Dortmund – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Brémy 4:1 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 0:1 (kon.)
Frankfurt – Hertha 4:4 (kon.) | Paderborn – Schalke 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
4:1 (2:0)
Werder Brémy
Streda 17.12.2014, 20:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    HRGOTA - 4:1
     
    88
    Mönchengladbach dal gól! Tak ešte tu máme jeden gól v bráne hostí. Dlhý nákop od polovice Monchenglabachu prepadol až za jedného z obrancov hostí, ktorý sa snažil odkopnúť loptu nožničkami avšak netrafil. Lopty sa zmocnil Hazard, prihral pred bránu na BRANIMIRA HRGOTU, ktorý nemal problém trafiť prázdnu bránu.
     
    82
    Veľká škoda pre Hazarda. Jeden z domácich mu dal na polke ihriska výbornú prihrávku medzi obrancov. Hazard by tak išiel už od polky sám na Wolfa. Pri rozbiehaní sa po lopte sa Hazard nešťastne šmykol. Pri lopte tak boli prví obrancovia Brém.
     
    80
    Oba tímy striedajú. Na domáce strane odišiel z ihriska Kruse, ktorého nahradil Nordveit. Hostia poslali na ihrisko Kroosa namiesto Bergfredeho.
     
    79
    Stredom ihriska sa rútil Xhaka. Dal loptu do behu do šestnástky Krusemu. Tomu loptu jemne podkopol jeden z obrancov a tak ju Kruse netrafil tak ako by si predstavoval. Wolf loptu chytá.
     
    76
    Traore sa šikovne dostal až do šestnástky a vystrelil k ľavej tyči. Wolf sa natiahol a špičkami prstov vyráža loptu na roh.
     
    72
    Druhé striedanie domáceho tímu. Brouwersa nahradil Korb.
     
    70
    Ďalšia žltá karta pre hostí. Dostáva ju Fritz.
     
    69
    Striedajú aj hostia. Selkeho nahradil Husing.
     
    66
    A Caldirola absolútne nezvláda zápas. Po inkasovanom góle znovu úplne zbytočne tvrdo sfauloval protihráča a dostáva druhú žltú kartu, po ktorej nasleduje červená. Brémy budú dohrávať zápas v oslabení.
    KRAMER - 3:1
     
    64
    Mönchengladbach dal gól! Po faule na Jantschkeho zahrávali domáci priamy kop. Zahrali na krátko a Kruse z hranice šestnástky tvrdo vypálil. Wolf jeho pokus ešte vyrazil. Brankár hostí takisto vyrazil aj následný center z pravej strany. Lopta sa však dostala na ľavú stranu, kde ju prebral Kruse. Prihral na Hazarda, ktorý mu loptu hneď vrátil a Kruse poslal jemný center do šestnástky na hlavu CHRISTOPHA KRAMERA, ktorý popod nohy Wolfa zvyšuje na 3:1.
     
    63
    Teraz veľmi tvrdý zákrok Caldirolu na Jantschkeho. Caldirola dostáva žltú kartu.
     
    57
    Prvé striedanie v dnešnom zápase. Herrmanna nahradí Hazard.
     
    56
    Hostia sa dostávajú čoraz bližšie k súperovej bráne. Na pravej strane si šikovne vymenil Bartels loptu so spoluhráčom a poslal center do šestnástky. Sommer musel znovu vybiehať, any loptu chytil.
     
    55
    Až teraz sa im to podarilo. Prihrávka pred bránu z pravej strany smerovala hneď na dvoch hráčov Brém, no ani jeden ju nedokázal umiestniť do brány. Obrana domácich odkopáva loptu ďaleko zo šestnástky.
    JANUZOVIC - 2:1
     
    51
    Werder Brémy dali gól! Ďalší nádherný gól v tomto zápase. K priamemu kopu sa postavil ZLATKO JANUZOVIČ, ktorý obstrelil múr a trafil presne do pravého horného rohu. Sommer nemal šancu.
     
    49
    Gebre Selassie vo veľkej šanci. Lopta sa odrazila na hranicu šestnástky, kde si Gebre Selassie spracoval loptu a vystrelil z voleja. Škoda, že lopta letela len do rúk pripraveného Sommera.
    WENDT - 2:0
     
    38
    Mönchengladbach dal gól! Nádherný gól Monchengladbachu. Jeden z domácich poslal prihrávku do behu do šestnástky na OSCARA WENDTA, ktorý trafil loptu z prvej. Nasmeroval ju však do hrude jedného z obrancov a tak preloboval aj brankára Wolfa. Gól však pripásaný Wendtovi.
     
    37
    Brouwers znovu zbytočne fauluje v strede ihriska a tentokrát dostáva aj žltú kartu.
    KRUSE - 1:0
     
    32
    Mönchengladbach dal gól! K penalte sa postavil MAXIMILIAN KRUSE, ktorý strelou k ľavej tyči s prehľadom otvára skóre zápasu.
     
    31
    Traore sa dostal do šestnástky Brém a následne ho poslal k zemi jeden z hostí. Pokutový kop pre Monchengladbach.
     
    23
    Ďalší priamy kop hostí. Domácim sa na dvakrát nepodarilo dostať loptu von zo šestnástky. Po zmätku v šestnástke sa k hlavičke dostal Selke a Sommer musel k zemi, aby loptu chytil.
     
    22
    Na druhej strane prihrávka pred bránu, kde loptu v poslednej chvíli odkopol jeden z dvojice Dominguez – Brouwers.
     
    9
    Z pravej strany centroval do šestnástky Traore. Lopta prepadla až na zadnú tyč, kde išiel Wolf k zemi a loptu len pred seba vyrazil. Následne ju jeden z obrancov odkopáva preč.
     
    7
    Z ničoho nič však smerovala lopta do šestnástky na Kruseho. V poslednej sekunde zasiahol Garcia, ktorý poslal loptu preč.
     
    5
    Prvá vážnejšia šanca v zápase. Po chybe v strede ihriska sa k lopte dostal Januzovic. Potiahol loptu po ľavej strany a poslal center do šestnástky. Myslím, že to bol Selke, ktorý sa hlavou vrhol po lopte, no mieril vedľa.

    Michal Kováčik

    Góly: 32. Kruse (pen.), 38. Wendt, 64. Kramer, 88. Hrgota – 51. Januzovic

    Karty:   37. Brouwers (MNC) – 63. Caldirola (BRM), 70. Fritz (BRM)   66. Caldirola (BRM)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Dominguez, Brouwers, Jantschke – Herrmann, Xhaka, Kramer, Traore – Kruse, Hrgota
    Náhradníci: Heimeroth – Daems, Hahn, Hazard, Johnson, Korb, Nordveit

    Werder Brémy: Wolf – Garcia, Caldirola, Galvez, Gebre Selassie – Makiadi, Bargfrede, Fritz – Januzovic – Selke, Bartels
    Náhradníci: Strebinger – Eggestein, Hajrovic, Husing, Kroos, Lorenzen, Lukimya-Mulongoti

    Rozhodca: Tobias Welz