Astana – Hapoel Tel Aviv 3:0 (kon.) | Almaty – Esbjerg 1:1 (kon.) | Neftçi Baku – Koper 1:2 (kon.)
Laçi – Zorja Luhansk 0:3 (kon.) | Košice – Liberec 0:1 (kon.) | Budućnost Podgorica – Omonia Nikózia 0:2 (kon.)
Minsk – MYPA 2:0 (kon.) | Trenčín – Novi Sad 4:0 (kon.) | Atlantas – Karaganda 0:0 (kon.)
Elfsborg – Keşla FK 0:1 (kon.) | Kalju – Lech Poznań 1:0 (kon.) | Ruch Chorzów – Vaduz 3:2 (kon.)
RoPS Rovaniemi – Asteras 1:1 (kon.) | FC Zestafoni – Trnava 0:0 (kon.) | Ploiesti – Flamurtari 2:0 (kon.)
Plovdiv – St. Pölten 2:1 (kon.) | Brommapojkarna – Crusaders 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Široki Brijeg 2:1 (kon.)
Rosenborg – Sligo 1:2 (kon.) | Neman Grodno – Hafnarfjördur 1:1 (kon.) | Kluž – Jagodina 0:0 (kon.)
CSKA Sofia – Zimbru Kišiněv 1:1 (kon.) | Luzern – St. Johnstone 1:1 (kon.) | Litex – Diósgyöri 0:2 (kon.)
Víkingur – Tromso 0:0 (kon.) | ETO Györ – Göteborg 0:3 (kon.) | Waregem – Zawisza Bydgoszcz 2:1 (kon.)
Sillamäe Kalev – FK Krasnodar 0:4 (kon.) | Bursaspor – Čichura 0:0 (kon.) | Met. Skopje – Željezničar Sarajevo 0:0 (kon.)
Rijeka – Ferencvároš 1:0 (kon.) | RNK Split – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | Molde – ND Gorica 4:1 (kon.)
Aberdeen – Groningen 0:0 (kon.) | Derry City – Soligorsk 0:1 (kon.) | Dundalk – Hajduk Split 0:2 (kon.)
Linfield – Štokholm 1:0 (kon.) | Motherwell – Stjarnan 2:2 (kon.) | FK Sarajevo – Haugesund 0:1 (kon.)
Čukarički Belehrad – Grodig 0:4 (kon.)
koniec
AS Trenčín
4:0 (1:0)
Vojvodina Novi Sad
Štvrtok 17.07.2014, 17:30 • Mestský štadión Dubnica nad Váhom • Európska liga (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    AS TRENČÍN

    Trenčania znovu vstupujú do pohárovej Európy, kde by chceli nadviazať na minuloročné sympatické ťaženie! Slovenský vicemajster v minulom roku jasne dokázal, že s ním treba na slovenskej futbalovej scéne počítať a svoje kvality bude chcieť dokázať aj v medzinárodnej konfrontácii. Filozofia holandského majiteľa La Linga priniesla klubu spod hradu Matúša Čáka úspech a ukazuje sa, že výchova mladých hráčov a preferovanie atraktívneho futbalu má svoj zmysel. Podľa mnohých priaznivcov je totiž práve Trenčín tímom, ktorý hrá na Slovensku najkrajší futbal s množstvom útočných akcií, gólov, i pekných momentov. Medzi ďalšie plány ambiciózneho vedenia patrí prestavba štadióna a postupný útok na titul spojený s účinkovaním v Lige majstrov. Najlepším zrkadlom je divácky záujem – ten v minulej sezóne výnimočne prekonal záujem o hokej, ktorý bol doteraz v meste športom číslo jeden.

    Avšak práve kvôli zastaranému štadiónu musí klub hrávať európske pohárové zápasy v neďalekej Dubnici nad Váhom. Vzdialenosť medzi mestami je však naozaj malá, preto by fanúšikovia nemali mať s dopravou na zápas problémy a určite vytvoria svojmu tímu to pravé, domáce prostredie. Miernym favoritom je síce klub zo Srbska, veď AS sa v rankingu UEFA nachádza až na 325.mieste, na ihrisku však bude všetko otvorené a tak sa môžeme tešiť na pravú futbalovú bitku.

    AS sa navyše cez leto zaujímavo posilnilo. Do mužstva prišli dve staronové posily – záložník Stanislav Lobotka, (vrátil sa z hosťovania v Ajaxe Amsterdam) a útočník František Kubík, (v gréckom Ergotelis mu skončila zmluva). Dvaja členovia širšieho reprezentačného kádra budú určite výrazným posilnením ofenzívy AS.
     
    FK VOJVODINA NOVI SAD

    Klub z druhého najväčšieho mesta Srbska bol založený v roku 1914 a má za sebou bohatú históriu. V erbe klubu evidujeme bielo-červené farby s modrou hviezdou, preto môžeme očakávať, že hráči zrejme nastúpia v podobnej farebnej kombinácii. V súčasnosti sa nachádza na 229.priečke v rankingu UEFA, čo je o 96.miest lepšie, než AS Trenčín (ten je 325.). Klub si v histórii pripísal niekoľko úspechov na domácej i medzinárodnej scéne. V sezónach 1965/1966 a 1988/1989 totiž vyhral spoločnú juhoslovanskú ligu, pričom si treba uvedomiť, že vtedy ešte v rámci spoločnej krajiny v lige hrali aj celky z Chorvátska či Slovinska. Na tieto triumfy v Novom Sade radi spomínajú, počas samostatnosti Srbska sa im na ne ale nadviazať zatiaľ nepodarilo. Vojvodina v minulej sezóne vyhrala národný pohár, vďaka čomu sa kvalifikovala do Európskej ligy. Klub bol finalistom dnes už zaniknutého Intertoto cupu v roku 1998.

    Novi Sad obsadil v uplynulom ročníku najvyššej srbskej súťaže 4.priečku, keď s FK Jagodina bojoval o konečnú tretiu priečku, tá mu však o tri body ušla. Celej srbskej lige ale vládne belehradské duo Crvena Zvezda-Partizan, za nimi Novi Sad zaostal o 26, resp. 27 bodov! V predchádzajúcich troch sezónach skončil Novi Sad v tabuľke vždy tretí, v sezóne 2012/2013 dokonca len o bod za slávnou Crvenou Zvezdou! Kvalita teda v mužstve rozhodne je, treba si však všimnúť aj mierny ústup z ligových pozícii v predchádzajúcom ročníku.

    V kádri nájdeme predovšetkým hráčov zo Srbska, legionárov príliš neregistrujeme. AS si bude musieť dať pozor predovšetkým na hrotového útočníka Lazara Veselinoviča, nebezpečné útočné ťahy má aj tvorca hry Darko Puškarič. Najvyššiu trhovú hodnotu má stredný záložník Marko Poletanovič, len 20-ročný talent srbského futbalu.
     
    Ako sa tímom darilo v Európskej lige?

    AS Trenčín si v minulom roku premiérovo vyskúšal účinkovanie v Európskej lige. V 2.predkole sa Trenčania stretli so švédskym IFK Göteborg, pričom favoritom bol švédsky celok. V prvom zápase na ihrisku súpera sa zrodila remíza 0:0, v odvete AS po skvelom výkone zvíťazilo 2:1 a postúpilo ďalej! V 3.predkole Trenčanom prihral žreb ešte ťažšieho súpera – rumunský Astra Giurgiu. AS nezvládlo domáci zápas, prehralo 1:3 a odveta už mala byť len formalitou. Trenčania však domácich takmer zaskočili, tesne pred koncom viedli 2:1 a keby pridali ešte jeden gól, tak sa mohlo predlžovať. Rumuni však v závere vyrovnali na 2:2 a zabezpečili si tak postup, kým AS sa s Európskou ligou rozlúčil.

    Novi Sad sa od roku 2007 každoročne zúčastňuje Európskej ligy, resp. predtým Pohára UEFA. Tím sa zatiaľ ani raz nedostal do skupinovej fázy, v minulom roku bol však veľmi blízko. Postupne prešiel cez maltský Hibernians (3:2 doma a 4:1 vonku), maďarský Honvéd Budapešť (2:0 doma a 3:1 vonku) a turecký Bursaspor (2:2 doma a 3:0 vonku) ! Najmä vyradenie tureckého favorita bolo prekvapením, posledným krokom na ceste do skupinovej fázy bol dvojzápas s moldavským Sherrifom Tiraspoľ. Túto skúšku ale hráči Nového Sadu prekvapujúco nezvládli, po domácej remíze 1:1 prehrali vonku 1:2 a s Európou sa rozlúčili. Porážky silného tureckého celku či suverénny postup cez Honvéd však ostávajú mementom, ktoré by Trenčania mali mať na zreteli...
     
    Ako sa kvalifikovali do Európskej ligy?

    Trenčania v uplynulom ročníku obsadili v našej najvyššej súťaži 2.priečku, vďaka čomu sa kvalifikovali do 2.predkola Európskej ligy. V 33 zápasoch ročníka získal AS 63 bodov pri skóre 74:35.

    Novi Sad prvý raz v histórii vyhral Srbský pohár, čo mu predurčilo nasadenie do 2.predkola EL. Vo finále pohára si Vojvodina poradila s Jagodinou 2:0, pričom cenným skalpom je aj výsledok zo štvrťfinále, kedy Novi Sad zdolal Crvenu Zvezdu Belehrad 3:1.
     
    Aktuálna forma

    Trenčania už počas uplynulého víkendu započali účinkovanie v našej najvyššej súťaži, keď doma privítali Dunajskú Stredu. V obojstranne zaujímavom zápase bol úspešnejší AS, keď po góloch Simona a Kleščíka zvíťazil 2:1. Pokiaľ sa pozrieme do prípravy, tak tú mal Trenčín taktiež kvalitnú a výsledkovo úspešnú – v 7 zápasoch z toho bolo 5 víťazstiev a 2 prehry s celkovým skóre 15:8.

    V Srbsku liga ešte nezačala, Novi Sad má teda za sebou len prípravné zápasy a toto bude prvá ostrá skúška pripravenosti na nový ročník. Trenčín si už prvé ligové meranie síl odbil, čo môže byť miernou výhodou z hľadiska rozohranosti. Vojvodina však samozrejme odohrala niekoľko prípravných duelov, kde sa jej darilo nasledovne – v 5 zápasoch 2-krát vyhrala, 2-krát remizovala a iba raz prehrala, aj to tesne 0:1 s belgickým Lokerenom. Celkové skóre z prípravy je 11:4 v prospech Vojvodiny.
     
    Európska liga sa naplno rozbieha, začína sa 2.predkolo a my budeme sledovať slovenských zástupcov v tejto súťaži! Dnes sa zameriame na úvodné predstavenie AS Trenčín, ku ktorému žreb nebol príliš milosrdný a hneď na úvod mu pridelil ťažkého súpera – srbskú Vojvodinu Novi Sad. Tá je v rankingu UEFA o takmer 100 miest vyššie ako Trenčín, od roku 2007 sa pravidelne zúčastňuje pohárových súťaží a v domácej lige patrí ku špičke. Trenčania však v poslednej sezóne urobili veľký krok vpred, predvádzajú futbalovú modernu a do tohto ročníka vykročili ligovým víťazstvom, ktoré im môže dodať sebavedomie. V Dubnici, kde Trenčín na zápasy EL nachádza prechodné domáce prostredie, to bude žiť futbalom a určite k tomu prispeje aj zaplnené publikum. Vy môžete byť pri tom vďaka podrobnému textovému prenosu, ktorý pre vás pripravuje Tomáš Schügerl. Teším sa na vás vo štvrtok od 17:30.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák (C) – Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek – Baéz, Mišák, Lobotka – Kubík, Jairo da Silva, Simon
    Tréner : Ivan Vrabec
    Náhradníci: Šemrinec (NB) – Rundič, Malec, Madu, Mondek, Opatovský, Hajradinovič

    FK Vojvodina Novi Sad: Jovanič – Puškarič, Pekaric, Babič, Nastič – Radoja (C), Poletanovič – Alivodič, Ivanič, Makarič – Veselinovič
    Tréner : Zoran Marič
    Náhradníci: Zakula (NB) – Lukovič, Pankov, Živkovič, Stojanovič, Popara, Grgič

    Rozhodca: Michael Lerjeus – Magnus Sjöblom, Joakim Flink – všetci Švédsko.
     
    V Dubnici úraduje silná búrka, po jednom z blízkych úderov blesku nefunguje elektrický prúd ani svetelná tabuľa. Navyše neustále silno prší, avšak tímy aj tak vchádzajú na trávnik a zápas sa zrejme začne!
     
    Neviem-neviem však, či to od rozhodcov nie je trochu riskantné...neustále nás tu trápi silný lejak spojený s búrkou, udierajú tu blesky.. Je to však v právomoci rozhodcov, tí priviedli oba tímy na trávnik. Terén bude veľmi šmykľavý, navyše evidujeme poryvy vetra, uvidíme, ako sa s tým tímy vyrovnajú.
     
    Keďže nefunguje svetelná tabuľa, budem vás o čase informovať trochu improvizovane, pokúsim sa však zachovať presnosť. Ďakujem za pochopenie.
     
    Oba tímy na trávniku, Trenčania v tradičných bielo-červených dresoch, hostia v modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Simon si potiahol loptu stredom ihriska a vystrelil z 20 metrov, polovysoká strela narobila brankárovi na šmykľavom teréne problémy, ten ju napokon s námahou skrotil.
     
    2
    Da Silva nádherne prešiel cez obrancu na pravej strane a rútil sa priamo na brankára Jovaniča, v súboji zoči-voči bol úspešnejší brankár, keď nohami vyrazil na roh!
     
    3
    Mišák si chcel v šestnástke spracovať outové vhadzovanie z pravej strany, lopta mu ale odskočila a skončila za bránkovou čiarou.
     
    3
    V Dubnici už funguje svetelná tabuľa, máme teda presné údaje o čase.
     
    4
    Lobotka prešiel s loptou cez stred ihriska a nahrával naľavo Simonovi, ten bol pri pokuse o kľučku na prvý pohľad faulovaný tesne pred pokutovým územím, rozhodca nepískal.
     
    5
    Po peknej kombinácii AS bol pri pravej postrannej čiare faulovaný Kubík, nasleduje štandardná situácia.
     
    5
    Holúbek centroval priamo do priestoru, kde stál Jovanič a ten loptu bez problémov vyboxoval do bezpečia. Následne hostia založili rýchly brejk, na poliacej čiare zachránil obetavým sklzom Kleščík.
     
    7
    Ďalšia tutovka domácich! Po štandardke z ľavej strany lopta doletela až k Lobotkovi, ktorý hlavičkoval osamotený tesne pred malým vápnom, sám však bol z toho zrejme zaskočený a poslal loptu nad!
     
    8
    Náznak šance hostí. Tí podnikli rýchly brejk po pravej strane, odkiaľ nasledoval prízemný center do šestnástky, tam pred Makaričom odkopol Ramón.
     
    9
    Ivanič priťukol naľavo Makaričovi, ktorý vybojoval po súboji s Čögleyom prvý roh pre hostí.
     
    9
    Z rohu prišiel zaujímavý center na prednú žrď, odkiaľ loptu hlavou odvrátil pozorný Mišák. Pri lopte ale stále Novi Sad.
     
    10
    Poletanovič posielal center z ľavej strany zo štandardnej situácie, Trenčania aj tento pokus s prehľadom odvrátili.
     
    11
    Da Silva perfektne prešiel cez dvoch hráčov a skúsil to z pravej strany tesne spred šestnástky, jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    12
    Center z rohu smeroval priamo na päťku, kde znovu boxoval brankár Jovanič. Po následnom súboji nasledoval faul útočníka AS, a tak sa hra otočí po rozohrávke srbského celku.
     
    13
    Makarič spadol na zem v súboji s Baézom, rozhodca okamžite píska faul. Hostia tak v útočnej snahe na polovici AS.
     
    13
    Trenčania veľmi pekne hostí o loptu obrali, nezvládli však prechod do brejku. Holúbek nahrával dopredu veľmi nepresne a tak môže od vlastnej brány vykopávať Jovanič.
     
    14
    Vojvodina znovu v kombinácii na svojej útočnej polovice, AS sa zatiaľ bráni veľmi dobre a ani teraz hostí nepustilo do koncovky.
     
    15
    Simon v pokuse o rýchly brejk, na ľavej strane bol ale zastavený Puškaričom. AS ale zostane pri lopte, a práve teraz vybojovalo rohový kop.
     
    16
    Po rohu sa na prednej žrdi snažil technicky zakončovať Simon, loptu si ale zle spracoval a tá tak skončila bez ohrozenia Jovaniča za bránkovou čiarou.
     
    17
    Baéz poslal diagonálnu prihrávku na ľavú stranu Simonovi, ten si v kľúčovom momente loptu zle spracoval a tá tak skončila za outovou čiarou.
     
    18
    Čögley predviedol útočnú snahu z pozície pravého obrancu, bol však zastavený a nevybojoval ani outové vhadzovanie.
     
    19
    Trenčín dal gól!

    Krásna akcia Trenčína, domáci vedú! AS rozohralo rýchly brejk, loptu si na ľavej strane prebral Simon, obhodil si obrancu a strelou z rohu šestnástky trafil MOSES SIMON protiľahlý roh brány!!
     
    20
    Obrovská radosť na štadióne v Dubnici, domáci zúročili úvodnú aktivitu a zaslúžene vedú.
     
    21
    Holúbek na ľavej strane hrubo chyboval, keď neodkopol pred dobiedzajúcim Alivodičom, jeho nahrávku na voľného Veselinoviča však našťastie zablokoval vracajúci sa Kleščík.
     
    22
    AS teraz v ďalšej šanci, Jairo ešte vracal v šestnástke späť na spoluhráčov, v súboji tam ale fauloval Lobotka a tak následný gól Baéza samozrejme neplatí.
     
    23
    Chvíľu sa nebude hrať, po súboji je ošetrovaný Baéz, tak verme, že bude v poriadku a dohrá tento zápas.
     
    24
    Baéz po ošetrení už vbehol na hraciu plochu a zapojil sa do hry, striedanie teda nebude potrebné.
     
    24
    Hostia v pokuse o útok, spolupráca Makariča a Veselinoviča však zatiaľ úspech neprináša, teraz si po nepresnej prihrávke prvého menovaného prebral loptu Volešák. Ten zatiaľ dnes bez práce.
     
    25
    Makarič mohol postupovať do útoku po lopte, ktorá sa k nemu so šťastím odrazila, v poslednej chvíli ale zasiahol obetavým sklzom Ramón.
     
    25
    Jairo da Silva bojoval na pravej strane, jeho prvá strela bola zablokovaná, druhý pokus končí rohovým kopom AS.
     
    26
    Roh bol rozohraný nakrátko, po viacerých kombináciách sa k centru z ľavej strany dostal Simon, lopta však počas letu prekročila bránkovú čiaru a tak vykopáva Jovanič.
     
    27
    Po ďalšej útočnej akcii AS odhlavičkoval loptu stopér Pekaric a nasleduje tak ďalší roh Trenčína.
     
    28
    Center z rohového kopu preletel nikým netečovaný popred bránu, Jovanič ostal na čiare a len zdesene sledoval, ako loptu nezasiahol Lobotka a tá tak skončila netečovaná tesne mimo pravej žrde!
     
    29
    Teraz to Trenčanom nevyšlo, po oute Čögleya z pravej strany sa da Silva nepresadil a nasleduje odkop od brány.
     
    29
    Novi Sad v krátkej snahe o útok, zatiaľ je to zo strany hostí jalové, reálne ešte neohrozili trenčiansku bránu.
     
    30
    Holúbek pri pravej postrannej čiare fauloval Alivodiča, nasleduje štandardka hostí zo zaujímavej pozície.
     
    30
    Center do šestnástky ale s prehľadom odvrátil Ramón, ktorý si na hranici penalty vyskočil najvyššie a poslal loptu do bezpečia.
     
    31
    Náznak brejku AS! Da Silva však neprihral presne na Kubíka, ktorý by inak po pravej strane postupoval sám na bránu!
     
    32
    Veselinovič to teraz skúšal na ľavej strane veľmi naivne proti Čögleyovi. Trenčiansky obranca ho bez problémov odstavil pri pokuse o obhodenie od lopty a poslal ju do bezpečia.
     
    33
    Rozhodca je veľmi úzkostlivý...Teraz odpískal po súboji faul Kubíkovi, nasleduje ďalšia štandardka Nového Sadu.
     
    33
    Center na zadnú žrď ale spoľahlivo vyboxoval Volešák, bol to snáď jeho dnešný prvý vážnejší zásah.
     
    34
    Holúbek poslal nádherný pas z hĺbky poľa na Kubíka, ten prešprintoval dvoch hráčov, v poslednej chvíli pred ním odkopol na roh Pekaric!
     
    34
    Center z rohu smeroval na prednú žrď, tam loptu v páde odhlavičkoval obranca Vojvodiny.
     
    35
    Kubík na pravej strane neúspešný v osobnom súboji s Nastičom, ten zatiaľ nášho reprezentanta príliš nepúšťa do útočných prienikov.
     
    36
    Akcia hostí končí nepresnou nahrávkou od Ivaniča a outovým vhadzovaním pre AS. Blíži sa záver polčasu, pre AS je teraz dôležité neinkasovať.
     
    37
    Baéz obetavo vybojoval loptu na stredovej čiare, aby ju v hre udržal Kubík. Ten preniesol hru na ľavú stranu, kde sa po viacerých prihrávkach dostal k lopte Simon, jeho oblúčik tesne spred šestnástky ale mieril nad.
     
    38
    Kubík sa konečne dostal ku koncovke, na osi ihriska si vo vzdialenosti cca 20 metrov prebral loptu a vystrelil, minul však ľavý horný roh brány.
     
    39
    Baéz posielal do šestnástky center na da Silvu, bola to však ťažká pozícia na spracovanie, čo útočník AS nezvládol a lopta od jeho hlavy mieri za čiaru.
     
    40
    Ďalší pokus o vysunutie da Silvu zastavil v poslednej chvíli obranným odkopom Babič.
     
    40
    Simon potiahol brejk po ľavej strane, prihral do stredu Mišákovi, ktorý sa v šestnástke na dvakrát dostal do zakončenia a len tesne minul pravú žrď, chýbali centimetre!
     
    41
    Ivanič sa snažil prejsť dopredu, Ramón však dnes hrá výborne a aj teraz čisto a úspešne zastavil záložníka hostí.
     
    42
    Sledovali sme akciu hostí. Pred Ivaničom ešte dvakrát odkopol Kleščík, nakoniec sa k strele zo 25 metrov dostal Alivodič, jeho pokus bol ale zablokovaný a tak Volešák nemal problém zasiahnuť.
     
    43
    Simon sa po priťuknutí od Mišáka obtočil na hranici šestnástky a okamžite strieľal, Jovanič bol ale pozorný a loptu kryl vo svojom náručí.
     
    44
    Jairo da Silva sa uvoľnil na pravej strane, prešiel cez Nastiča a skúsil to z rohu šestnástky strelou na protiľahlú žrď, len tesne minul bránu a Jovaniča, ktorý loptu len vytláčal očami!
     
    45
    Pokus o brejk AS bol zastavený na stredovej čiare, domáci stále pri lopte a budú sa snažiť v pokoji dohrať záver polčasu.
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Simon fauloval pri útočnej aktivite, v samom závere polčasu tak pri lopte hostia, tí však následne v útoku tiež faulovali a tak sa asi už nič nestane.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme výborný prvý polčas, v ktorom AS výborne začalo a hneď v druhej minúte mohol da Silva otvoriť skóre. Trenčín bol počas celého polčasu aktívnejší, čo vyústilo vo vedúci gól po nádhernej strele Simona. Škoda, že Trenčín nevyužil ďalšie sľubné možnosti, jednogólové vedenie je však pred začiatkom druhej časti veľmi nádejné. Hostia zatiaľ vpredu nepredviedli nič, v obrane sú neistí a tak ich zrejme v šatni čaká poriadne umývanie hláv. Druhý polčas začne o 18:32, teším sa na vás pri jeho začiatku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhej časti sa v útoku snažia hostia, ich akcie ale narážajú na skonsolidovanú obranu AS, aj teraz po nepresnom centri bude vykopávať Volešák.
     
    47
    Hostia ani teraz nič nevymysleli, a budú sa musieť brániť, keďže k lopte sa dostáva AS a bude chcieť zaútočiť.
     
    48
    Z pravej strany centroval Simon, nemieril však presne a tak brankár ani obrana zasahovať nemuseli.
     
    49
    Náznak šance Nového Sadu. Alivodič mal voľný priestor na pravej strane, z hranice šestnástky poslal krížny center, nenašiel však nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    50
    Baéz zozadu fauloval Alivodiča, vidí za to žltú kartu.
     
    50
    Po faule Baéza nasleduje štandardka Noveho Sadu, tá však nebola rozohraná presne a pri lopte tak opäť domáci.
     
    51
    Da Silva na pravej strane už-už prenikal do šestnástky, v poslednej chvíli bol ale zastavený. Odrazenú loptu si ešte prebral Simon, ani ten však po technických fintách neuspel.
     
    52
    Baéz nahrával dopredu na Kubíka, ten mal ale k lopte ďaleko a tak aj napriek jeho snahe bude môcť od vlastnej brány odkopávať Jovanič.
     
    53
    Trenčín dal gól!

    Fantázia, AS vedie o dva góly! Baéz perfektnou prihrávkou vysunul na ľavej strane Kubíka, ktorý krížnou prihrávkou našiel na vzdialenejšej žrdi Mišáka, od neho sa lopta pred odkrytou bránou ešte odrazila, na hranici pokutového kopu si ju prebral MOSES SIMON a nekompromisnou strelou k ľavej žrdi prekonal padajúceho Jovaniča!
     
    54
    Obrovská radosť na štadióne v Trenčíne, domáci vedú o dva góly, čo diváci oceňujú mohutnou podporou.
     
    55
    Po prihrávke Ivaniča mohol do samostatného úniku postupovať Veselinovič, zastavila ho zdvihnutá zastávka rozhodcu signalizujúceho ofsajd.
     
    56
    Poletanovič mal voľný priestor v strede ihriska vo vzdialenosti 25 metrov od brány, mieril však vysoko nad a Volešák mohol ostať pokojný.
     
    57
    Simon potiahol loptu po pravej strane a posielal center do šestnástky, tam len malý krok chýbal Jairovi k tomu, aby zakončoval vo výbornej pozícii!
     
    57
    Striedanie v tíme FK Vojvodina Novi Sad: z ihriska odchádza Milan Makarič, prichádza Jovan Stojanovič.
     
    58
    Brejk hostí, z pravej strany centroval na vzdialenejšiu žrď Alivodič, tam pred Veselinovičom odhlavičkoval Čögley.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Vojvodina Novi Sad: z ihriska odchádza Darko Puškarič, prichádza Marko Živkovič.
     
    59
    Tak toto bola tutovka! Simon prešiel napravo do šestnástky, položil si na zem brankára a nacentroval na vzdialenejšiu žrď Kubíkovi, jeho bombu z uhla vyrazil Jovanič len pred seba a ku da Silvovi, ktorý z päťky netrafil bránu!
     
    60
    Trenčín dal gól!

    Je to hetrik, úžasné! Ďalšia krásna akcia Trenčína – Jairo da Silva prešiel po ľavej strane, Babič ho len tieňovo bránil, a tak da Silva poslal strieľaný center cez celú šestnástku, kde na pravej strane trafil zblízka odkrytú bránu MOSES SIMON a zaznamenal hetrik!
     
    62
    Simon je nezadržateľný! Prešiel po pravej strane, poslal strieľaný center na protiľahlú žrď, tam však už Kubík zakončoval spoza bránkovej čiary a tak odkopáva Jovanič.
     
    63
    Ivanič chcel založiť akciu Nového Sadu, zo stredovej čiare ale poslal dlhý pas, ktorým nikoho nenašiel. Hostia sú viditeľne nervózni.
     
    64
    Da Silva sa snažil prejsť po ľavej strane do šestnástky, prvá kľučka mu ešte vyšla, pri druhej ho však zastavil obranca a po zásahu Da Silvu nasleduje odkop od brány.
     
    65
    Kubík bol sám proti dvom obrancom, aj napriek tomu vybojoval out pri ľavej postrannej čiare.
     
    65
    Mišák však po outovom vhadzovaní neuspel a o loptu prišiel, AS však naďalej vysoko napáda hostí a komplikuje im rozohrávku.
     
    66
    Po údere do tváre Kubíka dostáva Marko Živkovič červenú kartu a oslabuje svoje mužstvo!
     
    66
    Žltú kartu dostává František Kubík (AS Trenčín).
     
    67
    Tri góly, červená karta, čo ešte dnes uvidíme? Každopádne, pre AS sa to vyvíja výborne, vedie proti súperovi, ktorý hrá o 10 hráčoch!
     
    68
    Kubík napádal na hrote Alivodiča, ten v súboji spadol na zem a rozhodca odpískal, na šťastie Srbov...Pri lopte však po zlej rozohrávke znovu AS.
     
    69
    Kubík si pohybom pýtal loptu na ľavej strane, tesne pred ním ale odhlavičkoval svojmu brankárovi Alivodič.
     
    69
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Patrik Mišák, prichádza Haris Hajradinovič.
     
    70
    Domáci získali loptu, a snažia sa trochu upokojiť hru. Po vylúčení hra trochu stratila tempo.
     
    71
    Simon je naozaj neúnavný, teraz sa snažil spracovať dlhý center do šestnástky, lopta ho však preskočila a tak si ju skrotil brankár Jovanič.
     
    72
    Toto mohlo domácich mrzieť! Evidujeme šancu Nastiča, ktorý využil nedôraznosť Ramóna a išiel sám na Volešáka, brankár AS však výborne vybehol a strelu Nastiča vyrazil!
     
    72
    Trenčín dal gól!

    Začína to tu pripomínať debakel! Simon predviedol ďalšiu akciu z pravej strany, priťukol tam Čögleyovi, ktorý poslal center na protiľahlú žrď, kde zakončil JAIRO DA SILVA a aj napriek zásahu brankára skončila lopta pod brvnom!
     
    73
    Standing ovation od divákov na dubnickom štadióne, domáci tím tu zažíva obrovskú eufóriu, kým hostia sa len nechápavo pozerajú, čo sa to vlastne deje.
     
    75
    Jairo chcel nadviazať na presný zásah, na ľavej strane ale proti dvom obrancom neuspel a loptu nakoniec hlavou upratal vysoký Alivodič.
     
    76
    Trenčín v pokojnej rozohrávke na polovici súpera. AS sa už naozaj nemá kam ponáhľať, štvorgólový náskok je výborný a preukazuje dnešný pomer síl na trávniku.
     
    77
    Veselinovič sa snažil podniknúť niečo zaujímavé v útoku, prešiel síce cez Holúbka, potom ho ale zastavila sformovaná obrana AS.
     
    78
    Stojanovič centroval z pravej strany do šestnástky, tam si s loptou poradili Kleščík s Ramónom a nedovolili tak hosťom dostať sa do zakončenia.
     
    79
    Da Silva si prebral loptu na ľavej strane a chcel prejsť do šestnástky popri Alivodičovi, pre da Silvu to však bolo priveľké sústo a tak o loptu prišiel.
     
    79
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jairo da Silva, prichádza Karol Mondek.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Vojvodina Novi Sad: z ihriska odchádza Lazar Veselinovič, prichádza Nikola Popara.
     
    81
    Diváci sa bavia prekrikovačkou AS – Trenčín medzi protiľahlými tribúnami. Domáci tím smeruje k veľkému víťazstvu a fanúšikovia si to patrične užívajú.
     
    81
    Domáci teraz nádherne vykombinovali Novi Sad v strede ihriska, lopta putovala cez stopérov až na Holúbka a naopak. Hostia už len bránia, zrejme zmierení s výsledkom.
     
    82
    Dlhá lopta zo stredu poľa dopredu na Hajradinoviča, tomu však chýbal dobrý meter a tak si na loptu bez problémov vybehol Jovanič.
     
    83
    Popara sa uviedol nepresnou nahrávkou, keď jeho kolmicu po pravej strane nezachytil žiaden zo spoluhráčov a tak sa lopty po dlhej dobe dotkol aj Volešák.
     
    84
    Trenčania si takmer zarobili na problémy v rozohrávke, pri pravej postrannej čiare však loptu ešte udržal v hre Holúbek a rozohral cez Volešáka.
     
    84
    Kubík priťukol na ľavú stranu Mondekovi, ten sa snažil obstreliť bránu, mieril ale tesne mimo.
     
    85
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Aldo Baéz, prichádza Milan Rundič.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3725 divákov.
     
    86
    Simon sa presunul na ľavú stranu, tam si teraz nespracoval dlhý center a hostia tak môžu vhadzovať.
     
    86
    Novi Sad však veľmi rýchlo loptu stratil a do zakončenia sa takmer dostal Lobotka, v šestnástke sa však proti obrancom nepresadil a vystreliť nedokázal.
     
    87
    Ramón na útočnom výlete, na pravej strane ešte cez jedného protihráča prešiel, potom však o loptu prišiel. To ale domácich nemrzí, nakoľko stále držia loptu na svojich kopačkách.
     
    88
    Rundič si prebral outové vhadzovanie a z hranice šestnástky nebezpečne vystrelil, po teči obrancu končí situácia rohovým kopom AS.
     
    89
    Roh bol zahraný nakrátko, po centri do šestnástky hlavičkoval zblízka Kleščík, vo výskoku ale fauloval protihráča a tak bola akcia zastavená.
     
    90
    Domáci mohli ešte v závere prikrášliť výsledok, keď po centri Čögleya z pravej strany zakončoval na bližšej žrdi Mondek, mieril ale tesne mimo!
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Po kombinačnej akcii AS a priťuknutí Hajradinoviča sa k strele z 20 metrov dostal Kubík, z prvej ale mieril nad bránu a Jovanovič tak zasahovať nemusel.
     
    90+2
    Domáci si vychutnávajú záver zápasu. Nahrávajú si loptu v obrane a užívajú si skandovaný potlesk spokojných tribún.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, tak dnes sme videli nádherné futbalové predstavenie v podaní AS Trenčín! Ten zdolal v prvom zápase 2.predkola Európskej ligy UEFA srbskú Vojvodinu Novi Sad vysoko 4:0 a vytvoril si skvelú východiskovú pozíciu do odvety! Hetrikom sa blysol Moses Simon, štvrtý gól pridal Jairo da Silva. Domáci dnes boli jednoznačne lepší, predviedli naozaj skvelý výkon a ukázali, že slovenský futbal sa môže v Európe merať aj s tými papierovo silnejšími. Hostí definitívne položil úsek medzi 53.-72.minútou, kedy inkasovali tri góly a ešte aj prišli o vylúčeného hráča. Slabý výkon Vojvodiny však nijako neznižuje hodnotu vysokej trenčianskej výhry, domáci totiž krásnymi akciami potešili oči prítomných fanúšikov. Diváci teraz nadšene vyprevádzajú svojich miláčikov búrlivým potleskom, tí si to za dnešok rozhodne zaslúžia!
     
    O tomto zápase sa zrejme bude písať ešte veľmi dlho. Slovenský tím v Európe už dlho nezaznamenal takéto výrazné víťazstvo nad silným súperom. Dnes si to môžu užiť Trenčania, ich fanúšikovia, aj všetci priaznivci slovenského futbalu, veď slovenský klub zdolal tretí najlepší tím Srbska jednoznačne 4:0!
     
    S konštatovaním, že AS Trenčín po skvelom výkone zdolal Vojvodinu Novi Sad vysoko 4:0 a vytvoril si výbornú východiskovú pozíciu do odvety, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:26:46)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 19. Simon, 53. Simon, 60. Simon, 72. Jairo da Silva

    Karty:   50. Baéz (TRE), 66. Kubík (TRE)   66. Živkovič (VOJ)


    AS Trenčín: Volešák (C) – Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek – Baéz, Mišák, Lobotka – Kubík, Jairo da Silva, Simon
    Tréner : Ivan Vrabec

    Náhradníci: Šemrinec (NB) – Rundič, Malec, Madu, Mondek, Opatovský, Hajradinovič

    Vojvodina Novi Sad: Jovanič – Puškarič, Pekaric, Babič, Nastič – Radoja (C), Poletanovič – Alivodič, Ivanič, Makarič – Veselinovič
    Tréner : Zoran Maric

    Náhradníci: Zakula (NB) – Lukovič, Pankov, Živkovič, Stojanovič, Popara, Grgič

    Rozhodca: Michael Lerjeus – Magnus Sjöblom, Joakim Flink – všetci Švédsko

    Diváci: 3725
    Štvrtok 24.07.2014
    Novi Sad - Trenčín 3:0

    Góly: 17. Ivanič, 52. Alivodič, 68. Stojanovič

    Karty:   46. Kubík (TRE)