Metallurg Magnitogorsk – Lev 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Metallurg Magnitogorsk
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Lev Praha
Sobota 26.04.2014, 13:00 • Aréna Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    68:43
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Je koniec! Magnitogorsk víťazí a je veľmi blízko k zisku Gagarinovho pohára! Lev absolútne nezvládol rozohrávku vo vlastnom obrannom pásme, čo domáci okamžite potrestali. Obrancovia hostí stratili puk, ten si pri pravom mantineli prebral Kovář, cez pásmo prihral medzi kruhy SERGEJOVI MOZYAKINOVI, ktorý trafil z prvej medzi betóny Vehanena!
    Asistencie : Jan Kovář, Danis Zaripov
     
    67:08
    Sekáč stratil puk za bránou, domáci sa dostali k puku a od modrej mohol strieľať Tereščenko, v neprehľadnej situácii bola jeho strela ešte tečovaná, puk smeroval možno aj do brány, v poslednej chvíli ho ale rukavicou odrazil obranca Leva!
     
    62:02
    Obrovská šanca Magnitky! Junkov pálil spomedzi kruhov, Vehanen vyrazil a Osala na dvakrát dorážal z bezprostrednej blízkosti, puk sa tam nebezpečne odrážal, nakoniec si ho Vehanen aj so šťastím pokryl!
     
    57:44
    Kovář s Mozyakinom mohli postupovať do protiútoku proti jedinému bekovi Leva! Kovář už v útočnej tretine nahrával naľavo Mozyakinovi, Ševc sa ale skvele vrhol na ľad a zastavil túto prihrávku!
     
    55:28
    Mäenpää prihral na pravú stranu Ševcovi, ten z prvej okamžite pálil veľmi dobre na protiľahlú žrď, Košečkin fantasticky zasiahol pravým betónom a zachránil doslova v poslednej chvíli!
     
    52:14
    Potechin aj trochu so šťastím medzi kruhmi prepasíroval puk cez Jaakolu a zrazu si puk prebral úplne sám pred bránou Brent, ten už ale nemal toľko času na zakončenie, a preto jeho pokus fantasticky kryl na bránkovej čiare Vehanen!
     
    50:04
    Z rýchleho protiútoku je tu prečíslenie Magnitky dvoch proti jednému! Osala z pravého kruhu volil strelu na Vehanena, tomu ostal puk pred betónmi a pokryl ho až s pomocou Ševca. Osala následne nepríjemne dotieral na brankára, už však nič nezmenil na tom, že skóre sa nemení.
     
    49:11
    Nebezpečný Mozyakin znovu v útočnej aktivite! Na modrej si prebral nahrávku do jazdy, prešiel cez obrancu a z uhla postupoval sám na Vehanena, snažil sa prehodiť puk na forehand a zakončiť, v tom okamihu sa mu ale pod nohy vrhol Oystrick a obetavo zabránil v streleckom pokuse!
     
    44:32
    Sekáč si vykorčuľoval spoza brány pri pravej žrdi, z otočky aj dokázal vystreliť, mieril veľmi pekne do priestoru pri bližšej žrdi, Košečkin bol ale pripravený a v poslednej chvíli zasiahol pravým betónom!
     
    42:54
    Lev Praha dala gól!

    Je vyrovnané, aktivita Leva zaslúžene rezultuje vo víťazný gól! Po vyhranom buly strieľal od modrej Ševc, pred bránou ešte smer strely jemne zmenil JUSTIN AZEVEDO a Košečkin už bol bezmocný!
    Asistencie : Patrik Zackrisson, Martin Ševc
     
    39:48
    Ďalšia možnosť Leva! Kapanen nastreľoval puk pred bránu z ľavej strany, práve pred bránou zmenil smer strely Řepík a Košečkin by už zrejme bol bezmocný, na škodu Leva ale puk mieril tesne nad bránu!
     
    38:50
    Vrána nabil Oystrickovi na modrú čiaru, jeho pokus bol síce zblokovaný, puk sa však odrazil na pravý kruh k úplne voľnému Thörnbergovi, ten strieľal osamotený pred Košečkinom, domáci brankár ho ale skvele vychytal!
     
    36:18
    Znovu v akcii duo Řepík – Kapanen! Prvý menovaný posunul Kapanenovi medzi kruhy, Košečkin už bol na lopatkách a len ťažko by zasahoval, proti tvrdej strele Kapanena ale zasiahol dobre postavený obranca!
     
    27:32
    Prečíslenie Metallurgu a mohlo to byť o dva góly! Timkin na modrej skvele vysunul Leeho, ten postupoval sám na Vehanena, v zakončení ale príliš kreatívny nebol a trafil len do brankára Leva, ktorý zotrval vo svojom postoji a pokryl puk!
     
    26:43
    Ševc po prihrávke Mäenpääho úplne voľný na ľavom kruhu sám proti Košečkinovi, vo výbornej pozícii ale nedokázal trafiť bránu popri Košečkinovi!
     
    25:36
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Je tu prvý gól, a strieľajú ho hráči Metallurgu! Kovář si prebral prihrávku pri pravom mantineli, krásnou dlhou prihrávkou cez celé pásmo našiel na ľavej strane SERGEJA MOZYAKINA, ktorý z prvej trafil presne k ľavej žrdi popri presúvajúcom sa Vehanenovi!
    Asistencie : Jan Kovář
     
    16:10
    Antipin si na pravej strane obrany urobil samostatnú diaľnicu, s prehľadom obišiel obrancov a zrazu sa ocitol sám pred Vehanenom, z uhla však už nedokázal puk zdvihnúť ponad brankárov betón. Po zlej rozohrávke ešte spomedzi kruhov strieľal Kovář, Vehanen skvele zasiahol lapačkou a podržal svoj tím!
     
    11:11
    Thörnberg vyviezol puk do útočného pásma, z pravého rohu nahral na modrú Němcovi, jeho prvú strelu zblokoval vlastný hráč Leva stojaci pred bránou. Následne to Němec skúsil znovu, Košečkin zasiahol pravým betónom a vyrazil puk len pred bránu, kde pokračoval tlak Leva, Němcova tretia strela už ale bola zrazená až na ochrannú sieť. Teraz to chvíľu vyzeralo ako v presilovke Leva, ten dokázal súpera v jeho pásme doslova zamknúť!

    Góly a asistencie: 26. Mozyakin (Kovář), 69. Mozyakin (Kovář, Zaripov) – 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Kovář, Zaripov – Chabarov, Tereščenko, Paré, Potechin, Kazionov – Lee, Ibragimov, Platonov, Kosov, Junkov – Metlyuk, Osala, Malinovsky, Timkin, Brent
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Azevedo, Novotný, Zackrisson – Němec, Oystrick, Vrána, Sekáč, Thörnberg – Gragnani, O´Byrne, Řepík, Kapanen, Ullström – Jaakola, Nakládal, Matai, Ridderwall, Cingeľ

    Rozhodca: Bulanov, Odins – Sivov, Shelyanin