Slovensko U18 – Nórsko U18 0:1 (3:5 po pen.)
koniec po penal. (3:5)
Slovensko U18
0:1 (0:0)
Nórsko U18
Piatok 02.05.2014, 11:00 • Nová Dubnica • Slovakia Cup 2014
     
    Ďakujeme vám za pozornosť, ktorú ste našim prenosom venovali počas celého trvania Slovakia Cupu. S konštatovaním, že Slovensko na ňom obsadilo štvrté miesto, sa s vami lúčime a prajeme pekný zvyšok dňa. (13:01:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    V penaltovom rozstrele zvíťazil tím Nórsko U18.
    Po strelách zo značky pokutového kopu sa napokon tešia celkového tretieho miesta na Slovakia Cupe nórski reprezentanti. Rozstrel ukončil presnou strelou hosťujúci brankár Storevik.
     
    Po riadnom hracom čase sme v tomto zápase víťaza nenašli. o držiteľovi tretieho miesta na Slovakia Cupe tak rozhodnú penalty.
     
    80
    V samom závere stretnutia sa slovenskí reprezentanti ešte dostali do blízkosti Storevikovej brány. Na center z pravej strany čakal v pokutovom území Vestenický, no lopta k nemu nedoputovala.
     
    78
    Hra sa síce odvíja na polovici nórskeho tímu, no k ničomu nebezpečnému sa nevieme dostať. Po našej nepresnosti budú hostia navyše vhadzovať.
     
    75
    Na ľavom krídle sa naši pokúsili vypýtať si faul, po ktorom by mohli zahroziť zo štandardnej situácie. Rozhodca Hirojuky však nechal pokračovať v hre.
     
    72
    Slovenský kanonier Vestenický je v druhom dejstve oveľa viac v hre, ako tomu bolo v polčase prvom. Pred pokutovým územím sa tentoraz po súboji ocitol na zemi, no všetko to bolo v súlade s pravidlami. Škoda, že si teraz Tomáš nevšimol spoluhráča, ktorý sa mu núkal na ľavom krídle.
     
    69
    Veľká škoda, že kolmá prihrávka teraz neprešla na Tomáš Vestenického, ktorý sa mohol rútiť do veľkej príležitosti. Skvelým sklzom sa však prezentoval jeden z nórskych stopérov.
     
    68
    Obom tímom už v riadnej hracej dobe veľa času na to, aby strhli zápas na svoju stranu, neostáva.
     
    65
    Nóri sa dostali k možnosti zahrávať rohový kop. Center z pravej strany smeroval do nášho pokutového územia, no defenzíva Slovenska celú situáciu dokázala vyriešiť k spokojnosti trénera Malatinského.
     
    62
    Do druhého dejstva nastúpili v našich farbách Matejka, Grič a Tomáš Galo. Bohužiaľ, kvôli pretrvávajúcim technickým problémom s prenosom, nevieme, kto z trávniku odišiel.
     
    61
    Svojou vlastnou nepresnosťou sa reprezentanti severskej krajiny pripravili o možnosť zaútočiť a loptu nám prakticky zadarmo odovzdali.
     
    59
    Tomáš Vestenický nebol faulovaný, hostia tak získali loptu a môžu s ňou postupovať do útoku. Ďaleko sme ich však nepustili.
     
    56
    V druhom polčase sa zatiaľ nórska reprezentácia k ničomu zaujímavejšiemu pred bránkou Vencela nedostala.
     
    54
    Veľmi pekne vyviezol loptu z vlastnej polovice až k pokutovému územia Kotrík, ktorý svoj ofenzívny výpad zakončil centrom do pokutového územia. Obrana Nórov ho stihla pokryť a loptu odpratať do bezpečia.
     
    51
    Jakub Hromada vymyslel veľmi peknú kolmú prihrávku, ktorou sa snažil vysunúť Tomáš Vestenického. Ten sa do samostatného nájazdu nedostal, potreboval byť vo väčšej rýchlosti.
     
    49
    V úvode druhého polčasu sú Slováci aktívnejším tímom, lopty sa snažia viac tlačiť do pokutového územia.
     
    47
    Po autovom vhadzovaní sa našim podarilo dostať loptu do pokutového územia na Tomáša Vestenického, ktorý sa šikovne zbavil svojho strážcu, no následne padol na zem a zakončiť nemohol.

    Michal Bakoš

    Góly: rozh. pen. Storevik


    Slovensko U18: Vencel – Vavro, Zázrivec, Kotrík, Vodecký, Rajník, Hromada, Vestenický, Sipľák, Kupec, Kružliak.
    Náhradníci: Junas – Grič, Lovas, Dimun, Galo, Matejka, Horodník

    Nórsko U18: Storevik – Jenssen, Nasberg, Ghademin, Thorsby, Sormo, Espejord, Bytyqi, Skimmeland, Witry, Holther.
    Náhradníci: Myhra – Hoff, Skille, Molde, Vage, Eriksen, Sodlund.

    Rozhodca: Hirojuky – Chládek, Mikulaj – Charlamov