Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
Česko – Fínsko 4:3 (kon.)
koniec
Kanada
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Švédsko
Utorok 12.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri treťom zápase prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Jeho dejiskom aj tohto roku budú slovenské Piešťany a český Břeclav a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu a spravodajstvu na oficiálnom webe hlinkamemorial.cz určite neunikne nič podstatné.

    Tabuľka B-skupiny po prvom dni:

    1. Švédsko – 3 body (6:1)
    2. Kanada – 3 body (5:1)
    3. Švajčiarsko – 0 bodov (1:5)
    4. Slovensko – 0 bodov (1:6)

    Kanaďania vstúpili do tohto turnaja veľmi úspešne v prvom zápase nedali šancu na úspech výberu Švajčiarska. Obhajcovia prvenstva z minulého roku budú chcieť vo víťaznom ťažení pokračovať aj naďalej, a tak Švédov rozhodne nečaká ľahký duel.

    Švédsko začalo tohtoročný Memorial Cup takisto úspešne. V prvom zápase sa hráči "troch koruniek" predstavili proti výberu Slovenska, s ktorým si najmä vďaka skvelej druhej tretine poradili jasne 6:1. Dnes by vo svojej triumfálnej ceste radi pokračovali a získali ďalšie body, no budú to mať bezpochyby náročné.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear (A), Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Knott, Strome, Marner – Harkins, Barzal, Konecny (C) – Soy, Stephens, Musil

    Švédsko: Sandström (Werner) – G. Carlsson, Kylington, L. Carlsson, Younan, Léman, Alftberg, Kalte, Larsson – Magnusson, Asplund (C), Davidsson – Dahlén, Ölund, Lööke – Dahlström, Erixon, Emanuelsson – Ahl, Ek Eriksson, Grundström

    Rozhodca: Jonák, Novák – Stanzel, Šefčík.
     
    V Piešťanoch sme si už vypočuli hymny oboch krajín a všetko je už pripravené na úvodné vhadzovanie tohto zápasu.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Kanadskí hokejisti okamžite vyhrali vhadzovanie a zamierili do útočnej tretiny. Na modrej čiare ich ale zastavil ofsajd, a tak ich akcia nemohla pokračovať.
     
    00:37
    Kanada sa v úvode usadila pred bránkou súpera, ale k streleckému ohrozeniu sa zatiaľ nedostala. Pred bránkou si puk pýtal Crouse, ale prihrávku nedostal.
     
    01:31
    Na opačnú stranu zamierili aj hokejisti zo Sˇvédska. Skúsili to tvrdou ranou, ale tá bola zblokovaná iba na ochrannú sieť.
     
    02:04
    Kanaďania sú stále veľmi aktívni a pokúsili sa podniknúť rýchly brejk. Po pravej strane to ale prenikajúcemu hráčovi napokon nevyšlo, pretože pri mantineli stratil puk.
     
    02:34
    Kanadský gólman Sawchenko musel prvýkrát zasahovať. Stalo sa tak po jednoduchom nahodení jeho súpera, s ktorým mladý gólman skutočne nemohol mať problém.
     
    03:16
    Švédi sa aj v tejto chvíli usadili pred brankárom oficiálne domáceho tímu, ale v skrumáži pred bránkou nedokázali vyhrabať puk.
     
    03:56
    Sawchenko si na svoje konto pripísal veľmi dobrý zákrok! lapačkou vytlačil kus čiernej gumy smerujúcej do bránky tesne nad konštrukciu svojej svätyne.
     
    04:23
    Podobná situácia aj v tejto chvíli a kanadský gólman sa budiť rozhodne nemôže. Chytá puk za pukom, pretože Švédi začali skutočne aktívne.
     
    04:38
    Vhadzovať sa bude opäť pred kanadským gólmanom, ktorý teraz zrejme nevedel, kde má puk. Ten bol napokon na jeho vrchnej sieti a rozhodca hru prerušil.
     
    05:19
    Kanada sa dostala do útoku a ku zaujímavej šanci, ale Sandström všetko s prehľadom zvládol. Naopak, Švédi rýchlo podnikli protiútok. Ten skončil iba nahodením na bránku, ktoré mal Sawchenko plne pod kontrolou.
     
    05:37
    Kanadu aj teraz v útočnej aktivite zastavil ofsajd. Domáci tím si dnes na toto akosi nedáva pozor.
     
    05:56
    Švédsko sa bude brániť. Larsson oslabí svoj tím na dve minúty za hrubosť.
     
    06:15
    Kanada okamžite obsadila útočné pásmo a pokúsila sa otvoriť skóre tohto duelu. krátke obliehanie bránky skončilo iba ranou do pozorného brankára Sandströma.
     
    06:42
    Kanada aj naďalej ostáva v pásme, ale nevie tam nič vymyslieť. Domáci hráči síce zaujímavo kombinujú, ale chýba im strela. Puk si na modrej čiare pýtal Roy, no nedostal ho.
     
    07:13
    Kanada je stále v útočnej tretine. Na modrej čiare sa teraz rozhodol strieľať Sompel, ale puk mu ušiel, a tak z toho zaujímavá šanca vôbec nebola.
     
    07:40
    Kanaďania aj naďalej ostávajú v útočnej tretine, no bez strely na bránku sa im vyhrať nepodarí. Obkrúžili síce bránku Sandströma, ale bez zakončenia.
     
    08:09
    Švédsko už medzičasom hrá v plnom počte a okamžite sa pustilo do útočenia. Sawchenko si musel poradiť najskôr s prudkou strelou a potom aj technickým zakončením Ahla, ale v oboch prípadoch bol úspešný.
     
    08:36
    Na opačnej strane sa mohla sieť rozvlniť po rýchlom brejku Kanaday! Domáci tím sa po pravej strane vrútil do pásma, ale zakončil iba do Sandströma.
     
    09:07
    Brankár Sawchenko zachytil vo svojej lapačke vysoko nahodený puk smerujúci na jeho bránku a prerušil hru. nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    09:19
    Kanadský gólman má aj teraz dostatok práce. Súper ho ohrozil pár sekúnd po vhadzovaním, ale Sawchenko svoj ľavý betón položil pevne na ľad a gól do siete nepustil.
     
    09:31
    Švédsko sa bude brániť! na dve minúty za nedovolené bránenie ho oslabí Emanuelsson.
    Kanada na rozbruslení před zápasem se Švédy... #IvanHlinka

     
    09:54
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za napadnutie N. Roy.
     
    10:34
    Kanada sa dostala do skvelej príležitosti! Individuálne to veľmi dobre spravil Barzal, ale puk za betóny pozorného gólmana nepredral.
     
    11:27
    Kanada bude hrať v trojici proti piatim mužom súpera! Hákovaním sa previnil Marner.
     
    11:45
    Švédi sa okamžite pokúsili niečo vymyslieť, ale Kanada puk vyhodila cez všetky čiary a bude čakať na návrat jedného z dvojice potrestaných.
     
    12:10
    Kanada už medzičasom hrá v štvorici, ale Švédi aj napriek tomu pokračujú v útočnej snahe. Davidsson si nakorčuľoval s pukom na hokejke do pásma, ale Sawchenko všetko ustál.
     
    12:54
    Kanada ale oslabenie o jedného muža zvláda ukážkovo. Puk pohodlne vyváža na opačnú stranu klziska a odchádza striedať.
     
    13:24
    Obrovská šanca Švédov! kanadská defenzíva teraz úplne prepadla a hostia sa rútili v trojici proti jedinému obrancovi. Ten ale napokon dokázal zblokovať strelu Dahléna na ochrannú sieť.
     
    13:49
    Sawchenko vzápätí zasahoval opäť. Stalo sa tam po ľahkom nahodení puku na bránku spoza kruhu, s ktorým nemal žiaden problém.
     
    14:14
    Kanada sa bude brániť! Na dve minúty za sekanie ju oslabí Barzal.
     
    14:47
    Tak toto bola rana ako z dela! Kanada sa vo vlastnom oslabení dostala do rýchleho protiútoku, po ktorom bolo po zakončení počuť konštrukciu bránky. Nečudujeme sa rozhodcovi, že nevie, či to bolo z jej vnútornej strany alebo nie. Bola to skutočne tvrdá rana a bude sa telefonovať.
     
    14:47
    Tvrdá strela v podaní Crousea napokon v sieti nebola. Potvrdil to videozáznam, a tak pokračujeme za stavu 0:0.
     
    15:03
    Švédi si podobné zaváhanie počas vlastnej presilovky už dovoliť nemôžu. Preto chceli rýchlo zamieriť do útoku, no zastavil ich iba ofsajd.
     
    16:01
    Švédi mali takmer celú minútu výhodu avizovaného vylúčenia, ale puk nepochopiteľne neodovzdali a presilovku 5 na 3 si tak zahrajú iba na pár sekúnd. Na trestnú lavicu smeruje Kanaďan Meloche.
     
    16:30
    Kanada už hrá medzičasom aspoň vo štvorici, no stále sa musí brániť. Hostia sú veľmi aktívni a presilovku budú chcieť využiť.
     
    16:50
    Sawchenko musel opäť zasahovať. Tentokrát sa tak stalo po tvrdom pokuse Erikssona, ktorý ale kanadský gólman udržal v lapačke.
     
    17:26
    Švédi stále útočia, no teraz sa aj napriek snahe ku strele nedostali. Všetko totiž zblokoval urastený Crouse.
     
    17:56
    Presilovka švédskeho tímu sa pomaly končí a Kanaďania v nej zrejme neinkasujú. Hosťujúci hráči sa naďalej dobre bránia a pokúšajú sa puk držať čo najďalej od vlastnej bránky.
     
    18:26
    Domáci už medzičasom hrajú v plnom počte. Dokázali sa ubrániť proti ďalšej presilovke súpera, a tak je stav stále 0:0.
     
    18:56
    Kanaďania si prevzali kus čiernej gumy na svoje hokejky a bleskovo sa dostali do útočnej tretiny. Tam sa dobre rozmiestnili, ale k strele sa zatiaľ neodhodlali.
     
    19:14
    Švédsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Erixon na dve minúty za hákovanie.
     
    19:38
    Kanaďania okamžite obsadili útočnú tretinu a pokúšajú sa o gól do šatne, Ten ale neprichádza, pretože hráči v zápale hry vyhodili puk mimo hracej plochy.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu je za nami, ale presný zásah sme v nej nevideli. Musíme konštatovať, že zatiaľ to vyzerá na najvyrovnanejší duel tejto skupiny. Budeme pozorne sledovať, komu sa podarí dostať do veľkej psychickej výhody strelením prvého gólu.

    Druhá tretina sa začne približne o 14:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Úvodné buly na svoje hokejky získali Kanaďania, ktorí dohrávajú presilovku z uplynule časti hry.
     
    20:46
    Kanada sa rýchlo dostala spoza vlastnej bránky až k tej súperovej, ale zakončenie do jej priestoru neposlala. Sandström mohol ostať pokojný, puk smeroval po ľade iba mimo jeho svätyne.
     
    21:37
    Švédi už medzičasom hrajú v plnom počte. V úvode tejto časti hry ich súce súperi potrápili, ale všetko dokázali ustáť.
     
    21:55
    Kanada v zaujímavej pozícii! Harkins sa rútil do zakončenia na pravej strane, ale napokon svoj puk poslal iba tesne vedľa bránky.
     
    22:13
    Gólman Sandström si musí dávať neustále pozor. Jeho súper totiž výrazne pridal na aktivite a hru poriadne rozprúdil.
     
    22:34
    Sandström sa teraz prezentoval pokojným zákrokom, kedy puk lapačkou vytlačil nad priestor troch žrdí. Kanada si ide vylámať zuby, ale tri korunky sú zatiaľ pevné.
     
    23:20
    Kanada teraz chcela z obrannej fázy prejsť do tej útočnej, ale urobila to veľmi rýchlo a napokon puk iba vyhodila na zakázané uvoľnenie.
     
    23:46
    Kanadskí hokejisti sú aj naďalej veľmi aktívni a skúšajú to z každej pozície. Z pravého kruhu pálil Brisebois, ale mieril iba na zadný mantinel.
     
    24:31
    Opäť sa hrá pomerne dlho bez prerušenia. Puk lieta zo strany na stranu, ale nikomu sa ho nedarí poslať smerom na bránku.
     
    24:56
    Ďalší dobrý útok Kanady sa skončil zblokovanou strelou. O jej pozorný blok sa postaral Younan, ktorý si s pukom pozorne poradil.
     
    25:37
    Výborná práca Kanaďanov! Tí sa systematicky vyrútili do prečíslenia, na konci ktorého sa o zakončenie snažil Soy, ale bol faulovaný.
     
    25:46
    Švédsko sa bude brániť! Davidsson sa previnil podrazením.
     
    26:36
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči sa dostávajú do vedenia! po súvislom tlaku Kanaďania z uhla napálili konštrukciu bránky, od ktorej sa puk odrazil ku TRAVISOVI KONECNEMU, a ten ho doklepol do bránky. Asistencie: Mathew Barzal a Mitchell Sompel.
    Travis KONECNY - 1:0

     
    27:20
    Kanadskí hokejisti urobili veľmi významný krok na ceste k prípadnému triumfu. Hostia teraz musia zbierať puk a pokúsiť sa o vyrovnanie.
     
    27:49
    Kanada to ale súperovi vôbec neuľahčuje. S pukom na hokejke sa hráči domáceho tímu neustále tlačia do útočnej tretiny, kde budú chcieť niečo vymyslieť.
     
    28:16
    Soy to vôbec nemyslel zle! S pukom sa pred švédskeho brankára vyrútil z pravej strany, ale v poslednej chvíli priestor troch žrdí prepálil.
     
    28:29
    Brankár Sandström úspešne prerušil hru a nasledovať bude reklamná prestávka. Tá padne vhod najmä Švédom, ktorí sa postupne dostávajú pod obrovský tlak súpera.
     
    29:33
    Kanada sa bude brániť! na trestnú lavicu smeruje N Roy za krosček.
     
    29:59
    Švédi sa okamžite nasťahovali pred Sawchenka a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Hsoťom sa to ale zatiaľ príliš nedarí.
     
    30:34
    Stále sledujeme urputnú snahu švédskych hokejistov, ktorí sa ale nevedia presadiť, pretože si nevedia ani len vytvoriť pozíciu na strelu. Proti vedúcemu tímu to majú mimoriadne náročné.
     
    30:50
    Pred bránkou Kanady teraz bolo rušno. Švédi konečne vystrelili a Sawchenko puk chytil. Hostia ale aj napriek tomu chceli dorážať, čo sa neobišlo bez strkaníc.
     
    31:23
    Sandström klepaním na ľad upozorňuje spoluhráčov, že ich presilovka sa už bude končiť. Švédi sa nevedia dostať k strele v útočnej tretine.
     
    31:59
    Presilovka hostí je už medzičasom minulosťou a Kanada si môže vydýchnuť, pretože o vedenie neprišla.
     
    32:27
    Kanaďania ale v plnom počte ihneď útočia! Pred bránku sa na pravej strane tlačil Barzal, no prihrávka mu prešla len niekoľko desiatok centimetrov pred čepeľou hokejky.
     
    33:05
    Hra je rýchla a prelieva sa zo strany na stranu. V týchto chvíľach ale nevidíme žiadne zakončenia, pretože hráči o puk bojujú iba pri mantineloch.
     
    33:56
    Kanada sa musela na chvíľu stiahnuť a postrážiť priestor pred svojou bránkou, pretože Švédi sa nahrnuli do zaujímavej pozície. Napokon ani len nezakončili.
     
    34:30
    Kanada dala gól!

    Kanada rýchly útok využila! Po organizovanom tlaku na súpera puk poskakoval pred bránkou, kde sa v zmätku najlepšie zorientoval Gól strelil LAWSON CROUSE, ktorý ho nekompromisne umiestnil do siete. Asistencie: Nicolas Roy a Nick Merkley.
    Lawson CROUSE - 2:0
     
    35:20
    Kanadskí hokejisti teda z jedného protiútoku vyťažili druhý gól a ich súper to bude mať teraz mimoriadne náročné. Hráči spoza oceána tento náskok určite nebudú chcieť pustiť.
     
    35:59
    Švédom ku cti slúži to, že sa v žiadnom prípade nevzdávajú. S pukom neustále bojujú, no nedarí sa im podmaniť si ho.
     
    36:34
    Švédsko dalo gól!

    Hostia sa napokon ešte v tejto tretine dostávajú späť do hry! Tvrdou ranou sa o to postaral PHILIP MAGNUSSON. Asistenciu si pripisuje Alexander Younan.
    Philip MAGNUSSON - 2:1
     
    36:54
    Kanada to dnes rozhodne nebude mať jednoduché. Aj napriek tomu, že domáci hráči vyhrávajú rozdielom jedného presného zásahu, o ničom ešte rozhodnuté nie je.
     
    37:12
    Pred nami je posledných pár minút tejto tretiny a Švédi výrazne povzbudení kontaktným gólom zvyšujú svoje úsilie.
     
    37:46
    Nezaháľa ale ani Kanada! Domáci hokejisti síce v trojici vnikli do útočnej tretiny, ale na konci akcie letel puk iba mimo bránky a Sandström zasahovať nemusel.
     
    38:00
    Kanada sa bude brániť! Gólman Sawchenko sa previnil podrazením a dvojminútvoý trest si ide odpykať jeden z jeho spoluhráčov.
     
    38:46
    Švédi sa okamžite usadili pred brankárom a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Majú to ale veľmi náročné, pretože Kanada urobí všetko pre to, aby už neinkasovala.
     
    39:12
    Kanadským hráčom sa podarilo puk poslať cez všetky čiary. Hostia tak budú musieť začínať za pomoci rozohrávky vlastného gólmana.
     
    39:54
    Presilovka Švédska sa končí a Kanada urputne bráni. V tejto časti hry už presný zásah neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila zaujímavým výsledkom 2:1 v prospech Kanady. Domáci hráči už dokonca viedli rozdielom dvoch presných zásahov, ale v závere tejto časti hry inkasovali, a tak ešte o ničom nie je rozhodnuté.

    Tretia tretina sa začne približne o 15:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Kanaďania vyhrali úvodné buly tejto časti hry a okamžite sa dostali do útoku. Nicolas Roy tam krížnou prihrávkou pred bránku hľadať spoluhráča, ale nik z hráčov v červenom tam nebol.
     
    40:49
    Sawchenko sa musí mať na pozore. Švédi potiahli puk do útoku po ľavej strane, no napokon ho iba jedne tečovali do betónu spomínaného gólmana.
     
    41:24
    Kanada sa ale dlho nebránila a okamžite zamierila do protiútoku. Hráči vystrelili z pravého kruhu, ale Sandström všetko dobre videl a hru s prehľadom prerušil.
     
    41:55
    Tak toto bola rana ako z dela! Meloche dostal prihrávku k modrej čiare a vôbec nezaváhal a do puku sa okamžite oprel. Priestor troch žrdí ale tesne minul.
     
    42:32
    Švédi by sa radi prepracovali k vyrovnaniu. Skúšal to ich včerajší najlepší hráč Kylington, ale Sawchenko si dal veľký pozor a puk ukryl v lapačke.
     
    42:52
    Kanaďania chceli rozohrať rýchlu útočnú akciu spoza vlastnej bránky, ale vôbec im to nevyšlo. Puk poslali iba na zakázané uvoľnenie.
     
    43:21
    Kanada dala gól!

    Kanada zvyšuje svoj náskok! Rýchly prechod do útočného pásma, popletenie defenzívy a napokon rýchla strela ponad ležiaceho Sandströma bude zrejme jednou z najdôležitejších akcií v tomto zápase. Do štatistík sa zapisuje MITCHELL STEPHENS. Asistencia: Tyler Soy.
    Mitchell STEPHENS - 3:1
     
    43:57
    Kanadským hokejistom to zjavne nestačí, okamžite vybojovali puk a pustili sa do ďalšieho útočenia. Švédi sa musia pozorne brániť, prehrávať o tri góly by už bola katastrofa.
     
    44:23
    Švédsku sa ale v týchto chvíľach veľmi nedarí. Hostia sa v snahe o ubránenie dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    44:47
    Kanaďania stále odmietajú opustiť svoje útočné pásmo. S pukom sa hrajú za súperovou bránkou a pokúšajú sa ho predrať do medzikružia, ale Švédi sa dobre bránia.
     
    45:02
    Švédsko sa bude brániť! Carlsson sa previnil hákovaním.
     
    45:46
    Kanadskí hokejisti sú v tejto presilovke veľmi aktívni a pokúšajú sa súperovi odskočiť na rozdiel troch gólov. Švédi sú ale zatiaľ pozorní.
     
    46:08
    Švédi dokonca dokázali vyhodiť puk z vlastnej obrannej tretiny. Bránia sa skutočne zo všetkých síl.
     
    46:37
    Kanada bola opäť vytlačená z vlastnej útočnej tretiny a Švédi už očakávajú príchod svojho spoluhráča z trestnej lavice. Túto oslabovku už zvládnu.
     
    47:28
    Je to tak, hostia zvládli hru v početnej nevýhode a medzičasom už hrajú v plnom počte. Majú jednu z posledných šancí na to, aby ešte zabojovali o gól.
     
    47:55
    Kanada sa ale naďalej aktívne tlačí do zakončenia. Pri puku bol Stephens, no jeho prudká rana skončila iba nad priestorom bránky.
     
    48:29
    Švédi sa dokázali ubrániť a chceli rýchlo zaútočiť, no to im vôbec nevyšlo. Puk súperovi v podstate iba odovzdali v strednom pásme.
     
    48:41
    Švédsko stále bojuje, no rozhodca musel v tomto prípade hru prerušiť. Videl totiž prihrávku rukou, a tak sa všetko presťahuje pred Sandströma.
     
    49:15
    Sawchenko si musel dať pozor! natlačilo sa pred neho niekoľko hráčov súpera aj vlastných spoluhráčov, no ani jeden z nich nedokázal presne zakončiť.
     
    49:50
    Švédi sa museli opäť stiahnuť k vlastnej bránke, pretože Kanada je veľmi aktívna. Hostia to majú mimoriadne náročné.
     
    50:15
    Kanadský gólman Sawchenko sa musí mať neustále na pozore. Súper síce puk do pásma zaviedol, ale vystreliť už nedokázal. Aj napriek tomu sa ale kus čiernej gumy nebezpečne pohyboval v okolí bránkoviska.
     
    51:20
    Kanada je naďalej aktívna pred brankárom hostí. Nicolas Roy sa snažil puk do siete poslať spoza bránky, ale gólman Švédska si priestor betónmi postrážil.
     
    52:09
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči zrejme rozhodujú o svojom triumfe. Druhýkrát v tomto zápase sa presadil MITCHELL STEPHENS a Švédi to už teraz budú mať mimoriadne náročné. Asistencie: Adam Musil, Tyler Soy.
    Mitchell STEPHENS - 4:1
     
    52:59
    Favoriti celého turnaja vyhrávajú o 3 góly a právom potvrdzujú papierové predpoklady. Hokej za oceánom je jednoducho na veľmi vysokej úrovni, a to v každej kategórii.
     
    53:38
    Hráči Švédska ešte bojujú, ale proti nim stojí rozbehnutý stroj, ktorý v Piešťanoch valcuje každého súpera. Mladí Švédi sú v skutočne nezávideniahodnej situácii.
     
    54:09
    Kanada sa odmieta brániť a neopúšťa vlastnú útočnú tretinu. Kanaďania majú plný bodový zisk vo vrecku, vylepšiť si chcú ešte aj osobné štatistiky.
     
    55:29
    vyzerá to, že Švédi sa po niekoľkých minútach vymanili spod zovretia súpera. Hostia sa pokúsia zaútočiť.
     
    55:56
    Z útoku napokon ale nebolo nič. Ofenzívna aktivita Švédov skončila iba strkanicou pred bránkou, ale bez Sawchenkovho zákroku.
     
    56:46
    Trestné strieľanie v prospech Kanady! Domáci hráči si vybojovali v samostatnom úniku faul a ich súper za to môže pykať.
     
    56:46
    Kanada dala gól!

    JANSEN HARKINS zvolil zakončenie popod alebo popri pravom betóne gólmana Sandströma, ktorý puk veľmi dobre zbrzdil, no kus čiernej gumy sa mu aj napriek tomu dokĺzal za čiaru.
    Jansen HARKINS - 5:1
     
    57:19
    O víťazovi zápasu je už jednoznačne rozhodnuté. Kanadskí hokejisti od druhej tretiny poriadne zabrali a nedávajú súperovi vôbec žiadnu šancu na zákrok.
     
    57:42
    Švédski hráči aj napriek tomu statočne bojujú. Puk si posunuli až do útočnej tretiny, kde ho dostal Dahlström, ale ten bol z uhla vytlačený a strieľať vôbec nemohol.
     
    58:12
    Medzičasom sa nám začala posledná dvojminútovka tohto zápasu. V útoku sú stále Kanaďania.
     
    58:46
    Kanada stále bojuje o čo najlepší výsledok, aktuálne skóre jej totiž zjavne nestačí. Musil sa pri zadnom mantineli snažil získať puk, ale napokon úspešní nebol.
     
    59:16
    Do útoku tak mohli zamieriť Švédi, ale ani to im príliš nevyšlo. Kanada má všetko pod kontrolou a žiadnu strelu nepripustila.
     
    59:48
    Hra sa už neprerušuje a zrejme sa už ani prerušovať nebude. Sawchenko sa medzi tromi žrďami poriadne nudí.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Kanada zvíťazila v záverečnej časti hry jasne 3:0 a zaslúžene si tak do tabuľky pripísala ďalší plný bodový zisk.

    Najlepším hráčom Švédska je gólman Felix Sandström, na opačnej strane je to Mitchell Stephens.

    Od nás je to z tohto zápasu všetko. Ďakujeme za pozornosť a pozývame vás ešte sledovať večerný duel Slovenska so Švajčiarmi. (16:15:26)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Konecny (Barzal, Sompel), 35. Crouse (N. Roy, Merkley), 44. Stephens (Soy), 53. Stephens (Musil, Soy), 57. Harkins (t.s.) – 37. Magnusson (Younan)


    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear (A), Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Knott, Strome, Marner – Harkins, Barzal, Konecny (C) – Soy, Stephens, Musil
    Švédsko: Sandström (Werner) – G. Carlsson, Kylington, L. Carlsson, Younan, Léman, Alftberg, Kalte, Larsson – Magnusson, Asplund (C), Davidsson – Dahlén, Ölund, Lööke – Dahlström, Erixon, Emanuelsson – Ahl, Ek Eriksson, Grundström

    Rozhodca: Jonák, Novák – Stanzel, Šefčík