Marseille – Nice 4:0 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
4:0 (2:0)
OGC Nice
cz Piatok 29.08.2014, 20:30 • Stade Vélodrome, Marseille • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází André-Pierre Gignac, přichází Michy Batshuayi.
    Abdelaziz BARRADA - 4:0
     
    87
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči se postupně dostali do pokutového území, kde se ke střele odhodlal Dja Djedjé, ale brankář jeho pokus vyrazil. Odražený balon sebral Alessandrini a přihrál ho na malé vápno, kde se z bezprostřední blízkosti trefil ABDELAZIZ BARRADA.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází André Ayew, přichází Abdelaziz Barrada.
    Ayew z dobré pozice netrefil bránu
     
    86
    K odraženému balonu se ve velkém vápně dostal Ayew, který si navedl míč na střelu, ale ve stoprocentní šanci branku těsně minul.
     
    78
    Žlutou kartou byl potrestán Ayew.
    Po chybě brankáře Hassena jeden z obránců odkopl na brankové čáře míč směřující do branky
     
    75
    Brankář Hassen se sice dostal do vzduchu, ale centrovaný balon nedokázal udržet v rukavicích a domácí tým se dostal do velmi zajímavé šance. Nicméně první střelu zablokoval protihráč a bylo tomu tak i ve druhém případě. To další z obránců zastavil jedovatou střelu na brankové čáře, a výrazně tak pomohl Hassenovi.
     
    74
    Dohráno má Thauvin, který se dnes zapsal do střelecké listiny. Na trávníku ho vystřídá Alessandrini.
     
    72
    O přihrávku do velkého vápna si řekl Thauvin, který mohl postupovat sám na Hassena, avšak brankář Hassen hru přečetl, vystartoval a balon odkopl do bezpečí. Dobíhající Thauvin se tak k míči nedostal.
     
    71
    Hosté zatím vystřídali: trávník opustil Bosetti, kterého nahradil Pléa.
     
    60
    Nice provedlo dvojí střídání: ze hry odešli Bauthéac a Vercauteren, místo nich naskočili na trávník Rafetraniaina a Cvitanich.
    Dimitri PAYET - 3:0
     
    48
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Ve velkém vápně obehrál Thauvin svého protihráče, zasekl si míč a poté ho odcentroval před branku, tam se ke střele dostal hlavičkující DMITRI PAYET a hezkou trefou navýšil vedoucí skóre na 3:0.
    Florian THAUVIN - 2:0
     
    45
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se skvěle prokombinovali až do pokutového území, odkud se Ayew prezentoval zpětnou přihrávkou před branku, kde byl nikým neobsazený FLORIAN THAUVIN, kterému nedělalo problém dopravit balon do odkryté brány.
     
    44
    Žlutou kartu vyfasoval Diawara.
     
    44
    Nice to zkoušelo znovu a tentokrát už byla celá akce příznivější. Míč na střelu si navedl Bosetti, jenž ze své kopačky vyslal tvrdou střelu, ale ta mířila přesně do míst, kde byl připravený Mandana, jenž uklidil balon do náruče.
     
    36
    Kdyby Vercauteren mířil přesněji, tak mohlo být na stadionu Stade Vélodrome vyrovnáno. Nicméně jeho skákavá střela branku asi o metr minula a stav skóre se nemění.
     
    32
    Hosté centrovaný míč odvrátili do bezpečí, ale pouze na malou chvíli. Poté dostal přihrávku Dja Djedjé, jenž se v pokutovém území dostal k jedovaté střele, kterou brankář Hassen parádně vyrazil. Marseille u balonu vydržela, ale pak už přišla pouze střela, která byla zblokována na rohový kop, ze kterého hráči domácího celku nic nevytěžili.
     
    31
    Amavi se snažil zastavit útočnou akci soupeře, ale pomohl si faulem a rozhodčí mu udělil žlutou kartu. Následovat bude standardní situace.
     
    25
    Mandanda byl teď v nepříjemné situaci, protože před jeho branku dolétl zajímavý centr a na hranici malého vápna nastal obrovský zmatek. Nicméně hostům se nepodařilo vystřelit a domácí Marseille tuto nebezpečnou momentku přežila.
    Dimitri PAYET - 1:0
     
    20
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí tým podnikl útočnou akci podél levé postranní čáry, odkud přilétl zajímavý balon do pokutového území, kde se ke střele nejprve dostal Romao, ale trefil pouze bránícího protihráče. Odražený balon poté sebral DIMITRI PAYET, jenž přesnou trefou ke vzdálenější tyči nedal Hassenovi šanci.
     
    18
    Nice získalo balon a okamžitě vyrazilo do rychlého brejku. Na pravém křídle se uvolnil Bosetti, jenž obdržel přihrávku, navedl si míč do velkého vápna a poté se dostal ke střele. Nicméně tomuto pokusu scházela přesnost, protože balon branku o kousíček minul.
     
    16
    Vypadalo to, že N'Kolou ve vápně fauloval protihráče, ale rozhodčí Varela penaltu nenařídil. Z opakovaného záběru jsme mohli vidět, že ke kontaktu opravdu došlo.

    Lucie Rapantová

    Góly: 20. Payet, 45. Thauvin (A. Ayew), 48. Payet (Thauvin), 87. Barrada (Alessandrini)

    Karty:   78. A. Ayew (OMA) – 31. Amavi (NIC), 44. Diawara (NIC)


    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Romao, N'Koulou, Morel – Dja Djedjé, Payet, Imbula Wanga, Mendy – Thauvin (74. Alessandrini), Gignac (89. Batshuayi), A. Ayew (87. Barrada).
    Náhradníci: Samba – Sparagna, Abergel, Alessandrini, Barrada, Mango, Lemina, Batshuayi.

    OGC Nice: Hassen – Puel, Genevois, Diawara, Amavi – Eysseric, Mendy (C), Hult – Vercauteren (60. Cvitanich), Bosetti (71. Pléa), Bauthéac (60. Rafetraniaina).
    Náhradníci: Pouplin – Gomis, Palun, Rafetraniaina, Cvitanich, Maupay, Pléa.

    Rozhodca: Varela – Benech, Panont