Astana – Hapoel Tel Aviv 3:0 (kon.) | Almaty – Esbjerg 1:1 (kon.) | Neftçi Baku – Koper 1:2 (kon.)
Laçi – Zorja Luhansk 0:3 (kon.) | Košice – Liberec 0:1 (kon.) | Budućnost Podgorica – Omonia Nikózia 0:2 (kon.)
Minsk – MYPA 2:0 (kon.) | Trenčín – Novi Sad 4:0 (kon.) | Atlantas – Karaganda 0:0 (kon.)
Elfsborg – Keşla FK 0:1 (kon.) | Kalju – Lech Poznań 1:0 (kon.) | Ruch Chorzów – Vaduz 3:2 (kon.)
RoPS Rovaniemi – Asteras 1:1 (kon.) | FC Zestafoni – Trnava 0:0 (kon.) | Ploiesti – Flamurtari 2:0 (kon.)
Plovdiv – St. Pölten 2:1 (kon.) | Brommapojkarna – Crusaders 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Široki Brijeg 2:1 (kon.)
Rosenborg – Sligo 1:2 (kon.) | Neman Grodno – Hafnarfjördur 1:1 (kon.) | Kluž – Jagodina 0:0 (kon.)
CSKA Sofia – Zimbru Kišiněv 1:1 (kon.) | Luzern – St. Johnstone 1:1 (kon.) | Litex – Diósgyöri 0:2 (kon.)
Víkingur – Tromso 0:0 (kon.) | ETO Györ – Göteborg 0:3 (kon.) | Waregem – Zawisza Bydgoszcz 2:1 (kon.)
Sillamäe Kalev – FK Krasnodar 0:4 (kon.) | Bursaspor – Čichura 0:0 (kon.) | Met. Skopje – Željezničar Sarajevo 0:0 (kon.)
Rijeka – Ferencvároš 1:0 (kon.) | RNK Split – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | Molde – ND Gorica 4:1 (kon.)
Aberdeen – Groningen 0:0 (kon.) | Derry City – Soligorsk 0:1 (kon.) | Dundalk – Hajduk Split 0:2 (kon.)
Linfield – Štokholm 1:0 (kon.) | Motherwell – Stjarnan 2:2 (kon.) | FK Sarajevo – Haugesund 0:1 (kon.)
Čukarički Belehrad – Grodig 0:4 (kon.)
koniec
MFK Košice
0:1 (0:0)
FC Slovan Liberec
Štvrtok 17.07.2014, 17:00 • Štadión Lokomotívy, Košice • Európska liga (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní Európskej ligy UEFA. V tomto podrobnom textovom prenose si priblížime dianie na trávniku Štadióna Lokomotívy, kde proti sebe nastúpia náš zástupca MFK Košice a český tím FC Slovan Liberec.

    Košičanom tohto súpera pridelil žreb, ktorý sa uskutočnil 23. júna vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). MFK Košice bol v pozícii nenasadeného tímu, a teda bolo zrejmé, že dostane ťažkého súpera. Slovan Liberec takým je a do dvojzápasu vstupuje v úlohe papierového favorita. Prvý zápas je na programe dnes v metropole východu, odveta sa odohrá presne o týždeň (24. júla) na ihrisku českého tímu, na desaťtisícovom "Stadionu u Nisy".


    Kto je MFK Košice?

    MFK Košice je profesionálny futbalový klub z metropoly východného Slovenska, ktorý sa už po roku od svojho vzniku prebojoval do 1. futbalovej ligy. V najvyššej slovenskej súťaži sa stal dvakrát jej víťazom (1997, 1998) a trikrát skončil druhý (1995, 1996, 2000). Sedemkrát sa prebojoval do finále Slovenského pohára, z toho päťkrát v ňom zvíťazil (1973, 1980, 1993, 2009, 2014). V Superpohári vyhral iba raz (1997) zo štyroch účastí. V Československej lige raz (1971) skončil druhý, v Československom pohári Košičania vyhrali raz (1993) zo štyroch finálových účastí.


    Kto je FC Slovan Liberec?

    Slovan Liberec je profesionálny český futbalový tím hrajúci najvyššiu súťaž u našich západných susedov – Gambrinus ligu. Vo svojej zbierke má tri české tituly, ktoré postupne získal v sezónach 2001/2002, 2005/2006 a 2011/2012. Raz vyhral pohár ČMFS, a to v ročníku 1999/2000. V roku 2004 sa prebojoval do finále UEFA Intertoto Cupu a v sezóne 2001/2002 do štvrťfinále Pohára UEFA, kedy si postupne poradil s mužstvami Slovan Bratislava, Celtu Vigo, Mallorcu, Lyon a vypadol až s Borussiou Dortmund, ktorá neskôr vo finále podľahla Fyenoordu Rotterdam. V UEFE sa mu dobre darilo aj minulý rok, keď najskôr vyradil Skonto Riga, FC Zürich, Udinese, postúpil do skupinovej fázy, kde sa umiestnil na 2. priečke za FC Sevilla a svoju púť napokon ukončil v 16-finále, kde podľahol Alkmaaru.

    Stretnutie sa začína o 17:00 a vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám z neho určite neunikne nič podstatné. Z komentátorského stanovišťa vás československým súbojom bude sprevádzať Veronika Pancuráková.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Šinglár (C), Korijkov, Kavka, Bašista, Viazanko, Bukata, Pačinda, Redžič, Novák
    Náhradníci: Ružinský – Ostojič, Huk, Skvašík, Urban. Djordjevič, Diaby

    FC Slovan Liberec: Hroššo – Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman (C) – Pavelka, Jarolím, Sackey, Ďubek – Šural, Hadaščok
    Náhradníci: Kolář – Mudra, Pimpara, Obročník, Obžera, Kolár, Hamuľák

    Rozhodca: Jésus Gil – Ángel Nevado, Marcos Álvares. Štvrtý rozhodca: Iñaki Bikandi (všetci štyria SPA).
     
     
    -7
    V Košiciach je všetko pripravené na úvodný výkop duelu. Štadión je zaplnený tak, ako to tu už dlho nebolo a všetci prítomní sa tešia na začiatok zápasu. Priamo v Košiciach je aj približne 50 fanúšikov z Liberca.
     
    -5
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcov zo Španielska prichádzajú na trávnik. Košičania budú hrať v žlto-modrých prúžkovaných dresoch, ich súper v bielej farbe.
     
    -1
    Po úvodnom pozdravení hráčov a losovaní o prvý výkop je už všetko pripravené na prvý výkop tohto zápasu. Fanúšikovia začali prekrikovačkami a v Košiciach je skutočne skvelá atmosféra.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Tí sa s loptou okamžite stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ sa pokúsili vysokým nákopom dostať do útoku, ale Liberec im plán prekazil.
     
    2
    Liberec si loptu posúval na vlastnej polovici a pokúsil sa zaútočiť. Coufal chcel preniknúť po pravej strane, ale fauloval ho Pačinda. Následne sme videli aj prvú strelu hostí, no tá bola pre Tofiloskiho iba zahrievacou.
     
    3
    Hostia sú v úvode aktívnejší a pokúšajú sa prekvapiť súpera. Hadoščok sa ale k lopte nedostal, čo využili na protiútok Košice. Na jeho konci Pačinda získal rohový kop pre domácich.
     
    4
    Medzi domácimi priaznivcami to len tak zahučalo. Po rohovom kope letela lopta priamo do vápna, kde na ňu ale nik z domácich futbalistov nedosiahol. Hostia takisto neboli presní, ale našťastie pre nich neinkasujú.
     
    5
    Košičania aj napriek tomu ešte ostali na útočnej polovici, ale nič tam nedokázali vymyslieť. S loptou sa hrali tak dlho, až o ňu prišli. Zatiaľ sme žiadnu nebezpečnú šancu nevideli.
     
    6
    6 minút hry je za nami, ale stále sme nič nebezpečné nevideli. Oba celky stavili na opatrný začiatok a diváci teda na vzrušujúcu chvíľu stále iba čakajú.
     
    7
    Hostia chceli vysoko nakopnutou loptou po pravej strane preniknúť do útoku. Tam na ňu nabehoval Coufal, ale nedokázal ju spracovať, pretože bola pridlhá.
     
    8
    Košickí futbalisti si prevzali loptu na svoje kopačky, no stále sú iba pri vlastnej svätyni. Tofiloski má dokonca problémy s rozohrávkou, pretože je vysoko napádaný súperovými hráčmi.
     
    9
    Hra je v týchto chvíľach výrazne pomalá. Domáci gólman nevie poriadne rozohrať, pretože nemá takmer žiadnu podporu svojich spoluhráčov. Liberec aktívne čaká na svoju šancu.
     
    10
    Napokon sme to takmer zakríkli! Košičania sa po rozohrávke na útočnú polovicu dostali až do šestnástky, odkiaľ ich tvrdá rana iba tesne minula priestor troch žrdí, pretože bola zrazená. Ďalší roh pre MFK.
     
    11
    Po rohu sa lopta dostala priamo do najnebezpečnejšieho priestoru, no tam ju nik z domácich nedokázal trafiť skôr, ako hosťujúca defenzíva. Liberec sa aj proti tejto štandardke ubránil.
     
    12
    Košičania zahodili aj túto šancu. Bol v nej podľa všetkého Sekulič, no v dobrej pozícii poslal loptu priamo do brankára, aj to po zemi a veľmi slabo. Liberec si ale musí na takéto brejky dávať pozor.
     
    13
    Košičania sa stále držia pri lopte a pokúšajú sa zaútočiť. V strede ihriska si vybojovali faul, a tak sa Liberec musí stiahnuť pred vlastnú bránku a očakávať center .
     
    14
    Lopta ale domácim hráčom absolútne nesadla. Košičania ju poslali úplne mimo priestoru troch žrdí a nik nemohol zakončovať. Stále čakáme na otvárací presný zásah.
     
    15
    Hostia boli v dobrej pozícii, no nedokázali ani vystreliť. Pavelka mal loptu na hranici šestnástky, no nedokázal sa obtočiť okolo domácej defenzívy, ktorá mu loptu vzala a znemožnila mu strieľať.
     
    16
    Hostia sa do zakončenia nedostali ani v 16. minúte hry. Teraz ich zastavil ofsajd, ktorý bol celkom zrejmý.
     
    17
    Košičania sa dopustili faulu na prenikajúceho hráča a budú sa brániť proti štandardke súpera. Liberec ju bude zahrávať z veľkej vzdialenosti od postrannej čiary.
     
    18
    Lopty sa chopil Jarolím, ale odkop mu absolútne nevyšiel. Loptu poslal podobne ako jeho súper pred niekoľkými minútami iba ďaleko od bránky a nik na ňu nemohol dosiahnuť.
     
    19
    Liberec získal loptu na vlastnej útočnej polovici a dobre sa s ňou dostal až do hranice pokutového územia. Tam ale boli pre zmenu dobre sa brániaci domáci hráči, ktorí situáciu upokojili.
     
    20
    Hra sa na malý moment upokojí, pretože domáci Redžič má menšie zdravotné problémy a bude potrebovať ošetrenie. Našťastie ale nejde o nič vážne.
     
    21
    Domáci Pačinda a hosťujúci Pavelka teraz pri postrannej čiare zabojovali, každý samozrejme v prospech svojho tímu. Obetavý zákrok ale vyšiel v prospech Liberca, pretože ostáva v útoku.
     
    22
    Obrovská šanca hostí na otvorenie skóre! Domáca defenzíva nechala súperovi v šestnástke priveľa priestoru, no Hadaščok si nedokázal v rýchlosti poriadne spracovať center a vypálil iba tesne vedľa bránky.
     
    23
    Domáci Kavka na vlastnej obrannej polovici tvrdo fauloval protihráča a inkasuje žltú kartu.
     
    24
    Hostia mali po faule k dispozícii štandardku, po ktorej sa dostali až do vápna. Tam sa Tofiloski hodil po lopte, no zdalo sa, že to bol aj tak ofsajd. Domáci každopádne situáciu zachraňujú.
     
    25
    Domáci si ale musia na toto dávať veľký pozor! Liberec vpálil ku bránke a tvrdo vystrelil Ďubek, no Tofiloski ho dokázal vychytať. Hostia už mohli vyhrávať.
     
    26
    Na opačnej strane trávnika po zrýchlení na ľavej strane Redžič vybojoval rohový kop. Hra sa nám teraz poriadne rozprúdila.
     
    27
    Po rohovom kope ale domáci opäť nič nevymysleli. Liberec sa veľmi dobre bráni a Košice nepustil ani len do zakončenia. Úvodný gól je v nedohľadne.
     
    28
    Košičania ale stále ostávajú na útočnej polovici. Loptu majú na svojich kopačkách, no teraz sa im nedarí presadiť cez súpera a zakončiť.
     
    29
    Košice si ale museli dávať pozor aj na prípadný protiútok Liberca! Jeden z hostí sa tam odvážne pustil na výlet, no bol veľmi rýchlo odstavený a Košičania budú opäť útočiť.
     
    30
    Domáci futbalisti s loptou na kopačkách prenikli opäť až na útočnú polovicu, no tam sa dostali iba k ďalekonosnej strele, ktorá smerovala mimo priestoru troch žrdí. Atmosféra v Košiciach je výborná, no zatiaľ jej chýbajú góly.
     
    31
    Za nami je už viac ako polhodina hry, no stále sme nevideli žiaden presný zásah. V týchto chvíľach sa navyše obrátila karta, loptu si prevzali hostia, ale zatiaľ nevedia nebezpečne vystreliť.
     
    32
    Výborná práca hosťujúceho Fleišmana! Hráč Liberca súperovi loptu vzal v strede trávnika a sám sa dostal až do šestnástky. Tam to skúsil spoza obrany, ale gólman si poradil.
     
    33
    Košičania mali k dispozícii štandardku po menšom faule. Loptu zahral zrejme Sekulič, no jeho center domáci poslali iba mimo pravej žrde Hroššovej bránky.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Dnešný československý bratský duel má aj jeden veľký paradox. Sú ním tréneri. Zatiaľ čo na košickej striedačke velí český kouč Radek Látal, na opačnej strane svoj tím vedie Slovák s asistentom Jozefom Valachovičom.
     
    34
    Hosťujúci gólman loptu rozohral z vlastnej obrannej polovice. a jeho spoluhráči sa pokúsia zaútočiť. Podarilo sa im to dobre a vybojovali rohový kop. Svoj prvý v tomto zápase.
     
    35
    Ďubek zahral loptu od rohovej zástavky, no jeho spoluhráči nemali šancu na ňu odpovedať, pretože to vôbec nekopol dobre. Liberec túto šancu úplne pokazil.
     
    36
    Hostia sa po pravej strane popri pravej čiare dostali až do útoku. Tam vybojovali druhý rohový kop vo svoj prospech.
     
    37
    Jarolím zahral loptu z opačnej strany než pred chvíľou jeho spoluhráč. Hostia sa k nej ale vo vápne už nedostali, pretože domáca defenzíva loptu odvrátila.
     
    38
    Košičania sa ešte museli chvíľu brániť, no potom zamierili do rýchleho brejku. Tam boli ale faulovaní a zahrávať budú štandardku spoza rohu šestnástky z viac ako 20 metrov.
     
     
    39
    Domáci hráči loptu zahrali pravačkou do vápna, no tam sa neujala. Vyskakovalo po nej síce hneď niekoľko hráčov, no ani jeden z nich trochu predĺžený center nedokázal trafiť.
     
    40
    Hosťom sa črtala zaujímavá šanca, no napokon z nej nič nebolo. Domáci futbalisti sa bleskovo vrátili do vlastnej šestnástky, a tak diváci nevideli ani len center ku bránke.
     
    41
    Zápasu jednoznačne chýbajú góly. Diváci aj napriek tomu povzbudzujú svojich obľúbencov. V metropole východu je skvelá atmosféra aj vďaka fanúšikom Liberca.
     
    42
    Košičania neustrážili pravú stranu a budú sa musieť brániť rohovému kopu. Hostia ho určite zahrajú až do vápna a pokúsia sa vyťažiť prvý gól.
     
    43
    Lopta letela síce do vápna, ale iba mimo priestoru, kde boli pripravení všetci hráči. Štandardky dnes zatiaľ žiadne vzrušenie nepriniesli. Blíži sa záver prvého polčasu a my stále čakáme na gól.
     
    44
    Tak toto bolo pred bránkou Liberca poriadne nebezpečné! Košičania po menšom faule vybojovali priamy kop, po ktorom letel center do vápna, a tam sa ho pokúšal vyboxovať Hroššo. Hosťujúci gólman loptu síce trafil, ale prepadol popri tom cez hráčov pred ním a bránka bola na chvíľu úplne odkrytá. Domáci to ale nevyužili.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby tohto polčasu. Loptu majú na svojich kopačkách domáci futbalisti, no cez pozornú defenzívu sa im nedarí preniknúť do útoku.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Počas nej sa s najväčšou pravdepodobnosťou nič nestane a tímy už výsledok nezmenia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav stretnutia rovnaký ako pred jeho začiatkom. Videli sme futbal založený na pozorných defenzívach, v ktorom sa ani jednému z celkov nepodarilo využiť niektorú z mála šancí a skórovať. Zatiaľ teda v metropole východu na prvý presný zásah iba čakáme.

    Fotogalériu zo stretnutia nájdete tu.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu sme vstúpili bez akejkoľvek zmeny na trávniku. Hostia sa okamžite pustili do útočenia vybojovali zaujímavú štandardku z väčšej vzdialenosti spoza šestnástky.
     
    47
    Jarolím zahral loptu až do vápna, ale tam sa jeho spoluhráčom vôbec nedarilo. Počínali si iba za cenu zbytočného útočného faulu a o loptu zbytočne prišli.
     
    48
    Ťažko povedať, čo teraz domáci Novák chcel. Bol za hranicou šestnástky na jej bočnej strane, no ani necentroval, ani nevystrelil. Loptu odpálil vysoko nad a úplne mimo priestoru bránky.
     
    49
    Začiatok tohto polčasu sa nesie v svižnom tempe a hráči oboch celkov sa skutočne obetavo pokúšajú vsietiť prvý gól.
     
    50
    Košičania spálili stopercentnú šancu! Bol v nej Redžič, ktorý nedokázal loptu usmerniť do odkrytej časti bránky. Liberec má veľké problémy s defenzívou.
     
    51
    Domáci futbalisti sa do súpera poriadne pustili a hostia nevedia, kam skôr skočiť! Košičania poslali na bránku Hrošša ďalší center z pravej strany, ktorý libereckému gólmanovi vypadol z rúk. Hroššo ale následne situáciu zachránil.
     
    52
    Košičania naďalej zanietene útočia a Liberec nemôže pomýšľať na nič iné, než na defenzívu. Domáci MFK dokonca vybojoval rohový kop.
     
    53
    Domáci futbalisti zahrali loptu do šestnástky, kam si z malého vápna nabehol jeden z domácich hráčov. Jeho hlavička síce bola pomerne dobrá, ale mierila iba nad brvno.
     
    54
    Liberec je v úvode tohto stretnutia pod neustálym tlakom a bude sa musieť brániť proti ďalšiemu rohu súpera.
     
    55
    Bezprostredne po rohu ešte k ohrozeniu bránky neprišlo, no o pár desiatok sekúnd neskôr už áno! Pačinda ľavačkou napálil iba bočnú sieť.
     
    56
    Máme za sebou skutočne rušný úvod tohto polčasu. Košičania súpera poriadne zatlačili a takmer sa im aj podarilo otvoriť skóre, no pri hosťoch stál aj kúsok šťastia.
     
    57
    Liberec sa konečne vymanil spod tlaku súpera. Hostia sa museli prvých 10 minút iba brániť a určite im to už liezlo poriadne na nervy. Napokon to ale dokázali a začínajú pomýšľať nad prvým útokom tejto časti hry.
     
    58
    A bola z toho poriadne nebezpečná situácia! Ďubek zaviezol loptu po pravej strane až do vápna, kde poslal priamo pred bránku center na úplne osamoteného Šurala, ktorý pravačkou poslal loptu nad brvno.
     
    59
    Skórovať ale mohli aj Košičania! Redžič sa dostal do úniku a bol stíhaný jediným posledným obrancom. Namiesto strely sa ale rozhodol prihrávať, čo bola veľká chyba.
     
    60
    Za nami je hodina hry a gól sme stále nevideli. V tomto polčase ale sledujeme veľké množstvo šancí, ktoré sú ale stále nepotrestané.
     
    61
    Hroššo zahráva loptu od vlastnej bránky a hra sa na moment upokojí. Diváci aj napriek bezgólovému skóre povzbudzujú svoje tímy.
     
    62
    Hra sa ale príliš neupokojila a Košičania opäť zatlačili svojho súpera. Domáci futbalisti budú dokonca zahrávať rohový kop, aj keď sa zdalo, že boli v ofsajde.
     
    63
    Košičania roh zahrali do vápna, no tam hostia ich center rýchlo odvrátili. Domáci futbalisti aj napriek tomu ostávajú v útoku, ale Novák si za hranicou šestnástky loptu na strelu nepripravil.
     
    64
    Košičania vybojovali v krátkom čase aj ďalší rohový kop. Po ňom letela lopta až priamo ku bránke, kde bol ale pripravený Hroššo, ktorý všetko pohodlne upokojil.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Hadaščok, prichádza Hamuľák.
     
    66
    Nový hráč na trávniku už zaujal svoju pozíciu a zapojil sa do hry. Pri lopte sú aktuálne domáci futbalisti, ktorí sa ale nedokážu dostať do útoku.
     
    67
    Teraz sa im to ale podarilo a dostali sa až ku šestnástke súpera. Košice poslali na Hrošša štipľavú strelu, ktorá ale k bránke už neprešla. Defenzíva Liberca ju zrazila.
     
    68
    Žltú kartu si za faul v strede trávnika vyslúžil hosťujúci Šural.
     
    69
    Ďalšia žltá karta pre hostí. Teraz si ju vyslúžil Sackey, pretože pomerne hrubo zrazil k zemi protihráča. Toto bol skutočne veľmi nepekný zákrok.
     
    70
    Domáci dokonca vybojovali ďalší rohový kop. Stalo sa tak po tom, čo center smerujúci do vápna odvrátil Karišik. Po rohovom kope Hroššo loptu vyboxoval, no Košičania vzápätí vybojovali ďalší odkop od rohovej zástavky.
     
    71
    Lopta smerovala po Pačindovom centri k bližšej žrdi, kde ale spomínaný hráč našiel iba futbalistov Liberca. Hostia sa v tomto polčase skutočne úpenlivo bránia, pretože im vlastne ani nič iné neostáva.
     
    72
    Hostia sa po dlhej dobe takmer dostali do protiútoku. Loptu sa im podarilo zaviesť na útočnú polovicu, no tam Pavelka spoza šestnástky mieril iba vysoko nad bránku.
     
    73
    Zápas si prišlo priamo na štadión pozrieť 7055 divákov!

    Fotogalériu zo stretnutia nájdete tu.
     
    74
    Hostia sa v týchto chvíľach opäť dostali na útočnú polovicu. Stalo sa tak po faule na Pavelku, po ktorom mali k dispozícii loptu. S ňou ale na trávniku nič nevymysleli a musia sa opäť iba brániť.
     
    75
    Liberec sa už ale brániť nechce, defenzívy musí mať skutočne plné zuby. Gólman vysoko vybehol a loptu vykopol preč od svojej šestnástky.
     
    76
    Na trávniku sa situácia trochu upokojila. Lopta lieta zo strany na stranu, ale nikomu sa nedarí vystreliť.
     
    77
    Liberec sa po dlhej dobe usadil na útočnej polovici. Domáci hráči ale reagovali okamžitým stiahnutím defenzívy a žiadne ohrozenie Tofiloskiho bránky nepripustili.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Šural, prichádza Obžera.
     
    79
    Ďalšia zaujímavá situácia na trávniku! Košičania centrovali loptu do vápna, kde Hroššo veľmi riskantne vybehol. no napokon situáciu zvládol a svoju bránku uchránil.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Pačinda, prichádza Diaby.
     
    81
    Domáci sa aj v týchto chvíľach držia pri lopte na útočnej polovici, no nedarí sa im tam nič vymyslieť. Novák to skúsil strelou z pravej strany, ale mieril iba priamo do rúk gólmana Liberca.
     
    82
    Viazanko vo vápne fauloval Ďubeka a Slovan Liberec bude mať k dispozícii penaltu!
     
    83
    Liberec dal gól!

    MAREK JAROLÍM z bieleho bodu dokonale pomiatol gólmana Tofiloskiho, ktorý sa hodil na opačnú stranu a nemal šancu loptu zachytiť. Liberec sa ujíma vedenia po pokutovom kope.
     
    84
    Košičania boli v tomto polčase jasne lepší a vypracovali si veľa šancí, ale pykali po zbytočnom faule. aj takýto je futbal. Viac ako 7000 divákov sa ale gólu dočkalo až tesne pred koncom, na čo sa bude domácim odpovedať iba veľmi ťažko.
     
    85
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Viazanko, prichádza Ostojič.
     
    86
    Hostia opäť faulovali v strede ihriska. Obžera si za to vyslúžil žltú kartu.
     
    87
    Košičania mohli vyrovnať, ale boli v ofsajde! Diaby mal na kopačke druhý gól tohto zápasu, no postranný arbiter ho nekompromisne zastavil. Ofsajd to skutočne bol.
     
    88
    Liberec sa v záverečných minútach drží pri lopte a nedovoľuje súperovi vyrovnať. Hostia loptu zaviezli na útočnú polovicu a vybojovali rohový kop.
     
    89
    Liberec zahral rohový kop nacvičeným signálom a loptu drží na svojich kopačkách. Hostia hrajú presne to, čo potrebujú. Košice nemajú šancu dostať sa do akejkoľvek šance.
     
    90
    Coufal sa až príliš riskantne pustil sám stredom trávnika a o loptu prišiel. Košičania ju získali a pokúsia sa ešte niečo vymyslieť.
     
    90
    Dvojnásobné striedanie. Z Košíc odchádza Šinglár a nahradí ho Skvašík. Na opačnej strane dohral Jarolím a príde Pimpara.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 3 minúty. Pri lopte sú hostia, ktorí sa nikam ponáhľať nebudú.
     
    90+2
    Hostia sa stále držia na útočnej polovici a zahrávajú jeden roh za druhým. Košičania podľa všetkého už vyrovnať nedokážu.
     
    90+3
    Hostia hrajú veľmi dobre a nepúšťajú súpera do žiadnej šance. Košičania tento zápas prehrajú.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Košice prehrali v 2. predkole EL UEFA proti Libercu tesne 0:1 po zbytočnej penalte. Odveta je na programe takto o týždeň na trávniku českého tímu.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dňa.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.
     

    Veronika Pancuráková

    Góly: 83. Jarolím (pen.)

    Karty:   23. Kavka (KOS) – 68. Šural (LIB), 69. Sackey (LIB), 86. Obžera (LIB)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Šinglár (C), Korijkov, Kavka, Bašista, Viazanko, Bukata, Pačinda, Redžič, Novák
    Náhradníci: Ružinský – Ostojič, Huk, Skvašík, Urban. Djordjevič, Diaby

    FC Slovan Liberec: Hroššo – Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman (C) – Pavelka, Jarolím, Sackey, Ďubek – Šural, Hadaščok
    Náhradníci: Kolář – Mudra, Pimpara, Obročník, Obžera, Kolár, Hamuľák

    Rozhodca: Jésus Gil – Ángel Nevado, Marcos Álvares. Štvrtý rozhodca: Iñaki Bikandi (všetci štyria SPA)

    Diváci: 7055
    Štvrtok 24.07.2014
    Liberec - Košice 3:0

    Góly: 54. Ďubek, 80. Delarge, 90. Šural

    Karty:   60. Pavelka (LIB) – 28. Viazanko (KOS), 61. Diaby (KOS)