Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:2 (0:1)
Villarreal CF
Nedeľa 18.05.2014, 12:00 • Estadio Municipal de Anoeta, Donostia-San Sebastián • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domácim sa napokon predsa len podarilo skórovať a aspoň trošku tak potešiť svojich priaznivcov. Zurutuza priťukol loptu CARLOSVI VELOVI, ktorý sa ľavačkou oprel z prvej do lopty a Juan Carlos nemal šancu!
     
    89
    Žltú kartu dostává Costa (Villarreal CF).
     
    88
    Jonathan Pereira sa dostal do pokutového územia, bol však z uhla a loptou nastrelil len pripraveného brankára Brava. Roh aj pre Villarreal.
     
    87
    Granero zatiahol za ručnú brzdu a črtajúci sa brejk Villarrealu radšej prerušil za cenu žltej karty.
     
    80
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Giovani dos Santos, prichádza Pereira.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza C. Martinéz, prichádza Castro.
     
    73
    Villarreal stále hrozí z kontier, ktoré ma vynikajúco prepracované! Celú akciu začal Giovani dos Santos, ktorému sa lopta vrátila späť na ľavé krídlo. Šikovný ľavák hľadal svojich spoluhráčov na zadnej žrdi jemnučkým centrom, zasahovať musel Bravo, ktorý loptu dokázal ukryť.
     
    69
    Villarreal dal gól! Domáci zúfalo tlačia a Villarreal sa dostáva do výborných príležitosti. V poradí tretiu z nich už dokázali hostia využiť! Opäť v tom mal prsty Giovani dos Santos, ktorý potiahol rýchly brejk a ideálne načasoval prihrávku na UCHEHO. Ten v podobných pozíciach nezvykne zaváhať a tento prípad nebol výnimkou!
     
    68
    Žltú kartu dostává Bergara (Real Sociedad San Sebastian).
     
    67
    Opäť veľká šanca Žltej ponorky na navýšenie vedenia! Po osi Giovani dos Santos a Goméz sa k lopte dostal na malom vápne Uche. Potreboval sa však ešte otočiť, čím dal domácim obrancom čas na viac a ten napokon hral v ich prospech, keď dokázali zakončenie najlepšieho strelca hostí zablokvoať!
     
    64
    Villarreal mohol zo svojej prvej vážnejšej šance v druhom polčase okamžite udrieť. Giovani dos Santos dokázal utiecť po ľavom krídle, na opačnej tyči našiel prízemnou prihrávkou Goméza, ktorého skvele vychytal Bravo.
     
    61
    Musacchio fauloval prenikajúceho Velu, za čo dostal žltú kartu. Real Sociedad bude mať navyše k dispozícii priamy kop.
     
    58
    Carlos Vela dostal prihrávku za obranu Villarrealu, rozhodol sa pre zakončenie ľavačkou, jeho mieridlá však boli vychýlené. Bývalý zzerenec Arséna Wengera v Arsenale netrafil bránu!
     
    56
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Aquino, prichádza Costa.
     
    55
    Hostia však teraz neustrážili Griezmanna, ktorý sa dostal po centri z ľavého krídla k hlavičke. Jeho zakončenie však nemalo až takú razanciu, aby s ním mal Juan Carlos problémy.
     
    52
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Soriano, prichádza Pina.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Agirretxe, prichádza Granero.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Pardo, prichádza Zurutuza.
     
    45+1
    Angelov nákop z polovice ihriska dokázali domáci posunúť až do pokutového územia, kde v páde zakončoval Bergara. Ten mal na kopačke vyrovnanie, no loptu usmernil mimo troch žrdí Juan Carlosovej svätyne!
     
    44
    Žltú kartu dostává Jokič (Villarreal CF).
     
    41
    Gomez si narazil loptu so spoluhráčom v pokutovom území a po vzore spoluhráča Giovaniho dos Santosa sa snažil aj on loptu usmerniť ľavačkou na vzdialenejšiu tyč. Lopte však dal priveľkú razanciu.
     
    26
    Villarreal dal gól! Žltá ponorka nám predviedla smrtiaci brejk, po ktorom sa v tomto zápase ako prvá ujíma vedenia. GIOVANI DOS SANTOS si ešte na polovici ihriska narazil so spoluhráčom loptu, dostal sa do rýchlej kontry, ktorú mohol vyriešiť aj prihrávkou, no rozhodol sa posunúť si loptu na stred a ľavačkou ju krásne zatočil k pravej tyči Bravovej svätyne! Veľmi pekná individuálna akcia tohto Mexičana.
     
    19
    Pred Giovanim dos Santosom sa otvoril priestor na prienik do pokutového územia, čo šikovný odchovanec preslávenej barcelonskej akadémie okamžite využil. Jeho následný technický obstrel bol príliš ľahkou korisťou brankára Brava.
     
    17
    Goméz si veľmi dobre prebral prihrávku od Soriana, uvoľnil sa cez dvojicu protihráčov a posunul loptu na ľavé krídlo Triguerosovi. Jeho tvrdá strela ľavačkou minula pravú tyč Bravovej svätyne.
     
    8
    Carlos Vela veľmi dobre zapracoval v defenzívnej činnosti, po zisku lopty sa rozbehol vpred, hosťujúci obrancovia naňho nestačili. Pred pokutovým územím si Vela narazil loptu s Canalesom a mohol ísť do veľkej tutovky, ktorú mu napokon dobrým defenzívnym zákrokom obranca Villarrealu znemožnil.

    Michal Bakoš

    Góly: 90+3. Carlos Vela – 26. Giovani dos Santos, 69. Uche

    Karty:   68. Bergara (RSS), 87. Granero (RSS) – 44. Jokič (VIL), 61. Musacchio (VIL), 89. Costa (VIL)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – C. Martínez, Ansotegi (C), I. Martínez, Ángel – Vela, Bergara, Canales, Pardo, Griezmann – Agirretxe.
    Náhradníci: Zubikarai – M. González, Prieto, Zurutuza, Castro, Granero, Seferović.

    Villarreal CF: Juan Carlos – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Trigueros, B. Soriano (C), Aquino – Uche, G. dos Santos.
    Náhradníci: Asenjo – Pantić, J. Costa, Pina, Román, Jonathan Pereira, Leiva.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Yuste