Turín – Sassuolo 0:1 (kon.) | Cesena – Sampdoria 1:1 (kon.) | Hellas Verona – Fiorentina 1:2 (kon.)
Parma – Empoli 0:2 (kon.) | Udinese – Chievo 1:1 (kon.) | Neapol – Cagliari 3:3 (kon.)
AC Miláno – Inter 1:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:1 (1:0)
Inter Miláno
Nedeľa 23.11.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na Stadio Giuseppe Meazza, ktorý by dnes mal byť vo veľkom derby odetý prevažne do červeno-čiernej farby.

    Na San Siro nás čaká už 213. vydanie Derby della Madonnina. Veľký sviatok v meste módy, kedy si to rozdajú dva najslávnejšie miestne kluby.
    Do jeho prvej tohtosezónnej edície vstupuje z lepšej pozície AC, ktoré však má v tabuľke len jednobodový náskok a v derby zápasoch sa beztak mažú i priepastnejšie rozdiely. San Siro je pred zápasom odeté do červeno-čiernej, ako tomu bude po poslednom hvizde arbitra Marca Guidu?

    Tabuľkové postavenie:

    7. AC Miláno: 4 – 5 – 2; skóre 20:16; body 17
    9. Inter Miláno: 4 – 4 – 3; skóre 17:14; body 16

    Forma:

    AC Miláno: R – P – R – R – V – V
    Inter Miláno: R – R – P – V – V – R

    Oba milánske celky nastupujú do dnešného zápasu s pomerne nedôstojných pozícii. O niečo lepšie je na tom AC , ktoré sa v prípade víťazstva môže dostať len jediný bod za tretiu priečku, ktorá zabezpečuje účasť v Lige majstrov. Rossoneri preto ale potrebujú ukončiť nelichotivú bilanciu z posledných týždňov.
    Pred reprezentačnou prestávkou totiž ťahali šnúru štyroch zápasov bez víťazstva. Filippo Inzaghi by možno oponoval, že tri výsledky z tejto série boli nerozhodné, no po sľubnom vstupe do sezóny panujú v červeno-čiernej časti Milána odvážnejšie očakávania.
    Rossoneri v doterajšom priebehu sezóny nasúkali súperom už dvadsať gólov, no len šesť z nich strelili na domácej tráve! Taktiež tu vyťažili o tri body menej, než tomu je na výletoch za rivalmi. Fanúšikovia a priaznivci červeno-čiernych sú ale s doterajším pôsobením Filippa Inzaghiho spokojní. Jeho zverenci sa prezentujú nesmierne hravým a živým futbalom. Samotný Pippo sa vyjadril, že by pre ACM rád slúžil po vzore verného Sira Alexa Fergusona, ktorý takmer celý svoj trénerský život dýchal pre Manchester United.

    To v modro-čiernej časti Milána už jeden manažér počas reprezentačnej pauzy dodýchal. Konkrétne sa jedná o Waltera Mazzarriho, ktorý bol pre neuspokojivé a hlavne kolísavé výsledky odvolaný. Na miesto činu sa tak vracia Roberto Mancini, ktorý pred víťaznou érou Josého Mourinha sám trikrát v rade získal majstrovský pás. Bolo to medzi rokmi 2006 až 2008. Donedávna ešte manažér istanbulského Galatasarayu k tomu pridal dva triumfy v národnom pohári a dva v superpohári.
    Väz mu vtedy zlomili neuspokojivé výsledky v pohárovej Európe. Nerazzurri by momentálne dali všetko i za samotnú účasť v Lige majstrov, kde Mancini toľkokrát zlyhal. Opätovný návrat do Champons League, tak znie oficiálna misia, ktorú v horizonte troch rokov zadal skúsenému manažérovi Eric Thohir. Ľahká misia to ale určite nebude. Na súperových ihriskách strelil Inter zatiaľ len dva góly. Nerátajúc sedemgólový výprask do siete Sassuola, ofenzívna produktivita Nerazzurri za veľa nestojí. Zmení to čerstvý prievan v podobe nového manažéra?

    Vzájomné zápasy:

    04.05.2014; AC Miláno – Inter Miláno 1:0
    (N. de Jong)

    22.12.2013; Inter Miláno – AC Miláno 1:0
    (R. Palacio)

    24.02.2013; Inter Miláno – AC Miláno 1:1
    (Schelotto – El Shaarawy)

    07.10.2012; AC Miláno – Inter Miláno 0:1
    (W. Samuel)

    06.05.2012; Inter Miláno – AC Miláno 4:2
    (3x D. Milito, Maicon – 2x Ibrahimovič)

    15.01.2012; AC Miláno – Inter Miláno 0:1
    (D. Milito)

    Absencie:

    Domáci sa dnes budú musieť zaobísť bez zranenej trojice Abate, Alex a Riccardo Montolivo. Štart Nigela de Jona zostáva otázny.
    Určite do hry nezasiahne ani v poslednom kole vylúčený stopér Bonera. Sulley Muntari by už mal byť k dispozícii.

    Na druhej strane máme taktiež jedného hriešnika. Garry Medel v poslednom zápase oslabil svoje mužstvo, ktoré prišlo o vedenie nad Veronou.
    Práve aj to zlomilo stoličku pod trénerom Mazzarrim. Mimo hry zostáva definitívne Jonathan, štart Hernanesa s Campagnarom je otázny.



     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: D. López – C. Zapata, Rami, Mexés, De Sciglio – Bonaventura, Essien, Muntari – Ménez, F. Torres, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Honda, Pazzini, Albertazzi, Poli, Montolivo, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Nagatomo, Ranocchia, Juan J., Dodô – Kuzmanovič – Obi, Guarín – Kovačič – R. Palacio, Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Osvaldo, Campagnaro, Vidič, D´Ambrosio, Krhin, Donkor, Hernanes, M´Vila, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Marco Guida – N. Nicoletti, A. Marzaloni – F. Meli.


     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Derby della Madonnina hneď v úvode Derby della Madonnina sa do šance rútil Mauro Icardi, ktorého len s veľkou námahou dokázal zastaviť Mexés.
     
    2
    Oba tímy inak nastupujú vo svojich tradičných pruhovaných kombináciách. Miernym favoritom je AC, ktoré je vedené v pozícii domáceho tímu.
     
    3
    Z práce bývalého hráča Interu Muntariho mohol na pravej strane ťažiť Bonaventura, ktorý hľadal v šestnástke Essiena. Ten v súboji s Juanom padol, no penalta sa správne nepískala.
     
    4
    Pred zápasom sa špekulovalo, že Roberto Mancini by dnes na poste stopéra mohol použiť dobre známeho Vidiča, no prednosť dostáva Juan Jesus.
     
    5
    Úvod zápasu sa nesie v znamení prekopávania stredovej zóny. Milánske AC sa ale doteraz presadzovalo pohľadnejším futbalom.
     
    6
    Presne tak, ako to teraz celé rozbieha Cristian Zapata v spoločnosti Diega Lópeza. Na konci nimi založenej akcie bude rohový kop pre Rossoneri.
     
    7
    El Shaarawyho center z pravej strany ale preletel celou šestnástkou bez zásahu jedného z 22 aktérov na hracej ploche.
     
    8
    Hrozitánska chyba v rozohrávke Muntariho mohla a mala znamenať otvárací gól Derby della Madonnina. Mauro Icadi sa ale v hokejovom nájazde z polovice ihriska pomýlil! Ghanský stredopoliear Sulley Muntari nedôrazne prihrával doprava na Mexésa. Pomalú rozohrávku stačil vypichnúť Mauro Icardi, ktorý následne osamotený postupoval na Diega Lópeza. Ten ale predviedol famózny zákrok a po dobre načasovanom vybehnutí stačil vyraziť obstrel argentínskeho zakončovateľa. Skôr ako pochvala pre Lópeza je na mieste pokarhanie ľahkovážneho Icardiho, ktorý toto mal premeniť!
     
    9
    Roberto Mancini sa ešte ani po prvýkrát neposadil a už mohol sláviť jednogólové vedenie. To by bol comeback ako hrom.
     
    10
    Od úspešného kouča si fanúšikovia Nerazzurri sľubujú skutočne mnoho. Inter v úvodnej desaťminútovke naznačil svoje možnosti.
     
    11
    Ani jedno mužstvo sa ale zatiaľ presadiť nedokázalo. Po úvodnej desaťminútovke teda pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    12
    Defenzíva milánskeho AC ale rozhodne nepôsobí istým dojmom a Interu to začína čoraz viacej využívať. Zadáci v červeno-čiernom si tentokrát nedokázali pred šestnástkou pokryť Fredyho Guarína, ktorý odistil dynamit vo svojej pravačke. Prudký prízemný pokus po prihrávke od Matea Kovačiča ale na jeho smolu smeroval takmer do stredu bránky. DIega Lópeza síce jeho pokus poriadne zaštípal, no bývalý gólman madridského Realu loptu na dvakrát spacifikoval.
     
    13
    Ou, nepríjemný, skutočne nepríjemný zákrok Muntariho, ktorý možno zlomil Dodôvi nos. Brazílskeho full-backa zaliala krv a momentálne sa nedvíha na nohy.
     
    14
    Vyzeralo to možno vážnejšie, než skutočne bolo. Dodôvi už poutierali krvavé prúdy z nosa a pravdepodobne bude pokračovať ďalej.
     
    15
    Zatiaľ sa ale na konci úvodnej štvrťhodiny nachádza za postrannou čiarou. V Derby della Madonnina stále bez gólov.
     
    16
    Síce bez gólov, ale už s dvomi zaujímavými príležitosťami Nerrazzurri, pričom minimálne jedna bola i skutočne gólová.
     
    17
    Prvú by si teraz mohli na svoje konto pripísať i domáci hráči, ktorí dostávajú dispozícii zaujímavý priamy kop z 25 metrov.
     
    18
    Jérémy Ménez ale napálil loptu len vysoko nad hornú konštrukciu pokojného strážcu svätyne Samira Handanoviča.
     
    19
    Domáci Milánčania sa ale stále len veľmi ťažko vyrovnávajú s agresívnym pressingom Interu. Ten zatiaľ spĺňa požiadavky Roberta Manciniho.
     
    20
    Fredy Guarín teraz posielal vysoký center do šestnásty, kde naskakoval aktívny Icardi, no ešte vyššie sa týčili ruky Diega Lópeza.
     
    21
    Bonaventura na pravej strane naštartoval Méneza, ktorý prihrával doľava na De Sciglia, no jeho strelecký pokus smeroval veľmi nepresne mimo bránku.
     
    22
    Po Kuzmanovičovej prihrávke sa teraz v šestnástke šikovne otáčal s loptou Guarín, ktorého ale stačil rozhodiť Zapata.
     
    23
    AC Miláno dalo gól!
    Doteraz mlčiaci Rossoneri sa ujímajú vedenia pri svojej prvej gólovej príležitosti v zápase! Sulley Muntari teraz dobre operoval v strede poľa, odkiaľ na ľavej strane naštartoval faraóna Stephana El Shaarawyho. Ten sa prehnal okolo Nagatoma ako utrhnutý pes a následne predviedol pozlátenú kopaciu techniku, keď milimetrovým centrom posadil loptu presne na kopačku JÉRÉMYHO MÉNEZA. Tomu stačilo len nastaviť nohu, čo zvládol na výbornú a loptu poslal presne k ľavej žrdi, kam už Samir Handanovič nedosiahol. AC Miláno vedie v derby 1:0!
    Jeremy MENEZ - 1:0
     
    25
    Domáci doteraz toho veľa neponúkli a Icardiho tak môže mrzieť zahodená tutovka z úvodu zápasu dvojnásobne.
     
    26
    Rossoneri sú teraz na koni a okamžite sa snažia zveľadiť svoje jednogólové vedenie. Stať sa tak môže už po tomto rohovom kope z pravej strany.
     
    27
    Privysoký center ale preletel cez klbko hráčov a žiadne nebezpečie po ňom hroziť nebude. Hrať môžu znovu hostia.
     
    28
    Philippe Mexés teraz podrazil rozbehnutého Fredyho Guarína, z čoho rezultovala vôbec prvá žltá karta dnešného zápasu.
     
    29
    Voľný kop Interu ale nebezpečie pre spoľahlivo chytajúceho Diega Lópeza neznamenal. Pri lopte sú už znovu domáci.
     
    30
    Tí vedú aj po uplynutí prvej polhodiny zápasu. Na šance je to 1:2, no premenená bola len tá jediná na strane AC.
     
    31
    Rodrigo Palacio teraz vybojoval na Zapatovi rohový kop, ktorý však Obi rozohral iba na hlavu pripraveného Adila Ramiho.
     
    32
    Rami teraz zvládol sériu troch náročných súbojov o loptu, až ho nakoniec možno i trochu zákerne podrazil Obi, ktorý právom vidí žltú kartu.
     
    33
    Rossoneri sa teraz nepresadili na pravej strane, kde sa znovu snažil pretlačiť k lopte Essien. Dobre ale pred ním operoval Dodô.
     
    34
    Essien okamžite na druhej strane, kde sklzom preťal rýchly pohyb Fredyho Guarína. Guida hru púšťa, pokračovať budú červeno-čierni.

     
    35
    Zakrvavený Dodô teraz na ľavej strane spolupracoval s Obim, ale ten sa do šestnástky cez Cristiana Zapatu nepretlačil.
     
    36
    Domáci sú zatiaľ jasne lepší na lopte. Inter sa skorej snaží o priamočiaru hru a spolieha i na rýchle kontry okamžite po zisku lopty.
     
    37
    Stredový blok Rossoneri sa ale pohybuje veľmi dobre. Muntari s Essienom odoberajú veľké množstvo čistých lôpt.
     
    38
    Bonaventura tak má viacej priestoru na rozohrávku. Fernndo Torres je zatiaľ dosť vypojený z hry, ale Rossoneri vedú i bez jeho príspevku.
     
    39
    Domáci sa teraz snažili zapojiť práve El Niňa. ktorý tu hosťuje z londýnskej Chelsea, no cez Ranocchiu sa do šance nedostal.
     
    40
    Teraz sa k aktívnejšej hre s loptou na kopačkách dostáva aj Inter. Rossoneri sa zrejme sústredia na udržanie daného vedenia do polčasu.
     
    41
    Inter ale v okolí súperovej šestnástky príliš nevie, čo s loptou. Potvrdil to i Palacio, ktorý teraz centroval presne do rúk Diega Lópeza.
     
    42
    Teraz sledujeme pomerne pokojnú pasáž zápasu. Oba tímy sa snažia vyvarovať chýb. Dosť možno dohráme úvodné dejstvo za tohto stavu.
     
    43
    Nezmení to ani Essien, ktorý si teraz pri spracovaní pomáhal útočným faulom. Inter tak môže započať ďalšiu akciu.

     
    44
    Inter ale zatiaľ nemá dostatočnú paru, aby mohol dostať domácich pod tlak. AC sa bez problémov bráni.
     
    45
    K úvodnému dejstvu sa bude pridávať ešte jedna nadstavená minútka. Oba tímy už ale čakajú na polčasový hvizd Marca Guidu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo Derby della Madonnina prinieslo o niečo pokojnejší priebeh, než sa možno čakalo, ale i tak sme sa nenudili. Hostia mali na začiatku zápasu dve sľubné príležitosti na otvorenie skóre a predovšetkým Icardiho samostatný nájazd si pýtal gól. Ten sme ale napokon videli na druhej strane, kde sa po exkluzívnej práci El Shaarawyho presadil Jérémy Ménez. Po zvyšok polčasu sme na veľké šance čakali márne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Milánske derby pochopiteľne pokračuje svojim druhým dejstvom, na ktoré nastupujú obe mužstvá v nezmenených zostavách.
     
    47
    Hneď na úvod tu bol rohový kop Interu, ktorý ale do svojej náruče bez problémov lapil gólman Diego López.
     
    48
    Rohový kop sa bude kopať i na druhej strane, kde ho vybojoval bojovný Giacomo Bonaventura. Rozohráva Jérémy Ménez.
     
    49
    Francúz ale odcentroval iba na hranicu malého vápna, kde najvyššie skákal slovinský gólman Samir Handanovič.
     
    51
    Pozor teraz na rozbehnutého Bonaventuru, ktorý sa prehnal okolo Doda a len kvôli Juanovmu teču nenašiel v šestnástke Torresa.
     
    53
    Milánske AC sa následne nepresadilo ani z ďalšieho rohového kopu, ktorý na bližšej žrdi odvracal výborný Ranocchia.
     
    54
    Nerazzurri teraz trestuhodne zahodili jasnú šancu na vyrovnanie. Znovu v tom mal prsty i smoliar doterajšieho priebehu Mauro Icardi. Center od rohovej zástavky smeroval na Ranocchiu, ktorý vyhral hlavičku pre Kuzmanoviča. Ten zakončoval z okraja malého vápna len do dobre postaveného Diega Lópeza, ktorého v dorážke neprestrelil ani Juan Jesus. Po následnej skrumáži sa lopta ešte odrazila mimo klbka hráčov, kde zakončoval Mauro Icardi, ale jeho jedovka preletela hornú konštrukciu domácej bránky.
     
    56
    Nerazzurri by si dnes už zaslúžili vyrovnávajúci gól v sieti Diega Lópeza. Zatiaľ ho ale nie a nie dosiahnuť. Do konca ale ešte dostatok času.
     
    58
    Stephan El Shaarawy sa teraz snažil pohroziť i na druhej strane, ale po prihrávke od De Sciglia ťažil z postavenia mimo hru.
     
    59
    Následne Kuzmanovičov faul pri postrannej čiare na Méneza a bude tu zaujímavý priamy kop pre milánske AC.
     
    60
    Dobrá príležitosť na center však končí krátkou prihrávkou na okraj šestnástky, kde operoval iba brazílsky full-back Dodô.
     
    61
    Inter dal gól!
    Nerazzurri sa napokon predsa len dočkali vytúženého a zaslúženého vyrovnania! Po pravej strane sa s loptou na kopačke prehnal Rodrigo Palacio, ktorý sa snažil centrom osloviť Maura Icardiho. Pred ním ale centerovanú loptu zrážal Cristian Zapata. Guľatého čuda sa ale následne zmocnil JOEL OBI, ktorý si jedným dotykom loptu spracoval a druhým ju poslal presne k ľavej žrdi bezmocného Diega Costu. Prízemný pokus sa trepoce v sieti, Inter dorovnáva!
    Joel OBI - 1:1
     
    63
    Na druhej strane sa do šance rútil Ménez, ktorého pohyb ale dobre kopíroval obranca Dodô. Domáci budú len vhadzovať.
     
    64
    ACM sa ale v rohu ihriska nepresadilo. FIlippo Inzaghi sa už netvári dvakrát veselo a zrejme budeme čoskoro striedať.
     
    65
    Na druhej strane sa ale začína rozcvičovať i špílmacher Hernanes. Jeho nasadenie zrejme príde ešte skorej.

     
    66
    Bonaventura v divokom súboji podkopol Rodriga Palacia a na svete tak je tretia žltá karta v zápase. Razným spôsobom si o ňu pýtal i faulujúci Essien.
     
    68
    Kartové napomínanie následne neminulo na druhej strane ani Juana Jesusa, ktorý podrazil práve nedávno trestaného Bonaventuru.
     
    70
    Rozohrávku priameho kopu zobral na svoje plecia Jérémy Ménez, ktorý ale strieľal len vysoko nad Handanovičovu bránku.
     
    71
    Dodô opäť padá k zemi. Tentokrát to bolo po škaredej dohrávke od obrancu Ramiho. Guida prekvapujúco kartovo netrestá.
     
    72
    Fernando Torres dnes nebol takmer vôbec vidieť a aj preto ho na hracej ploche nahrádza Honda. Namiesto Obiho zas na druhej strane prichádza Hernanes.
     
    74
    Hernanes pri prvom kontakte s loptou akoby zakopol a poslal ju len k brániacemu Mexésovi. Z tohto problém pre AC nebude.

     
    75
    Stephan El Shaarawy sa mohol stať hrdinom Derby della Madonnina, ale podobne ako Mauro Icardi v nájazde na súperovho gólmana zlyháva! Talianskeho mladého krídelníka posielal do šance peknou prihrávkou Bonaventura. Faraón sa dokázal odpútať od brániaceho Juana Jesusa a mohol tak postupovať sám na Handanoviča. Zákrok slovinského gólmana napokon nebol za potreby, pretože s ním sa síce Shaarawy vysporiadal, no jeho obstrel zo šestnástky zastavilo brvno Slovincovej svätyne!
     
    76
    Filippo Inzaghi opäť strieda, keď na trávnik vysiela Andreu Poliho. Miesto mu prenechal bitkár zo stredu poľa Sulley Muntari.
     
    78
    Ten sa dnes vracal po zranení a zrejme to ešte nebolo na celých deväťdesiat minút. Na hracej ploche tak ďalší Talian.
     
    80
    Dodô sa v ofenzívnej akcii po ľavej strane presadil cez Ramiho, ale jeho center do šestnástky pristál iba u spoľahlivého Diega Lópeza.
     
    81
    Mateo Kovačič sa teraz pre zmenu nedokázal dostať ani k centru či strele, keď ho dobre dostúpil striedajúci Poli.
     
    82
    Stephan El Shaarawy teraz pobabral veľkú príležitosť na vedúci gól. Po Bonaventurovej prihrávke mohol páliť z otočky, no namiesto toho špekuloval a tak ho stačil o loptu obrať Juan Jesus.
     
    83
    Zdravotné problémy následne hlási Essien, ktorý zostáva ležať držiaci si pravý členok. Skorej sa ale jedná o kŕče.
     
    84
    Ghanský futbalista i vinou zranení nemá toľko natrénované, než jeho kolegovia na hracej ploche. Zdá sa ale, že bude pokračovať.
     
    85
    Rodrigo Palacio teraz na okraji šestnástky zastavil nedovolene El Shaarawyho a na pláne tak bude voľný kop pre Rossoneri.
     
    86
    Ten ale veľa vzruchu pred Handanovičovm neobstaral, keď do bezpečia odvrátil loptu dobre sa orientujúci Andrea Ranocchia.

     
    87
    Adil Rami teraz s veľkou námahou udržal v rohu ihriska loptu v hre a domáci tak môžu rozohrávať ďalší rohový kop.
     
    88
    Hondov prikrátky center ale dokázal odvrátiť Palacio, aj keď v zápätí môžu domáci ťažiť z ďalšej príležitosti na skórovanie.
     
    89
    Ale aj tento center od rohovej zástavky nemohol vystrašiť Handanoviča ani jeho kolegov v modro-čiernej kombinácii.
     
    89
    Trávnik opúšťa aj smoliar dnešného duelu Mauro Icardi, ktorý pokojne mohol zaznamenať dva góly. Aspoň o ten jeden sa pokúsi jeho náhradník Osvaldo.
     
    90
    Zatiaľ sa o to nepokúša Fredy Guarín, ktorý zostáva ležať na hracej ploche a možno budeme musieť i striedať.
     
    90+1
    Guarín sa už ale na začiatku štvorminútového nadstaveného času nachádza opäť na nohách. Uvidíme i tretí gól v dnešnom zápase?
     
    90+2
    Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že nie a že si oba znepriatelenné celky body rozdelia. Do konca ešte stodvadsať sekúnd.
     
    90+3
    Všetko už skutočne smeruje k nerozhodnému výsledku. Ani jedno mužstvo už nechce riskovať prípadnú stratu jedného bodu.
     
    90+4
    Napokon tu ale ešte jedna veľká príležitosť bola, no Poliho nedôrazná strela z desiatich metrov smerovala mimo. Keďže tam bol ale teč, bude sa kopať ešte jeden rohový kop. Pred ním Kovačiča nahrádza M´Vila.
     
    90+5
    Koniec zápasu.

     
    Derby della Madonnina je za nami a končí myslím spravodlivou deľbou bodov. Milánsky Inter sa dlho dostával len do šancí, no márne doháňal manko, ktoré mu v 23. minúte spôsobil Jérémy Ménez. Vykúpenie pre Nerazzurri prišlo až po hodine hry, kedy sa vytúženého vyrovnania dočkal Obi. V ďalšom priebehu sme videli po jednej veľkej šanci na oboch stranách, no ako El Shaarawy, tak i Mauro Icardi mierili zhodne do brvna.

    Viacej sa už toho na San Siro neurodilo. Ďakujem vám preto za pozornosť a želám dobrú noc. (22:52:43)

    Erik Farkaš

    Góly: 23. Ménez (El Shaarawy) – 61. Obi

    Karty:   28. Mexés (ACM), 66. Bonaventura (ACM) – 32. Obi (INM), 68. Juan (INM)


    AC Miláno: D. López – C. Zapata, Rami, Mexés, De Sciglio – Bonaventura, Essien, Muntari – Ménez, F. Torres, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Honda, Pazzini, Albertazzi, Poli, Montolivo, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Nagatomo, Ranocchia, Juan J., Dodô – Kuzmanovič – Obi, Guarín – Kovačič – R. Palacio, Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Osvaldo, Campagnaro, Vidič, D´Ambrosio, Krhin, Donkor, Hernanes, M´Vila, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Marco Guida – N. Nicoletti, A. Marzaloni – F. Meli