Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:2 (0:1)
Villarreal CF
Nedeľa 18.05.2014, 12:00 • Estadio Municipal de Anoeta, Donostia-San Sebastián • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Záverečné kolo španielskej La Ligy ponúka v nedeľu bohatú porciu zápasov. Nedeľný program odštartuje zápasom tabuľkových susedov medzi Realom Sociedad a Villarrealom.

    Realu Sociedad patrí šieste miesto . So ziskom 59 bodov má už s určitosťou domáci tím zabezpečenú účasť v predkole Európskej ligy . V prípade svojho víťazstva nad Villarrealom a zaváhania Seville sa ešte San Sebastian môže posunúť o stupienok vyššie , čo by preň znamenalo fakt, že by bol nasadený priamo do základnej skupiny druhej najprestížnejšej európskej súťaže.

    Villarreal sa nachádza tesne pod svojim súperom, na ktorého má manko troch bodov. Siedme miesto je pre nováčika v La Lige skvelým umiestnením taktiež zaručujúcim boje o základnú skupinu Európskej ligy Uefa.

    Prvý vzájomný zápas týchto dvoch celkov , ktorý sa hral vo Villarreale, skončil víťazstvom Realu Sociedad v pomere 1:0. Villarreal má teda ešte šancu preskočiť svojho súpera. Žltá ponorka na to potrebuje San Sebastian n a jeho pôde zdolať minimálne o dva presné zásahy.

    V tomto dueli tak majú oba tímy o motiváciu postaranú, preto veríme, že nám prinesú pekné a atraktívne futbalové divadlo. Prihlásime sa presne na pravé poludnie.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – C. Martínez, Ansotegi (C), I. Martínez, Ángel – Vela, Bergara, Canales, Pardo, Griezmann – Agirretxe.
    Náhradníci: Zubikarai – M. González, Prieto, Zurutuza, Castro, Granero, Seferović.

    Villarreal CF: Juan Carlos – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Trigueros, B. Soriano (C), Aquino – Uche, G. dos Santos.
    Náhradníci: Asenjo – Pantić, J. Costa, Pina, Román, Jonathan Pereira, Leiva.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Yuste.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali v peknom a slnečnom počasí domáci, ktorí svoju prvú akciu v zápase viedli po ľavom krídle. Včas ich však zastavil Aquino.
     
    2
    Real Sociedad mal k dispozícii priamy kop, ktorý rozohral Pardo. Jeho center našiel v pokutovom území Ansotegiho, ktorý včask hlavičkoval otočený chrbtom k bráne a jeho zakončenie bolo pre Juana Carlosa ľahkou prácou.
     
    3
    Brejk Villarrealu potiahol Giovani dos Santos, ktorý si počkal na nábeh Aquina a následne sa ho snažil po svojej pravici vysunúť. Loptu mu však posunul príliš dopredu.
     
    4
    Hostia pekne roztiahli hru na ľavé krídlo, kde sa k centru z prvej dostal Jokič. Ten našiel v pokutovom území Ucheho, ktorý sa dokázal zavesiť do vzduchu, no jeho hlavička skončila nad bránou Brava.
     
    5
    Bergara sa snažil telom odblokovať protihráča, ktorý po kontakte s ním skončil na zemi. Rozhodca posúdil počínanie domáceho záložníka ako nedovolené.
     
    7
    Aquinho sa na polovici súpera dopustil útočného faulu. Pri lopte tak budú domáci futbalisti.
     
    8
    Carlos Vela veľmi dobre zapracoval v defenzívnej činnosti, po zisku lopty sa rozbehol vpred, hosťujúci obrancovia naňho nestačili. Pred pokutovým územím si Vela narazil loptu s Canalesom a mohol ísť do veľkej tutovky, ktorú mu napokon dobrým defenzívnym zákrokom obranca Villarrealu znemožnil.
     
    9
    Na opačnej strane ihriska sa kopal rohový kop. Center z pravej strany si v pokutovom území s prehľadom pokryl domáci stopér Martinéz.
     
    10
    Villarreal stratil v strede poľa loptu, Pardo sa to snažil okamžite využiť a preniesol hru na ľavé krídlo, kde sa pohyboval Griezmann. Šikovný krídelník si chcel loptu pätičkou posunúť do pokutového územia, Gaspar však s týmto jeho úmyslom nemal pochopenie a od lopty ho odstavil.
     
    12
    Carlos Martinéz sa dokázal na pravej strane prepracovať k centru, na ktorý si v pokutovom území naskakoval Agirretxe. Tomu však loptu priamo pred nosom zobral brankár Juan Carlos.
     
    14
    Villarreal už hodnú chvíľu drží loptu vo svojej moci, no jeho hráči sa s ňou stále nedokázali odlepiť z vlastnej polovice.
     
    15
    Canales si vymenil loptu s Griezmannom, ktorý si okamžite pohybom pýtal prihrávku do pokutového územia, tá však k nemu už neprenikla.
     
    16
    Boli sme svedkami veľmi kurióznej situácie, ktorú vo vrcholovom futbale naozaj často nevidíme. Domáci prišli o loptu pre zle rozohraný aut.
     
    17
    Goméz si veľmi dobre prebral prihrávku od Soriana, uvoľnil sa cez dvojicu protihráčov a posunul loptu na ľavé krídlo Triguerosovi. Jeho tvrdá strela ľavačkou minula pravú tyč Bravovej svätyne.
     
    19
    Pred Giovanim dos Santosom sa otvoril priestor na prienik do pokutového územia, čo šikovný odchovanec preslávenej barcelonskej akadémie okamžite využil. Jeho následný technický obstrel bol príliš ľahkou korisťou brankára Brava.
     
    21
    Domáci sa usadili na útočnej polovici. Zatiaľ sa však s loptou pohybujú v dostatočnej vzdialenosti od brány Juana Carlosa.
     
    22
    Pardo bol úspešnejší v hlavičkovom súboji, čím vybojoval loptu pre Griezmanna. Ten svojho kolegu hľadal okamžitým pasom v pokutovom území, defenzíva Villarrealu si poradila.
     
    25
    Agirretxe sa v pokutovom území prebíjal do hlavičkového zakončenia, pozorná obrana Villarrealu mu to však nepovolila.
     
    26
    Villarreal dal gól! Žltá ponorka nám predviedla smrtiaci brejk, po ktorom sa v tomto zápase ako prvá ujíma vedenia. GIOVANI DOS SANTOS si ešte na polovici ihriska narazil so spoluhráčom loptu, dostal sa do rýchlej kontry, ktorú mohol vyriešiť aj prihrávkou, no rozhodol sa posunúť si loptu na stred a ľavačkou ju krásne zatočil k pravej tyči Bravovej svätyne! Veľmi pekná individuálna akcia tohto Mexičana.
     
    28
    Domáci sa veľmi rýchlo snažili odpovedať. Center Carlosa Martinéza z pravej strany však nebol vôbec vydarený a podľa toho to aj dopadlo.
     
    29
    Uche si telom prikryl loptu a snažil sa ju do pokutového územia prehodiť Giovanimu dos Santosovi. Zámer to bol vynikajúci, realizácia však nedopadla podľa predstáv.
     
    30
    Máme za sebou prvú tretinu tohto zápasu. Real Sociedad v nej dominoval, čo sa týka územnej prevahy, no Villarreal hrozil kontrami, ktoré boli podstatne nebezpečnejšie.
     
    31
    Rýchlu akciu San Sebastianu zakončil centrom Griezmann. Francúzsky krídelník však nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    33
    Villarreal je v držaní lopty a jeho futbalisti sa s ňou nikam neponáhľajú. Proti zoradenej obrane Sociedadu volia pokojnú rozohrávku v strede poľa.
     
    35
    Claudio Bravo si pripísal na konto úspešný zákrok. Po centri z pravej strany ukryl loptu do svojho náručia a okamžite rozohráva.
     
    36
    Domáci sa zatiaľ trápia vo finálnej fáze. Nevedia sa totiž dostať do zakončenia. Pomaly sa nám blíži koniec polčasu a San Sebastian sa ešte prakticky nedostal do vyloženej šance.
     
    37
    Na trávniku sa nám to v týchto momentoch trošku pritvrdilo. Séria viacerých tvrdších zákrokov však zatiaľ kartový trest nepriniesla. Rozhodca sa snaží krotiť vášne dohovorom.
     
    39
    Vela si pripravil loptu na ľavačku, ktorou z pravej strany nebezpečne zatočil loptu do pokutového územia. Defenzíva Villarrealu však opäť bola na svojom mieste.
     
    40
    Domácich divákov teraz poriadne nabrúsil brankár hostí Juan Carlos, ktorý si s rozohrávkou dával príliš na čas. Rozhodca išiel upozorniť aj jeho.
     
    41
    Gomez si narazil loptu so spoluhráčom v pokutovom území a po vzore spoluhráča Giovaniho dos Santosa sa snažil aj on loptu usmerniť ľavačkou na vzdialenejšiu tyč. Lopte však dal priveľkú razanciu.
     
    43
    Ak by sme to chceli povedať hokejovou terminológiou, domáci teraz musia opustiť útočné pásmo, pri ofenzívnom snažení sa totiž dopustili nedovoleného zákroku.
     
    44
    Canales sa rozbehol popri postrannej čiare dopredu, narazil však na dvojicu protihráčov, ktorí ho poslali k zemi. Všetci očakávali hvizd rozhodcu, no márne. Podľa jeho mienky sa jednalo o čistý zákrok.
     
    44
    Žltú kartu dostává Jokič (Villarreal CF).
     
    45
    Hlavný rozhodca pridal k prvému dejstvu minútu.
     
    45+1
    Angelov nákop z polovice ihriska dokázali domáci posunúť až do pokutového územia, kde v páde zakončoval Bergara. Ten mal na kopačke vyrovnanie, no loptu usmernil mimo troch žrdí Juan Carlosovej svätyne!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Villarreal nad Realom Sociedad najtesnejším možným rozdielom. O jediný doterajší gól sa postaral peknou individuálnou akciou Giovani dos Santos.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Pardo, prichádza Zurutuza.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Agirretxe, prichádza Granero.
     
    46
    Domáci tréner sa rozhodol oživiť svoju hru dvojnásobným striedaním. Uvidíme, či to bude mať na hru Realu Sociedad žiadaný efekt.
     
    47
    Bravo zvládol situáciu a k lopte sa dostal skôr ako dobiedzajúci Carlos Vela.
     
    48
    Vela sa pekne uvoľnil, vo svojom preniku však nepokračoval, pred hranicou pokutového územia bol faulovaný.
     
    49
    S následným centrom si Juan Carlos bez problémov poradil, lopta smerovala priamo do stredu brány.
     
    52
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Soriano, prichádza Pina.
     
    53
    Canales sa na ľavej strane nedokázal presadiť a nepodarilo sa mu preniknúť do pokutového územia. Začiatok druhého polčasu je jasne v rukách domácich, ktorí si idú po vyrovnanie.
     
    54
    Futbalisti San Sebastianu to skúšajú najmä centrovanými loptami, s ktorými si zatiaľ vie defenzíva Villarrealu dať bez problémov rady.
     
    55
    Hostia však teraz neustrážili Griezmanna, ktorý sa dostal po centri z ľavého krídla k hlavičke. Jeho zakončenie však nemalo až takú razanciu, aby s ním mal Juan Carlos problémy.
     
    56
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Aquino, prichádza Costa.
     
    57
    José Angel sa vydal na ofenzívny výlet, na ktorom vybojoval pre svoj tím štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    58
    Jej rozohrávka však San Sebastianu vôbec nevyšla. Pretiahnutý center skončil mimo pokutového územia Žltej ponorky.
     
    58
    Carlos Vela dostal prihrávku za obranu Villarrealu, rozhodol sa pre zakončenie ľavačkou, jeho mieridlá však boli vychýlené. Bývalý zzerenec Arséna Wengera v Arsenale netrafil bránu!
     
    59
    Zurutuza dokázal zúžitkovať Canalesovu prihrávku na prienik po pravom krídle. Center opäť pokryla spoľahlivo hrajúca stopérska dvojica Sociedadu.
     
    60
    Do šestnástky Villarrealu lietajú lopty z jednej i druhej strany, zatiaľ to však pre domácich nemá žiadaný efekt.
     
    61
    Prvú tretinu druhého polčasu máme za sebou a hráčov Villarrealu sme ešte nevideli poriadne na útočnej polovici.
     
    61
    Musacchio fauloval prenikajúceho Velu, za čo dostal žltú kartu. Real Sociedad bude mať navyše k dispozícii priamy kop.
     
    62
    Po Granerovom centri dokázal hlavičkovať Bergara, jeho pokus však Juana Carlosa z pokoja nevyviedol. Lopta skončila vysoko nad.
     
    64
    Villarreal mohol zo svojej prvej vážnejšej šance v druhom polčase okamžite udrieť. Giovani dos Santos dokázal utiecť po ľavom krídle, na opačnej tyči našiel prízemnou prihrávkou Goméza, ktorého skvele vychytal Bravo.
     
    65
    Angel dokázal v súboji s Gomeźom vybojovať pre svoj tím aspoň rohový kop, ktorý bol v danej situácii maximom.
     
    67
    Opäť veľká šanca Žltej ponorky na navýšenie vedenia! Po osi Giovani dos Santos a Goméz sa k lopte dostal na malom vápne Uche. Potreboval sa však ešte otočiť, čím dal domácim obrancom čas na viac a ten napokon hral v ich prospech, keď dokázali zakončenie najlepšieho strelca hostí zablokvoať!
     
    68
    Žltú kartu dostává Bergara (Real Sociedad San Sebastian).
     
    69
    Villarreal dal gól! Domáci zúfalo tlačia a Villarreal sa dostáva do výborných príležitosti. V poradí tretiu z nich už dokázali hostia využiť! Opäť v tom mal prsty Giovani dos Santos, ktorý potiahol rýchly brejk a ideálne načasoval prihrávku na UCHEHO. Ten v podobných pozíciach nezvykne zaváhať a tento prípad nebol výnimkou!
     
    70
    Momentálne sa má situácia tak, že ak skončí tento zápas aktuálnym výsledkom, Villarreal sa dostane pred svojho súpera.
     
    73
    Villarreal stále hrozí z kontier, ktoré ma vynikajúco prepracované! Celú akciu začal Giovani dos Santos, ktorému sa lopta vrátila späť na ľavé krídlo. Šikovný ľavák hľadal svojich spoluhráčov na zadnej žrdi jemnučkým centrom, zasahovať musel Bravo, ktorý loptu dokázal ukryť.
     
    75
    Velov center smerujúci do pokutového územia nenašiel na zadnej žrdi svojho adresáta. Sociedad pokračuje v zúfalom nápore, ktorý neprináša žiaden osoh.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza C. Martinéz, prichádza Castro.
     
    77
    Canales sa oprel do odrazenej lopty, jeho strela skončila vysoko vysoko nad. Zakončenie domáceho záložníka len dokumentuje trápenie domácich.
     
    79
    Castrov center od rohovej zástavky dokázal odvrátiť mimo nebezpečné územie Pina.
     
    80
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Giovani dos Santos, prichádza Pereira.
     
    82
    Futbalisti San Sebastianu neúnavne pokračujú v búšení do svojho súpera, ktorého defenzíva je však stále pevná a pozorná.
     
    84
    Hráči Villarrealu sa už nikam neponáhľajú a využívajú každú príležitosť na to, aby pošetrili nejaké cenné skeundičky. Za aktuálneho stavu celkom pochopiteľný herný prejav.
     
    86
    Vela uvoľnil prihrávkou do voľného priestoru Bergaru, ktorého center bol zrazený na rohový kop.
     
    87
    Granero zatiahol za ručnú brzdu a črtajúci sa brejk Villarrealu radšej prerušil za cenu žltej karty.
     
    88
    Jonathan Pereira sa dostal do pokutového územia, bol však z uhla a loptou nastrelil len pripraveného brankára Brava. Roh aj pre Villarreal.
     
    89
    Žltú kartu dostává Costa (Villarreal CF).
     
    90
    Nad riadnu hraciu dobu pridávajú rozhodcovia tri minúty.
     
    90+1
    Brankár hostí Juan Carlos vybehol zo svojej brány až na hranicu pokutového územia, kde vyboxoval loptu.
     
    90+2
    Stretnutie sa už pomaly dohráva a oba tímy čakajú na záverečný hvizd.
     
    90+3
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domácim sa napokon predsa len podarilo skórovať a aspoň trošku tak potešiť svojich priaznivcov. Zurutuza priťukol loptu CARLOSVI VELOVI, ktorý sa ľavačkou oprel z prvej do lopty a Juan Carlos nemal šancu!
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednom kole dokázal Villarreal vrátiť svojmu súperovi prehru z domáceho prostredia a víťazstvom 2:1, o ktoré sa postarali presnými zásahmi Giovani a Uche, si tak zabezpečil posun na šieste miesto. S konštatovaním, že oboch dnešných súperov uvidíme v novom ročníku v Európskej lige, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok nedele. (13:53:41)

    Michal Bakoš

    Góly: 90+3. Carlos Vela – 26. Giovani dos Santos, 69. Uche

    Karty:   68. Bergara (RSS), 87. Granero (RSS) – 44. Jokič (VIL), 61. Musacchio (VIL), 89. Costa (VIL)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – C. Martínez, Ansotegi (C), I. Martínez, Ángel – Vela, Bergara, Canales, Pardo, Griezmann – Agirretxe.
    Náhradníci: Zubikarai – M. González, Prieto, Zurutuza, Castro, Granero, Seferović.

    Villarreal CF: Juan Carlos – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Trigueros, B. Soriano (C), Aquino – Uche, G. dos Santos.
    Náhradníci: Asenjo – Pantić, J. Costa, Pina, Román, Jonathan Pereira, Leiva.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Yuste