Vítkovice – Sparta Praha 2:3 (0:1 po s.n.) | Zlín – Hradec Králové 4:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 4:3 (1:0 po s.n.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (po pr.) | Slavia – Třinec 2:6 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
cz Utorok 25.11.2014, 18:00 • Home Credit Aréna • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Dobrý den, vítám vás u přenosu z 24. kola Tipsport extraligy, dnes se proti sobě postaví Bílí Tygři a Verva Litvínov.
     
    HC Verva Litvínov

    Verva bude v dnešním utkání jasným favoritem, a to i přesto že úvodní střetnutí těchto dvou celků dopadlo lépe pro tým s tygrem na hrudi, který vyhrál na Zimním stadionu Ivana Hlinky 4:1. Nyní však Litvínovští mají takřka o 20 bodů více než jejich dnešní soupeř a obsadili samotný vrchol ligové tabulky.

    Útočným řadám vévodí trio Hübl (10+15) – Lukeš (11+13) – Ručinský (8+14), první jmenovaný dokonce pokukuje po trůnu pro nejproduktivnějšího hráče ligy, na prozatimního lídra Tomáše Mertla mu totiž zbývá pouhý bod.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Hráči z města pod Ještědem se momentálně nenacházejí v nejlepším rozpoložení. Dva předchozí zápasy se Spartou a Pardubicemi nezvládli, díky čemuž také okupují až desátou příčku ligové tabulky.

    Ofenzivu klubu ze samotného severu Čech velí zkušená dvojice Martin Bartek (8+8) – Petr Vampola (7+6), kterým zdatně sekundují mladíci Martin Bakoš (8+5) a Tomáš Filippi (5+8).

    Svěřenci Rostislava Čady tedy určitě neplní desátou příčkou očekávání a dnes se proti Litvínovu budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Jestli se jim to podaří, uvidíme již brzy, utkání začíná v 18:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Výtisk, Šimek, Voráček, Kolmann, Derner, Kajínek – Radivojevič, Vampola, Jass – Vlach, Filippi, Valský – Krenželok, Jelínek, Bartek – Víšek, Urban, Kica

    HC Verva Litvínov: Francouz (Soukup) – Kubát, Frolo, Kousalík, Pavlík, Zeman, Pavelka, Baránek – Ručinský, Hübl, Jánský – Gerhát, Hanzl, Martynek – Trávníček, Piroš, Majdan – Jurčík, Šrámek, Písařík

    Rozhodčí: Šindler, Horák – Lhotský, Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Vampolova zpětná přihrávka na Kolmanna byla moc prudká, a proto ji domácí bek nestihl zachytit včas, Tygři tak musejí plánovat útok znovu v obranném pásmu.
     
    02:00
    Liberečtí obránci se činí. Zemanovu střelu nejprve zblokoval Bartek, Kajínek poté nedopustil ani projektilu Majdana ohrozit branku.
     
    02:56
    Pisařík si najel do slibné pozice mezi kruhy, odtud také tvrdě vystřelil, Lašák ale ohrožení remízové stavu nedopustil a dokázal šanci eliminovat výborným zákrokem.
     
    03:20
    Úvodní přesilová hra utkání, na trestnou lavici musí za svůj nedovolený zákrok putovat Pavel Pisařík (LIT).
     
    04:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Liberecké obraně ujel ROBIN HANZL, který dovršil svůj povedený průnik dokonce i brankou, když se štěstím překonal domácího gólmana a dává tak svému týmu jednogólový náskok. Asistence: František Gerhát.
    HANZL - 0:1
     
    06:01
    Tygři úvodní početní výhodu nevyužili, uvidíme opět hru v pěti.
     
    06:56
    Vampola se ze své již typické pozice za brankou snažil najít volného spoluhráče, tentokrát však byla litvínovská obrana pozorná a ohrožení Francouzovy branky nedovolila.
     
    08:03
    Hned několik hráčů v černo-žlutých dresech udeřilo do kotouče nad povolenou hranicí, rozhodčí tedy neváhal odpískat hru vysokou holí.
     
    08:12
    Majdanovo nahození bylo pro Lašáka spíše vlídným pozdravem než ohrožením, slovenský gólman tedy přerušuje úspěšným zákrokem hru.
     
    08:42
    Liberečtí nezvládli přechod přes útočnou modrou čáru, sudí opět přerušuje hru.
     
    09:03
    Uvidíme první litvínovskou přesilovku, na trestnou lavici putuje za faul loktem Jakub Valský (LIB).
     
    10:05
    Ručinský si sjel do velmi dobré pozice, a jelikož obdržel od Hübla přesnou přihrávku, mohl i zakončovat, Lašák ale jeho bekhendový pokus nakonec vytěsnil mimo branku a zamezil tak dalšímu případnému nebezpečí.
     
    11:03
    Domácí hrají v plném počtu ani přesilová hra Vervy nebyla úspěšná.
     
    12:16
    Krenželok si s kotoučem najel před Francouzovu branku, hostujícího gólmana však nepřekonal.
     
    12:54
    A nepovedlo se to ani Radimu Šimkovi, který ihned po vhazování vyzkoušel pozornost litvínovského gólmana pokusem od modré čáry. Francouz i tentokrát obstál na výbornou a prozatím udržuje jednogólový náskok svému týmu,
     
    13:23
    Urban z otočky zkoušel nasměrovat svůj pokus mezi tři tyče, to se mu však nepovedlo a kotouč místo za brankovou čarou skončil na zadním mantinelu.
     
    14:42
    Gólman Vervy přerušil hru po jednom z nahození, jelikož viděl potencionální nebezpečí způsobené dojíždějícími hráči.
     
    14:58
    Juraj Majdan (LIT) si vyšlápl na libereckého kapitána, kterého doslova povalil na led. Rozhodčí v tomto zákroku viděli podražení a posílají tak litvínovské útočníka na dvouminutový odpočinek.
     
    16:02
    Z početní výhody domácích uběhla již více než minuta, k nějaké nebezpečnější situaci se liberečtí střelci prozatím nedopracovali.
     
    16:58
    Druhá polovina liberecké výhody způsobené nerovným počtem hráčů nebyla o moc lepší. Verva se dokázala v klidu ubránit.
     
    17:41
    Petr Kousalík (LIT) však následně musel zatáhnout za záchranou brzdu v podání dalšího faulu. Liberečtí se totiž po skončení přesilovky usídlili v útočném pásmu a několikrát Francouze ohrozili, nakonec ale ani největší šance Tomáše Urbana za zády litvínovského brankáře neskončila.
     
    19:48
    Hosté i tentokrát úspěšnější, ubránili se a skóre se tedy nemění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Verva úvodní periodu ovládla zásluhou branky z páté minuty. Utkání je ale velmi vyrovnané a náskok hostí pouze jednogólový, i zbytek střetnutí proto bude jistojistě velmi zajímavý. Druhá třetina začne v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Vampola nepřesnou přihrávkou připravil domácí o pásmo, navíc musí Šimek spěchat, aby dostihl kotouč dříve než jeho protihráč.
     
    20:40
    Kolmann nastřelil Jánského, který okamžitě za odraženým kotoučem vystartoval, jelikož libereckého beka předjel, řítil se na Lašáka zcela sám, ten však jeho střelu výborným zákrokem zlikvidoval.
     
    22:29
    Jass se řítil na plnou litvínovskou obranu, ta podle očekávání jeho průnik i následný pokus o přihrávku eliminovala.
     
    23:10
    K odraženému kotouči se před domácí klecí dostal Ručinský, ten však v plné rychlosti již poloodkrytou libereckou branku nedokázal trefit a puk nasměroval jen do zadního mantinelu.
     
    24:22
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Lašákovi propadla za brankovou čáru nenápadná střela ONDŘEJE JURČÍKA od modré čáry a skóre se tedy mění podruhé. Asistence: Tomáš Frolo, Jakub Šrámek.
    JURČÍK - 0:2
     
    25:30
    Jánský vyzkoušel střelou z mezikruží pozornost slovenského brankáře, ten obstál a puk zachytil, skóre se tedy znovu nemění.
     
    26:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři snižují na rozdíl jedné branky! Krásnou Filippiho přihrávku z pravé strany Valský nadvakrát dokázal zužitkovat. Asistence: Tomáš Filippi.
    VALSKÝ - 1:2
     
    27:23
    Karel Kubát (LIT) navíc nyní oslabí svůj tým dvouminutovým trestem. Domácí mají velmi dobrou výchozí pozici k vyrovnání.
     
    28:22
    A další nepříjemnost v podobě dalšího dvouminutového trestu přichází pro Vervu o minutu později. Kamil Piroš (LIT) si musí odjet na trestnou lavici a doplní tak Kubáta.
     
    29:23
    Severočeským šelmám se přesilovka vůbec nedaří, trest Kubáta již vyprchal.
     
    30:06
    Nyní si navíc sudí všiml špatného přechodu domácích přes útočnou modrou čáru, tento prohřešek samozřejmě nemohl zůstat bez odpovědi, rozhodčí tedy přerušil hru a dovolil tak Vervě obměnit defenzivní řady.
     
    30:22
    I tato přesilovka zůstane nevyužita, Piroš již opouští trestnou lavici.
     
    32:50
    Valský sice vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale dokázal ho udržet jen pár vteřin, poté se prezentoval nerazantní přihrávkou, kterou obrana zachytila.
     
    34:05
    Diváci v posledních minutách mohou vidět mnoho nepřesností, ty završila Verva zakázaným uvolněním.
     
    35:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A čtyři minuty před koncem je vyrovnáno. Voráček přenechal puk MARTINU BARTEKOVI, a i přesto že se zkušený forward nacházel v poměrně velkém střeleckém úhlu, dokázal brilantní střelou Francouze překonat. Asistence: Tomáš Voráček.
    BARTEK - 2:2
     
    36:21
    Koba Jass (LIB) musí odpykat dvouminutový trest za hrubost, domácí se tedy budou muset na konci periody bránit.
     
    36:58
    A bránění libereckých beků bude muset být o hodně intenzivnější, jelikož Tomáš Filippi (LIB) podrazil protihráče a zaslouženě tak bude muset putovat na trestnou lavici.
     
    37:13
    Kubát obdržel dobrou přihrávku, kterou následně proměnil i ve střelecký pokus, ten však bravůrním zákrokem Lašák zlikvidoval a udržuje tak nerozhodný stav.
     
    37:23
    Domácí se osvobodili, poté dokonce přerušili hru, když Šimek vložil do následné střely hokejku a přizvedl ji až do ochranné sítě.
     
    38:20
    Ve výborné střelecké pozici se ocitl Martin Ručinský! I tentokrát byl však úspěšnější liberecký brankář a uvádí domácí fanoušky do varu.
     
    38:58
    Ani hosté svoje početní výhody nedokázali proměnit v branku a stav je tedy stále nerozhodný 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina na rozdíl od té první patřila domácím, kteří dokázali eliminovat již dvougólové vedení Vervy. Jelikož Ján Lašák poté vychytal hostující střelce v dlouhé přesilovce 5 na 3, stav je 2:2. Třetí perioda začne v 19:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Hübl i přestože měl k dispozici dva pokusy, netrefil branku. První střelu zblokoval Výtisk, druhá poté orazítkovala zadní mantinel.
     
    41:04
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů, vhazovat se bude po Lašákově pravici.
     
    43:30
    Martynek vyzkoušel střelou z pravé strany Lašákovu pozornost, ten obstál na výbornou a navíc dokázal kotouč odrazit i mimo nebezpečné území.
     
    Dnešní utkání sleduje 3995 diváků.
     
    45:35
    Kolmannova dělovka byla velmi razantní nikoliv však přesná, a proto zamířila jen do zadního mantinelu.
     
    46:10
    Branko Radivojevič (LIB) přitížil svým podražením obraně a brankáři Lašákovi, ten se společně se čtveřicí hrdinů bude muset bránit hostující přesilovce.
     
    46:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita a hosté si berou zpět své vedení. FILIP PAVLÍK tvrdou ranou z levé strany prostřelil Lašáka. Asistence: Karel Kubát, Viktor Hübl.
    PAVLÍK - 2:3
     
    49:13
    Poměrně nezáživnou pasáž hry přerušilo zakázané uvolnění hostů, vhazovat se bude před Francouzem.
     
    50:35
    Rozhodčí ztratil kotouč z dohledu, proto raději přerušil hru a nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    51:00
    S dalekonosným nahozením Výtiska neměl gólman Vervy sebemenší problém, raději však kotouč přidržel až do hvizdu sudího, aby zabránil případným komplikacím.
     
    52:50
    Bekhendový pokus Piroše pozlobil Lašáka, nakonec však slovenský gólman ve službách Liberce i tuto šanci zneškodnil.
     
    53:07
    Tomáš Frolo (LIT) byl vykázán na trestnou lavici, za svůj předchozí faul – pád pod nohy. Dává tak domácím další šanci k vyrovnání stavu.
     
    54:38
    Francouz dokázal Výtiskovu střelu zlikvidovat, i přestože kotouč přes clonícího Jelínka neviděl.
     
    55:07
    Frolo je na ledové ploše, hosté hrají v plném počtu.
     
    56:40
    Kotouč nyní po vyhození jednoho z litvínovských obránců skončil mimo hrací plochu, ještě před tím však stihl tečovat plexisklo, a proto také sudí žádné tresty nerozdali.
     
    57:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí z ničeho nic vyrovnávají. PETR VAMPOLA prokličkoval celým útočným pásmem a prudkou střelou z mezikruží nedal Francouzovi sebemenší šanci. Asistence: Radim Šimek.
    VAMPOLA - 3:3
     
    58:24
    Pavlík našel ideálním pásem Ručinského, toho ale ještě lepším zákrokem vychytal Ján Lašák a stav se tedy nemění!
     
    58:37
    Zakázané uvolnění hráčů v černo-žlutých kombinacích.
     
    59:20
    Martin Bartek ujížděl na samotného obránce, v poslední možné chvíli mu však ujel kotouč a o šanci přišel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací dobra nerozhodla, na řadu bude muset přijít prodloužení či případné samostatné nájezdy. Prodloužení začne v 20:28.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:48
    Hüblovu střelu stačilo Lašákovi zkontrolovat pohledem, mířila totiž mimo tři tyče.
     
    62:00
    Oba týmy prozatím hrají na jistotu, nechtějí chybovat.
     
    62:15
    Do šance se prodíral Frolo, Kolmann však celou situaci dobruslil a litvínovskému obránci kotouč odebral.
     
    63:10
    Martin Bartek (LIB) obdržel dvě minuty za krosček, hosté tak mají výhodu přesilovky 4 na 3.
     
    64:15
    Radim Šimek vystihl rozehrávku a dokonce může zamířit na Francouzovu branku.
     
    64:55
    Výtisk v posledních vteřinách zlomil hokejku, poté se ale i bez svého nástroje vrhl do střely a zblokoval ji.
     
    64:59
    Petr Kolmann (LIB) v poslední vteřině hry obdržel dvouminutový trest za sevření kotouče.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Nájezdy zahájí Verva, jako první pojede Viktor Hübl.
     
    1. séria
    0:0
    Litvínovský střelec chtěl trefit mezeru mezi betony – to se mu však nepovedlo.
     
    1. séria
    0:0
    Filippi se svojí střelou na Francouze také nevyzrál.
     
    2. séria
    0:0
    Lašák pěkným vypíchnutím kotouče zamezil brance.
     
    2. séria
    0:0
    Vampola do poslední chvíle čekal ani přesto ale gólmana Vervy nepřekonal.
     
    3. séria
    0:0
    Lašák skvěle vychytal bekhendovou kličku Hanzla, rozhodnout může Branko Radivojevič.
     
    3. séria
    1:0
    LIB: Radivojevič nedal tvrdou ranou Francouzovu sebemenší nárok a rozhoduje tak dnešní zápas. – 1:0.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem vítězné branky je RADIVOJEVIČ.
    RADIVOJEVIČ - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Liberečtí v samostatných nájezdech dokonali obrat, rozhodující trefu si připsal Branko Radivojevič. I druhé měření těchto týmů dopadlo lépe pro hráče z města pod Ještědem, kteří k úvodní výhře 4:1 přidali dnešní výhru a ukončují tak rodící dvouzápasovou sérii bez bodu.
     
    Nejlepší hráči dnešního utkání:

    Liberec: Radim Šimek
    Litvínov: Robin Hanzl
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u příštího přenosu na shledanou. (21:07:51)

    RR

    Góly a asistencie: 27. Valský (Filippi), 36. Bartek (Voráček), 58. Vampola (Šimek), rozh. náj. Radivojevič – 5. Hanzl (Gerhát), 25. Jurčík (Frolo, Šrámek), 47. Pavlík (Kubát, Hübl)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Hübl (LIT)
    0:0   Filippi (LIB)
    2. séria:
    0:0   Pavlík (LIT)
    0:0   Vampola (LIB)
    3. séria:
    0:0   Hanzl (LIT)
    1:0   Radivojevič (LIB)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Výtisk, Šimek, Voráček, Kolmann, Derner, Kajínek – Radivojevič, Vampola, Jass – Vlach, Filippi, Valský – Krenželok, Jelínek, Bartek – Víšek, Urban, Kica
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Soukup) – Kubát, Frolo, Kousalík, Pavlík, Zeman, Pavelka, Baránek – Ručinský, Hübl, Jánský – Gerhát, Hanzl, Martynek – Trávníček, Piroš, Majdan – Jurčík, Šrámek, Písařík

    Rozhodca: Šindler, Horák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 3995