strele sa ale ani jeden z hráčov neodvážil, takže napokon sa akcia skončila bez ohrozenia brány.
     
    12
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol otrasený N'Djeng, spoluhráči okamžite zakopli loptu za čiaru. Nevyzerá to však vážne a domáci hráč bude môcť pokračovať v hre.
     
    13
    Ben-Hatira a Ronny príliš špekulovali, loptu si v zlej pozícii zbytočne vymieňali a prehadzovali zodpovednosť jeden na druhého až dovtedy, pokiaľ o loptu neprišli.
     
    14
    Zatiaľ sledujeme pomerne opatrný futbal na obidvoch stranách, na prvú vážnejšiu príležitosť si ešte budeme musieť počkať.
     
    15
    Možno sa dočkáme teraz, keďže Hoffenheim po ďalšej Beckovej aktivite získava rohový kop.
     
    16
    A veruže sme ku gólu nemali tak ďaleko! Kraft letiacu loptu nezachytil, tá priletela do miest, kde stáli pripravení hráči v žltom. Volland však ani na tri razy neprestrelil brániaceho hráča v modro-bielom.
     
    17
    Domáci hráči následne pretlačili hru až do okolia stredového kruhu, no aktívnejším dojmom stále pôsobí tím hostí.
     
    18
    Bičakčić bol vo vzdušnom súboji na vlastnej polovici ihriska faulovaný Schieberom, pískaný je teda útočný faul domáceho tímu.
     
    19
    Schulz sa snažil hru potiahnuť dopredu po ľavej strane, zastavil ho znova dobre hrajúci Bičakčić.
     
    20
    Jin-Su Kim vo vzdušnom súboji letel k zemi, z faulu je obvinený Ben-Hatira, aj keď to vyzeralo tak, že potrestaným by mal byť prvý menovaný. Nič to nemení, Hoffenheim získava priamy kop.
     
    21
    Center pred bránu odvrátil za cenu rohového kopu jeden z domácich obrancov, ktorý loptu poslal nad brvno svojej brány.
     
    22
    Z rohového kopu nič nebolo, naopak, Ronny vyštartoval do rýchlej kontry, pri čom ho fauloval Salihović, štandardtku tak budú mať k dispozícii hráči z hlavného mesta.
     
    23
    Ani z tejto akcie napokon nič nebolo, hostia sa bez väčších problémov oslobodili, navyše píska sa aj útočný faul Niemeyera.
     
    23
    Hoffenheim dal gól! Z ničoho nič prichádza prvý gól stretnutia! Volland z ľavej strany posielal prudký center pred bránu, ktorý však nezachytil jeho spoluhráč, ale v snahe zachytiť loptu si ju nešťastne do brány zrazil domáci hráč JOHN BROOKS! 0:1.
    BROOKS - 0:1
     
    25
    A možno uvidíme druhý gól! A znova v tom mal prsty domáci hráč John Brooks, ktorý vo vlastnej šestnástke nepochopiteľne nakopol Schipplocka a daroval tak súperovi pokutový kop!
     
    26
    Hoffenheim dal gól! Loptu si na biely bod postavil SEJAD SALIHOVIĆ, ktorý s prehľadom prudkou strelou do stredu brány v priebehu troch minút zvyšuje na 0:2!
    SALIHOVIć - 0:2
     
    27
    Tak toto je katastrofálna päťminútovka pre domáci tím, špeciálne pre Brooksa, ktorý si najprv strelil vlastný gól a následne jeho zásluhou súper zahrával pokutový kop.
     
    28
    Domáci tím sa okamžite snaží o vyrovnanie, avšak Ben-Hatira z pravého krídla opäť nedokázal odcentrovať pred bránu a súper mu loptu odobral.
     
    29
    Ben-Hatira bol na pravom krídle tentoraz až príliš aktívny a v súboji o loptu k zemi nešetrne poslal Jin-Su Kima.
     
    30
    Šťastie z veľkej diaľky po dobrom vysunutí vyskúšal Schwegler, jeho bomba preletela asi meter vedľa brány.
     
    31
    Priamy kop následne zahrával Schipplock, Hertha sa ale dokázala ubrániť. Domáci tím však potrebuje útočiť a nie sa s problémami brániť.
     
    32
    Schieber sa pokúsil o založenie protiútoku, avšak nemal potrebnú rýchlosť, takže pred hranicou šestnástky nedokázal presne prihrať.
     
    33
    Na druhom krídle to vyskúšal Ben-Hatira, jeho prudká prihrávka pred bránu skončila iba v rukaviciach gólmana, pretože domáceho hráča nepodporil ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    34
    Schipplock dostal dobrú prihrávku na hranici pokutového územia, ale pri spracovaní lopty sa musel otočiť, čo ho stálo rozhodujúcu polsekundu takže, do pokutového územia už nedokázal prejsť.
     
    35
    Hostia sú aj naďalej nasťahovaní pred pokutovým územím Berlínu, po prudkej strele z cca 20tich metrov Kraft vyráža iba na roh.
     
    36
    Roh zahrával Schwegler, domáca obrana tentoraz nemala problém s oslobodením sa a zásluhou Ronnyho sa hra znova presunula do strednej časti ihriska.
     
    37
    Domácemu tímu sa darí udržať loptu na súperovej polovici, zásluhou Pekaríka získava aspoň vhadzovanie v blízkosti pokutového územia.
     
    38
    Tak toto snáď už ani nieje možné, Beck po súboji v šestnástke so Schulzom šiel poriadne ochotne k zemi, rozhodca mu to zhltol a nariaďuje ďalší pokutový kop!
     
    39
    Hoffenheim dal gól! Loptu si opäť na biely bod postavil SEJAD SALIHOVIĆ, ktorý sa ani tentoraz nemýlil a prudkou strelou do pravej strany druhý raz prekonáva domáceho gólmana. 0:3.
     
    40
    S Herthou to vyzerá naozaj zle, Ronny zahrával priamy kop, po ktorom v šestnástke Hoffenheimu k zemi šiel Hosogai, v tomto prípade sa aj napriek veľkým protestom pokutový kop nenariaďuje.
    SALIHOVIć - 0:3
     
    41
    Domáci tím ešte zotrval v útoku, Ronny vhadzoval loptu hlboko do šestnástky, všetky snahy o strelu však boli dobre zablokované.
     
    42
    Roberto Firmino za faul vo vzduchu získava prvý žltú kartu v dnešnom zápase.
     
    43
    Prudký center z priameho kopu do šestnástky končí iba v rukaviciach zatiaľ stopercentného Baumanna. Ten s ďalšou rozohrávkou vyčkáva, kým sa jeho spoluhráči správe rozostavia.
     
    44
    Schipplock na opačnej strane z ľavej strany do šestnástky posielal nízky prudký center, ktorý šikovne pätičkou zastavil Hegeler a okamžite rozohral protiútok svojho tímu.
     
    45
    Ďalší hraničný zákrok hráča hostí na hranici pokutového územia, ktorý zostal nepovšimnutý, naopak frustrovaný Hosogai svojho súpera poriadne nakopol za čo vidí žltú kartu.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 1 minútu navyše.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa o loptu bojuje prevažne v okolí stredového kruhu, ani jeden z tímov sa d útoku už nedostáva.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica hry je za nami, treba povedať, že hráči domáceho tímu svojim fanúšikom príliš veľkú radosť pred Vianocami nerobia, pretože po 45 minútach prehrávajú už 0:3. Najprv si Brooks nešikovne sám strelil vlastný gól a následne Salihović dvoma gólmi z pokutových kopov rozosmutnil domáce tribúny. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    Hráči obidvoch tímov po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedeného z tímov, obidva celky tak budú mať k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Domáci tím okamžite na svojho súpera vybehol, po niekoľkých výmenách lopty pred hranicou pokutového územia však o loptu hráči prišli.
     
    48
    Hosogai na vlastnej polovici nešetrne k zemi poslal Schipplocka, hostia získavajú priamy kop a domáci hráč môže ďakovať rozhodcovi, že mu neukázal druhú žltú kartu v zápase.
     
    48
    Center z priameho kopu bol zablokovaný domácim hráčom a zrazený na roh.
     
    49
    Hráči si celú situáciu zopakujú ešte raz, na istotu tentoraz zahral Hegeler. Ten odvrátil nebezpečnú situáciu aj za cenu ďalšieho rohového kopu.
     
    50
    Tentoraz to hráčom Hoffenheimu nevyšlo, po nacvičenom signále si Schwegler nedal pozor a pri rohovej zástavke sa ocitol v ofsajde.
     
    51
    Na opačnej strane zahrával domáci tím priamy kop, po tom ako bol Ronny na krídle faulovaný. Pekarík si ešte šiel vypýtať žltú kartu pre hráča súpera, no tá neprišla. Aj Hoffenheimu sa priamy kop podarilo odvrátiť za cenu rohového kopu.
     
    52
    Berlínu rohový kop nevyšiel, Ronny ešte posielal prudký center na Schiebera, ktorý predlžoval na Ben-Hatira, ten ale nedokázal cez obranu súpera zakončiť.
     
    53
    Modro-bieli ešte zostávajú natlačení pred súperovým pokutovým územím, ponad to preletelo niekoľko centrov, ani jeden sa ale hráčom nepodarilo usmerniť na bránu.
     
    54
    Tlak domáceho tímu postupne ochabol, hostia získali loptu a v strede ihriska sa ju snažia udržať na svojich kopačkách čo najdlhšie.
     
    55
    Ben-Hatira sa ocitol v obrovskej príležitosti na zníženie, po tom ako mu pred bránu loptu krásne naservíroval Pekarík. Ben-Hatira v sklze zakončoval iba centimetre vedľa!
     
    56
    Na opačnej strane Bičakčić svojou aktívnou hrou vybojoval ďalší rohový kop pre Hoffenheim.
     
    56
    Ten si hráči zopakujú, za čiaru tentoraz odhlavičkoval Ronny.
     
    57
    Ďalší center pred bránu, loptu stihol včas do bezpečia vyboxovať Kraft, na bránkovej čiare ho ešte istil Pekarík.
     
    58
    Pri lopte sú domáci hráči, tí s ňou ale vyčkávajú len na vlastnej polovici ihriska, kde si ju hráči v kľude vymieňajú.
     
    59
    Prichádza prvé striedanie v dnešnom zápase, z ihriska zrejme kvôli riziku druhej žltej karty odchádza Hosogai, ktorého nahradí Stocker.
     
    60
    Hodina hry je za nami, Hoffenheim aj po nej pohodlne vedie nad svojim súperom, dopredu sa už toľko nehrnie, predsa len nemá na to nejaký dôvod.
     
    61
    Hostia sa skôr snažia udržať loptu čo najdlhšiu dobu na súperovej polovici, odkiaľ nemôžu domáci hráči ohroziť Baumanna.
     
    62
    Roberto Firmino a Schipplock dobre zakombinovali na pravej strane, ich snahu zmaril dobre hrajúci Pekarík, ktorý odvracia na roh.
     
    63
    Ten zahrával Salihović, lopta našla len rukavice Krafta, ktorý aj s pomocou jedného z obrancov loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    64
    Tempo hry nám pokleslo, hostia sa nikam neponáhľajú, domáci hráči akoby stratili motiváciu útočiť.
     
    65
    Pekná akcia Hoffenheimu na jeden dotyk, po finálnej prihrávke nebojácne vypálil Roberto Firmino, ktorého projektil zblokoval Hegeler na roh.
     
    66
    Z rohového kopu opäť nič nebolo, to však hráčov hostí až tak trápiť nemusí, Hertha Berlín bude po dlhšom čase zakladať útočnú akciu.
     
    67
    Akciu potiahol striedajúci Stocker, tomu ale obrana odobrala loptu, Ronny síce bud vhadzovať, ale z veľkej vzdialenosti od hranice šestnástky.
     
    68
    Hostia to skúsil nakopávanou loptou na Jin-Su Kima, toho si ale skúsene postrážil Ben-Hatira, ktorý ho k lopte nepripustil.
     
    69
    Na opačnej strane rýchlu akciu rozbehol Schulz, ten na hranici pokutového územia hľadal Schiebera, pred ním ale stihol loptu odkopnúť jeden z obrancov.
     
    70
    Berlín získal priamy kop, Ronnyho prudký center vyboxoval Baumann, lopta sa zrejme ešte obtrela o domáceho hráča, pretože nasledovať bude odkop od brány.
     
    71
    Po dlhšej dobe zaútočili aj hostia, Salihović skúšal šťastie z viac ako 20tich metrov, nie príliš razantná strela smerovala presne do náručia Krafta.
     
    72
    Prichádza druhé striedanie na strane Herthy Berlín, Pekaríkovo miesto zaujme Kalou.
     
    73
    Ide o dvojité striedanie, do hry sa dostane aj Wagner, ktorý pre zmenu na ihrisku vymení Ronnyho.
     
    74
    Uvidíme, či táto dvojitá zmena v zostave ešte niečo spraví s hrou domáceho tímu. Do konca riadnej hracej doby zostáva niečo viac ako štvrťhodina.
     
    75
    Hoffenheim dal gól! Nestalo sa tak, naopak Hoffenheim po prepadnutí obrany udrel aj štvrtý raz, Roberto Firmino sa vyhol ofsajdu, neulakomil sa na strelu, ale radšej prihral SVENOVI SCHIPPLOCKOVI, ktorý s prehľadom zakončil do prázdnej brány. 0:4.
    SCHIPPLOCK - 0:4
     
    76
    Tak je už definitívne rozhodnuté, aj keď to bolo zrejme už po prvom polčase, Hertha Berlín dnes vyjde bodovo naprázdno, naopak Hoffenheim si pripíše veľmi dôležité tri body v súboji o účasť v niektorých z európskych súťaží.
     
    77
    Prichádza prvé striedanie na strane hostí, Vollanda na trávniku vystrieda Rudy.
     
    78
    Domácim hráčom sa stále nedarí dostať sa do útoku a streliť aspoň jeden čestný gól, naopak, väčšinu času sa musia brániť práve oni.
     
    79
    Roberto Firmino si opäť potiahol loptu po ľavom krídle, tentoraz z ťažkého uhla nepríjemne vypálil a lopta preletela tesne nad brvnom.
     
    80
    Kalou bojoval o loptu v strednej časti ihriska, vybojoval aspoň priamy kop, ktorý sa snažili rozohrať domáci hráči až príliš rýchlo a po nepresnej prihrávke skončila lopta iba u Baumanna.
     
    81
    Ben-Hatira to tiež skúšal z ťažkého uhla, tá ale bola zablokovaná a ten istý hráč bude zahrávať rohový kop.
     
    82
    Nie zrovna najprudší center skončil iba v miestach, kde sa nachádza tlupa hráčov v žltých dresoch, domáci hráči sú dnes v útoku úplne bezzubí.
     
    83
    Bičakčić dal teraz svojmu gólmanovi trošku zabrať, svojou hlavou mu neprihral presne, naopak ho prehlavičkoval a pred dobiedzajúcim Schieberom mal veru čo robiť aby loptu odohral do bezpečia.
     
    84
    Hoffenheim dal gól! Tak toto už pripomína skôr exhibíciu, Niemeyer s loptou vo vlastnej šestnástke nezmyselne kľučkoval, poľahky ho o ňu obral Roberto Firmino, ktorý znova nesebčil, ale našiel úplne voľného SEBASTIANA RUDYHO, ktorý opäť nemal problém zakončiť do prázdnej siete. 0:5.
     
    85
    Domáci fanúšikovia toho majú akurát tak dosť a z tribún sa ozýva poriadny piskot. Na hráčoch je vidieť, že by najradšej zápas ukončili hneď teraz.
    RUDY - 0:5
     
    86
    Hostia striedajú po druhý raz, z ihriska odchádza dnes dvojgólový strelec Salihović, opačným smerom vybieha Herdling.
     
    87
    Domáci tím vybojoval priamy kop, pred ním však ešte príde jedno striedanie, Schweglera na posledných pár minút vymení Abraham.
     
    88
    Z priameho kopu už tradične nič nebolo, hostia bez problémov poslali loptu do okolia stredového kruhu.
     
    89
    Zápas sa viac menej len dohráva, ani jeden z tímov sa už do nejakých útokov nepúšťa, domáci fanúšikovia s takýmto priebehom zápasu po vyrovnanej úvodnej štvrťhodine zápasu určite nerátali.
     
    90
    Ben-Hatira si neudržal nervy na uzde a za úplne zbytočný útočný faul vidí kartu žltej farby.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca zbytočne nepredlžoval agóniu domáceho tímu a nenadstavil ani len minútu navyše, predsa len bolo by to zbytočné. Po jasnom víťazstve si tak všetky tri body ako darček domov vezie Hoffenheim, ktorý dnes svojho súpera úplne prevalcoval. Vďaka tomu tak poskočí v tabuľke na 7. miesto kde zaujme miesto Frankfurtu. Naopak, Hertha Berlín prezimuje na 13. mieste tabuľky.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:22:35)

    Andrej Marienka

    Góly: 23. Brooks (vla.), 26. Salihović (pen.), 39. Salihović (pen.), 75. Schipplock, 84. Rudy

    Karty:   45. Hosogai (HER), 90. Ben-Hatira (HER) – 42. Firmino (HOF)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Brooks, Hegeler, N'Djeng – Niemeyer, Hosogai – Schulz, Ronny, Ben-Hatira – Schieber
    Náhradníci: Jarstein – Kalou, Stocker, Langkamp, Haraguchi, Lustenberger, Wagner

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Strobl, Beck – Polanski, Schwegler – Salihović, Roberto Firmino, Volland – Schipplock
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Elyounoussi, Abraham, Modeste, Szalai, Herdling

    Rozhodca: Sippel – Leicher, Schüller