Slovensko U18 – Nórsko U18 0:1 (3:5 po pen.)
koniec po penal. (3:5)
Slovensko U18
0:1 (0:0)
Nórsko U18
Piatok 02.05.2014, 11:00 • Nová Dubnica • Slovakia Cup 2014
     
    V penaltovom rozstrele zvíťazil tím Nórsko U18.
    Po strelách zo značky pokutového kopu sa napokon tešia celkového tretieho miesta na Slovakia Cupe nórski reprezentanti. Rozstrel ukončil presnou strelou hosťujúci brankár Storevik.
     
    80
    V samom závere stretnutia sa slovenskí reprezentanti ešte dostali do blízkosti Storevikovej brány. Na center z pravej strany čakal v pokutovom území Vestenický, no lopta k nemu nedoputovala.
     
    51
    Jakub Hromada vymyslel veľmi peknú kolmú prihrávku, ktorou sa snažil vysunúť Tomáš Vestenického. Ten sa do samostatného nájazdu nedostal, potreboval byť vo väčšej rýchlosti.
     
    45
    Tomáš Vestenický síce o loptu prišiel, okamžite ju však vybojoval späť, narazil si s Jakubom Hromadom a vnikol do pokutového územia. Do celej situácie sa priplietol ešte jeden z našich mladíkov, ktorý sa ocitol na zemi, no pokutový kop z toho nebude.
     
    12
    Do veľkej možnosti sa dostal Bent Sormo, ktorý čakal na zadnej žrdi, kam sa aj lopta nedostala, no nedokázal ju usmerniť medzi tri žrde. Poriadne sme si vydýchli.
     
    9
    Obrovský závar v nórskom pokutovom území sa otváracím presným zásahom stretnutia neskončil! Slováci na pravom krídle veľmi pekne zakombinovali, Vestenický vysunul Kotríka, ku ktorého centru sa pred brankárom Storevikom dostal Šimon Kupec. Ten však nedokázal zakončiť a pretlačiť loptu do siete!
     
    7
    Po dlhom nákope sa v pokutovom území najlepšie a najrýchlejšie zorientoval Tomáš Vestenický, ktorý ešte ponúkol loptu do lepšej streleckej pozície Marekovi Kotríkovi. Ten to skúšal prízemnou strelou, tú však Storevik dokázal vyraziť na rohový kop!

    Michal Bakoš

    Góly: rozh. pen. Storevik


    Slovensko U18: Vencel – Vavro, Zázrivec, Kotrík, Vodecký, Rajník, Hromada, Vestenický, Sipľák, Kupec, Kružliak.
    Náhradníci: Junas – Grič, Lovas, Dimun, Galo, Matejka, Horodník

    Nórsko U18: Storevik – Jenssen, Nasberg, Ghademin, Thorsby, Sormo, Espejord, Bytyqi, Skimmeland, Witry, Holther.
    Náhradníci: Myhra – Hoff, Skille, Molde, Vage, Eriksen, Sodlund.

    Rozhodca: Hirojuky – Chládek, Mikulaj – Charlamov