Švédsko – Švajčiarsko 7:2 (kon.) | USA – Fínsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:5 (kon.)
Česko – Rusko 11:2 (kon.)
koniec
Švédsko
7:2 (4:1, 3:1, 0:0)
Švajčiarsko
Streda 13.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej časti hry sme napokon žiaden presný zásah nevideli, a tak Švédi zvíťazili jasne 7:2.

    Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Švajčiar Auguste Impose a zo Švédska je to Jonathan Dahlén.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčime a srdečne vás ešte pozývame sledovať večerný duel Slovenska s Kanadou. (16:08:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Už sa ale podľa všetkého nič nestane. pri puku sú Švédi, ktorí si užívajú posledné sekundy úspešného zápasu.
     
    59:05
    Hra je na moment prerušená a nasledovať bude vhadzovanie pred Wernerom. Švajčiari sa pokúsia prekonať ho ešte raz.
     
    58:33
    Alebo predsa len? Werner má v samom závere ešte pomerne veľa práce. Švajčiari už nemajú čo stratiť, a tak svoje sily vrhajú do útoku.
     
    58:06
    Do konca tretej tretiny už ostávajú iba necelé dve minúty. Hráči oboch celkov sú zmierení s výsledkom a gól už zrejme neuvidíme.
     
    57:21
    Guggisbberg po dlhej dobe prerušil hru a všetci si tak na moment môžeme vydýchnuť. Tempo je veľmi rýchle a puk lieta zo strany na stranu.
     
    56:34
    A Švédi sa v útoku ani dlho neudržali. Hokejisti zo Švajčiarska ich z priestorov vlastnej obrany rýchlo vytlačili, no protiútok sa im zatiaľ nepodaril.
     
    56:10
    Švédsko získalo puk v strednom pásme a okamžite si to namierilo do útoku. Tam sa dostalo iba veľmi tesne vzhľadom k ofsajdu.
     
    55:49
    Prerušenie sme opäť už veľmi dlho nevideli. Hráči oboch celkov sú značne vyčerpaní a odchádzajú striedať.
     
    54:55
    Puk lieta zo strany na stranu, ale v tejto chvíli so sebou neprináša žiadne nebezpečenstvo. Hráči oboch celkov si ho iba prehadzujú zo strany na stranu.
     
    54:01
    A napokon sa im ho vydolovať ani nepodarilo. Švédi naďalej hrajú veľmi dobre a ohrozenie vlastnej bránky nepripustili.
     
    53:33
    Hra sa na malý moment presunula pred Wernera, respektíve skôr za neho. Hosťujúci hráči sa pokúšajú o úspešnú akciu, no zatiaľ iba za bránkou dolujú puk.
     
    52:49
    Švajčiarsky gólman po veľmi dlhej dobe prerušil hru. Stalo sa tak po strele z pravej strany z uhla, ktorú Guggisberg nepodcenil a podržal v lapačke.
     
    52:03
    Švédi sa nasťahovali do útočnej tretiny a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Švajčiarom neostáva nič iné než tuhá defenzíva.
     
    51:27
    Opäť sa hrá veľmi dlho bez akéhokoľvek prerušenia a hráči oboch celkov striedajú počas hry. Tempo je veľmi vysoké.
     
    50:46
    Švédsko mohlo ešte viac navýšiť svoj náskok! Léman s pukom na hokejke prešiel celým ihriskom, až napokon v zakončení napálil konštrukciu bránky.
     
    49:56
    Švajčiarsko dokázalo puk vytlačiť z pásma pred vlastnou bránkou, no v útoku sa mu vôbec nedarí. Werner pomohol svojmu tímu s rozohrávkou a ofenzívnu akciu založí Švédsko.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Dahlén, 10. Davidsson (Magnusson, Grundström), 11. Erixon (Kalte, Younan), 13. Dahlén (Lööke), 24. Kalte (Emanuelsson, Dahlström), 28. Eriksson (Grundström, Ahl), 35. Carlsson (Kalte, Léman) – 5. Hollenstein (Frick), 26. Damien (Holdener, Haberstich)


    Švédsko: Werner – Kylington, Larsson, Younan, L. Carlsson, Emanuelsson, G. Carlsson, Alftberg, Léman – Grundström, Ek Eriksson, Ahl – Lööke, Ölund, Dahlén – Davidsson, Asplund, Magnusson – Kalte, Erixon, Dahlström.
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Stanzel

    Diváci: 285