Lazio – Udinese 0:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:1 (0:1)
Udinese Calcio
Štvrtok 25.09.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na Olympijskom štadióne v Ríme, kde nás čaká posledný duel vloženého štvrtého kola talianskej Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    12. SS Lazio: 1 – 0 – 2; skóre 4:4; body 3
    5. Udinese: 2 – 0 – 1; skóre 3:2; body 6

    Rímskemu Laziu sa po odchode trénera Petkoviča v novej sezóne zatiaľ príliš nedarí. Stefano Pioli zaznamenal v troch dueloch už dve porážky. Tá prvá prišla hneď v ligovom prológu na pôde milánskeho AC, ktoré tiumfovalo výsledkom 3:1, pričom jediný gól Biancocelesti zaznamenal milánsky stopér Alex (vlastný gól).
    Potom ale prišla pomerne jednoduchá výhra nad ubolenou Cesenou (3:0) a všetko zlé bolo odpustené. Piliovi zverenci však nezvládli ani ďalší výlet za súperom, keď v Janovej nestačili na miestny CFC (0:1). Dnes by teda novu malo nasledovať víťazstvo.
    Lazio v posledných piatich ligových zápasoch dvakrát doma vyhralo, aby v troch zápasoch u súpera nezískalo ani bod.

    Túto sériu sa dnes bude snažiť narušiť Di Nataleho zotrvaním povzbudené Udinese Calcio, ktoré vďaka svojej klubovej legende zažíva podarený vstup do nového ročníka Serie A. 36-ročný taliansky veterán úradoval hneď v úvodnom ligovom kole, keď dvomi gólmi zostrelil Empoli (predtým pri pohárovej výhre na Ternanou Calcio nasúkal 5:1 až štyri góly svojho tímu!)
    Na Juventus Stadium síce rovnako ako jeho spoluhráči mlčal (0:2) no Zebry si všetko vynahradili v poslednom domácom ligovom zápase. Cez víkend hostili Benitezov SSC Neapol, ktorý sa im po tuhom boji gólom Danila podarilo zdolať najtesnejším možným spôsobom. Trúfnu si Bianconeri i na ďalší bledomodrý klub?

    Vzájomné zápasy:

    19.01.2014; Udinese – SS Lazio 2:3
    (Di Natale, Badu – Candreva, Lazzari (VG), Hernanes)

    25.08.2013; SS Lazio – Udinese 2:1
    (Hernanes, Candreva – Muriel)

    20.04.2013; Udinese – SS Lazio 1:0
    (Di Natale)

    27.11.2012; SS Lazio – Udinese 3:0
    (Á. González, Klose, Hernanes)

    29.04.2012; Udinese – SS Lazio 2:0
    (Di Natale, R. Pereyra)

    18.12.2011; SS Lazio – Udinese 2:2
    (Lulič, Klose – Floro Flores, Pinzi)

    Absencie:

    Domácim dnes budú s určitosťou chýbať zranení hráči Lucas Biglia, Santiago Gentiletti, Stefan Radu a Álvaro González.
    Do hry s určitosťou nezasiahne ani vykartovaný De Vrij, zatiaľčo štart dvojice Basta a Ederson zostáva neistý.

    Na druhej strane je veľmi pozitívnou správou návrat Pasqualeho, ktorý by dnes mal začať minimálne na lavičke.
    Mimo tak zostáva „len" Maurizio Domizzi, Albert Riera, Gabriel Silva a nádejný taliansky brankár Simone Scuffet.
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Marchetti – Konko, Cana, Novaretti, Braafheid – M. Parolo, C. Ledesma (C), Onazi – Candreva, Klose, F. Anderson
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, B. Keita, Mauri, Cavanda, Dordevič, Tounkara, Murgia, Pereirinha, Lulič
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    Udinese Calcio: Karnezis – Wildmer, Heurtaux, Danilo (C), Piris – Guilherme, Agyemang-Badu, Allan – Muriel, P. Kone – Théréau
    Náhradníci: Brkič, Meret – Jádson, Belmonte, Coda, Evangelista, A. Zapata, Di Natale, B. Fernandes, Pasquale, Bubnjič, Hallberg
    Manažér: Andrea Stramaccioni (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – G. Vuoto, D. Iori – F. Posado.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v belasých dresoch a bielych trenírkach už odštartovali dnešné stretnutie. Udinese v tradičnej pruhovanej kombinácii sprava-doľava.
     
    2
    V úvode zápasu to je zatiaľ poriadny boj. Lepšie ale sledovať ostrú „mastenicu" než sa pri futbalovom stretnutí nudiť.
     
    3
    Práve po nedovolenom zákroku v ľavom rohu ihriska nasledoval voľný kop pre hostí. Muriel sa pokúsil prekvapiť Marchettiho, ale ten jeho strelu k bližšej žrdi dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    4
    Udinese sa po rohovom kope nepresadilo a naopak sa muselo brániť rýchlemu brejku na druhej strane, ktorý však nepresnou prihrávkou zakopal Candreva.
     
    5
    Po Murielovom šikovne zahratom voľnom kope, ktorým takmer na bližšej žrdi prekvapil gólmana Marchettiho sme videli šancu i na druhej strane, kde sa ale skóre taktiež neotváralo. Vysokú loptu z hĺbky poľa si na šestnástke preberal Mirosla Klose, ktorý prsiami sklepol pre dobiehajúceho Candrevu. Ten pálil volejom zo šestnástkového oblúku, no lopta sa z jeho kopačky skrútila iba mimo Karnezisovu bránku. Pokračujeme bez gólov.
     
    6
    Zatiaľ ale sledujeme vyrovnaný futbal, čo sa tak trochu i pred zápasom čakalo. Verme, že akcie nám budú takto pribúdať i naďalej.
     
    7
    O jednu z nich sa teraz staral Antonio Candreva, ktorý už naštartoval do šestnástky, no do jej vnútra ho nepustil Piris.
     
    8
    Lazio sa v rohu ihriska nedokázalo presadiť ale pokračuje s loptou na kopačkách. Udinese sa bráni bez väčších problémov.
     
    9
    Ou, nepríjemný moment pre Agyemanga-Badua, ktorý na pravej strane nepríjemne prepadol cez Onaziho. S hosťujúcim stredopoliarom to nevyzerá dobre.
     
    10
    Badu je otrasený a ledva stojí na svojich nohách. V zápätí ho odnáša lekársky voz a na Stadio Olimpico budeme zrejme prvýkrát striedať.
     
    11
    Toto snáď ghanský futbalista nemyslí vážne. Napriek tomu, že sa po nepríjemnom dopade ocitol v bezvedomí, teraz sa hlási späť do hry!
     
    12
    Otázka znie, na koľko je to risk a na koľko bude pre Udinese platným hráčom. Zaujímavý pohľad smerom k tomuto hráčovi teraz hodil i domáci tréner Pioli.
     
    13
    Tak či onak, hostia sa už aj s Badum museli brániť rohovému kopu azúrových, ktorý sa ale Calciu podarilo bez problémov odvrátiť.
     
    14
    Feliipe Anderson sa šikovne dostával cez trojicu v čierno-bielom drese, aby ho až štvrtý v poradí Danilo zastavil obetavým sklzom.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tu máme úvodnú žltú kartu v zápase a mohlo byť aj horšie. Po dlhej lopte za obranu sa do úniku dostal Muriel, ktorého stíhala dvojica v bledomodrom. Nakoniec to bol Diego Novaretti, ktorý z boku pred šestnástkou stiahol kolumbijského útočníka. Za žltú kartu bude určite rád.
     
    16
    Voľný kop rozohrával sám Muriel, ktorý však napálil iba dobre postavenú stenu v bledomodrom. Pokračujeme bez gólov.
     
    17
    Lazio sa medzitým presúva do pravého rohu ihriska, kde rozbieha svoju kombináciu. Udinese sa zatiaľ stačí brániť.
     
    18
    Ubránilo sa i po Konkovom centri, ktorý zrazil Onazi a navyše domáci krajný bek nevybojoval ani rohový kop. Rozohrávať môže Karnezis.
     
    19
    Lazio má ale momentálne viacej z hry. Udinese sa dostáva zbytočnými stratami lôpt pod tlak. Stramaccioni nabáda svojich k výraznejšej aktivite.
     
    20
    Badu už je zrejme fit, keďže sa teraz poctivo vrátil s Felipem Andersonom, ktorého nenechal odcentrovať. Znovu bude rozohrávať Karnezis.
     
    21
    Zatiaľ najlepšiu príležitosť na skórovanie si teraz vytvorili hráči v bledomodrých dresoch, no skóre sa ešte meniť nebude. V stredovom kruhu bojovala o loptu pätica hráčov. Najlepšie sa zorientoval rímsky kapitán Ledesma, ktorý posielal loptu na ľavú stranu, kde štartoval Felipe Anderson. Ten pri postrannej čiare vykúpal Wildmera, následne si poradil vo vápne i s Heurtauxom, no z desiatich metrov vzdialenejší roh bránky netrafil. Chýbal mu asi jeden meter.
     
    23
    Poriadne kuriózna situácia sa ale stala na druhej strane. Po Allanovej dlhej lopte, ktorá prepadla až za domácu obranu, sa na bránku rútil Muriel. Ten mal síce k lopte ďaleko, ale napriek tomu podal maximálny šprint, aby následne ustál kolíziu s gólmanom Marchettim. Tá nebola od rozhodcu posúdená ako nedovolená, no Muriel nedokázal vsietiť gól ani do prázdnej bránky, keď loptu na bránkovej čiare vyhlavičkoval duchaprítomný Lorik Cana. Vďaka albánskemu stopérovi držia domáci nulu i naďalej.
     
    25
    Na druhej strane výborná pozícia pre Miroslava Kloseho, ktorý sa však vo vápne nezorientoval a loptu poslal len do stredu bránky.
     
    26
    Udinese dalo gól!
    Gól na Stadio Olimpico bol už niekoľkokrát na spadnutie a v závere rušnej desaťminútovky nakoniec i prichádza. Tešiť sa z neho môžu Stramaccioniho zverenci. Na hranici šestnástky hral chrbtom k bránke Muriel, ktorý dokázal sklepnúť loptu doprava na Wildmera. Ten zodvihol hlavu a milimetrovým pasom odcentroval na hranicu malého vápna. Tam sa spod bránenia vymanil CYRIL THÉRÉAU, ktorý sa zblízka nemýlil a bombou pod brvno otvára skóre duelu. Marchetti bol bez šance.
     
    28
    Zaujímavá pozícia pre Felipeho Andersona, ktorý zľava vnikol do šestnástky, no z jej vnútra mieril znovu len tesne mimo.
     
    29
    Jeden z najaktívnejších hráčov v čierno-bielom Muriel sa pri gólovej akcii zranil a bude musieť nútene striedať. Na jeho miesto prichádza Bruno Fernandes.
     
    30
    Čas Antonia Di Nataleho teda zatiaľ neprichádza, navyše Fernandes je pre túto pozíciu o niečo lepšou alternatívou.
     
    31
    Po polhodine hry teda hráme za stavu 0:1. Ten sa však mohol už navyšovať na oboch stranách. Zatiaľ sledujeme dobrý futbal.
     
    32
    Dobrý ale nebol center od Parola, ktorý sa oblúčikom snažil zapojiť do hry Andersona. Ľahká lopta pre gólmana Karnezisa.
     
    33
    Nebezpečne teraz z ľavej strany vletel do šestnástky Braafheid, ktorý hľadal okamžite Kloseho, no pred ním hasil Heurtaux.
     
    34
    Tomu sa podarilo zahrať loptu na out, rohový kop sa teda nekopal a taktiež sa nerodilo ani nebezpečie pred Karnezisom.
     
    35
    Ten si i desať minút pred koncom úvodnej časti drží čisté konto. Domáci ho však zatiaľ príliš nepreverili. Zväčša pália mimo.
     
    36
    Naopak, prácu by mohol mať na druhej strane Marchetti, ktorý bude musieť byť v pozore po voľnom kope hosťujúceho Udinese.
     
    37
    Ten smeroval na bližšiu tyč, kde znovu hlavičkoval Théréau, no ten v tomto prípade zakončil podstatne mimo priestoru troch žrdí.
     
    38
    Théréau ale zbiera všetky lopty na polovici domácich. Darilo sa mu to i v tomto prípade, až ho k zemi nedovolene povalil Konko.
     
    39
    Calcio tak mohlo pokračovať voľným kopom od ľavej postrannej čiary, no pretiahnutý center do šestnástky odvracal Parolo.
     
    40
    Zaútočiť sa po dlhšom čase podarilo i Laziu, keď z pravej strany dvakrát centroval Konko. Raz však plameň uhasil stopér Danilo a v druhom prípade sa vzduchom preletel Karnezis.
     
    41
    Felipe Anderson na ľavej strane pracoval na ľavej strane, odkiaľ sa mu i za pomoci Konka podarilo vypáliť, no zrazený pokus rezultuje iba v rohový kop.
     
    42
    Rohový kop neprináša absolútne nič. Lazio opäť čistí šestnástku hostí. Do konca úvodnej časti už veľa nezostáva.
     
    43
    Domáci držia loptu dvojnásobok času, ktorý ju majú na svojich kopačkách hostia. Ale ako viete, nato sa futbal nehrá.
     
    44
    Po voľnom kope hostí došlo k zrážke Marchettiho s Canom, ktorý zostal následne ležať na hracej ploche. Domáci ani v tomto prípade nemusia striedať.
     
    45
    Po pravej strane sa teraz prehnal rímsky utrhnutý vagón Antonio Candreva, ktorý posielal prudký prízemný center do vápna, no lopta prešla šestnástkou bez zásahu.
     
    45+1
    Panagiotis Kone teraz neudržal nervy na uzde, keď na ľavej strane šestnástky agresívne poslal zozadu na zem unikajúceho Candrevu. V úvode štvorminútového nadstavenia tak inkasuje žltú kartu, za ktorú bude nesmierne rád.
     
    45+2
    Následný voľný kop priniesol Novarettiho koncovku hlavou, ktorá však pre Kloseho faul platiť nemôže a ani nebude.
     
    45+3
    Nadstavenie ponúklo ešte Ledesmov voľný kop od ľavej postrannej čiary, ktorý však pristál iba v náručí gólmana Karnezisa.
     
    45+4
    Nadstavený čas prináša i druhú žltú kartu, ktorú tentokrát vidia domáci. Nervy si neudržal ani Antonio Candreva, ktorý pri rozohrávke voľného kopu sotil do Bruna Fernandesa. Naštvaný Gianluca Rocchi musel znovu tasiť.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nesmierne zaujímavé dejstvo na Stadio Olimpico práve skončilo. Sledovali sme ofenzívny futbal z oboch strán. O niečo lepší na lopte boli domáci, no nebezpečnejším mužstvom napriek tomu zostáva Udinese. To udrelo v 26. minúte, kedy sa po Wildmerovom citlivom centri presadil Théréau. Okrem gólov a viacerých pekných akcií sme videli i mnoho ostrejších zákrokov či emócii. Zatiaľ nám futbal musí chutiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci nastupujú na druhý polčas s jednou zmenou, keď na trávniku už neregistrujeme Andersona. Na jeho mieste je už pripravený Dordevič.
     
    47
    Filip Dordevič je novým mužom v rímskom drese, kam zamieril v lete. V troch dueloch sa zatiaľ ale nedokázal presadiť.
     
    48
    Nepresadil sa ani Panagiotis Kone, ktorý v koncovke zlyhal, ale prípravnú fázu zvládol na jednotku s hviezdičkou. Grécky ofenzívny hráč sa presadil hneď cez trojicu v bledomodrom, keď z ľavej strany postupne povyzvŕtal Konka, Canu i Parola, aby následne zopakoval kľúčku na francúzskeho pravého obrancu, no z piatich metrov napálil loptu nezmyselne nad bránku. Keby si zachoval pokoj v koncovke, bol by to hádam gól kola.
     
    49
    Nestalo sa tak a aj preto sa rímske Lazio nachádza stále na dostrel. Do konca stretnutia ešte dostatok času i na obrat.
     
    50
    Ten sa snažil privodiť práve striedajúci Filip Dordevič, ktorý ale z veľkého uhlu iba vyprášil Karnezisove rukavice.
     
    51
    Lazio sa nepresadilo ani po rohovom kope z pravej strany, ktorý dokázal vo vzduchu odvrátiť pozorný kapitán Danilo.
     
    52
    Udinese sa po ťažkých desiatkach sekúnd dostáva opäť do ofenzívy, no tá končí po ofsajdovom postavení Panagiotisa Koneho.
     
    53
    Miroslav Klose sa dostával k svojej typickej koncovke hlavou, no tesne bránený Heurtauxom nezasiahol loptu ideálne.
     
    54
    Pirisov nepodarený center z ľavej strany nemusí ešte hostí mrzieť. Udinese sa totiž stále dokáže predovšetkým v krídelných priestoroch presadzovať.
     
    55
    Veľmi laxne teraz rozohral voľný kop z vlastnej polovice Danilo, čo našťastie pre Udinese nedokázal potrestať Onazi, ktorý nespracoval loptu.
     
    56
    Lazio momentálne márne nachádza rytmus. Ledesma nahrával iba priamo na kopačku Guilhermeho, ktorý posiela loptu ďaleko dopredu.
     
    57
    Hostia sa teraz presadzovali ľahkou kombináciou na strede ihriska, no všetko pokazil svojou nepresnosťou Allan.
     
    58
    Domáci ale túto stratu nedokázali potrestať, keď Antonio Candreva vybiehal po Parolovej prihrávke z postavenia mimo hru.
     
    59
    Veľmi šikovne zapracoval na zemi Parolo, ktorý vybojoval loptu pre Ledesmu, ale ten ju neprihral, ani neodcentroval, proste len tak nejak zakopol za bránkovú čiaru.
     
    60
    Po hodine hry utrápení Rímania po druhýkrát striedajú, keď pľac opustí kapitán Ledesma. Na jeho miesto prichádza Senad Lulič.
     
    61
    Fernandes kombinoval s Théréauom, no na konci všetkého bol len Portugalčanov center priamo na rímskeho gólmana Marchettiho.
     
    62
    Rušno teraz môže byť pred gólmanom Karnezisom, ktorý bude čeliť priamemu kopu Lazia z nejakých asi 25 metrov.
     
    63
    Antonio Candreva pálil prudko a po zemi, no ani Guilhermeho teč gréckeho gólmana v bránke Udinese nezmiatol.
     
    64
    Lazio je zatiaľ pri svojej ofenzívnej snahe márne, čo teraz dokumentoval i pravý obranca Konko, ktorý poslal nepresný center až za bránkovú čiaru.
     
    65
    Legendárny Antonio Di Natale sa predsa len dostane na hraciu plochu, keď necelú polhodinu pred koncom nahrádza zatiaľ jediného strelca zápasu Cyrila Théréaua.
     
    66
    Candreva i napriek žltej karte pokračuje v provokáciách arbitra Rocchu. Neustále protesty mu hlavný rozhodca ešte môže zrátať.
     
    67
    Miroslav Klose sa takmer dostal k vyrovnávajúcemu gólu, keď sa naťahoval za oblúčikom Parola, no ten napokon nedokĺzal.
     
    68
    Tempo zápasu v týchto momentoch trochu stráda. Udinese sa už väčšmi koncentruje na defenzívu, zatiaľčo domácim sa nedarí.
     
    69
    Pruhovaným už veľa času nezostáva. Do konca zostáva ešte nejakých dvadsať minút, no zatiaľ sa absolútne nedokážu dostať do tempa.
     
    70
    Naopak na druhej strane sa v rýchlom brejku ocitol Bruno Fernandes, ktorý ale neprestrčil loptu na Di Nataleho.
     
    71
    Bol to ale veľmi slušný brejk, ktorý poškodilo sebectvo Bruna Fernadesa. Antonio Di Natale by si v prípade prihrávku dokázal s podčíslenou obranou poradiť.
     
    72
    Kým Miroslavovi Klosemu nedávno vo veľkej tutovke chýbali centimetre, aby dosiahol na loptu a gólovo zakončil, Candrevovi chýbali rovnaké centimetre, aby lopta zapasovala k pravej Karnezisovej žrdi. Domáci muž s kapitánskou páskou rozohrával priamy kop z nejakých 23 metrov. Prudkú ranu napálil šikovne popod múr, cez ktorý pálila trávnik až ku bránke bez kontaktu jedného z hráčov súpera. Na loptu si nesiahol ani Karnezis, ktorý si odfúkol, že Candrevov pokus letel tesne mimo pravej žrde.
     
    73
    Z hry sa ale domáci inak trápia a Udinese si s ich bránením vôbec nerobí ťažkú hlavu. Stramaccioniho zverenci sa blížia k bodom.
     
    74
    Možno i všetkým trom, veď do konca zápasu zostáva už len štvrťhodinka hry a domáci sa i naďalej iba hľadajú.
     
    75
    Dokonca i majster Klose sa uťal, keď nepresnou kolmicou nenašiel Candrevu. Karnezis sa v zápätí nikam neponáhľa.
     
    76
    Stefano Pioli strieda už aj naposledy. Tentokrát sa jedná o jasný ťah smerom k ofenzíve. Namiesto Braafheida prichádza ofenzívne ladený mladík Keita.
     
    77
    Lazio tak začína hrať vabank. Nič iné mu ani nezostáva, veď v doterajšom priebehu si domáci nevytvorili z hry takmer nič.
     
    78
    Nepresadil sa ani Dordevič, ktorý z otočky napálil loptu iba do stopéra Udinese, aby následný rohový kop poslal hlavou mimo Cana.
     
    79
    Domáci by si za svoju neprestajnú snahu vyrovnať ten bod asi zaslúžili. Udinese síce neohromuje, ale bráni výborne.
     
    80
    Mladík Keita Baldé sa mohol postarať o vyrovnanie, no Karnezis dokázal jeho prudkú ranu vytlačiť na rohov kop.Z toho však znovu nezapršalo.
     
    81
    Posledné striedanie prevádzajú i hostia, keď trávnik opustí odovzdaný náhradník Bruno Fernandes, ktorý nastupoval po polhodine hry namiesto Muriela. Portugalľana nahrádza Belmonte.
     
    82
    Keita Baldé zatiaľ samotný zamestnáva defenzívu Udinese, ktorá si s ním nevie rady. Aspoňže gólman Karnezis ich drží nad vodou.
     
    83
    Udinese už absolútne zatiahnuté pred svoju šestnástku. Bráni dokonca i Antonio Di Natale. Do konca ešte desať minút.
     
    84
    Znepríjemniť hosťom ich chcel všadeprítomný Keita, ktorý ale Kloseho v tomto prípade nájsť nedokázal. Lopta preletela šestnástkou.
     
    85
    Keita Baldé pokračuje vo one man show. Z ľavej strany našiel centrom Dordeviča, ktorý udrel loptu hlavou vysoko nad.
     
    86
    Lazio nie a nie nájsť kľúč k svätyni gólmana Karnezisa. Domáci sú z výkonu defenzívy Udinese Calcio doslova zúfalí.
     
    87
    Zúfalý bol i Antonio Candreva, ktorý na pravej strane obišiel Pirisa, no skraja šestnástky odcentroval len ku gréckemu mágovi.
     
    88
    Kurióznu žltú kartu teraz dostáva bosenský hráč Senad Lulič, ktorý od zlosti rozohral outové vhadzovanie prudkým hodom do Badua, ktorý bežal od neho. Lazio sa aj takouto hlúpsťou a následnými diskusiami a strkanicami pripravuje o možnosť pritlačiť súpera.
     
    89
    Badu samozrejme diskutoval s Rocchim, upokojoval ho i mladý Keita. Sekundičky medzitým ubiehajú. Za chvíľku sa prehupneme do nadstaveného času.
     
    90
    Na jeho začiatku domáci rozohrávali rohový kop z ľavej strany, ktorý ale pristál iba u gólmana Karnezisa, ktorý sa následne zvalil na zem.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia sledujeme Karnezisove ošetrovanie, ktorý sa na nohy nehodlá tak skoro zodvihnúť.
     
    90+2
    Keita ho ale po ošetrení ohroziť nedokázal, keď proti jeho strele odvážne vystúpil Agyemang-Badu. Lazio môže rozohrávať ešte jeden rohový kop.
     
    90+3
    Antonio Candreva dokázal nájsť hlavu Konka, ktorý sa presadil cez brániacu dvojicu stopérov, no loptu poslal len vysoko nad bránku hostí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na Stadio Olimpico už zaznel posledný hvizd hlavného rozhodcu Gianlucu Rochiho. Ten ním spečatil vydretý triumf Udinese Calcio, ktoré sa v druhom dejstve takmer výlučne iba bránilo. Keďže ale domáca hra neviedla nikam a narozdiel od svojho súpera gól nedali, je táto výhra podľa najstarších futbalových pravidiel zaslúžená. Okrem jedného gólu a niekoľkých emotívnych okamžikoch sme videli i plno kontroverzií, ktoré obohatili tento zápas. Ten napokon končí víťazstvom Udinese Calcio, ktoré sa už v úplnej tabuľke posúva za suverénny Juventus a AS Rím.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a zároveň vám želám príjemné prežitie posledného pracovného dňa v tomto týždni. Dobrú noc. (22:48:59)

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Théréau(Wildmer)

    Karty:   15. Novaretti (LAZ), 45+4. Candreva (LAZ), 88. Lulič (LAZ) – 45+1. P.Kone (UDI)


    Lazio Rím: Marchetti – Konko, Cana, Novaretti, Braafheid – M. Parolo, C. Ledesma (C), Onazi – Candreva, Klose, F. Anderson
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, B. Keita, Mauri, Cavanda, Dordevič, Tounkara, Murgia, Pereirinha, Lulič
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    Udinese Calcio: Karnezis – Wildmer, Heurtaux, Danilo (C), Piris – Guilherme, Agyemang-Badu, Allan – Muriel, P. Kone – Théréau
    Náhradníci: Brkič, Meret – Jádson, Belmonte, Coda, Evangelista, A. Zapata, Di Natale, B. Fernandes, Pasquale, Bubnjič, Hallberg
    Manažér: Andrea Stramaccioni (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – G. Vuoto, D. Iori – F. Posado