Chievo – Parma 2:3 (kon.) | CFC Janov – Lazio 1:0 (kon.) | AS Rím – Cagliari 2:0 (kon.)
Sassuolo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Udinese – Neapol 1:0 (kon.) | Bergamo – Fiorentina 0:1 (kon.)
Palermo – Inter 1:1 (kon.) | Turín – Hellas Verona 0:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:0 (0:0)
SSC Neapol
Nedeľa 21.09.2014, 18:00 • Stadio Communale Friuli (Udine) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem príjemný nedeľný podvečer, ktorý vás pozývam spríjemniť si sledovaním online prenosu z duelu tretieho kola talianskej Serie A, v ktorom Udinese Calco vyzve na domácom trávniku Neapol nášho Mareka Hamšíka.

    Vzájomná konfrontácia dnešných súperov je mimoriadne zaujímavá najmä z toho hľadiska, že ako Udine, tak aj Partenopei majú po dvoch doposiaľ odohraných zápasov na konte tri body, jedno víťazstvo a dokonca aj totožné skóre. Logicky sú preto oba celky tabuľkovými susedmi, Neapolu patrí desiate a domácim jedenáste miesto.

    Udinese sa počas ostatného víkendu predstavilo na nesmierne horúcej pôde uradujúceho majstra Juventusu Turín, ktorému podľa papierových predpokladov podľahlo, konkrétne pomerom 0:2.

    Zatiaľ, čo prehra Udine proti Juventusu je ešte ako-tak ospravedlniteľná, tak domáci výbuch Neapolu v poslednom kole by sa rozhodne tímu ašpirujúcemu na najvyššie méty nemal stávať. Zverenci Rafaela Beniteza podľahli na štadióne Svätého Pavla Chievu.

    Počas týždňa sa Neapol dobre pripravil na súboj s Udinese, vo štvrtok totiž Hamšík a spol. porazili doma v rámci prvého zápasu skupinovej fázy Európskej ligy pražskú Spartu.
     
    Úvodné zostavy:

    Udinese Calcio: Karnezis – Widmer, Heurtaux, Danilo, Piris – Allan Marques Loureiro, Dos Santos, Badu – Kone, Fernandes – Di Natale (C).
    Náhradníci: Brkić, Meret – Belmonte, Bubnjič, Pasquale, Evangelista, Pinzi, Hallberg, Muriel, Théréau.

    SSC Neapol: Rafael – Maggio (C), Albiol, Koulibaly, Britos – Gargano, David López – Zúñiga, Michu, Insigne – Higuaín.
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Henrique, Ghoulam, de Guzmán, Hamšík, Inler, Callejón, Mertens, Zapata.

    Rozhodca: Tagliavento – Nicoletti, Schenone – Ranghetti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Kone po niekoľkých sekundách hry na poliacej čiare doslova zostrelil Waltera Gargana, ktorý sa len s ťažkosťami dvíha z trávnika.
     
    2
    Uruguajský reprezentant je však už opäť na nohách a zapája sa do kombinácie Neapolu, ktorý zatiaľ od úvodného výkopu súperovi guľatý nezmysel nepožičal.
     
    3
    Zuniga síce na dlhý nákop vyskočil najvyššie, no v snahe sklepnúť loptu Christianovi Maggiovi ju poslal len za postrannú čiaru.
     
    4
    Štandardnú situáciu Udinese nerozohrával nik iný, ako hrajúca legenda klubu Antonio Di Natale, s ktorého centrom si však defenzíva SSC dokázala poradiť.
     
    5
    Po úspešnom odvrátení sa Neapol dokonca mohol dostať do rýchlej kontry, loptu vyvážal vpred Walter Gargano, no bol zdvojený a proti presile protihráčov neuspel.
     
    6
    Prvú prácu v zápase mal aj hosťujúci gólman Rafael Cabral, ktorý svojim odkopom poriadne na štadióne Udinese prisvietil. K lopte sa dostali domáci.
     
    7
    Postupný útok domácich hráčov sa neskončil najslávnejšie, Guilherme totiž svojou prihrávkou našiel len ľavého obrancu hostí Britosa.
     
    8
    V akcii opäť Britos, ktorý si tentoraz neplnil defenzívne úlohy, ale snažil sa podporiť útok svojho tímu. Jeho center však nenašiel ani Higuaina, a ani Zunigu.
     
    9
    Na lopte futbalisti Udine Calcio, ktorí to však majú veľmi ťažké. Neapol je stiahnutý v hlbokom bloku takmer so všetkými svojimi hráčmi.
     
    10
    Britos zazmätkoval pri odvracaní jednoduchej lopty, jeho zaváhanie mohol potrestať Agyemang-Badu, ku ktorému už Koulibaly dostúpil neskoro, a tak mohol ghanský záložník zakončovať. Svoju strelu mieril k ľavej tyčke Cabralovej brány, ktorú napokon tesne minul!
     
    12
    Po faule v okolí stredového kruhu majú loptu v držaní hosťujúci futbalisti.
     
    13
    Koulibaly sa zo stopérskeho postu vydal odvážne vpred, fantasticky vyviezol loptu až takmer ku šestnástke, kde následne poslal center na zadnú tyčku. Tam operoval Higuain, no k zakončeniu sa nedostal. Nasledovať bude rohový kop pre SSC.
     
    14
    Po dlhom aute Maggia zakončoval Insigne a po ňom skúšal okamžite ohroziť Karnezisa v domácej svätyni aj Higuain. Ani jeden pokus domáca defenzíva až ku svojmu brankárovi nepustila.
     
    15
    Insigne peknou pätičkou posunul loptu Britosovi, ktorý však centroval z plného šprintu a lopta mu na pravačku vôbec nesadla.
     
    16
    Agyemang-Badu bol v strede poľa faulovaný Lopezom, ktorý ho zastavil takticky správnym nedovoleným zákrokom.
     
    18
    Zatiaľ čakáme na nejakú vážnejšiu príležitosť na jednej, či druhej strane. Sledujeme klasický taliansky futbal, pri ktorom tímy kladú dôraz najmä na pozornú obranu, viac z hry má Neapol.
     
    19
    Di Natale sa dostal k lopte na hranici pokutového územia, obrana SSC však mohla ostať pokojná, ešte predtým bol faulovaný Gargano.
     
    20
    Nevedno, koho teraz svojim dlhým pasom hľadal Gargano, no jeho zámer mu hrubo nevyšiel. Lopta sa zadarmo dostala ku brankárovi Udine Karnezisovi.
     
    21
    Badu zatočil svoj center do pokutového územia, lopta však prešla až ku brankárovi Cabralovi bez toho, aby ju niekto dokázal zasiahnuť.
     
    22
    Aktívny Badu sa ocitol na zemi a reklamoval, že bol stiahnutý za dres Britosom. Opakovaný záber síce kontakt medzi touto dvojicou odhalil, no na faul to rozhodne nevyzeralo.
     
    23
    Zuniga poriadne schytal v osobnom súboji a ostal ležať na trávniku, jeho spoluhráči zakopli loptu do autu.
     
    24
    Kolumbijský reprezentant je však v poriadku a v hre sa môže pokračovať. Britos sa snažil prihrávkou po čiare poslať do úniku Insigneho, no jeho úmysel bol veľmi ľahko čitateľný a obrana Udine si s prehľadom dokázala poradiť.
     
    25
    Gonzalo Higuain sa v doterajšom priebehu prvého polčasu len veľmi máličko dostáva k lopte. Teraz si po ňu zbehol na krídlo, no posunul ju len dozadu na Gargana.
     
    26
    Neapol sa zásluhou dobrého napádania dostal k lopte, Lopez bol následne faulovaný Pirisom. Priamy kop pre SSC z pravej strany.
     
    27
    Samotný center zo štandardnej situácie sa podarilo obrane Udinese Calcio odvrátiť, no len na hranicu šestnástky, kde ostal úplne zabudnutý David Lopez, ktorý to vyskúšal, no jeho strela sa medzi tri tyče nevošla.
     
    28
    Podobne ako Higuain, aj nová posila SSC Michu, ktorý prišiel pred sezónou zo Swanse, je v hre Neapola zatiaľ veľmi málo cítiť.
     
    29
    Ivan Piris, pre ktorého je to dnes jubilejný tridsiaty zápas v najvyššej talianskej súťaži, oživil domáce tribúny strelou spoza pokutového územia, Cabral zasahovať nemusel.
     
    30
    Insigne vyzval jedného z protihráčov na súboj jedného proti jednému, no taliansky technik v ňom vôbec neuspel a ľahko stratil loptu.
     
    31
    Michu sa konečne výraznejším spôsobom ukázal, individuálne si vypracoval streleckú pozíciu, no jeho pokus ľavačkou Karnezisovi problémy nenarobil.
     
    32
    Zunigove ofenzívne snaženie sa skončilo len odkopom od domácej svätyne.
     
    33
    Kone veľmi dobre atakoval brankára Cabrala, ktorý si dával s rozohrávkou poriadne načas. Napokon to však dopadlo pre brazílskeho brankára v službách SSC dobre.
     
    35
    Neapol mal k dispozícii druhý roh v zápase, center z pravej strany mal v pokutovom území nájsť hlavu Koulibalyho, no hosťujúci stopér sa k lopte nedostal.
     
    36
    Michu si v pokutovom území dokázal veľmi dobre prikriť loptu, bol otočený chrbtom k bráne, zakončovať nemohol, no svojou spätnou prihrávkou to však Garganovi nabil priamo na strelu. Defenzívnemu záložníkovi SSC lopta na pravačku dobre sadla, no Karnezis bol pri svojej ľavej tyčke včas!
    Gargano
     
    38
    Cabral odkopáva od svojej svätyne. Strážca neapolskej svätyne zatiaľ veľa práce doposiaľ nemal, uvidíme, či ho domáci ešte vo zvyšnom priebehu polčasu dokážu preveriť.
     
    40
    V záverečnej fáze polčasu sa snažia taktovku prevziať futbalisti Udinese, ktorí však zatiaľ kombinujú len v okolí poliacej čiary, Neapol opäť v poctivej defenzíve, vpredu ostáva len Higuain.
     
    41
    Raul Albiol odpratal loptu po centri z ľavej strany razantným odkopom do autu.
     
    43
    Badu veľmi peknou prihrávkou dostal do sľubnej pozície Fernandesa, ktorému dala defenzíva SSC pred pokutovým územím dostatok priestoru, no domáci záložník nepredviedol príliš vydarené zakončenie.
     
    44
    Percentuálne vyjadrenie držania lopty hovorí v prospech hostí, čo potvrdzuje moje predchádzajúce slová o územnej prevahe SSC.
     
    45
    Antonio Di Natale sa takmer dostal v pokutovom území do šance, lopta mu však napokon utiekla a zmocnil sa jej Rafael Cabral.
     
    45
    Bruno Fernandes bol pri postrannej čiare faulovaný nešetrným spôsobom Garganom. Vyzerá to tak, že je to posledná udalosť prvého dejstva.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas mnoho futbalovej krásy veru neponúkol, oba tímy si síce nejaké tie polo-šance vypracovali, no ani jednu nedokázali dotiahnuť do zdarného konca. Viac z hry mali hráči Neapola, ktorým sa však vôbec nedarilo dostať do hry Higuaina, či Michuho. Ak to takto bude pokračovať, po zmene strán môžeme očakávať príchod slovenského stredopoliara Marka Hamšíka, ktorý by svojmu tímu mohol smerom dopredu dodať potrebnú rýchlosť i kreativitu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Oba tímy nastúpili na druhý polčas v totožných zostavách, ako otvorili zápas. Na lavičke Udine sme však už videli pripravovať sa jedného náhradníka.
     
    47
    Manuel Britosi síce naznačuje rozhodcovi, že hral loptu, no jeho skĺzačka bola posúdená ako nedovolená.
     
    49
    Zunigovi sa otvorilo na pravom krídle trošku viac priestoru, čo kolumbijský záložník chcel využiť. Jeho rýchly postup smerom dopredu zastavil za cenu faulu i žltej karty Bruno Fernandes.
     
    50
    Z následného priameho kopu takmer bolo hlavičkové zakončenie Koulibalyho. Nasledovať bude rohový kop pre SSC z ľavej strany.
     
    50
    Neapol vstúpil do druhého dejstva s veľkou aktivitou, za prvých päť minút sa Udinese prakticky ani nedostalo na loptu.
     
    51
    Maggiov center smerujúci na zadnú tyčku odvrátil pred Insignem na rohový kop Widmer.
     
    52
    Z celej situácie však SSC nedokázal vôbec nič vyťažiť, pri lopte domáci.
     
    54
    David Lopez doslova skopol jedného z domácich hráčov, za čo oprávnene schytal žltý trest.
     
    55
    Koulibalyho presnesenie na pravé krídlo smerovalo na Maggia, ktorý dokázal hlavou loptu vo vzduchu zasiahnuť, no posunul ju len do územia, kde sa nikto v bledo-modrom nenachádzal.
     
    56
    Bruno Fernandes hľadal prihrávkou za obranu Antonia Di Nataleho, ktorý číhal na ofsajdovej línii. Pred domácou legendou úspešne zasiahol Britos.
     
    57
    Nepresnosti v rozohrávke Neapola dali domácim priestor na zaútočenie, všetko však vyriešil Koulibaly.
     
    58
    Hra je v týchto momentoch dosť neurovnaná, po zákroku Britosa sa na loptu dostal Di Natale, ktorý ju však posunul len na Koulibalyho.
     
    59
    Maggiov center z pravej strany zaletel až do pokutového územia, odkiaľ ho odvrátil do bezpečia pravý obranca domácich Widmer.
     
    60
    Bruna Fernandesa dokázala defenzíva SSC ľahko pripraviť o loptu, na opačnej strane nepochodil po dlhom nákope Higuain.
     
    62
    Ako prvý v zápase bude striedať Rafa Benitéz, ktorý už pri lavičke rozdával jednému svojmu náhradníkovi posledné pokyny pred vstupom na trávnik.
     
    63
    Dos Santos to vyskúšal z naozaj úctyhodnej vzdialenosti, svoj pokus pravačkou poslal priamo do stredu brány, s čím si Cabral na dva krát poradil.
     
    64
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Zuniga, prichádza Callejon.
     
    65
    Doposiaľ najväčšiu dvoj-šancu zápasu registrujeme na strane Neapolu. Britosova perfektná kolmica do pokutového územia sa zdala na Higuaina pridlhá, argentínsky útočník ju však aj na svoje prekvapenie stihol a zakončil ľavačkou. Jeho pokus Karnezis vyrazil len ku Callejonovi, ktorý pálil pohotovo z druhej vlny k ľavej tyčke, no aj s týmto zakončením si grécky brankár v domácej svätyni famózne poradil!
    Higuaín
     
    67
    Badu sa verdiktu hlavného rozhodcu síce diví, no s tým, že bol jeho zákrok na Maggia posúdený ako nedovolený, už nespraví nič.
     
    68
    Kone hľadal svojim centrom v pokutovom území čakajúceho Di Natale, pred ktorým však skryl loptu do náručia brankár Rafael Cabral. Ten to teraz prečítal skvelo.
     
    70
    Striedanie v tíme Udinese Calcio: z ihriska odchádza Fernandes, prichádza Thereau.
     
    71
    Udinese dalo gól! Domáce Udine sa trošku nečakane ujíma vedenia a Neapol to bude ma v záverečných dvadsiatich minútach nesmierne ťažké! Priamy kop približne z 35 metrov zahrával Di Natale, ktorého mäkkučký center v strede šestnástky neštastne Koulibaly hlavou predĺžil na DANILA, ktorý sa ku gólu dostal trošku ako slepý k husliam. Brazílsky stopér už nemal problém nasmerovať loptu za dezorientovaného Cabrala!
    DANILO - 1:0
     
    72
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Michu, prichádza Mertens.
     
    73
    Od domácich teraz môžeme očakávať dokonalý zámok, cez ktorý sa Neapol len veľmi, veľmi ťažko bude dostávať k niečomu nebezpečnému.
     
    75
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Insigne, prichádza de Guzma.
     
    76
    Neapol už vyčerpal všetky svoje striedania, a tak je jasné, že Marek Hamšík dnes celý duel presedí len na lavičke náhradníkov.
     
    78
    Obrane Udinese sa podarilo odvrátiť už dva rohové kopy po sebe, Neapol má k dispozícii túto štandardnú situáciu aj po tretí krát.
     
    80
    Neapol rozohral roh na krátko, s následným centrom si dokázal poradiť Widmer. Hosťom sa zúfalo rýchlo kráti čas a sú blízko k druhej prehre v rade, to by veru pre ašpiranta na titul nebol vôbec dobrý vstup do sezóny.
     
    82
    Striedanie v tíme Udinese Calcio: z ihriska odchádza Di Natale, prichádza Muriel.
     
    83
    Maggio si na hranici malého vápna dokázal nájsť priestor na hlavičkové zakončenie, ktoré napokon poslal len tesne nad bránu Karnezisa!
     
    84
    Callejon sa perfektne uvoľnil na pravom krídle, mal dostatok času na center, ktorý napokon poslal do pokutového územia, no Hiugain sa k lopte nedostal.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Raul Albiol (SSC Neapol).
     
    86
    Gonzalo Higuain si pekne dokázal zakryť loptu, otočil sa k bráne a pohotovo zakončil. Na jeho smolu, i smolu celého klubu spod Vezu jeho pokus skončil len nad svätyňou Karnezisa.
     
    88
    Kone našetril cenné sekundičky, posunul loptu Widmerovi, ktorý sa s tým vôbec nepáral a odkopol ju, tam kde bol otočený, len aby to bolo čo najďalej od domácej svätyne.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Callejon (SSC Neapol).
     
    90+1
    Murial sa dostal v pokutovom území k lopte, mohol definitívne pochovať aj tie posledné nádeje SSC, no príliš dlho si to pripravoval a napokon zakončiť nestačil.
     
    90+2
    Nad rámec riadneho hracieho času sa nadstavujú tri minúty, beží druhá z nich.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Udinese napokon dokázalo ustáť aj záverečný tlak svojho súpera a do tabuľky si tak pripisuje plný bodový zisk. Neapol vyšiel po druhý raz naprázdno, čo pre tím Mareka Hamšíka nie je vôbec ideálne.

    Ďakujem vám za pozornosť, z mojej strany je to na dnes všetko, príjemný zvyšok nedele a želám úspešný vstup do nového pracovného týždňa. (19:51:33)

    Michal Bakoš

    Góly: 71. Danilo

    Karty:   49. Bruno Fernandes (UDI) – 54. David Lopez (NEA), 85. Raul Albiol (NEA), 90. Callejon (NEA)


    Udinese Calcio: Karnezis – Widmer, Heurtaux, Danilo, Piris – Allan Marques Loureiro, Dos Santos, Badu – Kone, Fernandes – Di Natale (C).
    Náhradníci: Brkić, Meret – Belmonte, Bubnjič, Pasquale, Evangelista, Pinzi, Hallberg, Muriel, Théréau.

    SSC Neapol: Rafael – Maggio (C), Albiol, Koulibaly, Britos – Gargano, David López – Zúñiga, Michu, Insigne – Higuaín.
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Henrique, Ghoulam, de Guzmán, Hamšík, Inler, Callejón, Mertens, Zapata.

    Rozhodca: Tagliavento – Nicoletti, Schenone – Ranghetti