Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec
HK Soči
6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
Avtomobilist Jekaterinburg
Pondelok 15.09.2014, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:07
    Soči dáva gól! O plnom bodovom zápise klubu Soči už nemôže mať nikto ani tie najmenšie pochyby, menej ako dve minúty do konca tretej časti domáci vedú už o tri góly! Domáci získali puk v útočnom pásme a okamžite traja vyšprintovali dopredu, vytvorili tak prečíslenie troch proti dvom, ktoré zakončili náramnou akciou. Petersson sa zbavil krásnou kľučkou brániaceho hráča, posunul to na pravú stranu MICHAJLOVI ANISINOVI, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, do ktorej s prehľadom poslal puk. Krásna akcia! Asistencie: Andre Petersson, Cory Emmerton.
     
    46:27
    Soči dáva gól! Domáci však žiadnu drámu nechcú ani len pripustiť a prakticky okamžite si dokázali prinavrátil dvojgólové vedenie! Strelu z ľavého kruhu od Schčerbinu Kováŕ neudržal, puk mu vypadol pred MAXA WARNA, ktorý sa pretlačil k dorážke a úspešne zakončil! Asistencie: Alexander Schčerbina, Nikita Schčitov.
     
    46:02
    Jekaterinburg dal gól!
    Hosťom sa podarilo po tretí raz v zápase skórovať, Avtomobilist sa tak ku svojmu súperovi priblížil na rozdiel jedného gólu a v závere sa nám to schyľuje k poriadnej dráme. Eduard Lewandowski našiel krásnou prihrávkou na zadnej žrdi ALEXEJA JEFIMOVA, ktorý využil to, že Pöpperle bol poriadne rozhádzaný a poľahky zasunul puk do siete! Asistencie: Eduard Lewandowski, Anatoly Golysev.
     
    36:01
    Soči dáva gól! Domácim hokejistom sa dokonale darí využívať nedisciplinovanosť svojho súpera, ktorý tak má oproti HK Soči opäť dvojgólové manko. Po prihrávke Morozova sa Rafael Achmetov natlačil pred Kováŕa, za ktorého sa snažil pretlačiť puk. Český brankár si ešte dokázal s touto situáciou poradiť a puk vyrazil pred seba, no len ku TIMOFEJOVI ŠCHIŠNAKOVOVI, ktorý dorazil puk za chrbát na ľade ležiaceho Kováŕa. Asistencie: Rafael Achmetov, Jegor Morozov.
     
    33:36
    Soči dáva gól! Dobýjanie hosťujúcej svätyne počas početnej prevahy piatich proti trom sa pre presilovkovú formáciu domácich skončilo úspešne, Soči po tretí krát v dueli vedie! IĽJA KRIKUNOV prvé dva góly svojim spoluhráčom pripravil, tretím sám strelil. Tvrdú strelu z prvej v podaní Wilsona ešte Kováŕ dokázal betónom vyraziť, no len práve ku KRIKONOVOVI, ktorý už s dorážkou nemal najmenší problém. Asistencie: Clay Wilson, Andrej Plechanov.
     
    19:33
    Jekaterinburg dal gól!
    Avtomobilist je definitívne späť v zápase, v závere prvej tretiny sa totiž hosťom podarilo dotiahnuť na svojho súpera a od druhej tretiny tak začíname prakticky odznova! JAKUB PETRUŽÁLEK sa ako útočník ocitol na netypickom mieste na modrej čiare, kde obdržal puk a z prvej ho napálil smerom na bránu Soči. Jeho strela napokon zapadla za chrbát Pöpperleho! Asistencia: Filipp Metljuk.
     
    07:28
    Jekaterinburg dal gól!
    Kto by si myslel, že dva skoré inkasované góly hostí zlomia, bol na omyle. Avtomobilistu sa podarilo reagovať vsietením kontaktného gólu, zápas je rozbehnutý na poriadnu gólovú prestrelku. ANTON LAZAREV unikol po ľavom krídle svojim strážcom a Pöpperlemu poslal puk medzi jeho betóny! Asistencie: Alexander Bumagin, Sami Lepistö.
     
    02:49
    Soči dáva gól! Neskutočný úvod stretnutia, domáci už v takto rannej časti duelu vedú 2:0! Vôbec by som sa nedivil, keby to Lobanov zabalil a prenechal svoje miesto v bráne Kováŕovi. Skvelú robotu v útočnom pásme odviedol Iľja Krikunov, ktorý na seba naviazal hráčov, prikryl si puk a posunul ho na modrú PAVLVOI KOLEDOVI, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Iľja Krikunov.
     
    0:19
    Soči dáva gól! Tak, to je pre domácich úvod ako z veľkej hokejovej knihy, naopak, hostia zažili už po pár sekundách hry poriadne studenú sprchu! Avtomobilist začal zápas v útočnej tretine, na modrej čiare však fantasticky zapracoval Krikunov, ktorý prehodil puk na ALEXEJA KRUTOVA. Ten sa zbavil svojho protihráča nádhernou kľučkou a zoči-voči Lobanovovi nezaváhal. Asistencia: Iľja Krikunov.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 1. Alexej Krutov (Iľja Krikunov), 3. Pavel Koledov (Iľja Krikunov), 34. Iľja Krikunov (Clay Wilson, Andrej Plecahanov), 37. Timofej Šchišnakov (Rafael Achmetov, Jegor Morozov), 47. Max Warn (Alexander Schčerbina, Nikita Schčitov), 59. Michajl Anisin (Andre Petersson, Cory Emmerton) – 8. Anton Lazarev (Alexander Bumagin, Sami Lepistö), 20. Jakub Petružálek (Filipp Metljuk), 47. Alexej Jefimov (Eduard Lewandowski, Anatoly Golysev)


    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Schčitov, Petrov, Pautov – Krutov, Warn, Demkov, Schiškanov, Krikunov, Simakov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Lebedev, Schčerbina.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Lobanov (Kováŕ) – Zhuravľjov, Postnikov, Trjamkin, Viklund, Antonov, Metljuk, Lepistö – Brule, Lazarev, Lewandowski, Golyšev, Lapenkov, Garejev, Kryasnov, Bumagin, Petružálek, Jefimov, Arkalov, Jemelejev.

    Rozhodca: Belov, Drejev – Morozov, Medvedev