Švédsko – Švajčiarsko 7:2 (kon.) | USA – Fínsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:5 (kon.)
Česko – Rusko 11:2 (kon.)
koniec
Švédsko
7:2 (4:1, 3:1, 0:0)
Švajčiarsko
Streda 13.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:46
    Švédsko mohlo ešte viac navýšiť svoj náskok! Léman s pukom na hokejke prešiel celým ihriskom, až napokon v zakončení napálil konštrukciu bránky.
     
    35:26
    Švajčiari mohli znížiť náskok súpera! Impose sa s pukom na hokejke natlačil pred bránku, no v rýchlosti zakončil iba do konštrukcie bránky. Werner mal teraz obrovské šťastie.
     
    34:52
    Švédsko sa bude brániť! Oslabí ho Kylington na 2 minúty za vrazenie na mantinel.
     
    34:20
    Švédsko dalo gól!

    Švédi bleskovo zamierili do útoku a opäť zvyšujú svoje vedenie! Ranou ako z dela sa prezentoval LUCAS CARLSSON. Asistencie Anton Kalte, Jonathan Léman.
    Lucas CARLSSON - 7:2
     
    32:11
    Vylúčenie na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádzajú za hrubosť Carlsson i Haberstich.
     
    31:37
    Švajčiarsko mohlo skórovať! Roberts sa veľmi aktívne natlačil až pred bránku, no tam narazil iba na pozorného Wernera, ktorý akékoľvek nebezpečenstvo nepripustil.
    Ek ERIKSSON - 6:2
     
    27:44
    Švédsko dalo gól!

    Prestrelka pokračuje! Švédski hokejisti sa stále talčia do zakončenia, čo teraz presnou koncovkou využil JOEL EK ERIKSSON. Asistencie: Carl Grundström, Filip Ahl
    Damien RIAT - 6:2
     
    25:42
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari využívajú výhodu presilovej hry a vracajú sa späť do hry. Postaral sa o to RIAT DAMIEN. Asistencie Makai Holdener, Fabian Haberstich.
     
    25:15
    Švédsko sa bude brániť! Za držanie ho na dve minúty oslabí Grundström.
     
    23:49
    Švédsko dalo gól!

    Švédi zakladali útočnú akciu spoza vlastnej bránky a bleskovo sa dostali do zakončenia na opačnej polovici. Bol v ňom ANTON KALTE, ktorý nekompromisne prekonal švajčiarskeho brankára. Asistencie: Einar Emanuelsson, John Dahlström.
    Anton KALTE - 5:1
     
    19:51
    Pred Wernerom je poriadne horúco! Švédsky gólman sa musí poriadne obracať aby dokázal ustáť nátlak súpera, no zatiaľ sa mu to darí.
     
    18:41
    Švédsko sa bude brániť! Erixon vylúčený na 2+10 minút za napadnutie zozadu
     
    17:10
    Švédsko mohlo vyhrávať ešte vyšším rozdielom! Léman si puk potiahol po ľavej strane a napokon ho dostal až pred bránku. Tam ale zoči-voči gólmanovi nepochodil.
     
    13:13
    Švajčiari sa budú brániť. Thürkauf oslabí svoj tím na dve minúty za hákovanie.
    Jonathan DAHLÉN - 4:1
     
    12:24
    Švédsko dalo gól!

    Švédi priamočiaro kráčajú do semifinále! JONATHAN DAHLÉN si nakorčuľoval priamo pred bránku, puk dostal na hokejku a so zakončením nezaváhal. Asistencia: Jens Lööke.
     
    10:17
    Švédsko dalo gól!

    Domáci hráči zvyšujú svoj náskok! Ďalšia rýchla akcia sa skončila gólom, keď OLIVER ERIXON tvrdou ranou prekonal súperovho gólmana. Asistencie: Anton Kalte, Alexander Younan.
    Jonathan DAVIDSSON - 2:1
     
    09:23
    Švédsko dalo gól!

    Švédi opúť vyhrávajú! Obsadili útočné pásmo a rýchla prihrávka k pravej žrdi zanemená vedúci gól domáceho tímu. Postaral sa oň JONATHAN DAVIDSSON. Asistencie: Philip Magnusson, Carl Grundström.
     
    05:12
    Švajčiarsko sa bude brániť! Marchon vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    04:20
    Švajčiarsko dalo gól!

    A je vyrovnané! Hostia sa dokázali ubrániť a zamierili do rýchleho útoku, na konci ktorého si úplne rozhodili súperovu defenzívu a FABIO HOLLENSTEIN iba nekompromisne zakončil. asistencia: Robin Frick.
    Fabio HOLLENSTEIN - 1:1
     
    01:32
    Švajčiari sa musia brániť! na dve minúty ich oslabil Thürkauf.
    Jonathan DAHLÉN - 1:0
     
    01:03
    Švédsko dalo gól!

    Domáci hráči sa nenápadne dostávajú do vedenia! JONATHAN DAHLÉN skúsil puk iba nastreliť smerom na bránku, a ten skončil v sieti. Veľká radosť na strane švédskych hokejistov a senzačný vstup do zápasu.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Dahlén, 10. Davidsson (Magnusson, Grundström), 11. Erixon (Kalte, Younan), 13. Dahlén (Lööke), 24. Kalte (Emanuelsson, Dahlström), 28. Eriksson (Grundström, Ahl), 35. Carlsson (Kalte, Léman) – 5. Hollenstein (Frick), 26. Damien (Holdener, Haberstich)


    Švédsko: Werner – Kylington, Larsson, Younan, L. Carlsson, Emanuelsson, G. Carlsson, Alftberg, Léman – Grundström, Ek Eriksson, Ahl – Lööke, Ölund, Dahlén – Davidsson, Asplund, Magnusson – Kalte, Erixon, Dahlström.
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Stanzel

    Diváci: 285