Düsseldorf – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Regensburg – Hr. Králové 0:1 (kon.) | Vlašim – Louňovice 5:1 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
cz Pondelok 14.07.2014, 16:00 • Bischofshofen, Rakousko • Prípravný zápas
     
    Změny v sestavě budou z technických důvodů doplněny později. (17:59:27)
     
    Rozhodčí nenastavil ani minutku nad rámec základní hrací doby a dnešní přátelský duel ukončil. Sledovali jsme průměrné utkání, které bylo velmi opatrné, hrálo se hlavně mezi pokutovými územími a k vidění nebyly skoro žádné šance. Düsseldorf hrál s Duklou vyrovnaný zápas, ale měl štěstí a ve 33. minutě se dostal do vedení. Jedinou branku dnes zaznamenal Schauerte. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Právě běží poslední minuta základní hrací doby a Dukla stále prohrává 1:0.
     
    88
    Dukla se probojovala do vápna soupeře, ale tam se proti pravidlům provinil Krmenčik, který poslal svého protihráče k zemi, a sudí tak odpískal faul.
     
    86
    Dukla se dostala na soupeřovu polovinu a získala výhodu rohového kopu. Ten rozehráli Čajič s Bergerem, ale pak Dukla o balon přišla.
     
    84
    Do konce utkání zbývá už jen pár minutek a zatím to vypadá, že zápas skončí 1:0, protože šance ve druhém poločase žádné nejsou a opravdu se hraje hlavně mezi pokutovými územími.
     
    81
    Teď přišla nepřesná střela asi z dvaceti metrů, a tak Chudý zasahovat nemusel.
     
    80
    Matěj Hanousek se provinil faulem a soupeř dostal výhodu standardního kopu. Nicméně Düsseldorf rozehrál nakrátko a nyní kombinuje na soupeřově polovině.
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Kluk, přichází Matěj Hanousek.
     
    78
    Schmitz dostal zajímavou přihrávku a obešel brankáře Dukly, avšak před branku poslal pouze přihrávku, kde balon do bezpečí odkopl bránící protihráč.
     
    77
    Ve středu hřiště byl faulovaný Golley, a tak bude Düsseldorf rozehrávat.
     
    75
    Ze hry odchází Ismael Ouedraogo, kterého nahrazuje Patrik Gedeon.
     
    75
    Čajič odcentroval balon na bližší tyč, ale sudí hru přerušil, protože jeden z jeho spoluhráčů se provinil faulem.
     
    75
    Dukla má k dispozici rohový kop a šanci na vyrovnání.
     
    74
    Düsseldorf se postupně prokombinoval na soupeřovu polovinu, kde se dostalo i na střelu, ale ta byla velmi nepřesná a skončila vysoko nad brankou. Brankář Dukly byl bez práce a nyní bude rozehrávat.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Bidje Manzia, přichází Tomáš Berger.
     
    72
    Dukla zkusila útočnou akci podél levé postranní čáry, ale pak přišla nepřesná přihrávka a balon se stěhoval na kopačky soupeře.
     
    69
    Na hřiště se dostane Giannis Gianniotas, opačným směrem odchází Joel Pohjanpalo.
     
    69
    Dukla byla na útočné polovině, ale vsadila na dlouhý míč do pokutového území, který byl velmi nepřesný a skončil v zámezí.
     
    66
    Na hřišti se toho opravdu moc neděje, oba celky doprovází řada nepřesností a často přichází lacině o míč. Pokud to takhle bude pokračovat, budeme nejspíš sledovat zápas pouze mezi pokutovými územími a ve středu hřiště.
     
    66
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Julian Schauerte, přichází Tugrul Erat.
     
    62
    Manzia se pral se svým protihráčem o míč, ale sudí mu odpískal faul a hru přerušil.
     
    61
    Obraz hry se ve druhé polovině utkání vůbec nezměnil, stále se hraje opatrný fotbal, který převažuje mezi pokutovými územími.
     
    58
    Gianniotas si vzal na starost standardní situaci a míč odcentroval ke vzdálenější tyči, avšak tam byl pouze hlouček protihráčů.
     
    57
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Sergio Pinto, přichází Andreas Lambertz. Odchází také Charlison Benschop, kterého nahrazuje Timm Golley.
     
    55
    Standardní situaci si vzal na starost Čajič, který odcentroval balon ke vzdálenější tyči, ale Düsseldorf se ubránil a stav skóre se nemění.
     
    55
    Dukla se dostala na útočnou polovinu a podařilo se jí vybojovat rohový kop.
     
    50
    Düsseldorfu se podařilo dostat do šestnáctky soupeře, ale pak přišel přetažený centr ke vzdálenější tyči a z útočné akce nic nebylo.
     
    47
    Dukle se podařilo získat míč a snažila se okamžitě zaútočit, jenž přišla nepřesná přihrávka a balon byl fuč.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedl Düsseldorf.
     
    46
    Dukla posílá do druhého poločasu trojici hráčů, a to Jeřábka, Čajiče a Krmenčika. Naopak ve druhé polovině utkání už se neobjeví Štětina, Marek Hanousek a Juroška.
     
    46
    Ve druhém poločase se objeví Axel Bellinghausen, který nahradil Heinricha Schmidtgala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:10.
     
    Prozatím sledujeme velmi opatrný fotbal, ve kterém příliš moc šancí k vidění není a hraje se převážně mezi pokutovými územími. Düsseldorf hraje s Duklou vyrovnaně, ale měl větší štěstí a ve 33. minutě se dostal do vedení. Doufejme, že druhý poločas bude pohlednější a oba celky svůj výkon zlepší.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nicméně Schmidtgal své spoluhráče nijak nepotěšil, protože ze své kopačky vyslal pouze přetažený centr, který skončil v zámezí. Odkop od brány provede Chudý.
     
    43
    Düsseldorf bude mít k dispozici volný přímý kop, na starost si jej bere Schmidtgal.
     
    41
    Dukla se snažila o vyrovnávací gól, ale štěstí ji nepřálo. Juroška byl s míčem v pokutovém území, ale předkopl si jej daleko od nohy a Rensing kulatý nesmysl odkopl daleko do bezpečí.
     
    40
    V posledních minutách na hřišti nic k vidění není, hraje se hlavně mezi pokutovými územími a ve středu hřiště. Navíc hra se často kouskuje.
     
    39
    Dukla se s balonem pohybuje ve středu hřiště, kde soupeř rozehrávku nepříjemně napadá.
     
    37
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    36
    Hra je v těchto chvílích přerušena, na trávníku zůstal sedět jeden z hráčů Düsseldorfu.
     
    33
    Düsseldorf právě vstřelil branku!
    Schmidtgal rozehrál standardní situaci, po jehož centru se jeden ze spoluhráčů dostal ke střele, ale Chudý jeho pokus vyrazil. Nicméně pak se k odraženému balonu dostal JULIAN SCHAUERTE, který se prezentoval přesnou trefou a poslal Düsseldorf do vedení.
     
    31
    U levé postranní čáry vybojoval autové vhazování Pospíšil. Dukla rychle rozehrála a přesunula hru na pravou stranu, odkud táhla útočnou akci, avšak ta skončila nepřesnou předfinální přihrávkou ve vápně.
     
    30
    Düsseldorf měl k dispozici volný přímý kop, ale nic z něj nevytěžil. K míči se postavil Schmidtgal, jenž ze své kopačky poslal zajímavý centr do vápna, kde se jeden z jeho spoluhráčů dostal ke střele, ale branku Chudého netrefil.
     
    27
    Düsseldorf podnikl zajímavou útočnou akci, ale gól ze své aktivity nevytěžil. Brankář Chudý nejprve zlikvidoval štiplavou střelu, kterou ale pouze vyrazil a jeden z protihráčů se dostal k dorážce. Tam už byl Chudý bezmocný, a tak za něj musel zasáhnout jeden ze spoluhráčů, který balon na brankové čáře zastavil a odkopl jej daleko do bezpečí.
     
    26
    Standardní situaci si vzal na starost Juroška, který odcentroval míč k bližší tyči, avšak nikdo z jeho spoluhráčů se ke střele na branku nedostal.
     
    25
    Dukle se podařilo získat míč a podniknout okamžitý protiútok. Na pravém křídle se skvěle uvolnil Pospíšil, který obdržel přihrávku do běhu a poté se snažil odcentrovat míč před branku, avšak na poslední chvíli mu zabránil bránící protihráč, který balon odvrátil na rohový kop.
     
    24
    Düsseldorf je u míče, ale nikam se s ním v posledních minutách nežene a kombinuje převážně na vlastním území a ve středu hřiště.
     
    19
    Dukla teď podnikla zajímavou útočnou akci podél levé postranní čáry, ale Beauguel si dal míč daleko od nohy, tak Rensing okamžitě vystartoval z brány a balon ukryl do bezpečí.
     
    18
    Na centrovaný míč si ve vápně vyskočil Manzia, jenž se dostal ke střele hlavou, ale jeho pokus byl nepřesný a stav skóre se nezměnil.
     
    17
    Brankář Rensing si připsal první zákrok, když na něj Ouedraogo vyslal střelu z blízké vzdálenosti, avšak všechna snaha byla zbytečná, protože byl odpískán ofsajd.
     
    16
    Düsseldorfu se podařilo získat míč a chtěl podniknout rychlý protiútok, myšlenka to byla dobrá, ale provedení mizerné. Na pravém křídle se skvěle uvolnil Weber, ale nepohlídal si ofsajd a sudí hru přerušil.
     
    15
    Standardní situaci si vzal na starost Schmidtgal, jenž ze své levačky poslal povedený centr ke vzdálenější tyči, ale tam číhal připravený Chudý, kterému se podařilo balon vyboxovat do bezpečí.
     
    14
    Dukla bude muset být pozorná, protože Düsseldorf má k dispozici rohový kop.
     
    12
    V úvodních minutách sledujeme velmi opatrné utkání, které se odehrává převážně mezi pokutovými územími. Žádné šance k vidění nejsou, a tak doufejme, že oba celky svůj výkon zlepší.
     
    11
    Podél pravé postranní čáry podnikl Düsseldorf protiútok, ale následný centr do vápna byl nepřesný a Dukla se v pohodě ubránila.
     
    11
    Nicméně Dukla u míče příliš dlouho nevydržela a po nepřesné přihrávce o něj přišla.
     
    11
    Aktivní byl u levé postranní čáry Juroška, který vytlačil svého protihráče za autovou čáru a získal výhodu autového vhazování.
     
    10
    Teď už se německému týmu podařilo dostat na útočnou polovinu, ale Dukla zabrala a svého soupeře o balon čistě připravila.
     
    9
    Düsseldorf kombinuje na vlastní polovině hřiště a Dukla rozehrávku napadá.
     
    8
    Nicméně pražský celek ze standardní situace nic nevytěžil. Obránci Düsseldorfu byli pozorní a centrovaný míč odvrátili do bezpečí. Pak se ještě snažil vybojovat balon Ouedraogo, ale proti svým protihráčům neuspěl.
     
    7
    Hráč Dukly byl faulován a následovat bude standardní situace.
     
    6
    Schauerte vybojoval míč a poté přihrál Schmitzovi, avšak ten se k ohrožení branky nedostal. Následuje rozehrávka Dukly.
     
    5
    Dukla se pohybovala na útočné polovině, ale pak přišel faul a sudí musel hru přerušit. Balon se přestěhoval na kopačky Fortuny Düsseldorf.
     
    4
    Chudý musel být pozorný, protože Benschop obdržel zajímavou přihrávku za obranu a dostal se do zakončení, avšak jeho střela byla nepřesná a brankář Dukly zůstal bez zákroku.
     
    3
    Na pravém křídle si o přihrávku řekl Schauerte, ale balon na hrací ploše nestihl, a tak aspoň svým spoluhráčům poděkoval. Následuje autové vhazování.
     
    2
    Dukla kombinuje na vlastní polovině, do hry byl zapojen i brankář Chudý. Pražský celek se zkusil přesunout na útočnou polovinu, což se sice podařilo, ale pak se balon přesunul na kopačky Düsseldorfu.
     
    1
    Düsseldorf hraje v kompletech červených.
     
    1
    O úvodní výkop se postarala Dukla, která hraje v tradičních žlutých kompletech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    Zápas začne s menším zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Schauerte, Avovor, Bomheuer, Schmidtgal, Schmitz, Pohjanpalo, Gartner, Pinto, Weber, Benschop.
    Náhradníci: Liendl, Hoffer, Bellinghausen, Soares, Lambertz, Unnerstall, Erat, Gianniotas, Golley.

    FK Dukla Praha: Chudý – Kluk, Štetina, Polom, Pospíšil – Hlinka, Marek Hanousek, Ouedraogo – Manzia, Beauguel, Juroška.
    Náhradníci: Rada – Jeřábek, Čajič, Krmenčik, Berger, Hanousek Matěj.
     
    -1
    Soupiska Dukly bude z technických důvodů doplněna později.
     
    -12
    Oba týmy jsou na hrací ploše, kde absolvují rozcvičku.
     
    Zápas se odehraje v rakouském městečku Bischofshofen.
     
    FK Dukla Praha skončila v uplynulém ročníku české nejvyšší soutěže na 7. příčce, a to se ziskem 38 bodů. V tomto klubu dal nejvíc branek Zbyněk Pospěch, který se trefil šestnáctkrát. Nicméně tento fotbalista Duklu opustil a přestoupil do třetiligové německé Energie Chotěbuz.
     
    Německý celek Fortuna Düsseldorf se v uplynulém ročníku 2. Bundesligy umístil na 6. místě, a to se ziskem 50 bodů. V minulé sezoně dal v tomto celku nejvíc gólů Charlison Benschop, který se trefil dvanáctkrát.
     
    Hezké odpoledne, dnes máme na programu přátelské utkání, ve kterém na sebe narazí Fortuna Düsseldorf a FK Dukla Praha. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lucie Rapantová

    Góly: 33. Schauerte


    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Schauerte (66. Erat), Avovor, Bomheuer, Schmidtgal (46. Bellinghausen), Schmitz, Pohjanpalo (69. Gianniotas), Gartner, Pinto (57. Lambertz), Weber, Benschop (57. Golley).
    Náhradníci: Liendl, Hoffer, Bellinghausen, Soares, Lambertz, Unnerstall, Erat, Gianniotas, Golley.

    FK Dukla Praha: Chudý – Kluk (78. Matěj Hanousek), Štetina (46. Jeřábek), Polom, Pospíšil – Hlinka, Marek Hanousek (46. Čajič), Ouedraogo (75. Gedeon) – Manzia (72. Berger), Beauguel, Juroška (46. Krmenčik).
    Náhradníci: Rada – Jeřábek, Čajič, Krmenčik, Berger, Hanousek Matěj