Metallurg Magnitogorsk – Lev 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Metallurg Magnitogorsk
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Lev Praha
Sobota 26.04.2014, 13:00 • Aréna Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Metallurg Magnitogorsk vyhral nad Levom Praha 2:1 po predĺžení a v sérii vedie 3:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty! (15:47:05)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 25:36
    Vylúčenia : 0:0
    Vhadzovania : 25:31
    Úspešnosť brankárov : 96 % – 96,77 %
     
    Hokej vysokej kvality, silné emócie a na prekvapenie žiadne vylúčenie – tak to sme dnes videli v Magnitogorsku. Vo veľmi vyrovnaných zápasoch rozhodujú chyby a skvelé individuálne výkony, a práve to dnes rozhodlo o triumfe domácich. Mali totiž Mozyakina, ktorý dvomi gólmi výrazne prispel k výhre svojho tímu, pričom pri víťaznom góle využil hrubú chybu obrany Leva. Séria pokračuje v pondelok v Prahe, sťahuje sa tam za stavu 3:2 pre Metallurg. Ten už bude môcť v pondelok získať Gagarinov pohár, v opačnom prípade uvidíme v stredu siedmy zápas znovu v Magnitogorsku.
     
    Dnešný veľmi vyrovnaný zápas sa musel rozhodnúť až v predĺžení, v ktorom domáci potrestali hrubú chybu pri rozohrávke Leva Praha. Zaujímavé je, že víťazný gól sa takmer identicky podobal na prvý presný zásah Magnitky – aj teraz prihrával cez pásmo Kovář a Mozyakin tvrdou strelou prestrelil Vehanena. Obrovská radosť na strane Magnitogorsku, obrovský smútok na strane Levov, ktorým sa Gagarinov pohár o niečo vzdialil.
     
    Koniec zápasu.
     
    68:43
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Je koniec! Magnitogorsk víťazí a je veľmi blízko k zisku Gagarinovho pohára! Lev absolútne nezvládol rozohrávku vo vlastnom obrannom pásme, čo domáci okamžite potrestali. Obrancovia hostí stratili puk, ten si pri pravom mantineli prebral Kovář, cez pásmo prihral medzi kruhy SERGEJOVI MOZYAKINOVI, ktorý trafil z prvej medzi betóny Vehanena!
    Asistencie : Jan Kovář, Danis Zaripov
     
    68:11
    Azevedo si nakorčuľoval na ľavý kruh a šikovne poslal na bránu polovysokú strelu presne pod rameno Košečkina, ten v poslednej chvíli dokázal zareagovať a vo výbornom zákroku puk pokryl!
     
    67:49
    Lev vo veľmi dobrej fáze hry v útočnom pásme. Strela Gragnaniho ale bola zblokovaná, následné nahodenie od modrej mierilo mimo brány.
     
    67:08
    Sekáč stratil puk za bránou, domáci sa dostali k puku a od modrej mohol strieľať Tereščenko, v neprehľadnej situácii bola jeho strela ešte tečovaná, puk smeroval možno aj do brány, v poslednej chvíli ho ale rukavicou odrazil obranca Leva!
     
    65:56
    Azevedo vyhral buly, posunul puk za seba a okamžite strieľal Mäenpää, len tesne minul bránu, teraz Levi skvele zaskočili statickú obranu Metallurgu!
     
    65:48
    Matai si potiahol puk po ľavej strane a z ľavého kruhu skúšal strieľať na bránu, mieril presne na hruď Košečkina, ten puk potom radšej podržal.
     
    65:03
    Gragnani hrubo chyboval pri rozohrávke, jediným šťastím preňho i celý tím bolo, že Paré sa po zisku puku vystavil do ofsajdu.
     
    64:48
    Němec len tak nahodil od modrej čiary, pred Košečkinom bolo viacero hráčov a puk mu vypadol, na jeho šťastie tam ale nebol žiadny hráč Leva a tak ruský brankár svoju chybu rýchlo napravil a puk pokryl.
     
    64:27
    Sekáč si hodil puk za bránu a snažil sa nahrať spoluhráčovi, tam bol ale obranca Magnitky a rýchlo zažehnal prípadné nebezpečenstvo.
     
    64:11
    Okamžite ale znovu pri útočnej snahe Metallurg a jeho prvá formácia, Mozyakin posunul napravo Kovářovi, jeho prihrávka bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    63:45
    Ševc obral o puk Kovářa, Levi konečne môžu trochu upokojiť hru a vymaniť sa spod tlaku.
     
    62:55
    Kazionov priťukol Tereščenkovi na modrú čiaru, obranca Magnitky následne aj strieľal na bližšiu žrď, od dobre postaveného obrancu puk mieril mimo brány.
     
    62:02
    Obrovská šanca Magnitky! Junkov pálil spomedzi kruhov, Vehanen vyrazil a Osala na dvakrát dorážal z bezprostrednej blízkosti, puk sa tam nebezpečne odrážal, nakoniec si ho Vehanen aj so šťastím pokryl!
     
    61:44
    Puk pod hokejkami hráčov za bránou Leva, teraz sledujeme urputný boj o to, kto získa puk a bude môcť založiť útok. Podarilo sa to Levom, tí zakladajú útočnú akciu.
     
    60:47
    Mozyakin nebezpečne nahadzoval od pravého mantinelu, Vehanen ale na puk videl a tak dokázal bez väčších problémov vyraziť do bezpečia.
     
    60:14
    Novotný potiahol puk do pásma a prihral napravo Azevedovi, ten ešte vrátil na stred Zackrissonovi, jeho strela mierila tesne mimo Košečkinovej brány!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Štatistiky po 3. tretine :

    Strely na bránu : 21:31
    Vylúčenia : 0:0
    Vhadzovania : 16:19
    Úspešnosť brankárov : 95,23 % – 96,77 %
     
    Už sa v riadnej hracej dobe nestane nič, tretia tretina končí a my víťaza stále nepoznáme! Pražania v tretej tretine dokázali vyrovnať gólom Azeveda, ktorý tečoval strelu Ševca. Následne mali Pražania ďalšie zaujímavé možnosti, ktoré však nevyužili. Domáci sa z gólu dlhšie spamätávali, v závere už ale aj oni viackrát ohrozili Vehanena, ktorý však už ďalší puk za svoj chrbát nepustil. Po štvrťhodinovej prestávke nasleduje predĺženie, trvajúce dovtedy, dokým jeden z tímov nevstrelí gól. Pri začiatku predĺženia sa na vás teším približne o 15:22.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:34
    V závere Magnitka v prečíslení troch proti dvom, prihrávka Leeho pred bránu ale adresáta nenašla a hostia sa tak úspešne ubránili.
     
    59:13
    Ullström mohol zakončovať pred bránou, v poslednej chvíli ho o puk obrali obrancovia.
     
    59:00
    Minúta do konca riadnej hracej doby!
     
    58:26
    Vrána prekvapivo vystrelil spoza obrancu, Košečkin pri svojom zákroku veru nebol istý, nakoniec puk ale dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    57:44
    Kovář s Mozyakinom mohli postupovať do protiútoku proti jedinému bekovi Leva! Kovář už v útočnej tretine nahrával naľavo Mozyakinovi, Ševc sa ale skvele vrhol na ľad a zastavil túto prihrávku!
     
    57:17
    Mäenpää mohol strieľať spomedzi kruhov, puk mu v poslednej chvíli preskočil hokejku. Lev ale stále v pásme.
     
    57:11
    Hra už na druhej strane, Levi si vybojovali vhadzovanie v útočnom pásme!
     
    56:56
    Vehanen nerozohral presne a puku sa ujali v ich útočnom pásme domáci, nakoniec sa k strele nedostali a preto stále smerujeme do predĺženia.
     
    56:23
    Brent na pravom kruhu naznačil strelu, nakoniec nahrával, čo nebolo príliš šťastné, nakoľko domáci potom o puk rýchlo prišli.
     
    55:28
    Mäenpää prihral na pravú stranu Ševcovi, ten z prvej okamžite pálil veľmi dobre na protiľahlú žrď, Košečkin fantasticky zasiahol pravým betónom a zachránil doslova v poslednej chvíli!
     
    55:11
    Mäenpää nahadzoval od modrej, puk poskakoval v bránkovisku, nakoniec skončil mimo brány.
     
    54:21
    Vrána si prebral puk na ľavom kruhu, postupne sa prekľučkoval až za bránu a zdalo sa, že by mohol puk zasunúť za čiaru pri pravej žrdi, v poslednej chvíli mu ale skĺzol z hokejky a nakoniec tak neohrozil bránu.
     
    53:42
    Kovář znovu z pravej strany a znovu našiel prihrávkou Mozyakina, ten puk ale nedokázal trafiť a zároveň aj stratil stabilitu na korčuliach.
     
    53:03
    Cingeľ nebezpečnou zadovkou hľadal spoluhráčov pred bránou, puk sa ešte odrazil od korčule brániaceho hráča, nakoniec musel situáciu upokojiť svojím zásahom Košečkin.
     
    52:14
    Potechin aj trochu so šťastím medzi kruhmi prepasíroval puk cez Jaakolu a zrazu si puk prebral úplne sám pred bránou Brent, ten už ale nemal toľko času na zakončenie, a preto jeho pokus fantasticky kryl na bránkovej čiare Vehanen!
     
    51:44
    Ševc hrubo chyboval na modrej čiare a prišiel o puk, čo využili hráči Magnitky, ktorí sa okamžite rútili v prečíslení na Vehanena. Strelu Junkova ale Vehanen vyrazil, Osala sa ku dorážke už nedostal.
     
    51:02
    Kazionov využil prepadnutie útočníkov Leva a potiahol si puk na pravý kruh, mieril na tzv. ,,teplomer" medzi ramenom a lapačkou Vehanena, ten v náročnom zákroku dokázal puk pokryť.
     
    50:48
    Lee nahadzoval na Vehanena, ten radšej puk podržal, dostávame sa do kľúčovej fázy duelu, kedy každý gól už môže byť rozhodujúci.
     
    50:04
    Z rýchleho protiútoku je tu prečíslenie Magnitky dvoch proti jednému! Osala z pravého kruhu volil strelu na Vehanena, tomu ostal puk pred betónmi a pokryl ho až s pomocou Ševca. Osala následne nepríjemne dotieral na brankára, už však nič nezmenil na tom, že skóre sa nemení.
     
    49:56
    Ševc nahadzoval od modrej, puk však k bráne neprešiel a tak môžu založiť útok domáci.
     
    49:41
    Azevedo zaviezol puk do pásma a prenechal zadovkou Novotnému, ten mohol strieľať z pravého kruhu, jeho dobrý pokus zápästím len tesne minul pravý vinkel.
     
    49:11
    Nebezpečný Mozyakin znovu v útočnej aktivite! Na modrej si prebral nahrávku do jazdy, prešiel cez obrancu a z uhla postupoval sám na Vehanena, snažil sa prehodiť puk na forehand a zakončiť, v tom okamihu sa mu ale pod nohy vrhol Oystrick a obetavo zabránil v streleckom pokuse!
     
    48:19
    Timkin zroloval na ľad brankára Vehanena, ten chvíľu ležal bez možnosti vstať na ľade, rozhodcovia napodiv nereagujú, a naďalej hráme bez jediného vylúčenia!
     
    47:34
    Potechin vkorčuľoval do útočnej tretiny a spomedzi kruhov strieľal spoza obrancu, mieril len tesne vedľa ľavej žrde, následná prihrávka na Leeho ale presná nebola.
     
    46:38
    Znenazdajky prišla možnosť na druhej strane, nepríjemné nahodenie od modrej Vehanen takmer vôbec nezaregistroval a vytláčal len očami, puk na jeho šťastie skončil v rohu klziska.
     
    45:36
    Fantastický forčeking prvej formácie Leva v útočnom pásme, nakoniec sa Pražanom podarilo aj získať puk a vystreliť na bránu, Košečkin ale zasahovať nemusel. Momentálne je Lev určite lepším mužstvom.
     
    45:17
    Mäenpää nahadzoval od modrej, pred bránou sa ešte snažili dotierať viacerí hráči Leva, všetko nakoniec vyriešil svojím zákrokom Košečkin.
     
    44:32
    Sekáč si vykorčuľoval spoza brány pri pravej žrdi, z otočky aj dokázal vystreliť, mieril veľmi pekne do priestoru pri bližšej žrdi, Košečkin bol ale pripravený a v poslednej chvíli zasiahol pravým betónom!
     
    43:44
    Chabarov na modrej ešte posunul vpravo na Tereščenka, ten aj okamžite strieľal, po ľade ale nemieril presne a puk skončil mimo ľavej žrde.
     
    42:54
    Lev Praha dala gól!

    Je vyrovnané, aktivita Leva zaslúžene rezultuje vo víťazný gól! Po vyhranom buly strieľal od modrej Ševc, pred bránou ešte smer strely jemne zmenil JUSTIN AZEVEDO a Košečkin už bol bezmocný!
    Asistencie : Patrik Zackrisson, Martin Ševc
     
    42:28
    Ridderwall šikovne nahadzoval puk pred bránu, Košečkin síce zasiahol, ale nevedel, kde sa puk nachádza a tak sa pozeral všade okolo seba, nakoniec bol pod jeho betónom.
     
    42:16
    Cingeľ obkrúžil bránu a prihrával Mataiovi, ten bol vo výbornej pozícii pred bránou, v poslednej chvíli mu ale puk ušiel a z ohrozenia brány tak zišlo.
     
    41:58
    Gragnani v ďalšom streleckom pokuse, od modrej to skúšal príklepom, Košečkin ale dokázal puk vyraziť vyrážačkou!
     
    41:26
    Ibragimov na druhej strane strieľal z ľavej strany, z pomerne ostrého uhla ale nemieril presne.
     
    41:02
    Němec až z vlastného obranného pásma zaviezol puk do modrej a prenechával na Thörnberga, ktorý aj vyslal nepresný strelecký pokus.
     
    40:32
    Lev pokračuje v aktivite aj na začiatku tretej tretiny! Novotný zaviezol puk do pásme, z pravej strany nahral krížne na Ševca, jeho prudká strela len tesne minula pravý horný roh brány!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po 2. tretine

    Strely : 11:13
    Vylúčenia : 0:0
    Vhadzovania : 8:15
    Úspešnosť brankárov : 100% – 90,9 %
     
    Druhá tretina priniesla omnoho atraktívnejší obraz hry, než tá prvá. Domáci začali aktívnejšie a výsledkom bol krásny gól Mozyakina. Následne ešte mohol v obrovskej šanci zvýšiť Lee, potom ale prebrali iniciatívu hostia z Prahy a najmä šance Thörnberga či Řepíka volali po góle. Vyrovnať sa však Levom zatiaľ nepodarilo a preto bude tretia tretina najmä o tom, či Lev dorovná krok, alebo si domáci pripíšu tretie víťazstvo v sérii. Pri začiatku tretej časti sa na vás teším približne o 14:32!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Ďalšia možnosť Leva! Kapanen nastreľoval puk pred bránu z ľavej strany, práve pred bránou zmenil smer strely Řepík a Košečkin by už zrejme bol bezmocný, na škodu Leva ale puk mieril tesne nad bránu!
     
    38:50
    Vrána nabil Oystrickovi na modrú čiaru, jeho pokus bol síce zblokovaný, puk sa však odrazil na pravý kruh k úplne voľnému Thörnbergovi, ten strieľal osamotený pred Košečkinom, domáci brankár ho ale skvele vychytal!
     
    37:51
    Po dlhšej dobe v útočnej snahe aj Magnitka, snaha Junkova však úspešná nebola, hosťujúci beci ho rýchlo odzbrojili.
     
    36:18
    Znovu v akcii duo Řepík – Kapanen! Prvý menovaný posunul Kapanenovi medzi kruhy, Košečkin už bol na lopatkách a len ťažko by zasahoval, proti tvrdej strele Kapanena ale zasiahol dobre postavený obranca!
     
    36:06
    Řepík prenechal na ľavej strane puk Kapanenovi a ten z prvej tvrdo strieľal, znovu však mieril tam, kde už čakal pripravený Košečkin, ktorý si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    35:05
    Němec to znovu skúšal od modrej čiary, mieril ale len do priestoru, kde stál pripravený Košečkin, ktorý puk bez problémov vyrazil. Teraz ale vidíme, že hostia zapli na vyššie obrátky a snažia sa vyrovnať.
     
    33:46
    Lev po vyhranom buly zamkol súpera v pásme a dvakrát strieľal od modrej Mäenpää. Jeho prvý pokus presný nebol, na druhý raz to bolo lepšie, proti tejto strele ale Košečkin vykopol svoj betón a udržal si tak čisté konto.
     
    32:32
    Gragnani strieľal nebezpečne po ľade od modrej, Košečkin v náročnom zákroku zasiahol svojim betónom. Následne ešte snahy o dorážky v podaní hráčov Leva, ani jedna z nich však k ohrozeniu brány neviedla.
     
    31:43
    Vrána zaviezol puk do útočnej tretiny, to však bolo z útočnej snahy všetko, nakoľko okamžite aj o puk prišiel.
     
    30:29
    Kovář prešiel cez dvoch statických obrancov Leva a už sa rútil len na osamoteného Vehanena, v krátkosti času si ale puk pri snahe o blafák hodil na dlhú hokejku a skončil tak až za bránou bez možnosti ohroziť Vehanena.
     
    29:32
    Kosov nebojácne proti Cingeľovi a získal vďaka tomu puk v útočnom pásme, následne kľučkoval na ľavom kruhu a čakal na vhodný moment na strelu, nakoniec ho o puk obrali obrancovia Leva.
     
    29:05
    Řepík bojoval za bránou spolu s Kapanenom, nakoniec ale o puk prišli a tak môžu ďalšiu akciu založiť hráči Metallurgu. Hra nabrala výborné tempo, striedajú sa útoky na oboch stranách.
     
    28:23
    Znovu prvá formácia domácich, Zaripov od modrej ale nemieril presne a tesne minul pravú žrď.
     
    27:32
    Prečíslenie Metallurgu a mohlo to byť o dva góly! Timkin na modrej skvele vysunul Leeho, ten postupoval sám na Vehanena, v zakončení ale príliš kreatívny nebol a trafil len do brankára Leva, ktorý zotrval vo svojom postoji a pokryl puk!
     
    26:43
    Ševc po prihrávke Mäenpääho úplne voľný na ľavom kruhu sám proti Košečkinovi, vo výbornej pozícii ale nedokázal trafiť bránu popri Košečkinovi!
     
    26:35
    Ridderwall sa na druhej strane snažil okamžite odpovedať na vedúci gól domácich, proti jeho strele od modrej ale s prehľadom lapačkou zasiahol Košečkin.
     
    25:36
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!

    Je tu prvý gól, a strieľajú ho hráči Metallurgu! Kovář si prebral prihrávku pri pravom mantineli, krásnou dlhou prihrávkou cez celé pásmo našiel na ľavej strane SERGEJA MOZYAKINA, ktorý z prvej trafil presne k ľavej žrdi popri presúvajúcom sa Vehanenovi!
    Asistencie : Jan Kovář
     
    25:01
    Brent strieľal z ľavého kruhu, pred Vehanenom navyše clonilo viacerých hráčov, puk nakoniec skončil netečovaný v rohu klziska.
     
    24:02
    Domáca druhá formácia zamkla hostí v ich obrannom pásme. Parého strela ešte presná nebola, proti Tereščenkovmu projektilu od modrej ale už Vehanen zasiahol, keď vyrážal hokejkou.
     
    23:19
    Košečkin veľmi zle rozohral za vlastnou bránou, rozohral priamo do rohu na hokejku Cingeľa, ten ešte prihrával medzi kruhy Mataiovi, ktorý sa ale k puku nedostal.
     
    22:13
    Řepík vybojoval puk za bránu a v zaujímavej pozícii spätne prihrával spoluhráčom, obranca Magnitky ale svoju chybu napravil a prihrávku zastavil.
     
    21:38
    Thörnberg strieľal príklepom z pravého kruhu, Košečkin ale nemal zakrytý výhľad a tak puk pokryl v rutinnom zákroku.
     
    21:17
    Platonov s Brentom bojovali v rohu útočnej tretiny, nakoniec prišla nahrávka na modrú, odkiaľ okamžite strieľal po ľade Tereščenko, jeho pokus bol ale nepresný.
     
    20:36
    Osala nahadzoval pred bránu a Vehanen zasiahol vyrážačkou, vzrušenie ale bolo zbytočné, akciu zastavil ofsajd Junkova.
     
    20:19
    Lev vyhral ďalšie vhadzovanie a jeho prvá formácia okamžite v útočnom pásme, tam bol Novotný odzbrojený a následné vyhodenie skončilo na striedačke Magnitky, pokračujeme buly v strednom pásme.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine

    Strely na bránu : 7:10
    Vylúčenia : 0:0
    Vhadzovania : 6:11
    Úspešnosť brankárov : 100% – 100 %
     
    Prvá tretina piateho finále KHL bola spočiatku opatrná, postupne sa však tímy osmelili a vypracovali si aj zopár zaujímavých gólových príležitostí. Najprv zahrozili Levi, potom však prebrali iniciatívu do rúk hráči Magnitky a mali o niečo viac z hry, svoje šance však na góly nepremenili. Stav je bezgólový, uvidíme, či sa prvého gólu dočkáme v druhej časti, pri tej sa na vás teším približne od 13:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:57
    Obranca Chris Lee v závere tretiny na útočnom výlete, potiahol si puk po pravej strane a šikovným bekhendom okamžite strieľal na protiľahlú žrď, Vehanen v náročnom zákroku zasiahol vyrážačkou!
     
    19:48
    Azevedo mohol po vyhranom buly strieľať, nakoniec ešte posunul na modrú na Mäenpääho, jeho pokus ale zablokoval dobre postavený obranca Magnitky.
     
    19:41
    Okamžite sa ale znovu do pásma dostal Lev, strela Ševca bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    19:22
    Kapanen bojoval za bránou po Řepíkovom nahodení, proti obrane domácich ale neuspel a tak pri puku Magnitka.
     
    18:44
    Hra nesúrodá a najmä v strednom pásme, ani jeden z tímov už nechce pred prestávkou inkasovať.
     
    17:25
    Platonov si potiahol puk na ľavý kruh a spoza obrancu švihom strieľal na protiľahlú žrď, len tesne minul!
     
    16:50
    Od modrej strieľal nebezpečne Birjukov, puk bol nepríjemne tečovaný a už sa zdalo, že zapadne niekam k ľavej žrdi, bol tam však Mäenpää a odpálil puk do bezpečia.
     
    16:10
    Antipin si na pravej strane obrany urobil samostatnú diaľnicu, s prehľadom obišiel obrancov a zrazu sa ocitol sám pred Vehanenom, z uhla však už nedokázal puk zdvihnúť ponad brankárov betón. Po zlej rozohrávke ešte spomedzi kruhov strieľal Kovář, Vehanen skvele zasiahol lapačkou a podržal svoj tím!
     
    15:33
    V akcii znovu Řepík, tentoraz z pravého kruhu strieľal z voleja veľmi nepresne a neohrozil Košečkina.
     
    15:13
    Řepík prenechal v útočnej tretine na pravej strane puk Ullströmovi, ten z pravého kruhu strieľal na Košečkina, tomu ešte clonil Kapanen, brankár domácich si ale puk dokázal v spleti tiel nájsť a s prehľadom ho kryl vo svojej výstroji.
     
    14:33
    Thörnberg šikovne zapracoval pred bránou a hľadal tesne pred bránou Vránu, ten už v poslednej chvíli nedokázal puk dobre trafiť a nevyužil tak veľmi výhodnú pozíciu!
     
    14:12
    Zaripov síce nahrával z ľavej strany do pásma, Mozyakin bol ale netrpezlivý a vstúpil už skôr do útočnej tretiny, preto rozhodcovia pískajú ofsajd. Hostia si môžu počas reklamnej prestávky oddýchnuť, v posledných okamihoch sú pod výrazným tlakom domácich.
     
    13:22
    Mozyakin a Zaripov sa snažili presadiť v útočnom pásme, prihrávka od prvého menovaného na Zaripova ale presná nebola a tak sa hostia oslobodili spod krátkeho náporu Magnitky.
     
    12:29
    Nebezpečie pred bránou aj na druhej strane. Najprv si puk potiahol od modrej až medzi kruhy Brent a z príklepu strieľal, Vehanen ale veľmi dobre reagoval a dokázal vyraziť. Následne ešte od modrej pálil príklepom k žrdi Tereščenko, Vehanen vykopol pravý betón a fantasticky vyrazil puk do bezpečia!
     
    11:11
    Thörnberg vyviezol puk do útočného pásma, z pravého rohu nahral na modrú Němcovi, jeho prvú strelu zblokoval vlastný hráč Leva stojaci pred bránou. Následne to Němec skúsil znovu, Košečkin zasiahol pravým betónom a vyrazil puk len pred bránu, kde pokračoval tlak Leva, Němcova tretia strela už ale bola zrazená až na ochrannú sieť. Teraz to chvíľu vyzeralo ako v presilovke Leva, ten dokázal súpera v jeho pásme doslova zamknúť!
     
    10:51
    Osala napriahol na modrej čiare, jeho strelu obetavo zblokoval Thörnberg a môže založiť útok hostí.
     
    10:09
    Prvá formácia Leva bola v obrannom pásme napádaná druhou päťkou Magnitky, Pražania sa nakoniec dokázali spod tlaku vymaniť a založili útok, Zackrisson však v strednom pásme o puk prišiel.
     
    09:49
    Po vyhranom buly strieľal znovu od modrej Chabarov, v spleti hráčov sa puk nepríjemne odrážal, nakoniec mieril mimo priestoru troch žrdí a Vehanen zasahovať nemusel.
     
    09:18
    Hra nabrala tempo, v protiútoku bol Zaripov a snažil sa znovu nahrávať svojim spoluhráčom z prvej formácie, prihrávku zablokovala obrana Leva. Potom ešte po pravej strane prenikal Mozyakin, jeho pokus presný nebol.
     
    09:03
    Ridderwall si v protiútoku perfektne puk potiahol z pravej strany až na ľavý kruh a okamžite švihom strieľal, Košečkin zasiahol svojim ľavým betónom!
     
    08:14
    Ibragimov v ďalšej snahe ohroziť Vehanena, pálil z ľavej strany od modrej čiary, puk bol ešte pred bránou tečovaný a mieril tak mimo protihľahlej žrde brány.
     
    07:17
    Akoby domáci počuli moje slová, a už je to ich prvá možnosť! Po vyhranom buly prišiel expresný prechod do útoku, na modrej sa do strely oprel obranca Chabarov a Vehanen mal čo robiť, aby puk aspoň vyrazil pred seba. Tam už na dorážku z domácich nebol nikto, preto sa skóre nemení.
     
    06:59
    Zakázané uvoľnenie zo strany Metallurgu, hra sa znovu vráti pred Košečkina. Domáci sú zatiaľ na prekvapenie pomerne pasívni, akoby čakali na to, čo vymyslí Lev.
     
    06:52
    Košečkin v permanencii! Najprv od modrej strieľal nebezpečne Mäenpää a puk bol ešte pred bránou tečovaný, nakoniec mieril tesne vedľa pravej žrde. Následne ešte prišla nahrávka od Novotného medzi kruhy, odkiaľ strieľal Oystrick, Košečkin bol ale dobre postavený a puk pokryl vo svojej výstroji.
     
    06:16
    Ševc znovu vo výbornom defenzívnom zákroku. Vo vlastnej obrannej tretine obral o puk krajana Kovářa a založil útok Leva.
     
    05:37
    Hra zatiaľ obojstranne opatrná, nevideli sme ešte priamu strelu na bránu.
     
    04:21
    Prvý náznak šance Leva. Thörnberg na pravej strane vykorčuľoval spoza brány, sťahovačkou si puk posunul na pravý kruh a zápästím ešte na ,,teč" strieľal, len tesne minul bránu aj Vránu, ktorý na protiľahlej žrdi čakal na teč tejto strely.
     
    03:53
    Platonov za bránou tvrdo narazil Němca, rozhodcovia nereagovali a pokračuje sa tak ďalej v plnom počte hráčov na oboch stranách.
     
    03:19
    Mozyakin v prvej akcii v útočnom pásme, už-už prenikal cez Ševca, ten v poslednej chvíli výborne zasiahol a čistým bodyčekom odzbrojil kanoniera Magnitky.
     
    02:39
    Ridderwall mal trochu priestoru za bránou pri pravej žrdi, trochu ho v pohybe pribrzdil nešťastne postavený hlavný rozhodca, kvôli čomu už zámorský útočník stratil možnosť prihrať pred bránu a o puk prišiel.
     
    01:46
    Junkov v pásme na pravej strane, nahral za bránu Osalovi, ten si puk potiahol poza bránu a nahral naľavo do ostrého uhla Parému, ktorý strieľal, táto strela ale nemalá veľkú šancu prejsť ku bráne, zblokoval ju prvý postavený brániaci hráč.
     
    01:03
    Thörnberg stratil puk v útočnej tretine, o puk ho obral Timkin a prenikol až do útočnej tretiny. Prihrávkou cez pásmo na pravú stranu hľadal Platonova, tam už ale bol obranca Leva a dokázal puk odpratať do bezpečia.
     
    00:16
    Po úvodnom buly sa do pásma snažili dostať hráči Magnitogorsku, Kovářovo nahodenie na zadný mantinel si ale jeho spoluhráči neprebrali, a tak pri puku hostia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nezačneme presne o 13:00. Predpokladám, že zápas začne približne o 13:02, čiže nepôjde o žiadne výrazné zdržanie.
     
    Znejú nám hymny oboch krajín. Znovu registrujeme nešportové správanie niekoľkých divákov – na začiatku hymny sa ozval piskot, možno ide o ,,odvetu" za pískanie pri ruskej hymne v Prahe. Verme, že samotné športové súperenie už sa bude niesť v duchu vzájomnej slušnosti a fair-play.
     
    Pražský tím už na ľade, ako prvý vychádza z útrob kabíny Petri Vehanen, na ňom bude dnes veľmi výrazne závisieť prípadný úspech pražského celku. Na ľade už aj domáci, na ľad ako prvá vykorčuľovala ich produktívna prvá formácia.
     
    Zaplnená hala so zhasnutými svetlami už očakáva príchod oboch mužstiev na ľadovú plochu. Tímy by sa mali predstaviť v tradičných dresoch – domáci v modro-bielej kombinácii, hostia v bielo-červenej kombinácii.
     
    Zaujímavé je, že Metallurg Aréna má síce oficiálnu kapacitu 7500 divákov, už teraz je však zverejnená návšteva 7700 divákov. Po lístkoch bol v ruskom meste obrovský dopyt, všetkých fanúšikov ľadového hokeja zaujíma finále druhej najprestížnejšej ligy sveta. Vy sa môžte k dianiu na ľade priblížiť aj z pohodlia vlastných domovov – a to vďaka nášmu priamemu prenosu. Prajem vám príjemné hokejové popoludnie!
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Kovář, Zaripov – Chabarov, Tereščenko, Paré, Potechin, Kazionov – Lee, Ibragimov, Platonov, Kosov, Junkov – Metlyuk, Osala, Malinovsky, Timkin, Brent

    HC LEV Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Azevedo, Novotný, Zackrisson – Němec, Oystrick, Vrána, Sekáč, Thörnberg – Gragnani, O´Byrne, Řepík, Kapanen, Ullström – Jaakola, Nakládal, Matai, Ridderwall, Cingeľ

    Rozhodca: Bulanov, Odins – Sivov, Shelyanin.
     
    Pražania boli vo štvrtok dve tretiny lepší, zápas si však prehrali na začiatku tretej časti, kedy im dva góly vstrelil Zaripov a výrazne sa tak pričinil o to, že Magnitogorsk vyhral 5:3 a vyrovnal v sérii na 2:2. Najmä prvý útok Magnitky v zložení Mozyakin, Kovář, Zaripov robí obrane českého tímu vrásky na čele, veď napríklad Sergej Mozyakin vo štvrtok zaznamenal 4 asistencie, celkovo mal tento útok bilanciu 4 góly a 7 asistencií ! Vo štvrtok sa príliš nedarilo brankárovi Košečkinovi s úspešnosťou zásahov 85,7 % , v bránke sa však určite predstaví aj dnes a sme zvedaví, či sa mu podarí vrátiť k predchádzajúcim výborným výkonom.

    Na strane Leva hviezdi útočník Justin Azevedo, ktorý je vo výbornej streleckej forme, v domácich zápasoch zaznamenal 3 presné zásahy. Ďalším stavebným kameňom úspechu by mal byť brankár Petri Vehanen, ten pochytal v treťom zápase série priam nemožné, vo štvrtok však už mal úspešnosť zásahov len 77,3 %. Určite však do trénera Jalonena dostane príležitosť aj v tomto stretnutí a bude tak mať možnosť znovu pomôcť svojmu tímu v boji o Gagarinov pohár. Veríme, že príležitosť v základnej zostave znovu dostane aj jediný Slovák nastupujúci vo finálovej sérii Lukáš Cingeľ, statočne bojujúci v štvrtom útoku Leva.
     
    Nie nadarmo sa o piatom zápase série, pred ktorým je stav vyrovnaný 2:2, hovorí ako o kľúčovom zápase celého súperenia dvoch tímov. Víťaz totiž dnes získa neuveriteľnú psychický výhodu – a to možnosť získať Gagarinov pohár už v ďalšom stretnutí, už mu bude stačiť ,,len" raz vyhrať z eventuálne možných dvoch zápasov. Zato porazený, ten už si nebude môcť dovoliť zaváhanie a bude pod o to väčším psychickým tlakom. Priblíži sa dnes ku zisku titulu Magnitka, alebo pražský Lev? To sa dozvieme už onedlho, úvodné buly je naplánované na 13:00, zápasom Vás prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Príjemné popoludnie všetkým fanúšikom kvalitného hokeja. Boj o Gagarinov pohár pokračuje za vyrovnaného stavu 2:2 na ľade Magnitogorsku. Moje meno je Martin Platko a je mi cťou sprevádzať vás už 5.zápasom finálovej série play-off KHL medzi Metallurgom Magnitogorsk a HC LEV Praha. Úvodné buly tohto verme, veľmi kvalitného súboja je naplánované na 13:00 SEČ. Pred úvodom sa poďme pozrieť na posledný zápas, ktorý sa odohral v pražskej O2 Aréne.

    4.zápas: HC LEV Praha – Metallurg Magnitogorsk 3:5

    Do druhého domáceho zápasu nevstúpili Pražania najlepšie. Už v 4.minúte sa presadil po dobrej prihrávke Timkina Jaroslav Chabarov a Metallurg viedol 0:1. Domáci veľmi rýchlo zvýšili svoje tempo a v 8.minúte vyrovnal David Ullstrom po chybičke v rozohrávke hosťujúceho tímu. Bolo to teda 1:1. V 18.minúte sa predviedol najlepší strelec Leva vo finálovej série Justin Azevedo a strelou zápästím poslal domácich po prvýkrát v tomto zápase do vedenia. Stav 2:1 však vydržal len necelú minútu. Sekáč dostal dvojminútový trest za podrazenie a presilovku využil Viktor Antipin, keď strelou do odkrytej bránky vyrovnal na 2:2. Takýmto výsledok sa teda skončila prvá tretina.

    V druhej tretine chceli Levy získať späť stratené vedie a to sa im už na začiatku 7.minúty podarilo. Kazionov bol vylúčený za podrazenie a Ondrej Nemec tvrdou strelou od modrej čiary rozjasal rekordnú návštevu v O2 Aréne. Hostia neskladali zbrane a domáci napriek viacerým šanciam nepridali štvrtý gól. Zákonite musel prísť trest. V 15.minúte dostal výbornú prihrávku od Mozjakina Viktor Antipon a svojim druhým gólom vyrovnal na 3:3. Prostredná časť už ďalší gól nepriniesla.

    Úvod tretej tretiny bol pre Pražanov ako zo zlého sna. V 38 sekunde dostal priestor na manévrovanie Sergej Mozjakin a ako na podnose naservíroval puk Danisovi Zaripovovi, ktorý spoza obrancu Maanepeho poslal Metallurg do vedenia 3:4. To nebolo zo strany hostí všetko. Nemec dostal 2 minúty za držanie a v 5.minúte to potrestal Danis Zaripov svojim druhým gólom. Mozjakin mal v tomto momente samozrejme svoje prsty a Magnitogorsk viedol v 5.minúte 3:5. Tréner Jaakola si vzal oddychový čas a Levy po ňom pokračovali vo svojej hre. Napriek viacerým presilovkám a príležitostiam sa domácim nepodarilo ani len znížiť a tak viac ako 17 000 divákov nemalo po štvrtom zápase dôvod na radosť. Tešiť sa mohla hŕstka ruských priaznivcov. Stav série pred 5.zápasom je teda 2:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Góly a asistencie: 26. Mozyakin (Kovář), 69. Mozyakin (Kovář, Zaripov) – 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Mozyakin, Kovář, Zaripov – Chabarov, Tereščenko, Paré, Potechin, Kazionov – Lee, Ibragimov, Platonov, Kosov, Junkov – Metlyuk, Osala, Malinovsky, Timkin, Brent
    Lev Praha: Vehanen (Engren) – Mäenpää, Ševc, Azevedo, Novotný, Zackrisson – Němec, Oystrick, Vrána, Sekáč, Thörnberg – Gragnani, O´Byrne, Řepík, Kapanen, Ullström – Jaakola, Nakládal, Matai, Ridderwall, Cingeľ

    Rozhodca: Bulanov, Odins – Sivov, Shelyanin