Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
koniec
Česko
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
USA
cz Pondelok 11.08.2014, 19:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš JAŠEK - 4:2
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Češi vítězí na 99,9 % nad druhým největším favoritem celého turnaje!!! Američané měli obrovský tlak, do odkryté brány už uklízel puk Dennis Yan z prostoru mezi kruhy, jenže neprostřelil hradbu českých těl, která se rychle vynořila ze zákrytu! Vzápětí si USA vytvořily ještě několik nebezpečných závarů před brankou, ale nic z nich nebylo a LUKÁŠ JAŠEK trefil prázdnou bránu!
     
    57:20
    Lukáš Jašek už se radoval ze svého druhého gólu, když dojel odražený puk před Sarthouovo brankoviště, kde byl první, ale jeho oblouček nakonec do brány nedoskákal, protože ho odpálil do bezpečí dojíždějící obránce USA!
     
    56:32
    Fantastický Daniel Vladař! Teď si zaslouží český gólman velkou pochvalu, zmařil snad tři hodně nebezpečné střely, které na něj vyletěly z bezprostřední blízkosti!
     
    54:46
    To je škoda, zbytečný faul v rohu útočného pásma předvedl při napadání rozehrávky soupeře Roman Dymáček (CZE), který obdržel 2 minuty za sekání.
     
    51:57
    Češi budou hrát docela dlouho přesilovku 5 na 3, dvě minuty obdržel za nedovolené bránění Jacob Olson (USA).
     
    50:40
    Rozhodčí vyloučil na dvě minuty Karcha Bachmana (USA) za sekání.
     
    49:41
    Američané teď pořádně prověřili pozornost gólmana Vladaře. Tvrdou ránu vyslal bez přípravy k přední tyčce Troy Terry, ale zasáhl jen připravenou vyrážečku. Vzápětí zkoušel českému muže s maskou přehodit z úhlu Thomas Novak, bez úspěchu! Publikum skanduje "Daniel Vladař!".
     
    49:00
    To byla šance jako hrom! Radek Koblížek se objevil v přečíslení 2 na 1 a přihrál před branku volnému Lukáši Andělovi, který mířil tvrdě a velmi přesně, ale trefil jen vnitřní horní tyč!
     
    48:25
    Češi se hnali do slibného protiútoku, útočník Lukáš Anděl ale nakonec zkusil štěstí sám, z pravé strany však trefil jen připravené Sarthouovy betony. Za nedovolené bránění usedá na lavici hanby Roman Dymáček (CZE).
    Robert JACKSON - 3:2
     
    41:50
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy americké se při hře 4 na 4 dostávají na nejtěsnější rozdíl! Trestné střílení udělal ROBERT JACKSON opravdu velmi dobře, když si sjel až k brance a vyslal tvrdou střelu, jež zapadla přesně k tyčce bezmocného brankáře Vladaře! Bez asistence.
     
    41:50
    To je zlé, Jakub Zbořil fauloval a USA jedou trestné střílení!
     
    41:14
    Američané pykají za příliš mnoho hráčů na ledě, dvouminutový trest odpyká Tanner Laczynski (USA).
     
    40:55
    Američané si vytvořili obrovský tlak a byli blízko snížení! Dennis Yan z mírného úhlu na pravé straně jen vyprášil betony gólmana Vladaře, ale z dorážky jen tak tak neuspěl Spenser Young!
     
    40:18
    Škoda, zbytečný faul předvedl v rohu útočného pásma Filip Chlapík (CZE) a bude pykat za hrubost.
    Lukáš JAŠEK - 3:1
     
    36:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravo, Češi vedou už o dvě branky a stadion je na nohou! Kotouč objel v útočném pásmu při přesilovkové kombinaci destinace Filip Chlapík – Martin Weinhold – LUKÁŠ JAŠEK, přičemž posledně jmenovaný svižnou střelou bez přípravy v levém kruhu poslal puk k přední tyčce, kam brankář Sarthou klouzal marně! Asistence: Martin Weinhold, Filip Chlapík.
     
    34:51
    Brankář Sarthou si poradil se střelou od modré čáry, ale Zach Wilkie (USA) předvedl naprostý zkrat po přerušení hry, když sestřelil jednoho z českých hráčů a dostal trest na pět minut plus do konce utkání za úder do oblasti halvy a krku. Tanner Laczynski (USA) odpyká trest.
     
    33:24
    Na trestnou lavici usedl Matt Filipe (USA) za hákování. Češi měli předtím znovu na své straně značný tlak, z pravé strany pálil zápěstím do Sarthouových betonů u první tyčky Filip Suchý.
    Filip CHLAPÍK - 2:1
     
    32:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, v na zimním stadionu v Břeclavi teď vybuchl mohutný gejzír radosti! Češi se zabydleli v útočném pásmu, Jakub Zbořil posunul puk na modré čáře vedle sebe na FILIPA CHLAPÍKA, který bez otálení práskl do puku a udělal moc dobře, jeho dělovka odrazem o tyčku zapadla za záda bezmocného brankáře Sarthoua, jenž nemohl dělat zhola nic! Asistence: Jakub Zbořil, Lukáš Jašek.
     
    32:47
    Brock Boeser (USA) si pomohl hákováním a jeho tým čeká další oslabení.
     
    31:25
    Roman Dymáček se ocitl v obrovské šanci! Zblízka zkoušel usměrnit puk k tyčce, ale brankář Sarthou zasáhl koncem svého betonu a nenechal se překonat ani z následné dorážky důrazného českého útočníka!
     
    29:09
    Na trestnou lavici usedl Nicholas Swaney (USA).
     
    27:59
    Spojené státy měly navrch a vydatně ostřelovaly ze všech možných pozic brankáře Vladaře, ale ten si počínal bezchybně. Troy Terry (USA) – 2 minuty – držení protihráče.
    Jakub ZBOŘIL - 1:1
     
    24:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno, Česko vyrovnává v přesilové hře! Martin Weinhold přiťukl při kombinaci v útočném pásmu puk na hůl JAKUBA ZBOŘILA, který práskl do puku v blízkosti modré čáry a vymetl všechny pavučiny z horního rohu Sarthouovy branky, který se jen bezmocně ohlédl! Asistence: Martin Weinhold, Lukáš Jašek.
     
    23:57
    Češi budou hrát přesilovku. Tanner Laczynski (USA) se dopustil faulu kolenem.
     
    21:15
    Češi trestuhodně ztratili puk ve středním pásmu a na bránu se hnal volným prostorem Thomas Novak, který naznačil střelu, ale puk zadovkou posunul před brankoviště na Dennise Yana, který vyprášil Vladařovy betony!
     
    19:25
    Tohle hlasitě volalo po gólu! Mezi kruhy se prosmýkl David Kaše, který se podíval, kde má gólmana Sarthoua, a zkusil zápěstní střelu, která jen o kousek minula pravou tyčku amerického gólmana!
     
    18:36
    Češi si zahrají přesilovku, když po jejich mohutném tlaku, kdy gólman Sarthou nevěděl, kam dřív skočit, sáhl k nedovolenému zákroku Matt Filipe (USA) a je vyloučen za hákování.
     
    10:02
    Matt Filipe (USA) – 2 minuty – sekání.
    Brock BOESER - 0:1
     
    08:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je škoda, Češi měli dvě slibné šance, ale nevyužili je a udeřilo na jejich straně! Do puku se v prostoru kruhů opřel Dennis Yan, jehož střela se odrazila od tyčky a pohotový BROCK BOESER už měl lehkou úlohu uklidit puk za Vladařova záda! Asistence: Dennis Yan.
     
    07:50
    Češi předvedli skvělý protiútok do otevřené obrany. Při přečíslení 2 na 1 přihrál David Kaše před bránu na najíždějícího Filipa Suchého, který mířil zápěstím těsně vedle pravé Sarthouovy tyčky!
     
    07:35
    Američané měli ponechanou výhodu, protože v gólové pozici byl zfaulován na poslední chvíli Ryan Moore. Na trestnou lavici míří Jakub Zbořil (CZE) za sekání.
     
    06:02
    Češi se usadili v útočném pásmu, kde si několikrát přihráli a vytěžili ze své aktivity přesilovou hru. Na lavici hanby usedl Erik Foley (USA) za nedovolené bránění.
     
    04:51
    Po dalším vyhození se vrátil do pásma rozjetý Robert Jackson, který si srovnal puk v levém kruhu na hůl a nebezpečně vypálil, ale brankář Vladař vymrštil skvěle svou lapačku vzhůru a zamezil pohromě!
     
    03:00
    Češi špatně střídali a pykají za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Roman Dymáček (CZE).
     
    00:10
    USA se nestihly ani pořádně rozkoukat a na trestné lavici už sedí Brock Boeser (USA) za sekání.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 25. Zbořil (Weinhold, Jašek), 33. Chlapík (Zbořil, Jašek), 37. Jašek (Weinhold, F. Chlapík), 60. Jašek – 9. Boeser (Yan), 42. Jackson (t.s.)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík (A), Koblížek Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello (C), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser (A) – Jackson, Filipe, Terry – Laczynski, Moore, Swaney – Bachman, Foley, Smith.

    Rozhodca: René Hradil, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 1200