Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
koniec
Česko
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
USA
cz Pondelok 11.08.2014, 19:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš JAŠEK - 4:2
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Češi vítězí na 99,9 % nad druhým největším favoritem celého turnaje!!! Američané měli obrovský tlak, do odkryté brány už uklízel puk Dennis Yan z prostoru mezi kruhy, jenže neprostřelil hradbu českých těl, která se rychle vynořila ze zákrytu! Vzápětí si USA vytvořily ještě několik nebezpečných závarů před brankou, ale nic z nich nebylo a LUKÁŠ JAŠEK trefil prázdnou bránu!
    Robert JACKSON - 3:2
     
    41:50
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy americké se při hře 4 na 4 dostávají na nejtěsnější rozdíl! Trestné střílení udělal ROBERT JACKSON opravdu velmi dobře, když si sjel až k brance a vyslal tvrdou střelu, jež zapadla přesně k tyčce bezmocného brankáře Vladaře! Bez asistence.
    Lukáš JAŠEK - 3:1
     
    36:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravo, Češi vedou už o dvě branky a stadion je na nohou! Kotouč objel v útočném pásmu při přesilovkové kombinaci destinace Filip Chlapík – Martin Weinhold – LUKÁŠ JAŠEK, přičemž posledně jmenovaný svižnou střelou bez přípravy v levém kruhu poslal puk k přední tyčce, kam brankář Sarthou klouzal marně! Asistence: Martin Weinhold, Filip Chlapík.
    Filip CHLAPÍK - 2:1
     
    32:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, v na zimním stadionu v Břeclavi teď vybuchl mohutný gejzír radosti! Češi se zabydleli v útočném pásmu, Jakub Zbořil posunul puk na modré čáře vedle sebe na FILIPA CHLAPÍKA, který bez otálení práskl do puku a udělal moc dobře, jeho dělovka odrazem o tyčku zapadla za záda bezmocného brankáře Sarthoua, jenž nemohl dělat zhola nic! Asistence: Jakub Zbořil, Lukáš Jašek.
    Jakub ZBOŘIL - 1:1
     
    24:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno, Česko vyrovnává v přesilové hře! Martin Weinhold přiťukl při kombinaci v útočném pásmu puk na hůl JAKUBA ZBOŘILA, který práskl do puku v blízkosti modré čáry a vymetl všechny pavučiny z horního rohu Sarthouovy branky, který se jen bezmocně ohlédl! Asistence: Martin Weinhold, Lukáš Jašek.
    Brock BOESER - 0:1
     
    08:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je škoda, Češi měli dvě slibné šance, ale nevyužili je a udeřilo na jejich straně! Do puku se v prostoru kruhů opřel Dennis Yan, jehož střela se odrazila od tyčky a pohotový BROCK BOESER už měl lehkou úlohu uklidit puk za Vladařova záda! Asistence: Dennis Yan.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 25. Zbořil (Weinhold, Jašek), 33. Chlapík (Zbořil, Jašek), 37. Jašek (Weinhold, F. Chlapík), 60. Jašek – 9. Boeser (Yan), 42. Jackson (t.s.)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík (A), Koblížek Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello (C), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser (A) – Jackson, Filipe, Terry – Laczynski, Moore, Swaney – Bachman, Foley, Smith.

    Rozhodca: René Hradil, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 1200