Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
UD Almería
0:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 18.05.2014, 18:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Štadión Estadio de los Juegos Mediterráneos sa otriasa v základoch, nováčik UD Almería sa udržala v najvyššej futbalovej súťaži Španielska, gratulujeme! Oslavuje skutočne každý, niet sa čomu diviť, veď Almería si pred sezónou dávala práve tento cieľ. Pri pohľade na trávnik plný fanúšikov domácich musím skonštatovať, že po Serii A, Bundeslige, či Premier League máme sa končí aj aktuálny ročník Španielskej Primery Division, majstrom sa stáva Atlético Madrid. Gratulujeme!

    To je odo mňa na dnes už skutočne všetko, ja sa už teraz teším na ďalšiu sezónu najvyššej futbalovej súťaže Španielska a predovšetkým sa teším na vás, našich čitateľov. Prajem pohodový nedeľný večer, lúči sa s vami Lukáš Pancurák. (20:25:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Beží nám posledná minúta zápasu, stánok Almeríe je na nohách!
     
    90+2
    Žltou kartou bol v závere zápase ešte "odmenený" hosťujúci Herrera.
     
    90+2
    Komentátorovi zo Španielska síce nerozumiem ani slovo, no podľa jeho nadšenia usudzujem, že na tribúnach sa musí diať niečo neuveriteľné.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90
    Našťastie pre Almeríu z tohto rohu nevyťažili hostia nič.
     
    89
    Esteban sa teraz poriadne hnevá na Torsiglieriho, ktorý zbytočne odvrátil na roh pre hostí. Ten len neveriacky krúti hlavou nad hlúposťou, ktorú vyprodukoval.
     
    89
    Hrá sa ale teraz poriadne kúskuje a beží nám predposledná minúta zápasu, ak samozrejme nerátam prípadný nadstavený čas.
     
    87
    To je neuveriteľné, čo sa v týchto minútach deje na štadióne Estadio de los Juegos Mediterráneos! Domáci majú obrovskú prevahu v hre, stretnutie mohol rozhodnúť Soriano, ktorý lobom netriafa priestor troch žrdí!
     
    87
    Z toho ale domáci nedokázali vyťažiť absolútne nič.
     
    86
    Rodri teraz zahodil nemožné! Po prihrávke stál zoči-voči gólmanovi hostí, oprel sa do lopty a brankár Bilbaa loptu reflexívne vyráža na roh!
     
    85
    Tak tým zraneným je napokon Morán, ktorý je z trávnika odnášaný na nosidlách, čo pre hostí znamená, že tento zápas dohrajú pravdepodobne v desiatich.
     
    84
    Funkcionári Almeríe sú už poriadne rozčertení a žiadajú ošetrenie hráča hostí mimo hracej plochy. Do situácie sa zapoja aj nosidlá.
     
    82
    Na zemi ale ostáva ďalší hosťujúci hráč, tentokrát to je niekto z poľa. K zranenému už pribieha skupinka lekárov.
     
    81
    Trujillo si najvyššie vyskočil na center Soriana a hlavou míňa priestor troch žrdí! Sympatický pokus...
     
    80
    Zdá sa, že brankár striedať nebude, nasledovať bude roh domácich.
     
    79
    Rodri v snahe preskočiť gólmana hostí ho zrejme ešte kopol do tváre a ten bude musieť byť ošetrovaný. Tak to je nepríjemný moment.
     
    78
    Opäť tu máme striedanie na strane Almeríe. Za mohutného potlesku opúšťa ihrisko Corona, jeho miesto zaujme Soriano.
     
    77
    Hostia v pokoji kombinujú na vlastnej polovici, do bezhlavých útočných akcií sa v tejto chvíli nepúšťajú.
     
    76
    Situácia sa však opakovala, a to takmer z rovnakého miesta. Opäť to bol Susaeta, kto centroval, tentokrát už neporovnateľne presnejšie. San José však podľa Estradu stál v ofsajde.
     
    75
    Azeez sa previnil faulom, za ktorý vidí žltú kartu.
     
    74
    Loptu si postavil Susaeta. ten však neposlal ani center a ani strelu, jeho pokus bol veľmi nepodarený. Susaeta sa už gestom ospravedlňuje spoluhráčom.
     
    73
    Hostia budú mať k dispozícii priamy voľný kop zo vzdialenosti asi 25 metrov.
     
    72
    Pri lopte sú v tejto chvíli hostia, ktorí ju kontrolujú na vlastnej polovici a sériou krátkych prihrávok sa snažia dostať do útoku. To sa im však nedarí.
     
    71
    Strieda aj Bilbao. Balenziagu nahradí Andoni Iraola.
     
    71
    Almería strieda. Ihrisko opustí Díaz , nahradí ho Rodri.
     
    70
    Dopredu išli hostia, ktorí to pekne roztočili vo vnútri šestnástky, strele Iraoly však chýbala aj presnosť, aj potrebná razancia.
     
    68
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza De Marcos, prichádza San José.
     
    67
    Hosťujúci futbalisti sa v týchto chvíľach usadili na útočnej polovici, ale tam sa im nedarí vôbec nič vymyslieť.
     
    65
    Bilbao dokonca chcelo pomýšľať aj nad rýchlym brejkom. Ten ale hosťom vôbec nevyšiel, pretože domáca defenzíva sa veľmi pozorne stiahla.
     
    64
    Po rohu letela lopta opäť do vápna, no veľa vzrušenia nepriniesla. Hostia ju dokázali pohodlne odvrátiť.
     
    63
    Domáci sa teraz opäť dostávali do dobrej pozície, keď mali pred súperom náskok niekoľkých desiatok centimetrov. Napokon ale Bilbao situáciu zachránilo a loptu odvrátilo na rohový kop.
     
    62
    Vzrušenie bolo napokon zbytočné. Lopta letela síce do šestnástky, ale tam ju pohodlne odvrátili hostia.
     
    61
    Rozhodca musí upozorňovať hráčov stojacich v múre, priamy kop bude musieť ešte chvíľku počkať.
     
    60
    Domáci tím získa ďalší priamy kop. Teraz z opačnej ľavej strany po ďalšom z faulov súpera. Hostia dnes vv rukavičkách rozhodne nehrajú.
     
    59
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Rico, prichádza Herrera.
     
    58
    Domáci sa s vervou pustili do súpera a nedajú mu dýchať. Vybojovali rohový kop, po ktorom si ale príliš nerozumeli a bezprostredne po štandardke k ohrozeniu bránky neprišlo. Následne sa ale lopta do vápna vrátila, ale stiahol si ju iba Iago.
     
    57
    Domáci mali po predchádzajúcom faule k dispozícii priamy kop z pravej strany, po ktorom ale lopta nebezpečenstvo nenarobila. Hostia ju dokázali odvrátiť.
     
    56
    Žltú kartu dostáva hosťujúci Laporte, ktorý nevyberavo "skosil" súpera.
     
    55
    Domácim futbalistom by aktuálny stav na záchranu stačil, no zjavne sa naň spoliehať nechcú. Almeria naďalej útočí, ale bez strely.
     
    54
    UD Almería ostáva na útočnej polovici, no to je žiaľ jediné, čo sa teraz na trávniku deje. Sledujeme opäť iba kombinácie v podaní domácich, ktoré k zakončeniu nevedú.
     
    53
    Domáci sa napokon predsa len dostali až pred Iaga. Spoza hranice šestnástky chceli niečo vymyslieť, ale strela to nebola. Zatiaľ sme v tomto polčase veľa vzrušenia nevideli.
     
    52
    Futbalisti domáceho celku si vzali loptu na svoje kopačky a po pravej strane chceli preniknúť až na opačnú polovicu trávnika, no nepodarilo sa im to.
     
    51
    Susaeta bol opäť pri lopte. Teraz pri autovom vhadzovaní, po ktorom poslal loptu až do vápna pred súperovho brankára, ale tam nebol nik z jeho spoluhráčov, kto by dokázal zakončiť.
     
    50
    Bilbao stále drží loptu na svojich kopačkách a pokúša sa zaútočiť. Susaeta skúšal posunúť svojich spoluhráčov do lepšej šance, no domáca obrana sa stihla vrátiť a jeho pokus zblokovať.
     
    49
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a držia ju na útočnej polovici. Tam sa síce pokúšajú niečo vymyslieť, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    48
    V úvode druhého polčasu sme síce videli rohový kop, ale veľa nebezpečenstva z neho nebolo. Pevne veríme, že táto polovica duelu prinesie viac vzrušenia než prvá.
     
    47
    Z rohového kopu ale žiadne nebezpečenstvo nevzniklo. Lopta letela až do stredu malého vápna, kde ale najvyššie vyskočil pripravený brankár a všetko upokojil.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom hostí. Dlho sa ale pri lopte neudržali, pretože im hráči Almerie loptu vzali a dokonca hneď v úvode vybojovali rohový kop.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne so značným oneskorením! V zápase Osasuna Pamplona – Real Betis sa totiž stalo nešťastie, keď po gólových oslavách spadla tribúna s fanúšikmi a došlo aj k niekoľkým desiatkam zranení. Vzhľadom na to, že práve prebieha posledné kolo sezóny sa druhé polčasy všetkých zápasov začnú v rovnakom čase. Ostaňte s nami, o všetkom dôležitom vás budeme informovať.
     
    V tej sa však už nič podstatné neudialo a polčasový výsledok je tak nerozhodný, 0:0. Aktívnejším mužstvom boli domáci, ktorí si dokázali vypracovať jednu gólovú príležitosť, Zongo však strelou z otočky trafil len gólmana hostí.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:01.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    44
    Tak nie, Morán ešte vyštartoval po spätnej prihrávke Zonga na Estebana, gólman Almerie bol však rýchlejší a loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    43
    Dopredu sa už neženú ani domáci, ani hostia, polčas sa už zrejme dohrá na polovici Bilbaa.
     
    42
    Corona bol tým centrujúcim hráčom, jeho prihrávku na vzdialenejšiu žrď chcel za chrbát Iaga dopraviť hlavou Trujillo, loptu však v záklone dobre netrafil.
     
    41
    Dopredu sa dostali domáci, ktorí napokon vybojovali rohový kop.
     
    40
    Do konca polčasu ostáva 5 minút.
     
    38
    Athleticu sa to napokon podarilo, navyše sa poľahky dostávajú k lopte a z vlastnej polovice budú rozohrávať svoju útočnú akciu.
     
    37
    Almeria však ostane na útočnej polovici, Bilbao hráčov v pásikavom vysoko napáda a snaží sa ich vytlačiť za stredovú líniu.
     
    37
    Z následného priameho voľného kopu nevyťažili domáci nič, keď sa napokon vlastnou vinou pripravili o možnosť ohroziť Iaga.
     
    36
    Ďalší faul hostí, tentokrát na vlastnej polovici. Corona sa len s ťažkosťami zdvíha z trávnika.
     
    35
    Už len 10 minút nás delí od konca prvého polčasu, stav je stále nerozhodný – 0:0.
     
    34
    A toto mohla byť pokojne ďalšia žltá karta, teraz pre Guillerma... Ak budú hostia pokračovať v takejto agresívnej hre, do druhého polčasu nemusia nastúpiť s kompletnou jedenástkou.
     
    33
    Druhá žltá karta zápasu, tentokrát ju vidí hosťujúci Beňať po faule na Verzu.
     
    32
    Vidalov center ostal na dobre postavenom múriku.
     
    31
    Po ruke majú k dispozícii domáci nebezpečnú štadnardku z územia šestnástkového oblúka.
     
    30
    Obrovská šanca domácich! Lopta sa v šestnástke odrazila k osamotenému Zongovi, ktorý sa do nej oprel z otočky a trafil len vybiehajúceho Iaga! Ten teraz drží Bilbao nad vodou.
     
    29
    Rico teraz poriadne vystrašil hráčov v pásikavých dresoch keď poslal nebezpečnú "žabku" spoza šestnástky a poriadne natiahol Estebana! Lopta napokon končí vedľa jeho ľavej žrde!
     
    28
    Tí však o loptu prišli už na stredovej línii a budú sa brániť v posledných minútach čoraz aktívnejšiemu Bilbau.
     
    28
    Tentokrát sa po lopte vrhol Esteban a zažehnal tak nebezpečenstvo. Dopredu pôjdu práve jeho spoluhráči.
     
    27
    Roh sa po odkope Díaza bude opakovať.
     
    26
    Po zmätku pred brankárom domácich sa do lopty oprel Guillermo, jeho strela bola zrazená na roh.
     
    25
    Hostia budú mať k dispozícii priamy voľný kop zo 16 metrov, len tak-tak, že to nebola jedenástka!
     
    24
    Na útočnom výlete bol Zongo, bol tam však sám, a tak si proti obrane hostí ani neškrtol.
     
    23
    Zaplnené tribúny štadióna Estadio de los Juegos Mediterráneos zatiaľ veľa futbalových momentov nevidela, hrá sa zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vypracovať súvislý tlak, z ktorého by mohol čerpať.
     
    22
    Situácia sa zopakuje, loptu do rúk však už vezme Muniain (BIL).
     
    21
    Zongo sa pri autovej čiare nepresadil proti dvojici brániacich hráčov, aut pre Almeriu.
     
    20
    De Marcos sa dopustil ďalšieho faulu hostí, tentokrát to rozhodca vyrieši dohovorom.
     
    19
    Hostia by sa ako keby báli vydať s loptou do protiútoku, pri rozohrávke si dokonca pomáhajú Iagom.
     
    18
    Domáci si však vpredu nerozumeli a ani z tohto útočného snaženia nebude nič.
     
    17
    Erik Morán vidí prvú žltú kartu v dnešnom zápase, keď si pri autovej čiare poriadne vyšliapol na protihráča. Estrada hosťujúcemu hráčovi zrozumiteľne vysvetľuje, že takéto zákroky jednoducho tolerovať nebude.
     
    16
    Almeria dobre hru preniesla na odvrátenú stranu ihriska, to bol pravdepodobne Zongo, ktorý urputne bojoval o loptu pri autovej čiare a hoci ju aj napokon získal, dopredu pôjde Bilbao – Zongovi chýbala vpredu podpora.
     
    15
    Máme za sebou úvodných 15 minút stretnutia, v ktorých bola jednoznačne aktívnejším mužstvom Almeria. Stále sme však nevideli priame ohrozenie jednej či druhej bránky, aj preto teraz znie štadiónom mohutný piskot.
     
    14
    Pri lopte sú hostia, tí však majú veľké problémy sa s ňou dostať cez stredovú líniu. Hráči v pásikavých dresoch ju totiž majú dobre pokrytú.
     
    13
    Domáci však teraz dobre prečítali rozohrávku Bilbaa, preniesli hru na druhú stranu odkiaľ centroval Corona, avšak na nabiehajúceho Zonga len veľmi nepresne.
     
    12
    Domáci to teraz skúšali po čiare, kde k nim však včas pristupovali až traja protihráči a nedali im šancu dostať sa s loptou do výhodnejšej pozície.
     
    11
    Hostia zo svojho útočného snaženia nevyťažili nič, lopta končí po dotyku zrejme Morána len za bránkovou čiarou, nie však v bránke. Odkopávať bude Esteban.
     
    10
    To dáva šancu domácim, Zongo po peknom centri Vidala akrobatickým spôsobom míňa priestor troch žrdí!
     
    9
    Tí zahrávali akýsi skrátený rohový kop, ktorý im však absolútne nevyšiel. Lopta letela ďaleko od hráčov v modrom.
     
    8
    Díaz chcel už-už vyštartovať s loptou proti Iagovi v bránke hostí, v predošlej situácii si však loptu sklepol rukou a musí ju tak odovzdať len hráčom súpera.
     
    7
    Esteban hľadal dlhým nákopom jedného zo svojich spolulráčov, lopta však padla presne medzi Azeeza a Vidala, v tomto priestore stál len Morán, ktorý dobre odvrátil.
     
    6
    V 6. minúte sme svedkami prvého striedania na strane domácich, z ihriska odíde Vélez, nahradí ho Azeez.
     
    5
    Domáci sú v týchto minútach oveľa aktívnejším mužstvom, chýba však tomu poriadna strela.
     
    4
    Z následného priameho voľného kopu nevyťažili domáci nič, Verza namieril len do štvorčlenného múru.
     
    2
    Etxeita zastavil Zonga nedovoleným spôsobom a ten ostáva ležať na trávniku! Už k nemu pribieha skupinka lekárov s nosidlami, veríme, že Jonathan Sundy Zongo bude v poriadku.
     
    2
    Vzrušenie na štadióne bolo zbytočné, Beňat stál v ofsajdovej pozícii.
     
    1
    Corona sa následne pri autovej čiare dopustil faulu na Muniaina.
     
    1
    O úvodný výkop sa nám postarali domáci. Zongo sa s loptou okamžite vybral na útočný výlet, veľmi rýchlo však o ňu prišiel a bude sa musieť vrátiť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Hráči oboch celov v tejto chvíli prichádzajú v sprievode rozhodcovskej štvorice na hraciu plochu, ja len pripomeniem, že domáci dnes nastúpia v bielo-červených dresoch, pričom hostia si sebou priniesli modrú sadu dresov. Dámy a páni, všetko je už pripravené na úvodný výkop, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -6
    Do úvodného výkopu nám ostáva ešte 6 minút a hráči sa pomaly schádzajú v útrobách štadióna, kde ešte čakajú na štvoricu arbitrov, ktorí ich privedú na trávnik.
     
    -24
    Úvodné zostavy:

    UD Almería: Esteban – Dubarbier, Torsiglieri, Rafita, Vélez, Trujillo, Corona, Verza, Vidal, Díaz, Zongo
    Náhradníci: Julián – Tébar, Rodri, Suso, Mané, Soriano, Azeez

    Athletic Club Bilbao: Iago – Balenziaga, Etxeita, Laporte, Susaeta, Beňat, Rico, Morán, Muniain, De Marcos, Guillermo
    Náhradníci: Iraizoz – Toquero, San José, Albizua, Iraola, Herrera, Ekiza

    Rozhodca: Estrada – Fernández, Martin, Simón.
     
    Prajem príjemný nedeľný večer všetkým nadšencom španielskeho futbalu. Tohtoročnú edíciu Primera División uzavrú dnešné zápasy 38.kola. Moje meno je Lukáš Pancurák a budem vás sprevádzať stretnutím medzi UD Almería a Athletic Club Bilbao. Úvodný výkop je naplánovaný na 18:00 na Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería). Hlavným arbitrom duelu bude Javier Estrada.

    UD Almería

    Nováčik La Ligy by sa mal v najvyššej súťaži udržať. Zverencom trénera Francisca patrí v tabuľke La Ligy 15.miesto so ziskom 39 bodov. Z posledných piatich zápasov získali 9 bodov za 3 víťazstvá. V poslednom ligovom kole zvíťazili na ihrisku Granady pomerom 0:2. Najlepšími strelcami tímu sú Rodri s Verzom, ktorí nastrieľali po 8 gólov.

    Athletic Club Bilbao

    Baskovia sa prevažnú časť sezóny držali na mieste, ktoré im zaručuje predkolo Ligy Majstrov. Zverencom trénera Valverdeho patrí v tabuľke La Ligy 4.miesto so ziskom 69 bodov. Z posledných piatich zápasov získali 10 bodov za 3 víťazstvá a 1 remízu. V poslednom ligovom kole remízovali doma s Realom Sociedad 1:1. Najlepším strelcom tímu je Aritz Aduriz, ktorý nastrieľal 16 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly:

    Karty:   75. Azeez (ALM) – 17. Morán (BIL), 33. Beňat (BIL), 56. Laporte (BIL), 90+2. Herrera (BIL)


    UD Almería: Esteban – Dubarbier, Torsiglieri, Rafita, Vélez, Trujillo, Corona, Verza, Vidal, Díaz, Zongo
    Náhradníci: Julián – Tébar, Rodri, Suso, Mané, Soriano, Azeez

    Athletic Club Bilbao: Iago – Balenziaga, Etxeita, Laporte, Susaeta, Beňat, Rico, Morán, Muniain, De Marcos, Guillermo
    Náhradníci: Iraizoz – Toquero, San José, Albizua, Iraola, Herrera, Ekiza

    Rozhodca: Estrada – Fernández, Martin, Simón