Švédsko – Švajčiarsko 7:2 (kon.) | USA – Fínsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:5 (kon.)
Česko – Rusko 11:2 (kon.)
koniec
Švédsko
7:2 (4:1, 3:1, 0:0)
Švajčiarsko
Streda 13.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej časti hry sme napokon žiaden presný zásah nevideli, a tak Švédi zvíťazili jasne 7:2.

    Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Švajčiar Auguste Impose a zo Švédska je to Jonathan Dahlén.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčime a srdečne vás ešte pozývame sledovať večerný duel Slovenska s Kanadou. (16:08:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Už sa ale podľa všetkého nič nestane. pri puku sú Švédi, ktorí si užívajú posledné sekundy úspešného zápasu.
     
    59:05
    Hra je na moment prerušená a nasledovať bude vhadzovanie pred Wernerom. Švajčiari sa pokúsia prekonať ho ešte raz.
     
    58:33
    Alebo predsa len? Werner má v samom závere ešte pomerne veľa práce. Švajčiari už nemajú čo stratiť, a tak svoje sily vrhajú do útoku.
     
    58:06
    Do konca tretej tretiny už ostávajú iba necelé dve minúty. Hráči oboch celkov sú zmierení s výsledkom a gól už zrejme neuvidíme.
     
    57:21
    Guggisbberg po dlhej dobe prerušil hru a všetci si tak na moment môžeme vydýchnuť. Tempo je veľmi rýchle a puk lieta zo strany na stranu.
     
    56:34
    A Švédi sa v útoku ani dlho neudržali. Hokejisti zo Švajčiarska ich z priestorov vlastnej obrany rýchlo vytlačili, no protiútok sa im zatiaľ nepodaril.
     
    56:10
    Švédsko získalo puk v strednom pásme a okamžite si to namierilo do útoku. Tam sa dostalo iba veľmi tesne vzhľadom k ofsajdu.
     
    55:49
    Prerušenie sme opäť už veľmi dlho nevideli. Hráči oboch celkov sú značne vyčerpaní a odchádzajú striedať.
     
    54:55
    Puk lieta zo strany na stranu, ale v tejto chvíli so sebou neprináša žiadne nebezpečenstvo. Hráči oboch celkov si ho iba prehadzujú zo strany na stranu.
     
    54:01
    A napokon sa im ho vydolovať ani nepodarilo. Švédi naďalej hrajú veľmi dobre a ohrozenie vlastnej bránky nepripustili.
     
    53:33
    Hra sa na malý moment presunula pred Wernera, respektíve skôr za neho. Hosťujúci hráči sa pokúšajú o úspešnú akciu, no zatiaľ iba za bránkou dolujú puk.
     
    52:49
    Švajčiarsky gólman po veľmi dlhej dobe prerušil hru. Stalo sa tak po strele z pravej strany z uhla, ktorú Guggisberg nepodcenil a podržal v lapačke.
     
    52:03
    Švédi sa nasťahovali do útočnej tretiny a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Švajčiarom neostáva nič iné než tuhá defenzíva.
     
    51:27
    Opäť sa hrá veľmi dlho bez akéhokoľvek prerušenia a hráči oboch celkov striedajú počas hry. Tempo je veľmi vysoké.
     
    50:46
    Švédsko mohlo ešte viac navýšiť svoj náskok! Léman s pukom na hokejke prešiel celým ihriskom, až napokon v zakončení napálil konštrukciu bránky.
     
    49:56
    Švajčiarsko dokázalo puk vytlačiť z pásma pred vlastnou bránkou, no v útoku sa mu vôbec nedarí. Werner pomohol svojmu tímu s rozohrávkou a ofenzívnu akciu založí Švédsko.
     
    49:26
    Švédi obsadili útočné pásmo a súperovi v ňom nedali veľa šancí na úspech. Hokejisti s tromi korunkami dobre zakombinovali, no strelecké pokusy napokon poslali iba do obrancov.
     
    48:14
    Švédsky gólman prerušil hru ľahkým prikrytím puku a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    48:09
    Švédi sa v trojici rútili proti trom hráčom súpera, no zo situácie nedokázali nič vykúzliť. Hráč s pukom sa trochu pribrzdil a z uhla napokon nedokázal presne prihrávať.
     
    47:38
    Do útoku chceli ísť aj švédski hokejisti. Pokúsili sa o rýchly prechod, no zastavil ich ofsajd na modrej čiare.
     
    47:13
    Švajčiari sa natlačili do útoku, ale vystreliť odtiaľ nedokázali. Hráči v červených dresoch aspoň získali útočnú tretinu.
     
    46:37
    Švédi sa aj naďalej aktívne tlačia do zakončenia a súperovi veľa šancí na útok nedávajú. Teraz to s pukom skúsil Dahlström, no pred bránkou napokon nepochodil.
     
    45:10
    Do zakončenia sa natlačil domáci Dahlén, no presný byť nemohol. Jeho pokus prišiel až bezprostredne pred bránkou, odkiaľ z ťažkej pozície nebol presný.
     
    43:29
    Švajčiari ešte svoje šance na prípadné dotiahnutie výsledku nevidia až tak nereálne a pokúšajú sa súpera zaskočiť. Švédi ale zatiaľ odolávajú.
     
    41:56
    Tretia tretina prináša opäť množstvo hokejovej krásy. Mladí hokejisti sa neboja kombinácií a s pukom sa vedia skutočne dobre vyhrať.
     
    41:10
    Na ľadovej ploche nevidíme žiaden prehnaný boj. Puk síce lieta zo strany na stranu, ale hráči nechcú nič riskovať. Aj napriek tomu je ale hra mimoriadne atraktívna.
     
    40:39
    Tretia tretina sa začala aktivitou Švédska. Jeho hráči sa tlačia do zakončenia a pokúsia sa ešte viac navýšiť svoj náskok.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme opäť aktívnu hru plnú presných zásahov, no z celej prestrelky zatiaľ vychádzajú lepšie Švédi. Postup do semifinále im už podľa všetkého neujde.

    Druhá tretina sa začne približne o 15:36.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:19
    Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny. Švédi ešte útočia, no podľa všetkého sa už nič dôležité nestane.
     
    38:59
    Švédi sú aj naďalej veľmi aktívni. Hokejisti oficiálne domácej krajiny majú veľmi dobre nakročené k postupu do semifinále, ktorý im už podľa všetkého neujde.
     
    38:23
    Hráči oboch celkov sa na ľadovej ploche preháňajú zo strany na stranu a hra sa vôbec neprerušuje,Rýchly hokej iba potvrdzuje kvalitu mladíkov.
     
    37:16
    Domáci hráči už medzičasom hrajú v plnom počte. Ubrániť sa dokázali aj za pomoci šťastia.
     
    36:29
    Švédski hráči dokázali súpera aj teraz vytlačiť mimo pásma pred Wernenrom, a tak si gólman troch koruniek môže na moment vydýchnuť.
     
    36:02
    Švajčiarski hokejisti sú aj naďalej veľmi aktívni. Hostia sa pokúšajú niečo vymyslieť, no Švédi sa v psychickej pohode bránia.
     
    35:26
    Švajčiari mohli znížiť náskok súpera! Impose sa s pukom na hokejke natlačil pred bránku, no v rýchlosti zakončil iba do konštrukcie bránky. Werner mal teraz obrovské šťastie.
     
    34:52
    Švédsko sa bude brániť! Oslabí ho Kylington na 2 minúty za vrazenie na mantinel.
     
    34:20
    Švédsko dalo gól!

    Švédi bleskovo zamierili do útoku a opäť zvyšujú svoje vedenie! Ranou ako z dela sa prezentoval LUCAS CARLSSON. Asistencie Anton Kalte, Jonathan Léman.
    Lucas CARLSSON - 7:2
     
    34:11
    Hráči oboch celkov hrajú v plnom počte.
     
    33:36
    Hráči oboch celkov sa síce snažia, ale presný zásah teraz nevidíme. V útoku sú Švajčiari, ktorí sa ale nedokážu proti Wernerovi presadiť.
     
    32:49
    Hra vo štvorici zatiaľ lepšie nesedí asi nikomu. Oba celky sa iba naháňajú za pukom a súvislejšiu akciu nevidíme,
     
    32:11
    Vylúčenie na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádzajú za hrubosť Carlsson i Haberstich.
     
    31:37
    Švajčiarsko mohlo skórovať! Roberts sa veľmi aktívne natlačil až pred bránku, no tam narazil iba na pozorného Wernera, ktorý akékoľvek nebezpečenstvo nepripustil.
     
    29:58
    Za nami je už takmer polovica zápasu, ale v Easton Aréne to vyzerá, že tímy ešte s gólovými zápismi nekončia. Hra sa presúva zo strany na stranu a diváci nevedia, kam sa skôr pozerať.
     
    29:06
    V Piešťanoch sledujeme skutočne zaujímavý duel, ktorý je plný gólov na oboch stranách. Hra sa veľmi málo prerušuje a puk lieta zo strany na stranu.
    Ek ERIKSSON - 6:2
     
    27:44
    Švédsko dalo gól!

    Prestrelka pokračuje! Švédski hokejisti sa stále talčia do zakončenia, čo teraz presnou koncovkou využil JOEL EK ERIKSSON. Asistencie: Carl Grundström, Filip Ahl
     
    26:34
    Švédsko už teda medzičasom hrá v plnom počte. Domáci hokejisti majú aj napriek inkasovanému gólu veľmi dobre nakročené k triumfu, ktorý by im už nemal uniknúť.
    Damien RIAT - 6:2
     
    25:42
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari využívajú výhodu presilovej hry a vracajú sa späť do hry. Postaral sa o to RIAT DAMIEN. Asistencie Makai Holdener, Fabian Haberstich.
     
    25:15
    Švédsko sa bude brániť! Za držanie ho na dve minúty oslabí Grundström.
     
    23:49
    Švédsko dalo gól!

    Švédi zakladali útočnú akciu spoza vlastnej bránky a bleskovo sa dostali do zakončenia na opačnej polovici. Bol v ňom ANTON KALTE, ktorý nekompromisne prekonal švajčiarskeho brankára. Asistencie: Einar Emanuelsson, John Dahlström.
    Anton KALTE - 5:1
     
    23:10
    Švédi sa aj naďalej tlačia do zakončenia, ale teraz museli akciu zakladať až zo stredu klziska, a tak ich zastavil ofsajd.
     
    22:50
    Davidsson predviedol ukážkové zrýchlenie na pravej strane a dostal sa až ku bránke súpera. Pred ňu si potiahol puk, no za čiaru ho už nedostal. Hosťujúci gólman bol v tomto prípade úspešný.
     
    22:19
    Švédsko sa nasťahovalo pred brankára súpera, no Van Pettelberghe zatiaľ odoláva. Švajčiari sa musia neustále brániť.
     
    21:38
    Stále sa hrá bez akéhokoľvek prerušenia v tejto časti hry. Pri puku sú už Švédi, ktorí sa pokúšajú o navýšenie náskoku.
     
    20:56
    Presilovka hostí je už medzičasom minulosťou. Švédi v tejto tretine žiadne ohrozenie Wernera nepripustili a pohodlne sa ubránili.
     
    20:19
    Úvodné buly druhej tretiny získali na hokejky Švédi, no o puk vzápätí prišli. Hostia im ho vzali a pokúsia sa zaútočiť. Iba pripomeňme, že Švajčiarsko dohráva presilovú hru.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Vojtěch Jurák: Hlouček švédských fanoušků zatím musí být spokojený, jejich tým vede po první třetině 4:1!

     
    Prvá tretina zápasu je za nami a Švédi sú jasne na koni. Predviedli úžasný gólový kolotoč, po ktorom sa Van Pottelbergheovi bude ešte dlho krútiť hlava.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:51
    Pred Wernerom je poriadne horúco! Švédsky gólman sa musí poriadne obracať aby dokázal ustáť nátlak súpera, no zatiaľ sa mu to darí.
     
    19:16
    Švajčiari majú poslednú možnosť v tejto časti hry na návrat do zápasu. Hosťujúci hokejisti sa usadili pred brankárom súpera, ale zatiaľ ho nedokázali prekonať.
     
    18:41
    Švédsko sa bude brániť! Erixon vylúčený na 2+10 minút za napadnutie zozadu
     
    18:02
    Do útoku zamierili aj hostia. Švajčiari sa hneď v trojici natlačili do útočnej tretiny, no presne rovnaký počet hráčov sa stiahol do švédskej defenzívy, a tak sme nevideli ani len zakončenie.
     
    17:10
    Švédsko mohlo vyhrávať ešte vyšším rozdielom! Léman si puk potiahol po ľavej strane a napokon ho dostal až pred bránku. Tam ale zoči-voči gólmanovi nepochodil.
     
    16:34
    Švédi ale aj naďalej útočia aj proti plnému počtu súperových hráčov! Brankár Van Pottelberghe sa musí mať na pozore, pretože súperi ho obstreľujú skutočne z každej strany.
     
    15:46
    Švajčiarsko už medzičasom hrá v plnom počte. Hostia sa teda dokázali ubrániť v ďalšej početnej nevýhode.
     
    15:06
    Presilovka Švédov sa pomaly blíži ku svojmu koncu, ale hostia odolávajú. Švajčiari sa síce nevedia vymaniť spod tlaku, ale ich úspechom je aspoň to, že neinkasujú.
     
    14:35
    Švédsko naďalej útočí! Ahl to vôbec nemyslel zle, keď poslal popred bránku prudký puk z ľavej strany, ale ten napokon nemal kto tečovať, a tak v sieti neskončil.
     
    14:08
    Švédi vo vlastnej presilovke vyprodukovali zakázané uvoľnenie, keďže sa im puk nepodarilo vyhodiť cez všetky čiary.
     
    13:40
    Švédi majú skvelú príležitosť ešte viac navýšiť svoje vedenie. Budú ale musieť začať novú útočnú akciu, pretože Švajčiari puk vyhodili z pásma.
     
    13:13
    Švajčiari sa budú brániť. Thürkauf oslabí svoj tím na dve minúty za hákovanie.
    Jonathan DAHLÉN - 4:1
     
    12:24
    Švédsko dalo gól!

    Švédi priamočiaro kráčajú do semifinále! JONATHAN DAHLÉN si nakorčuľoval priamo pred bránku, puk dostal na hokejku a so zakončením nezaváhal. Asistencia: Jens Lööke.
     
    11:59
    Na ľadovej ploche aj naďalej pokračuje veľký boj Švédov. Hokejisti troch koruniek sú nasťahovaní pred brankárom hostí, ktorý sa musí poriadne obracať.
     
    11:06
    Švédi sú aj naďalej veľmi aktívni a tlačia sa do zakončenia. Aj teraz sa pokúsili prekonať Van Pottelberghea, ale tan prikryl puk a nasledovať bude komerčná prestávka.
    Sebastian ERIXON - 3:1
     
    10:17
    Švédsko dalo gól!

    Domáci hráči zvyšujú svoj náskok! Ďalšia rýchla akcia sa skončila gólom, keď OLIVER ERIXON tvrdou ranou prekonal súperovho gólmana. Asistencie: Anton Kalte, Alexander Younan.
    Jonathan DAVIDSSON - 2:1
     
    09:23
    Švédsko dalo gól!

    Švédi opúť vyhrávajú! Obsadili útočné pásmo a rýchla prihrávka k pravej žrdi zanemená vedúci gól domáceho tímu. Postaral sa oň JONATHAN DAVIDSSON. Asistencie: Philip Magnusson, Carl Grundström.
     
    08:37
    Švédi sú naďalej veľmi aktívni! Domáci hokejisti sa nasťahovali do útočnej tretiny a pokúšajú sa niečo vymyslieť, ale Van Pottelberghe zatiaľ odoláva.
     
    07:45
    Švajčiari už medzičasom hrajú v plnom počte. Presilovke súpera sa teda dokázali ubrániť a pokračuje sa za stavu 1:1.
     
    06:48
    Švédi by veľmi radi zvýšili svoj náskok, ale nedarí sa im presadiť. Švajčiarski hráči sa veľmi dobre bránia.
     
    05:56
    Švajčiarski hráči svojimi zbytočnými faulami riskujú veľa. Aj v týchto chvíľach sa musia brániť, no zatiaľ to zvládajú s prehľadom.
     
    05:12
    Švajčiarsko sa bude brániť! Marchon vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    04:20
    Švajčiarsko dalo gól!

    A je vyrovnané! Hostia sa dokázali ubrániť a zamierili do rýchleho útoku, na konci ktorého si úplne rozhodili súperovu defenzívu a FABIO HOLLENSTEIN iba nekompromisne zakončil. asistencia: Robin Frick.
    Fabio HOLLENSTEIN - 1:1
     
    03:32
    Švajčiarsko hrá v plnom počte.
     
    02:39
    Švédi sú aj naďalej veľmi aktívni, no nevedia sa nadlhšie usadiť v útočnej tretiny. Švajčiarsko sa veľmi dobre bráni.
     
    01:49
    Švédski hokejisti majú skvelú príležitosť na zvýšenie svojho náskoku. Zápas sa pre nich začal ako v rozprávke.
     
    01:32
    Švajčiari sa musia brániť! na dve minúty ich oslabil Thürkauf.
    Jonathan DAHLÉN - 1:0
     
    01:03
    Švédsko dalo gól!

    Domáci hráči sa nenápadne dostávajú do vedenia! JONATHAN DAHLÉN skúsil puk iba nastreliť smerom na bránku, a ten skončil v sieti. Veľká radosť na strane švédskych hokejistov a senzačný vstup do zápasu.
     
    00:25
    Švajčiarski hokejisti začali aktívnejšie ako ich súper a hneď v úvode sa dostali k streleckému pokusu. Ich rana skončila pohodlne u domáceho gólmana.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Vojtěch Jurák: Boj o semifinále za chvilku začíná! Švédové na rozbruslení...

     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri piatom zápase prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Jeho dejiskom sú aj tohto roku slovenské Piešťany a český Břeclav a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu a spravodajstvu na oficiálnom webe hlinkamemorial.cz určite neunikne nič podstatné.

    Tabuľka B-skupiny po dvoch kolách:

    1. Kanada – 6 bodov (10:2)
    2. Švédsko – 3 body (7:6)
    3. Švajčiarsko – 3 body (4:6)
    4. Slovensko – 0 bodov (2:9)

    Švédski hokejisti počas tohtoročnej edície Ivan Hlinka Memorial Cupu raz prehrali, a to vo svojom druhom vystúpení, kedy podľahli Kanade. V tabuľke sa aktuálne nachádzajú na druhom mieste, ktoré im patrí so ziskom 3 bodov za hladký triumf 6:1 nad Slovenskom.

    Švajčiari sú na tom podobne ako ich súper. Aj oni raz prehrali a raz zvíťazili, a tak ich s rovnakých počtom bodov (3) radí na tretie miesto iba rozdiel skóre. Hokejisti Švajčiarska vo svojom prvom vystúpení na tomto turnaji podľahli Kanade, ale potom si chuť napravili v zápase proti Slovensku, ktoré zdolali 3:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Dahlén, 10. Davidsson (Magnusson, Grundström), 11. Erixon (Kalte, Younan), 13. Dahlén (Lööke), 24. Kalte (Emanuelsson, Dahlström), 28. Eriksson (Grundström, Ahl), 35. Carlsson (Kalte, Léman) – 5. Hollenstein (Frick), 26. Damien (Holdener, Haberstich)


    Švédsko: Werner – Kylington, Larsson, Younan, L. Carlsson, Emanuelsson, G. Carlsson, Alftberg, Léman – Grundström, Ek Eriksson, Ahl – Lööke, Ölund, Dahlén – Davidsson, Asplund, Magnusson – Kalte, Erixon, Dahlström.
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Stanzel

    Diváci: 285