Turín – Sassuolo 0:1 (kon.) | Cesena – Sampdoria 1:1 (kon.) | Hellas Verona – Fiorentina 1:2 (kon.)
Parma – Empoli 0:2 (kon.) | Udinese – Chievo 1:1 (kon.) | Neapol – Cagliari 3:3 (kon.)
AC Miláno – Inter 1:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:1 (1:0)
Inter Miláno
Nedeľa 23.11.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Napokon tu ale ešte jedna veľká príležitosť bola, no Poliho nedôrazná strela z desiatich metrov smerovala mimo. Keďže tam bol ale teč, bude sa kopať ešte jeden rohový kop. Pred ním Kovačiča nahrádza M´Vila.
     
    89
    Trávnik opúšťa aj smoliar dnešného duelu Mauro Icardi, ktorý pokojne mohol zaznamenať dva góly. Aspoň o ten jeden sa pokúsi jeho náhradník Osvaldo.
     
    76
    Filippo Inzaghi opäť strieda, keď na trávnik vysiela Andreu Poliho. Miesto mu prenechal bitkár zo stredu poľa Sulley Muntari.
     
    75
    Stephan El Shaarawy sa mohol stať hrdinom Derby della Madonnina, ale podobne ako Mauro Icardi v nájazde na súperovho gólmana zlyháva! Talianskeho mladého krídelníka posielal do šance peknou prihrávkou Bonaventura. Faraón sa dokázal odpútať od brániaceho Juana Jesusa a mohol tak postupovať sám na Handanoviča. Zákrok slovinského gólmana napokon nebol za potreby, pretože s ním sa síce Shaarawy vysporiadal, no jeho obstrel zo šestnástky zastavilo brvno Slovincovej svätyne!
     
    72
    Fernando Torres dnes nebol takmer vôbec vidieť a aj preto ho na hracej ploche nahrádza Honda. Namiesto Obiho zas na druhej strane prichádza Hernanes.
     
    68
    Kartové napomínanie následne neminulo na druhej strane ani Juana Jesusa, ktorý podrazil práve nedávno trestaného Bonaventuru.
     
    66
    Bonaventura v divokom súboji podkopol Rodriga Palacia a na svete tak je tretia žltá karta v zápase. Razným spôsobom si o ňu pýtal i faulujúci Essien.
    Joel OBI - 1:1
     
    61
    Inter dal gól!
    Nerazzurri sa napokon predsa len dočkali vytúženého a zaslúženého vyrovnania! Po pravej strane sa s loptou na kopačke prehnal Rodrigo Palacio, ktorý sa snažil centrom osloviť Maura Icardiho. Pred ním ale centerovanú loptu zrážal Cristian Zapata. Guľatého čuda sa ale následne zmocnil JOEL OBI, ktorý si jedným dotykom loptu spracoval a druhým ju poslal presne k ľavej žrdi bezmocného Diega Costu. Prízemný pokus sa trepoce v sieti, Inter dorovnáva!
     
    54
    Nerazzurri teraz trestuhodne zahodili jasnú šancu na vyrovnanie. Znovu v tom mal prsty i smoliar doterajšieho priebehu Mauro Icardi. Center od rohovej zástavky smeroval na Ranocchiu, ktorý vyhral hlavičku pre Kuzmanoviča. Ten zakončoval z okraja malého vápna len do dobre postaveného Diega Lópeza, ktorého v dorážke neprestrelil ani Juan Jesus. Po následnej skrumáži sa lopta ešte odrazila mimo klbka hráčov, kde zakončoval Mauro Icardi, ale jeho jedovka preletela hornú konštrukciu domácej bránky.
     
    32
    Rami teraz zvládol sériu troch náročných súbojov o loptu, až ho nakoniec možno i trochu zákerne podrazil Obi, ktorý právom vidí žltú kartu.
     
    28
    Philippe Mexés teraz podrazil rozbehnutého Fredyho Guarína, z čoho rezultovala vôbec prvá žltá karta dnešného zápasu.
    Jeremy MENEZ - 1:0
     
    23
    AC Miláno dalo gól!
    Doteraz mlčiaci Rossoneri sa ujímajú vedenia pri svojej prvej gólovej príležitosti v zápase! Sulley Muntari teraz dobre operoval v strede poľa, odkiaľ na ľavej strane naštartoval faraóna Stephana El Shaarawyho. Ten sa prehnal okolo Nagatoma ako utrhnutý pes a následne predviedol pozlátenú kopaciu techniku, keď milimetrovým centrom posadil loptu presne na kopačku JÉRÉMYHO MÉNEZA. Tomu stačilo len nastaviť nohu, čo zvládol na výbornú a loptu poslal presne k ľavej žrdi, kam už Samir Handanovič nedosiahol. AC Miláno vedie v derby 1:0!
     
    12
    Defenzíva milánskeho AC ale rozhodne nepôsobí istým dojmom a Interu to začína čoraz viacej využívať. Zadáci v červeno-čiernom si tentokrát nedokázali pred šestnástkou pokryť Fredyho Guarína, ktorý odistil dynamit vo svojej pravačke. Prudký prízemný pokus po prihrávke od Matea Kovačiča ale na jeho smolu smeroval takmer do stredu bránky. DIega Lópeza síce jeho pokus poriadne zaštípal, no bývalý gólman madridského Realu loptu na dvakrát spacifikoval.
     
    8
    Hrozitánska chyba v rozohrávke Muntariho mohla a mala znamenať otvárací gól Derby della Madonnina. Mauro Icadi sa ale v hokejovom nájazde z polovice ihriska pomýlil! Ghanský stredopoliear Sulley Muntari nedôrazne prihrával doprava na Mexésa. Pomalú rozohrávku stačil vypichnúť Mauro Icardi, ktorý následne osamotený postupoval na Diega Lópeza. Ten ale predviedol famózny zákrok a po dobre načasovanom vybehnutí stačil vyraziť obstrel argentínskeho zakončovateľa. Skôr ako pochvala pre Lópeza je na mieste pokarhanie ľahkovážneho Icardiho, ktorý toto mal premeniť!

    Erik Farkaš

    Góly: 23. Ménez (El Shaarawy) – 61. Obi

    Karty:   28. Mexés (ACM), 66. Bonaventura (ACM) – 32. Obi (INM), 68. Juan (INM)


    AC Miláno: D. López – C. Zapata, Rami, Mexés, De Sciglio – Bonaventura, Essien, Muntari – Ménez, F. Torres, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Honda, Pazzini, Albertazzi, Poli, Montolivo, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Nagatomo, Ranocchia, Juan J., Dodô – Kuzmanovič – Obi, Guarín – Kovačič – R. Palacio, Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Osvaldo, Campagnaro, Vidič, D´Ambrosio, Krhin, Donkor, Hernanes, M´Vila, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Marco Guida – N. Nicoletti, A. Marzaloni – F. Meli