Slovensko U18 – Nórsko U18 0:1 (3:5 po pen.)
koniec po penal. (3:5)
Slovensko U18
0:1 (0:0)
Nórsko U18
Piatok 02.05.2014, 11:00 • Nová Dubnica • Slovakia Cup 2014
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových fanúšikov pri sledovaní online prenosu z posledného zápasu našich reprezentantov do 18 rokov na turnaji Slovakia cup. Naši si včerajším víťazstvom 1:0 nad Čechmi vybojovali súboj o tretie miesto, v ktorom narazia na Nórov. Stretnutie sa koná v Novej Dubnici.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U18: Vencel – Vavro, Zázrivec, Kotrík, Vodecký, Rajník, Hromada, Vestenický, Sipľák, Kupec, Kružliak.
    Náhradníci: Junas – Grič, Lovas, Dimun, Galo, Matejka, Horodník

    Nórsko U18: Storevik – Jenssen, Nasberg, Ghademin, Thorsby, Sormo, Espejord, Bytyqi, Skimmeland, Witry, Holther.
    Náhradníci: Myhra – Hoff, Skille, Molde, Vage, Eriksen, Sodlund.

    Rozhodca: Hirojuky – Chládek, Mikulaj – Charlamov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali Nóri, ktorí hrajú v červeno-bielej kombinácii sprava doľava. Naši v prvom polčase zľava doprava v modrých dresoch.
     
    2
    Cestu na tento futbalový zápas si našlo o niekoľko najmenších, ktorí sa od začiatku zápasu snažia povzbudzovať slovenských reprezentantov.
     
    3
    Slováci sú síce v držaní lopty, no rozohrávku majú veľmi skomplikovanú. Súper je totiž so všetkými hráčmi nasťahovaní na vlastnej polovici.
     
    4
    Po prvý raz v zápase sme sa dostali do bezprostrednej blízkosti nórskeho brankára Storevika, ktorý však nemusel čeliť ničomu nebezpečnému.
     
    5
    Jakub Hromada rozohral štandardnú situáciu na pravú stranu, kde našiel Mareka Kotríka. Jeho center skončil na bráne Storevika.
     
    6
    Náš súper roztiahol hru do krídla, kde sa veľmi pekne uvoľnil Sormo. Jeho následný center sme však pred nášho brankára nepustili.
     
    7
    Po dlhom nákope sa v pokutovom území najlepšie a najrýchlejšie zorientoval Tomáš Vestenický, ktorý ešte ponúkol loptu do lepšej streleckej pozície Marekovi Kotríkovi. Ten to skúšal prízemnou strelou, tú však Storevik dokázal vyraziť na rohový kop!
     
    8
    Následný rohový kop rozohrali naši reprezentanti nakrátko, Jakub Hromada odcentroval do pokutového územia, no príliš to pretiahol a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    9
    Obrovský závar v nórskom pokutovom území sa otváracím presným zásahom stretnutia neskončil! Slováci na pravom krídle veľmi pekne zakombinovali, Vestenický vysunul Kotríka, ku ktorého centru sa pred brankárom Storevikom dostal Šimon Kupec. Ten však nedokázal zakončiť a pretlačiť loptu do siete!
     
    10
    Centorvanú loptu do nášho pokutového územia, ktorá priletela z ľavej strany, vyriešil rezolútnym odkopom stopér Žiliny Denis Vavro.
     
    11
    Hosťujúci futbalisti dlhšie pobudli na našej polovici ihriska. Po slovenskom faule budú mať k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    12
    Do veľkej možnosti sa dostal Bent Sormo, ktorý čakal na zadnej žrdi, kam sa aj lopta nedostala, no nedokázal ju usmerniť medzi tri žrde. Poriadne sme si vydýchli.
     
    13
    Nórsky nákop skončil v území nikoho, respektíve len do miest, kde sa nachádzali hráči v modrých dresoch.
     
    14
    So Sormom majú naši obrancovia veľké problémy. Nórsky reprezentant je veľmi rýchly a už po niekoľký raz sa mu podarilo preniknú, Našťastie sme jeho akciu včas prerušili a loptu odkopli na rohový kop.
     
    15
    Ďalší prienik z pravej strany, po ktorom bolo v našom pokutovom území dusno. Alexander Vencel nemusel predviesť svoje brankárske umenie, v tejto situácii to zaňjo vyriešili stopéri.
     
    16
    Posledné minúty patria nórskym futbalistom. Jeden z nich teraz hľadal v pokutovom území výhodnejšie postaveného spoluhráča, no nik na jeho myšlienku nezareagoval a lopta tak doputovala k Vencelovi.
     
    17
    Naši majú po faule k dispozícii štandardnú situáciu. Ešte pred ňou musí hlavný rozhodca stretnutia krotiť vášne v pokutovom území.
     
    18
    Jakubovi Hromadovi príliš center nevyšiel, lopta smerovala na hranicu pokutového územia, kde najvyššie vyskočil jeden z nórskych reprezentantov.
     
    21
    Ospravedlňujeme sa, že sme posledné minúty tohto stretnutia nepriniesli. Na vine boli technické problémy. O nič dôležité sme však neprišli, stále čakáme na úvodný presný zásah v zápase.
     
    22
    Hostia nemohli vo svojej ofenzívnej akcii pokračovať. Po nákope zo zadných radov, ktorý skončila na pravom krídle, bola zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu, ktorý odmával ofsajdové postavenie.
     
    24
    V pokutovom území súpera bolo dusno, no nedokázali sme urobiť ten posledný krok k tomu, aby sme sa ujali vedenia.
     
    26
    Napádaný Denis Vavro sa radšej uchýlil k pomocnej prihrávke a loptu poslal brankárovi Alexandrovi Vencelovi. V doterajšom priebehu zápasu sledujeme pekný futbal so šancami na oboch stranách.
     
    28
    Mladí slovenskí fanúšikovia si svojim skandovaním pýtajú od našich reprezentantov otvárací gól, uvidíme, či Slováci ich želanie stihnú vyplniť do konca prvého dejstva.
     
    30
    Nóri v prvom polčase hrozia výlučne útokmi ťahanými po pravej strane ihriska. Z následných centrov do pokutového územia zatiaľ nedokážu nič vyťažiť.
     
    32
    Naši výborne zabojovali v rohu ihriska, Tomáš Vestenický chcel ešte vybojovať rohový kop, no napokon z toho bude len odkop od hosťujúcej svätyne.
     
    34
    Veľmi dobrú dlhú loptu dostal za obranu súpera Tomáš Vestenický, ktorý sa však dostal k lopte neskôr, než brankár Storevik. Ten výborne prečítal situáciu a proti nášmu kanonierovi vybehol.
     
    35
    Marek Rajník si na pravom krídle urobil priestor, dokázal loptu poslať do pokutového územia, no naši sa na zadnej tyči do zakončenia nepresadili.
     
    38
    Prvé dejstvo sa pomaly, ale isto chýli ku svojmu koncu, čoraz reálnejšie to po ňom vyzerá na bezgólovú remízu.
     
    40
    Hlavný rozhodca sa už chystá fúknuť do píšťalky a ukončiť prvý polčas.
     
    40
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme sa presného zásahu nedočkali. Šance si vytvorili oba tímy, no zlyhali v koncovke. Verme, že po polčasovej prestávke sa dočkáme aj gólov, ktoré sú korením futbalu.
     
    41
    Začal sa druhý polčas.
     
    42
    Naši majú v úvode druhého polčasu k dispozícii rohový kop.
     
    43
    S centrom Jakuba Hromadu si obrana súpera poradila, loptu však odvrátila len do druhej vlny, kde sme sa dostali do zakončenia. Storevik musel ísť na zem a presne umiestnenú strelu vytlačiť mimo svojej pravej žrde.
     
    44
    Prostredníctvom autového vhadzovania sa dostali na útočnú polovicu aj nórski reprezentanti.
     
    45
    Tomáš Vestenický síce o loptu prišiel, okamžite ju však vybojoval späť, narazil si s Jakubom Hromadom a vnikol do pokutového územia. Do celej situácie sa priplietol ešte jeden z našich mladíkov, ktorý sa ocitol na zemi, no pokutový kop z toho nebude.
     
    47
    Po autovom vhadzovaní sa našim podarilo dostať loptu do pokutového územia na Tomáša Vestenického, ktorý sa šikovne zbavil svojho strážcu, no následne padol na zem a zakončiť nemohol.
     
    49
    V úvode druhého polčasu sú Slováci aktívnejším tímom, lopty sa snažia viac tlačiť do pokutového územia.
     
    51
    Jakub Hromada vymyslel veľmi peknú kolmú prihrávku, ktorou sa snažil vysunúť Tomáš Vestenického. Ten sa do samostatného nájazdu nedostal, potreboval byť vo väčšej rýchlosti.
     
    54
    Veľmi pekne vyviezol loptu z vlastnej polovice až k pokutovému územia Kotrík, ktorý svoj ofenzívny výpad zakončil centrom do pokutového územia. Obrana Nórov ho stihla pokryť a loptu odpratať do bezpečia.
     
    56
    V druhom polčase sa zatiaľ nórska reprezentácia k ničomu zaujímavejšiemu pred bránkou Vencela nedostala.
     
    59
    Tomáš Vestenický nebol faulovaný, hostia tak získali loptu a môžu s ňou postupovať do útoku. Ďaleko sme ich však nepustili.
     
    61
    Svojou vlastnou nepresnosťou sa reprezentanti severskej krajiny pripravili o možnosť zaútočiť a loptu nám prakticky zadarmo odovzdali.
     
    62
    Do druhého dejstva nastúpili v našich farbách Matejka, Grič a Tomáš Galo. Bohužiaľ, kvôli pretrvávajúcim technickým problémom s prenosom, nevieme, kto z trávniku odišiel.
     
    65
    Nóri sa dostali k možnosti zahrávať rohový kop. Center z pravej strany smeroval do nášho pokutového územia, no defenzíva Slovenska celú situáciu dokázala vyriešiť k spokojnosti trénera Malatinského.
     
    68
    Obom tímom už v riadnej hracej dobe veľa času na to, aby strhli zápas na svoju stranu, neostáva.
     
    69
    Veľká škoda, že kolmá prihrávka teraz neprešla na Tomáš Vestenického, ktorý sa mohol rútiť do veľkej príležitosti. Skvelým sklzom sa však prezentoval jeden z nórskych stopérov.
     
    72
    Slovenský kanonier Vestenický je v druhom dejstve oveľa viac v hre, ako tomu bolo v polčase prvom. Pred pokutovým územím sa tentoraz po súboji ocitol na zemi, no všetko to bolo v súlade s pravidlami. Škoda, že si teraz Tomáš nevšimol spoluhráča, ktorý sa mu núkal na ľavom krídle.
     
    75
    Na ľavom krídle sa naši pokúsili vypýtať si faul, po ktorom by mohli zahroziť zo štandardnej situácie. Rozhodca Hirojuky však nechal pokračovať v hre.
     
    78
    Hra sa síce odvíja na polovici nórskeho tímu, no k ničomu nebezpečnému sa nevieme dostať. Po našej nepresnosti budú hostia navyše vhadzovať.
     
    80
    V samom závere stretnutia sa slovenskí reprezentanti ešte dostali do blízkosti Storevikovej brány. Na center z pravej strany čakal v pokutovom území Vestenický, no lopta k nemu nedoputovala.
     
    Po riadnom hracom čase sme v tomto zápase víťaza nenašli. o držiteľovi tretieho miesta na Slovakia Cupe tak rozhodnú penalty.
     
    V penaltovom rozstrele zvíťazil tím Nórsko U18.
    Po strelách zo značky pokutového kopu sa napokon tešia celkového tretieho miesta na Slovakia Cupe nórski reprezentanti. Rozstrel ukončil presnou strelou hosťujúci brankár Storevik.
     
    Koniec zápasu.
     
    Ďakujeme vám za pozornosť, ktorú ste našim prenosom venovali počas celého trvania Slovakia Cupu. S konštatovaním, že Slovensko na ňom obsadilo štvrté miesto, sa s vami lúčime a prajeme pekný zvyšok dňa. (13:01:47)

    Michal Bakoš

    Góly: rozh. pen. Storevik


    Slovensko U18: Vencel – Vavro, Zázrivec, Kotrík, Vodecký, Rajník, Hromada, Vestenický, Sipľák, Kupec, Kružliak.
    Náhradníci: Junas – Grič, Lovas, Dimun, Galo, Matejka, Horodník

    Nórsko U18: Storevik – Jenssen, Nasberg, Ghademin, Thorsby, Sormo, Espejord, Bytyqi, Skimmeland, Witry, Holther.
    Náhradníci: Myhra – Hoff, Skille, Molde, Vage, Eriksen, Sodlund.

    Rozhodca: Hirojuky – Chládek, Mikulaj – Charlamov