Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec
HK Soči
6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
Avtomobilist Jekaterinburg
Pondelok 15.09.2014, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Veľmi gólovo plodný duel v Balšoj aréne máme za sebou. Videli sme v ňom až deväť gólov, domáci napokon zaslúžene zvíťazili pomerom 6:3 a do tabuľky si pripísali tri body. S týmto konštatovaním sa pre dnes s vami lúčim, dobrú noc prajem. (19:49:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Alexander Schčerbina ešte vyprodukoval v záverečnej minúte tretej časti vylúčenie, no domácim to už vôbec nemusí vadiť.
     
    58:07
    Soči dáva gól! O plnom bodovom zápise klubu Soči už nemôže mať nikto ani tie najmenšie pochyby, menej ako dve minúty do konca tretej časti domáci vedú už o tri góly! Domáci získali puk v útočnom pásme a okamžite traja vyšprintovali dopredu, vytvorili tak prečíslenie troch proti dvom, ktoré zakončili náramnou akciou. Petersson sa zbavil krásnou kľučkou brániaceho hráča, posunul to na pravú stranu MICHAJLOVI ANISINOVI, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, do ktorej s prehľadom poslal puk. Krásna akcia! Asistencie: Andre Petersson, Cory Emmerton.
     
    57:20
    Avtomobilist už točí svojho súpera v jeho obrannej tretine, o niekoľko desiatok minút môžeme očakávať odvolanie brankára Kováŕa.
     
    56:30
    Soči sa dostalo z vlastnej obrannej tretiny a len jednoducho posunulo puk do stredného pásma, domácim takáto taktika v závere bohate postačuje.
     
    55:19
    Demkov sa už za rovnovážneho počtu oboch tímov dostal do dobrej streleckej príležitosti, no defenzíve Avtomobilistu sa puk podarilo vytečovať na ochrannú sieť.
     
    53:33
    Domáci sa bez problémov dokázali ubrániť až do návratu vylúčeného hráča späť na ľadovú plochu a pevným krokom tak kráčajú za ziskom troch bodov.
     
    53:19
    Brule fauloval v útočnom pásme, sily na ľade sa tak vyrovnali a po chvíli bude nasledovať domáca presilovka.
     
    53:01
    Brule dostal puk o ideálnej streleckej pozície, hosťujúci útočník zakončil strelou švihom, no Pöpperleho prekonať nedokázal. Českému brankárovi teraz môžu domáci vďačiť za to, že stále vedú o dva góly.
     
    51:33
    Domáci si však celú situáciu úplne zbytočným spôsobom sami komplikujú. Po nevydarenom striedaní mali na ľade veľa hráčov, a tak sa budú musieť brániť presilovke Avtomobilistu.
     
    50:59
    Vylúčenie Anisina domácich mrzieť nemuselo, Soči sa dokázalo ubrániť presilovke Avtomobilistu, ktorý to tak musí skúšať už v rovnovážnom stave.
     
    50:30
    Domáci odpálili puk cez všetky čiary a okamžite celá brániaca štvorica odšprintovala na hráčsku lavicu.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte presne desať minút. To je čas, za ktorý musí Avtomobilist streliť dva góly, v presilovke sa mu však zatiaľ nedarí podľa predstáv.
     
    48:59
    Anisin si v súboji pomohol hákovaním, hostia tak dostanú šancu na zníženie v podobe presilovej hry.
     
    46:27
    Soči dáva gól! Domáci však žiadnu drámu nechcú ani len pripustiť a prakticky okamžite si dokázali prinavrátil dvojgólové vedenie! Strelu z ľavého kruhu od Schčerbinu Kováŕ neudržal, puk mu vypadol pred MAXA WARNA, ktorý sa pretlačil k dorážke a úspešne zakončil! Asistencie: Alexander Schčerbina, Nikita Schčitov.
     
    46:02
    Jekaterinburg dal gól!
    Hosťom sa podarilo po tretí raz v zápase skórovať, Avtomobilist sa tak ku svojmu súperovi priblížil na rozdiel jedného gólu a v závere sa nám to schyľuje k poriadnej dráme. Eduard Lewandowski našiel krásnou prihrávkou na zadnej žrdi ALEXEJA JEFIMOVA, ktorý využil to, že Pöpperle bol poriadne rozhádzaný a poľahky zasunul puk do siete! Asistencie: Eduard Lewandowski, Anatoly Golysev.
     
    45:06
    Avtomobilist Jekaterinbrg sa dokázal ubrániť početnej prevahe súpera a stále tak ešte živý nádej minimálne na vyrovnanie.
     
    44:00
    Hostia vyhodili puk cez celú dĺžku klziska.
     
    43:06
    Práve Alexej Simakov sa následne dopustil nedovoleného zákroku, presilovka pre Soči.
     
    42:40
    Avtomobilist sa až teraz dostal zásluhou Simakova do útočného pásma, chvíľku to vyzeralo pre hostí celkom zaujímavo, no domáca defenzíva všetko vyčistila.
     
    41:40
    Hokejisti Soči vstúpili do tretej tretine veľmi aktívne, vôbec sa neuspokojili so svojim náskokom, práve naopak, ešte sa ho snažia zveľadiť.
     
    40:40
    Krikunov sa z kraja tretej tretiny dostal opäť do sľubnej príležitosti, no tentoraz v zakončení neuspel, aj napriek tomu je domáci útočník kandidátom číslo jeden na cenu muža duelu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po dvoch tretinách majú lepšia za tromi bodmi vykročené domáci hokejisti, ktorým sa v prostrednej tretine podarilo dva krát skórovať v presilovke zásluhou koncoviek Krikunova a Schišnakova. Pred treťou časťou tak majú hokejisti Soči všetko vo svojich rukách, uvidíme, či sa im priaznivý stav aj podarí udržať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Lazarev si na svoje plecia zobral veľmi náročnú úlohu, sám sa snažil preniknúť do útočného pásma, kde sa mu puk dostať podarilo, no domáca presila ho následne bez problémov odstavila.
     
    38:40
    Arkalov išiel po nahodení puku od mantinelu veľmi tvrdo do domáceho bránkoviska, Pöpperle sa však nenechal rozhodiť a s prehľadom puk ukryl do svojej moci.
     
    38:00
    Avtomobilist sa dokázal nasťahovať do útočného pásma, kde sa snažil ešte niečo vymyslieť, aby skorigoval nepriaznivý stav. Defenzíva Soči si dala pozor.
     
    37:34
    Domáci sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa hra sťahuje pred ich brankára Pöpperleho, ktorý je už hodnú chvíľku bez práce.
     
    36:01
    Soči dáva gól! Domácim hokejistom sa dokonale darí využívať nedisciplinovanosť svojho súpera, ktorý tak má oproti HK Soči opäť dvojgólové manko. Po prihrávke Morozova sa Rafael Achmetov natlačil pred Kováŕa, za ktorého sa snažil pretlačiť puk. Český brankár si ešte dokázal s touto situáciou poradiť a puk vyrazil pred seba, no len ku TIMOFEJOVI ŠCHIŠNAKOVOVI, ktorý dorazil puk za chrbát na ľade ležiaceho Kováŕa. Asistencie: Rafael Achmetov, Jegor Morozov.
     
    35:06
    Avtomobilist si však hru v plnom počte príliš dlho neužil, o niekoľko sekúnd je totiž vylúčení Anatolij Golyšev.
     
    35:00
    Avtomobilist už oslabenie pri vylúčení Antonova ustál. Hrá sa v rovnovážnom počte na oboch stranách, pred nami posledných päť minút prostrednej časti.
     
    34:36
    Domáci tím ešte pokračuje v presilovke o jedného muža. V tej sa však zatiaľ borcom HK Soči príliš nedarí.
     
    33:36
    Soči dáva gól! Dobýjanie hosťujúcej svätyne počas početnej prevahy piatich proti trom sa pre presilovkovú formáciu domácich skončilo úspešne, Soči po tretí krát v dueli vedie! IĽJA KRIKUNOV prvé dva góly svojim spoluhráčom pripravil, tretím sám strelil. Tvrdú strelu z prvej v podaní Wilsona ešte Kováŕ dokázal betónom vyraziť, no len práve ku KRIKONOVOVI, ktorý už s dorážkou nemal najmenší problém. Asistencie: Clay Wilson, Andrej Plechanov.
     
    33:00
    Emmerton sa veľmi nepríjemne tlačil pred Kováŕ, bol rýchlejší ako Antonov, ktorý tak radšej zatiahol za ručnú brzdu a zastavil ho aj za cenu nedovoleného zákroku.
     
    32:38
    Domácim sa síce podarilo vyhrať buly v útočnom pásme, no tentoraz to bolo na škodu, kedže sa tým sami vyhnali do stredného pásma.
     
    32:21
    Achmetov následne v útočnom pásme práve na Jevgenijmu Lapenkovi vybojoval pre svoj tím početnú prevahu. V tej si však domáci zahrajú až po reklamnom brejku.
     
    31:15
    Lapenkov mal na hokejke gól, ktorým mohol tím Jekaterinburgu po prvý raz v zápase dostať do vedenia! Po buly dostal výbornú prihrávku od jedného zo svojich spoluhráčov do ideálnej streleckej pozície, no skvelého Pöpperleho prekonať nedokázal!
     
    31:00
    Domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo, Antonov nemusel nahodený puk hrať, čiaroví totiž odpískali zakázané uvoľnenie domáceho tímu.
     
    29:58
    V momente, kedy sa nám stretnutie prehuplo do svojej druhej polovice, sa skončila presilovka Avtomobilistu. V dnešnom zápase zatiaľ čakáme na využite početnej prevahy.
     
    29:30
    Trjamkinova strela neznamenala pre domácu bránu žiadne nebezpečenstvo, brániaca sa štvorica následne dobre zapracovala a dostala puk do stredného pásma.
     
    28:30
    Domácim sa podarilo poslať puk cez celú dĺžku klziska.
     
    27:58
    Hosťujúci útočník Lazarev bol veľmi blízko mantinelu, Iľja Krikunov ho aj napriek tomu naň vyrazil, za čo bol potrestaný dvomi minútami na lavici hanby.
     
    27:15
    Pokračovať v hre sa bude po prvej reklamnej pauze v druhej časti hry.
     
    27:00
    Morozov výborne zapracoval za bránou Avtomobilistu, kde sa zbavil protihráčov a puk fantasticky naservíroval pred Kováŕ Achmetovovi, ktorý si však na českého brankára neprišiel!
     
    26:00
    Pöpperle si postrážil svoju bližšiu tyčku a s pokusom, ktorý mieril práve do tohto priestoru si bez problémov dokázal poradiť.
     
    25:40
    Po prerušení hry sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    24:55
    Anisin teraz zobral prechod do útočného pásma na seba, podarilo sa mu okolo mantinelu na ľavej strane preniknúť, no to bolo z jeho strany všetko.
     
    24:00
    Oba tímy sa na začiatku prostrednej tretiny snažia strážiť, preto sa väčšina akciu končí už tesne za červenou čiarou.
     
    23:00
    Hostia rozohrávali svoju útočnú akciu spoza bránky, domáci však dobre vysunuli svoje napádanie a Avtomobolist zastavili už hlboko v strednom pásme.
     
    22:15
    Schčerbina veľmi nebezpečne operoval v útočnom pásme, jeho prihrávka síce bola zrazená no len späť na jeho hokejku a Kováŕ sa musel mať na pozore, napokon však zasahovať nemusel.
     
    21:25
    Garejev dostal výborný puk do jazdy, z ľavej strany sa dostal až k zakončeniu z backhandu, s ktorým si však Tomáš Pöpperle poradil a podržal puk.
     
    21:01
    Zakázané uvoľnenie v podaní domácich, do ktorých obrannej tretiny sa sťahuje hra.
     
    20:30
    Ignatuškin cez pravé krídlo zaviezol puk do útočného pásma, jeho spätná prihrávka však nenašla ani Krikunova, a ani Wilsona.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine duelu sme videli až štyri góly. Zásluhou dvoch veľmi skorých zásahov Krutova a Koledova domáci už v tretej minúte viedli 2:0, čo vyhnalo z brány Lobanova, ktorého vystriedal Jakub Kováŕ. Český brankár už do konca tretiny neinkasoval, no jeho náprotivok a zároveň aj krajan Tomáš Pöpperle bol prikrátky na strely Lazareva a Jakuba Petružálka. Pred druhou tretinou je tak opäť všetko otvorené, ak sa aj po prestávke bude zápas niesť v podobných intenciách, určite sa máme na, čo tešiť!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:33
    Jekaterinburg dal gól!
    Avtomobilist je definitívne späť v zápase, v závere prvej tretiny sa totiž hosťom podarilo dotiahnuť na svojho súpera a od druhej tretiny tak začíname prakticky odznova! JAKUB PETRUŽÁLEK sa ako útočník ocitol na netypickom mieste na modrej čiare, kde obdržal puk a z prvej ho napálil smerom na bránu Soči. Jeho strela napokon zapadla za chrbát Pöpperleho! Asistencia: Filipp Metljuk.
     
    19:09
    Avtomobilist dokázal oslabenie prečkať bez nejakej ujmy. Beží záverečná minúta úvodnej tretiny.
     
    18:30
    Koledov je späť na ľadovej ploche, znamená to, že jeho stret s Lewandowskim sa obišiel bez vážnejšieho zranenia. Strelec druhého gólu domácich opäť nepríjemne pálil od modrej, no Kováŕovi sa zatiaľ v bráne darí omnoho lepšie, ako predtým Lobanovovi!
     
    17:33
    Jemelejev odviedol dobrú defenzívnu robotu, vystihol úmysel domácich, zmocnil sa puku a dostal ho z obrannej tretiny svojho tímu.
     
    17:09
    Jegor Zhuravľjov dostal menší trest za držanie, ktorým si pomohol v osobnom súboji. Presilovka v závere tretiny pre domáce Soči.
     
    16:33
    K Warnovi sa dostal puk na ľavom kruhu, domáci útočník mal pred sebou len jedného obrancu Avtomobilistu, cez ktorého nepríjemne zakončil. Kováŕ si však výborne zastal svoju pozíciu!
     
    16:03
    Domáci sú už v pätici. V momente, kedy ich potrestaný hráč naskakoval na ľad, ešte vystrelil Metljuk, no Pöpperle zasahovať nemusel.
     
    15:00
    Domáci sa zatiaľ v oslabení bránia na výbornú, dokonca podnikli aj ofenzívny výpad, ktorý viedol s chuťou hrajúci Krikunov spoločne s Ignatuškinom. Domácej dvojici sa podarilo ukrojiť cenné sekundičky z trestu ich spoluhráča.
     
    14:03
    Alexander Schčerbina je potrestaným hráčom z domácej strany, ktorý dostal menší trest.
     
    13:40
    Lazarev je veľmi rýchly hráč, čo opäť dokázal svojim nástupom po pravom krídle. Následne sa natlačil až do brány, gól z toho nebol, no pre Avtomobilist vybojoval aspoň početnú prevahu.
     
    12:50
    Krikunov si na ľavom krídle počkal na prihrávku, puk si však nedokázal ideálne spracovať a odskočil mu až za bránu Avtomobilistu, kde domáceho útočníka ozbrojila hosťujúca defenzíva.
     
    12:00
    Hostia odpálili puk cez všetky čiary, hra sa tak vráti do ich pásma. Aby sme vám ešte ozrejmili situáciu s Pavlom Koledovom. Domáci obranca za pomoci svojich spoluhráčov opustil ľad a odišiel do šatne.
     
    10:49
    Avtomobilist Jekaterinburg sa dokázal ubrániť vo vôbec prvom oslabení celého duelu. Potrestaný Trjamkin je už späť na ľadovej ploche.
     
    10:10
    Práve Kolodev teraz ostáva ležať na ľadovej ploche s bolestivou grimasou a vôbec to s ním nevyzerá dobre. Rozhodcovia tentoraz vylučovať nebudú, zákrok Lewandowskiho bol podľa nich čistý.
     
    09:30
    Domáci to počas presilovky hrajú na Kolodeva a jeho tvrdú delovku od modrej, čo je pochopiteľné, kedže domáci obranca dnes už raz skóroval. V početnej prevahe sa dostal ku dvom pokusom, no bránu ani raz netrafil.
     
    08:49
    Nikita Trjamkin to v súboji pri mantineli prehnal s tvrdosťou, za čo si odchádza posedieť na trestnú lavicu.
     
    07:28
    Jekaterinburg dal gól!
    Kto by si myslel, že dva skoré inkasované góly hostí zlomia, bol na omyle. Avtomobilistu sa podarilo reagovať vsietením kontaktného gólu, zápas je rozbehnutý na poriadnu gólovú prestrelku. ANTON LAZAREV unikol po ľavom krídle svojim strážcom a Pöpperlemu poslal puk medzi jeho betóny! Asistencie: Alexander Bumagin, Sami Lepistö.
     
    07:00
    Demkov uplatnil v súboji o puk svoju obrovskú rýchlosť, z jeho práce domáci vyťažili pobyt v útočnom pásme, ktorý však príliš dlhého trvania nemal.
     
    06:10
    Wilson len jednoduchým spôsobom nahodil puk do útočného pásma po prekročení červenej čiary. Po teči puk skončil niekde v hľadisku, po reklamnej pauze sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    05:15
    Domáci boli úspešnejší na vhadzovaní v útočnom pásme, v blízkosti brány Jekaterinburgu sa aj chvíľku zdržali, no teraz sú už s pukom v strednom pásme.
     
    04:30
    Bude zaujímavé sledovať, ako sa z takto hrubo nevydareného úvodu hokejisti Avtomobilistu Jekaterinburg spamätajú. Rozhodne by som teraz nechcel byť v ich koži.
     
    03:30
    To, čo sme predpokladali sa stalo aj realitu. Lobanov si možno v kariére nepamätá zápas, v ktorom by takto rýchlo skončil. Už v tretej minúte ho totiž v bráne Avtomobolistu nahradil Jakub Kováŕ.
     
    02:49
    Soči dáva gól! Neskutočný úvod stretnutia, domáci už v takto rannej časti duelu vedú 2:0! Vôbec by som sa nedivil, keby to Lobanov zabalil a prenechal svoje miesto v bráne Kováŕovi. Skvelú robotu v útočnom pásme odviedol Iľja Krikunov, ktorý na seba naviazal hráčov, prikryl si puk a posunul ho na modrú PAVLVOI KOLEDOVI, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Iľja Krikunov.
     
    0:19
    Soči dáva gól! Tak, to je pre domácich úvod ako z veľkej hokejovej knihy, naopak, hostia zažili už po pár sekundách hry poriadne studenú sprchu! Avtomobilist začal zápas v útočnej tretine, na modrej čiare však fantasticky zapracoval Krikunov, ktorý prehodil puk na ALEXEJA KRUTOVA. Ten sa zbavil svojho protihráča nádhernou kľučkou a zoči-voči Lobanovovi nezaváhal. Asistencia: Iľja Krikunov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Schčitov, Petrov, Pautov – Krutov, Warn, Demkov, Schiškanov, Krikunov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Lebedev, Schčerbina.

    Avtomobilist Jekaterinburg: Lobanov (Kováŕ) – Zhuravľjov, Postnikov, Trjamkin, Viklund, Antonov, Metljuk, Lepistö – Brule, Lazarev, Lewandowski, Golyšev, Lapenkov, Garajev, Kryasnov, Bumagin, Petružálek, Jefimov, Arkalov, Jemelejev.

    Rozhodca: Belov, Drejev – Morozov, Medvedev.
     
    Vítam Vás pri stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy, v rámci ktorej tím HC Soči privíta na svojom ľade Avtomobilist Jekaterinburg.
     
    Soči

    HC Soči začalo svoje pôsobenie v tomto ročníku KHL na ľade SKA Petrohrad, ktorému podľahlo pomerom 3:2, keď sa o presné zásahy Soči postarali Andrej Pervyšin a Ilja Krikunov. V nasledujúcom stretnutí sa mužstvo stretlo s fínskym Jokeritom, ktorému na jeho ľade podľahlo rozdielom triedy 3:0. Tretí a zatiaľ svoj posledný duel odohrali domáci na ľade lotyšského Dinama Riga, nad ktorým si pripísali svoju prvú výhru a to v pomere 1:2. Za Soči skórovali Michail Anisin a Andre Petersson.


    Jekaterinburg

    Kým väčšina celkov v KHL má odohrané 3-4 zápasy, Avtomobilist Jekaterinburg ich už má na svojom konte 5. Vyhrať však dokázal len v jednom z nich a to v druhom, keď si na vlastnom ľade poradil 3:2 s Medveščakom Záhreb. Odvtedy Jekaterinburg odchádzal trikrát z ľadu ako porazený, keď podľahol Slovanu, Atlantu Mytišči a naposledy Viťazu Podolsk, ktorému podľahol vysokom 1:6. Najproduktívnejším hráčom hostí je Anton Lazarov, ktorý má na svojom konte 5 bodov. Za ním nasleduje trojbodová dvojica Igor Jemelejev a Jakub Petružálek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 1. Alexej Krutov (Iľja Krikunov), 3. Pavel Koledov (Iľja Krikunov), 34. Iľja Krikunov (Clay Wilson, Andrej Plecahanov), 37. Timofej Šchišnakov (Rafael Achmetov, Jegor Morozov), 47. Max Warn (Alexander Schčerbina, Nikita Schčitov), 59. Michajl Anisin (Andre Petersson, Cory Emmerton) – 8. Anton Lazarev (Alexander Bumagin, Sami Lepistö), 20. Jakub Petružálek (Filipp Metljuk), 47. Alexej Jefimov (Eduard Lewandowski, Anatoly Golysev)


    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Schčitov, Petrov, Pautov – Krutov, Warn, Demkov, Schiškanov, Krikunov, Simakov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Lebedev, Schčerbina.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Lobanov (Kováŕ) – Zhuravľjov, Postnikov, Trjamkin, Viklund, Antonov, Metljuk, Lepistö – Brule, Lazarev, Lewandowski, Golyšev, Lapenkov, Garejev, Kryasnov, Bumagin, Petružálek, Jefimov, Arkalov, Jemelejev.

    Rozhodca: Belov, Drejev – Morozov, Medvedev