Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
Česko – Fínsko 4:3 (kon.)
koniec
Kanada
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Švédsko
Utorok 12.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanada zvíťazila v záverečnej časti hry jasne 3:0 a zaslúžene si tak do tabuľky pripísala ďalší plný bodový zisk.

    Najlepším hráčom Švédska je gólman Felix Sandström, na opačnej strane je to Mitchell Stephens.

    Od nás je to z tohto zápasu všetko. Ďakujeme za pozornosť a pozývame vás ešte sledovať večerný duel Slovenska so Švajčiarmi. (16:15:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Hra sa už neprerušuje a zrejme sa už ani prerušovať nebude. Sawchenko sa medzi tromi žrďami poriadne nudí.
     
    59:16
    Do útoku tak mohli zamieriť Švédi, ale ani to im príliš nevyšlo. Kanada má všetko pod kontrolou a žiadnu strelu nepripustila.
     
    58:46
    Kanada stále bojuje o čo najlepší výsledok, aktuálne skóre jej totiž zjavne nestačí. Musil sa pri zadnom mantineli snažil získať puk, ale napokon úspešní nebol.
     
    58:12
    Medzičasom sa nám začala posledná dvojminútovka tohto zápasu. V útoku sú stále Kanaďania.
     
    57:42
    Švédski hráči aj napriek tomu statočne bojujú. Puk si posunuli až do útočnej tretiny, kde ho dostal Dahlström, ale ten bol z uhla vytlačený a strieľať vôbec nemohol.
     
    57:19
    O víťazovi zápasu je už jednoznačne rozhodnuté. Kanadskí hokejisti od druhej tretiny poriadne zabrali a nedávajú súperovi vôbec žiadnu šancu na zákrok.
    Jansen HARKINS - 5:1
     
    56:46
    Kanada dala gól!

    JANSEN HARKINS zvolil zakončenie popod alebo popri pravom betóne gólmana Sandströma, ktorý puk veľmi dobre zbrzdil, no kus čiernej gumy sa mu aj napriek tomu dokĺzal za čiaru.
     
    56:46
    Trestné strieľanie v prospech Kanady! Domáci hráči si vybojovali v samostatnom úniku faul a ich súper za to môže pykať.
     
    55:56
    Z útoku napokon ale nebolo nič. Ofenzívna aktivita Švédov skončila iba strkanicou pred bránkou, ale bez Sawchenkovho zákroku.
     
    55:29
    vyzerá to, že Švédi sa po niekoľkých minútach vymanili spod zovretia súpera. Hostia sa pokúsia zaútočiť.
     
    54:09
    Kanada sa odmieta brániť a neopúšťa vlastnú útočnú tretinu. Kanaďania majú plný bodový zisk vo vrecku, vylepšiť si chcú ešte aj osobné štatistiky.
     
    53:38
    Hráči Švédska ešte bojujú, ale proti nim stojí rozbehnutý stroj, ktorý v Piešťanoch valcuje každého súpera. Mladí Švédi sú v skutočne nezávideniahodnej situácii.
     
    52:59
    Favoriti celého turnaja vyhrávajú o 3 góly a právom potvrdzujú papierové predpoklady. Hokej za oceánom je jednoducho na veľmi vysokej úrovni, a to v každej kategórii.
    Mitchell STEPHENS - 4:1
     
    52:09
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči zrejme rozhodujú o svojom triumfe. Druhýkrát v tomto zápase sa presadil MITCHELL STEPHENS a Švédi to už teraz budú mať mimoriadne náročné. Asistencie: Adam Musil, Tyler Soy.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 27. Konecny (Barzal, Sompel), 35. Crouse (N. Roy, Merkley), 44. Stephens (Soy), 53. Stephens (Musil, Soy), 57. Harkins (t.s.) – 37. Magnusson (Younan)


    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear (A), Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Knott, Strome, Marner – Harkins, Barzal, Konecny (C) – Soy, Stephens, Musil
    Švédsko: Sandström (Werner) – G. Carlsson, Kylington, L. Carlsson, Younan, Léman, Alftberg, Kalte, Larsson – Magnusson, Asplund (C), Davidsson – Dahlén, Ölund, Lööke – Dahlström, Erixon, Emanuelsson – Ahl, Ek Eriksson, Grundström

    Rozhodca: Jonák, Novák – Stanzel, Šefčík