Newcastle – Sunderland 0:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:1 (0:0)
Sunderland AFC
Nedeľa 21.12.2014, 14:30 • St James' Park (Newcastle) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Dlho to vyzeralo tak, že Sunderland zremizuje i svoje jedenáste stretnutie zo sedemnástich hraných, no vďaka strhujúcej koncovke je všetko inak. Po exkluzívnom zákroku Costela Pantilimona prišla rýchla kontra a gólová bodka Adama Johnsona. Celkovo sme ale sledovali úžasné stretnutie s obrovským nábojom, emóciami, nedovolenými zákrokmi, kartami, gólovými príležitosťami a výbornými gólmanskymi zákrokmi. Tých napokon predviedol viacej Costel Pantilimon, ktorý čoraz väčšmi potvrdzuje svoju veľkú kvalitu.

    Sever Anglicka znovu raz patrí bojovníkom zo Sunderlandu, ktorí sa v ligovej tabuľke posúvajú na štrnástu priečku. Newcastle padá na deviate miesto, pričom za okamih ho môže predskočiť desiaty Liverpool, ktorý v šlágri kola privíta Arsenal. (16:28:49)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Gus Poyet možno Taylora na tlačovke zožerie, no stále sa hrá. Newcastle navyše stihlo poslať do vápna nebezpečný center z pravej strany, no Armstrong bol na zakončenie prikrátky.
     
    90+4
    Sebastian Larsson sa touto zahodenou tutovkou lúči s dnešným zápasom. Nahrádza ho defenzívnejšie ladený Jack Rodwell.
     
    90+2
    V polovici päťminútového nadstavenia mohol zdvojnásobiť hosťujúce vedenie a definitívne tak rozhodnúť Seb Larsson, ale po obídení Alnwicka rozvlnil len bočnú sieť.
    Adam JOHNSON - 0:1
     
    90
    Sunderland AFC dal gól!
    Neuveriteľný, strhujúci, fenomenálny a neviem aký ešte záver Tyne and Wear derby sledujeme v St. James´ Parku. Moussa Sissoko napriahol z dvadsiatich metrov presne do pravej šibenice hosťujúcej svätyne, no famózny Pantilimon dotiahol vďaka svojim centimetrom i sem a exkluzívnym zákrokom vytlačil loptu na rohový kop. Ten následne sám vyboxoval pre Larssona, ktorý započal rýchlu kontru Mackems. Tá napokon vrcholila prihrávkou na ADAMA JOHNSONA, ktorý si v šestnástke prebral loptu a ľavačkou ju upratal presne k ľavej žrdi. Alnwick bez šance, derby o sever zrejme znovu ovládne Sunderland! Alan Pardew zostane bez domáceho víťazstva nad Black Cats sa teraz už len krúti hlavou.
     
    89
    V samom závere tu máme ešte jednu zmenu od Alana Pardewa, ktorý namiesto Sammyho Ameobiho posiela na pľac Rémyho Cabellu.
     
    88
    Gus Poyet síce vyháňa svojich zverencov vyššie, no jedenásta remíza v ročníku sa už nezadržateľne blíži.
     
    87
    Veľmi zlá rozohrávka Verginiho ponúka Newcastlu ďalšiu príležitosť. Mačkám v závere dochádzajú sily, podarí sa to domácim využiť?
     
    86
    Colback teraz pre zmenu ani na dvakrát nedokázal prepasírovať loptu z ľavej strany až pred bránku.
     
    85
    Sunderland mal po chybe v domácej rozohrávke na okamih príležitosť na rýchly protiútok, ktorý ale zlyhal už vo svojom zárodku.
     
    84
    Buckley si teraz podľa Anthonyho Taylora pomáhal nedovolene a Sunderland sa tak musí znovu stiahnuť späť na svoju polku.
     
    83
    Papiss Cissé teraz dostával príliš ďalekú prihrávku. Strakám sa zatiaľ nedarí zapojiť svojho ostrostrelca do hry.
     
    82
    Obaja manažéri striedali zatiaľ dvakrát. Na hraciu plochu by sa mohli dostať ešte Álvarez, respektíve Rémy Cabella.
     
    81
    Connor Wickham má na dnes odpracované, na hracej ploche ho vymení predsa len ortodoxnejší krídelník a síce Will Buckley.
     
    80
    Cissého sa tentokrát snažil osloviť Pérez, no i jeho center bol pretiahnutý. Papiss je skutočnou modlou mužstva zo severu Anglicka.
     
    79
    Na druhej strane sa po Janmaatovej prihrávke do šestnástky naťahoval Papiss Cissé, ktorý ale na loptu nedosiahol.

    Erik Farkaš

    Góly: 90. A. Johnson

    Karty:   9. Coloccini (NEW), 24. Tioté (NEW), 26. Colback (NEW) – 2. Coates (SUN), 39. Wickham (SUN), 56. Cattermole (SUN), 69. O´Shea (SUN)


    Newcastle United: Alnwick – Janmaat, S. Taylor, Coloccini (C), Dummett – Tioté, Colback – Gouffran, M. Sissoko, Sa. Ameobi – A. Pérez
    Náhradníci: Woodman – Williamson, P. Cissé, Haidara, Cabella, Riviére, A. Armstong
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Brown, O´Shea (C), Coates, Vergini – Cattermole – A. Johnson, S. Larsson, J. Gómez, Wickham – S. Fletcher
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, Rodwell, Altidore, R. Álvarez, Buckley
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Anthony Taylor – M. Mullarkey, D. Cann – K. Friend