Schalke – Mainz 4:1 (kon.) | Leverkusen – Kolín nad Rýnom 5:1 (kon.) | Augsburg – Hamburger 3:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Paderborn 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Hannover 4:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
3:1 (0:1)
Hamburger SV
Sobota 29.11.2014, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Augsburg predviedol v druhom polčase výborný obrat a troma gólmi otočil zápas, takže na vlastnej pôde si poradil s Hamburgerom 3:1. (17:27:06)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Green (Hamburger SV).
     
    90
    Dnešné stretnutie sleduje 30 321 divákov, hrá sa posledná minúta riadneho hracieho času druhého dejstva.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Abdoul Baba (FC Augsburg).
     
    89
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Bobadilla, prichádza Esswein.
     
    87
    Po nepresnej strele Lasoggu sa dostali k lopte domáci, ale Wernerov pas vo vápne skončil len v rukaviciach Jaroslava Drobného.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Altintop, prichádza Hong.
     
    83
    Durdič sa rútil sám do brejku, ale bol odzbrojený a k lopte sa tak dostali hostia.
     
    82
    Baier fauloval Lasoggu, ktorý následne sám zahrával priamy kop, ale poslal svoju strelu len do múru domácich hráčov.
     
    80
    Pri lopte sú domácic hráči, ktorí sa nikam neponáhľajú, zatiaľ čo sa dnešný duel prehupol do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    77
    Striedajúci Lasogga sa dostal vo vápne k odrazenej lopte, ale nedokázal už vystreliť na domácu bránu, pretože mu v tom zabránil Baba.
     
    75
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza van der Vaart, prichádza Green.
     
    75
    Tempo hry po treťom góle domácich opadlo, hostia zjavne hľadajú sily na obrat, zatiaľ čo domáci sa snažia kontrolovať si vedenie. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    71
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Müller, prichádza Lasogga.
    Paul VERHAEGH - 3:1
     
    70
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci hráči si vybojovali svojou aktivitou penaltu! Loptu si na biely bod postavil PAUL VERHAEGH, ktorý nekompromisnou presnou strelou zvýšil už na 3:1 pre domácich.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Götz (Hamburger SV).
     
    66
    Gouaidova strela bola zblokovaná domácim bekom na roh, po ktorom sa k zakončeniu dostal na druhej strane ihriska Feulner, ale netrafil bránu.
     
    64
    Hamburger zahrával priamy kop, ktorého exekútorom bol van der Vaart, ale po jeho centri nehlavičkoval Reis presne.
    Raúl BOBADILLA - 2:1
     
    62
    FC Augsburg dal gól!
    Argentínčan RAUL BOBADILLA zúžitkoval Babovu prihrávku a presnou strelou prekonal Drobného, čím poslal domácich do vedenia.
     
    60
    Ostrzolek poslal na domácu bránu tvrdú strelu, ale tá letela vysoko nad brvno a krátko potom bol na druhej strane ihriska Babov center zblokovaný na roh, po ktorom ale defenzíva hostí dokázala odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    58
    Feulner bol faulovaný Behramim a následne sám zahrával priamy kop domácich, ale jeho strela skončila len v rukaviciach Jaroslava Drobného.
     
    55
    Tempo hry trochu opadlo, hrá sa v nevýraznom strede pola.
     
    53
    HSV kombinovalo v strede pola, kde bol faulovaný Behrami. Aj po následnom voľnom kope sa snažili hostia nájsť medzeru v domácej defenzíve, ale zatiaľ sa im to nedarí.
    Halil ALTINTOP - 1:1
     
    50
    FC Augsburg dal gól!
    Po priamom kope domácich sa k odrazenej lopte dostal vo vápne nikým neatakovaný HALIL ALTINTOP, ktorý presnou strelou vyrovnáva na 1:1.
     
    50
    Prvých 5 minút druhého polčasu sa nesie v pomalom tempe a v nevýraznom strede pola.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Ostrzolek (Hamburger SV).
     
    47
    O prvý útok v druhom dejstve sa postarali domáci, ale striedajúci Durdič z ostrého uhla netrafil svätynu HSV.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli jeden gól, v absolútnom závere sa presadil van der Vaart a HSV tak dalo gól do šatne, po ktorom vyhráva po prvom polčase nad Augsburgom 0:1.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    Rafael van der Vaart - 0:1
     
    45+1
    Hamburger SV dal gól!
    V absolútnom závere prvého polčasu sa hostia dostávajú do vedenia potom, čo RAFAEL VAN DER VAART zúžitkoval prihrávku od Rudnevsa a prestrelil domáceho gólmana.
     
    45
    V strede pola má loptu na kopačkách HSV, riadna hracia doba prvého polčasu sa chýli ku koncu.
     
    43
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, pokračujeme za nezmenenného stavu, 0:0 a po Reisovom odkope z vlastného vápna sa k lopte dostali domáci.
     
    37
    Wernerov pokus skončil tesne nad brvnom Drobného brány a krátko potom už kombinovali vo vápne súpera hráči HSV, ktorí sa však po zle spracovanej prihrávke v podaní Müllera nedokázali dostať k zakončeniu.
     
    35
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Westermann, prichádza Cleber Reis.
     
    34
    Rudnevs zahrával voľný kop hostí, po ktorom sa lopta po odkope domáceho beka dostala až ku Drobnému a ten ju vzápätí dlhým nákopom vrátil na útočnú polovicu HSV.
     
    32
    Domáci Baba v osobnom súboji tvrdo zakročil proti Westermannovi, ktorý sa musel zveriť do opatery lekárov za postrannou čiarou.
     
    29
    Rudnevs sa na útočnej polovici domáceho celku nepresadil a krátko na to bol v strede pola faulovaný opäť domáci Feulner.
     
    27
    Po faule na Feulnera zahrávali hráči domáceho celku priamy kop, po ktorom sa výborným zákrokom prezentoval Drobný a zneškodnil tak nebezpečný pokus Augsburgu.
     
    25
    Augsburg zahrával priamy kop, po ktorom sa domáci nedostali k ohrozeniu brány a nepodarilo sa im to ani po ďalšej akcii, pretože loptu zblokoval nohou Westermann.
     
    23
    Ťažiskom hry je momentálne najmä stred pola, nič na tom nezmenil ani van der Vaartov center do vápna Augsburgu, pretože jeden z domácich bekov hlavou odvrátil loptu do bezpečia.
     
    21
    Valeron Behrami sa peknou individuálnou akciou prezentoval na útočnej polovici, dokázal sa zbaviť troch súperov, ale v súboji s tým štvrtým už o loptu prišiel.
     
    19
    Hlavička striedajúceho Durdiča skončila v rukaviciach Drobného a krátko po odkope českého gólamna sa hra uzamkla v strede pola.
     
    17
    Hostia veľmi dlho hľadali medzeru v domácej defenzíve, ale nenašli ju a tak sa sériou spätných prihrávok dostali až k vlastnému gólmanovi. Po jeho odkope sa Rudnevs nedokázal prebiť do zakončenia.
     
    15
    Jaroslav Drobný končekmi prstov zlikvidoval šancu domácich po priamom kope, krátko potom bol na druhej strane ihriska čistým sklzom zastavený prienik Müllera.
     
    12
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Matavž, prichádza Durdič.
     
    11
    Nepresná strela aktívneho van der Vaarta nenarobila domácemu gólmanovi starostí, ale po jeho odkope získali znovu loptu do svojej moci hráči HSV, zatiaľ čo sa Matavž zveril do opatery lekárov pri postrannej čiare.
     
    9
    Jeden z hostí dostával pas do behu, ale nedostal sa k lopte, naopak zaútočili domáci, ale Westermann tvrdým sklzom zastavil brejk Matavža.
     
    7
    K strele sa dostal Rafael van der Vaart, ale jeho pokus bol zblokovaný na roh, po ktorom si loptu vzal do náruče strážca domácej svätyne, Manninger.
     
    5
    Domáci sú v úvode stretnutia viac pri lopte ako hostia, ale teraz ju stratili. Ostrým zákrokom o ňu bojoval Halil Altintop a bude z toho voľný kop pre HSV.
     
    3
    Augsburg sa na polovici súpera nepresadil a stratil loptu a dopredu išel Hamburger, ale po van der Vaartovom centri zo stredu pola loptu získala domáca defenzíva.
     
    2
    V úvode duelu sa o prvú útočnú akciu postarali domáci, ale Feulnerova strela neohrozila svätyňu HSV.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -55
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: A. Manninger – J. Callsen-Bracker, P. Verhaegh, R. Klavan, A. Baba, M. Feulner, T. Werner, D. Baier, R. Bobadilla, Halil Altıntop, T. Matavž
    Náhradníci: A. Esswein, Jeong-Ho Hong, D. Kohr, Caiuby, S. Mölders, N. Đurđić, I. Gelios

    Hamburger SV: J. Drobný – J. Djourou, H. Westermann, M. Ostrzolek, Ronny Marcos, R. van der Vaart, V. Behrami, N. Müller, A. Götz, M. Gouaida, A. Rudņevs
    Náhradníci: Cleber Reis, T. Arslan, P. Lasogga, L. Holtby, P. Jiráček, A. Brunst-Zöllner, J. Green

    Rozhodca: J. Drees – C. Bornhorst, C. Gittelmann.
     
    Vítam Vás pri futbalovom prenose z 13.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom FC Augsburg privíta vo svojej SGL Aréne celok Hamburger SV.
     
    Augsburg

    Domácim patrí momentálne za 18 bodov šiesta priečka s jednobodovým mankom na piaty Hannover 96 a zároveň s jednobodovým náskokom pred dvojicou Schalke 04 a Hoffenheim.

    Z posledných štyroch zápasov nedokázal Augsburg bodovať naplno len raz a to v zápase so Schalke, ktorému podľahol najtesnejším rozdielom 0:1. V posledných dvoch dueloch získali domáci šesť bodov, keď rozdielom triedy 3:0 zdolali na vlastnej pôde Paderborn a v poslednom kole zvíťazili pomerom 0:1 na pôde Stuttgartu.

    Tabuľke kanonierov v domácom tíme kraľuje dvojica štvorgólových strelcov, Nemec Tobias Werner a Holanďan Paul Verhaegh.

    Hamburger

    Hosťujúcemu celku nevychádza vstup do sezóny podľa predstáv a HSV majú na svojom konte 12 bodov, za ktoré im patrí až pätnáste miesto. Štrnásty Freiburg má rovnaký bodový zisk na konte a šestnásta Borussia Dortmund stráca na hostí jeden bodík.

    Z posledných štyroch zápasov má Hamburger vyrovnanú bilanciu, dve výhry a dve porážky. Po prehre 3:0 na pôde Herthy si dokázali hostia poradiť pred vlastnými fanúšikmi s Leverkusenom 1:0, ale následne podľahli 2:0 Wolfsburgu, aby v poslednom kole rovnakým výsledkom zdolali Werder Brémy.

    V tábore hostí nájdeme len jediného hráča, ktorý má na svojom konte viac ako jeden ligový gól a je ním nemecký útočník Pierre-Michel Lasogga , ktorý má na svojom konte dva presné zásahy.
     
    Vzájomné zápasy

    Z posledných piatich vzájomných zápasov boli až štyrikrát úspešnejší hráči Augsburgu.

    V minulej sezóne sa tieto dve mužstvá stretli dvakrát, v prvom prípade si 7.decembra 2013 priprísal Augsburg výhru 0:1 na pôde HSV a 27.apríla tohto roku si s Hamburgerom domáci poradili na vlastnom trávniku 3:1, pričom dvojgólovým hrdinom duelu bol Turek Halil Altintop.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 50. Altintop, 62. Bobadilla, 70. Verhaegh (pen.) – 45+1. Vaart

    Karty:   89. Baba (AUG) – 49. Ostrzolek (HAM), 69. Götz (HAM), 90+1. Green (HAM)


    FC Augsburg: A. Manninger – J. Callsen-Bracker, P. Verhaegh, R. Klavan, A. Baba, M. Feulner, T. Werner, D. Baier, R. Bobadilla, Halil Altıntop, T. Matavž
    Náhradníci: A. Esswein, Jeong-Ho Hong, D. Kohr, Caiuby, S. Mölders, N. Đurđić, I. Gelios

    Hamburger SV: J. Drobný – J. Djourou, H. Westermann, M. Ostrzolek, Ronny Marcos, R. van der Vaart, V. Behrami, N. Müller, A. Götz, M. Gouaida, A. Rudņevs
    Náhradníci: Cleber Reis, T. Arslan, P. Lasogga, L. Holtby, P. Jiráček, A. Brunst-Zöllner, J. Green

    Rozhodca: J. Drees – C. Bornhorst, C. Gittelmann